Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα -30 στο curve, και οι θερμοκρασίες ηρέμισαν, οι αποδοσεις αυξηθηκαν. Ελπίζω να μου βγει stable γιατι θα ειναι silicon lottery.

Αφήνω το εξελακι με τα αποτελεσματα - οι θερμοκρασιες ειναι στις πρωτες 2 γραμμές Tctl/Tdie αρα ειναι με το offset και οχι ακριβης. 

image.png.bc2226cf7e7a054eb06c90934210306c.png

Επεξ/σία από DionGR
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 λεπτά πριν, DionGR είπε

Δοκίμασα -30 στο curve, και οι θερμοκρασίες ηρέμισαν, οι αποδοσεις αυξηθηκαν. Ελπίζω να μου βγει stable γιατι θα ειναι silicon lottery.

Αφήνω το εξελακι με τα αποτελεσματα - οι θερμοκρασιες ειναι στις πρωτες 2 γραμμές Tctl/Tdie αρα ειναι με το offset και οχι ακριβης. 

image.png.bc2226cf7e7a054eb06c90934210306c.png

Stock είναι με CPB on/PBO off. Δεν έχεις τρέξει τέτοιο συνδυασμό. Με CPB off δεν αφήνεις τη cpu να κάνει boost. Δουλεύεις με max 4700.

Και το curve -30 είναι αμφίβολο ότι θα είναι σταθερό σε όλα τα workload - ειδικά σε idle.

Δοκίμασε CPB on/ PBO on με PPT limit στα 88W (65W TDP) και thermal limit 85C αντί για 95.

• Like 2

3 λεπτά πριν, malakudi είπε

Stock είναι με CPB on/PBO off. Δεν έχεις τρέξει τέτοιο συνδυασμό. Με CPB off δεν αφήνεις τη cpu να κάνει boost. Δουλεύεις με max 4700.

Και το curve -30 είναι αμφίβολο ότι θα είναι σταθερό σε όλα τα workload - ειδικά σε idle.

Δοκίμασε CPB on/ PBO on με PPT limit στα 88W (65W TDP) και thermal limit 85C αντί για 95.

Ευχαριστω. Το επομενο τεστ θα ηταν με PPT limits, μιας και δεν προλαβα εχθες.

CPB On / PBO Off χλωμο δεν ειναι να φερει καλυτερα αποτελεσματα; Αλλιως αμα ειναι το δοκιμαζω.

10 λεπτά πριν, DionGR είπε

CPB On / PBO Off χλωμο δεν ειναι να φερει καλυτερα αποτελεσματα; Αλλιως αμα ειναι το δοκιμαζω.

CPB On/ PBO off είναι το "στοκ". Μπορείς να το έχεις σαν reference.

• Like 2

1 ώρα πριν, DionGR είπε

Δοκίμασε το Julia fractal benchmark από το Aida 64. Είναι το πιο ευαίσθητο σε undervoltage που έχω δοκιμάσει.

Επίσης βάλε το fabric clock σε 2100 ή 2133 για να αξιοποιήσεις όσον το δυνατόν περισσότερο την ddr5 μνήμη σου.

• Like 1

4 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Δοκίμασε το Julia fractal benchmark από το Aida 64. Είναι το πιο ευαίσθητο σε undervoltage που έχω δοκιμάσει.

Επίσης βάλε το fabric clock σε 2100 ή 2133 για να αξιοποιήσεις όσον το δυνατόν περισσότερο την ddr5 μνήμη σου.

Δεν τα εχω ψάξει ακόμα με τις μνήμες, κυρίως γιατι με μπερδεύει αρκετά η φάση και online το υλικό για DDR5 δεν είναι και τόσο πλούσιο. 

Τα κοιτάω ένα ενα (άρχισα με CPU, μετά GPU και μετά RAM) τα tweaks.

Ουσιαστικά έχω Dual Channel 32gb @ 5600Mhz, C28. Το BIOS default έχει στα 2000Mhz. Θεωρητικά, αν θυμάμαι καλα απο τον 3600 (και ισχύει και εδώ), δεν θα έπρεπε να είναι 2800 το fabric clock;

39 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Mε γεια !

Με το καλό και o 3D.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Πουλάς τον ι3 ;

21 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Με γειες !

Παίδες thx αλλά δεν είναι δικό μου,  το στήνω για τον κουνιάδο μου. Θα προσπαθήσω να βρω λίγο χρόνο να τρέξω κάνα game.

IMG-20221229-165126.jpg

IMG-20221229-165142.jpg

IMG-20221229-165327.jpg

• Like 11

Εχω παραγγειλει και εγω την Asus Strix αλλα την B650E-F.Δεν ξερω αν αξιζε να επαιρνα την E-E .Αναφερωντας λοιπον ποιο πανω καποιος για τις επιδοσεις σχετικα με τον ιντελ και γενικα για το upgradeability (να παω δεν εχω ασχοληθει με cpu benchmarks κλπ) ,... και διαβαζοντας καποιες σελιδες πισω ,οπως και στην ενοτητα για του 13th intel ...ρε σεις  δεν καθονται ολοι να κανου oc,uv και benchmarks τα cpu για να δουν εν τελη ποιος ειναι καλυτερος.Ας πουμε εγω πηγα σε am5 γιατι ειδα οτι υποστηριζουν οι cpu περισσοτερα pci lanes.Επισης για δουλεια office,browsig ,gaming δεν νομιζω να ειναι τοσο καλυτερος ο 13600κ με τον 7700x :)

• Like 2

Υπάρχει πρόβλημα σε κάθε boot με αυξημένους χρόνους; Είμαι έτοιμος να αναβαθμίσω σε ΑΜ5 αλλά κάπου διάβασα αυτό και με προβληματίζει.

44 λεπτά πριν, kazantzidis είπε

Υπάρχει πρόβλημα σε κάθε boot με αυξημένους χρόνους; Είμαι έτοιμος να αναβαθμίσω σε ΑΜ5 αλλά κάπου διάβασα αυτό και με προβληματίζει.

Απενεργοποιεις το memory context restore ωστε να μην κανει training σε καθε boot και ειναι νορμαλ

1 ώρα πριν, kazantzidis είπε

Ναι κάνει 50 μέρες να μπεί στο λειτουργικό, 30 ημέρες να κλείσει.

Να ξέρεις έχει και γαμψή μύτη, λίγο στραβά πόδια, λείπουν δύο τρία δόντια, είναι και ψιλό-χαμηλοκώλικο .

• Confused 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...