Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, malakudi είπε

duty_calls.png

Ξεκόλα ρε συ @Herald . Δεν έχει νόημα να απαντάτε σε κάθε post που διαφωνείτε. Γράφεις μια δυο φορές την άποψή σου, τέλος.

Οσο επαναλάμβανει την ιδια ανυποστατη καραμελα που είναι αποδεδειγμενα λάθος με στοιχεια, τοσο θα απαντάω. 

Ξερεις ποσοι μου στελνουν ευχαριστήρια σε pm γιατι τους γλυτωσα απτου χάρου τα δοντια να ψωνισουν τις αηδιες που προτείνει ο καπετάνιος και ο κάθε καπετανιος? Αν δεν εγραφα, θα πιστευαν τις αρλουμπες που αραδιαζει και θα ψωνιζαν από σβερκο. 

• Like 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

9.5 στα 65watt. Τι περίμενες ότι θα πήγαινε με 2watt παρ;ακάτω; 

Οπότε έχουμε 11.7% στα 110watt  και 9,5% στα 65watt. Καλά μου φαίνονται.

image.png.10b9ef80b180563942c30cd7bbbcf18a.png

Φίλε μου αυτό είναι stable; 10λεπτο run; Μου φαίνεται υπερβολικό το νούμερό σου.

38100 βγάζει ο 7950X στα 230W, αν στα 130 βγάζει 2*18900=37400 τότε η AMD είναι ηλίθια τελείως να τον βγάλει στα 230W και όχι στα 142. 

3 λεπτά πριν, malakudi είπε

Φίλε μου αυτό είναι stable; 10λεπτο run; Μου φαίνεται υπερβολικό το νούμερό σου.

38100 βγάζει ο 7950X στα 230W, αν στα 130 βγάζει 2*18900=37400 τότε η AMD είναι ηλίθια τελείως να τον βγάλει στα 230W και όχι στα 142. 

10ωρο prime 95 stable ρε. 😝

1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

9.5 στα 65watt. Τι περίμενες ότι θα πήγαινε με 2watt παρ;ακάτω; 

Οπότε έχουμε 11.7% στα 110watt  και 9,5% στα 65watt. Καλά μου φαίνονται.

image.png.10b9ef80b180563942c30cd7bbbcf18a.png

Πολυ δυνατος και efficiency ο 7700x πολυ δυνατο νουμερο για μολις 65watt. Λιγο οι μητρικες να πεσουν και θα ειναι λουκουμι. 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, malakudi είπε

Αυτό που μάλλον αγνοείς είναι ότι κάθε αύξηση ή μείωση της κατανάλωσης είναι ανάλογη του τετραγώνου της αύξησης ή της μείωσης της τάσης. Από εκεί πέρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για το volt/frequency map table θα επιλέξει ο κατασκευαστής. Από marketing μέχρι απόλυτη σταθερότητα σε κάθε κομμάτι. Όσο για την σταθερότητα, μια χαρά σταθερό το είδα στα λίγα τεστ που έκανα. Αλλά φαντάζομαι ούτε ο άλλος έχει κάνει 10ωρο prime. Αν δε κρίνω από την ανάγκη του να κοροϊδεύει τότε μάλλον το έτρεξε μερικές φορές για να μας δείξει σκορ.

Επεξ/σία από Retromaniac

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Rock stable, με ανεμιστήρες 100% μην ζεσταθεί και κάνει reboot.

Αντέχει και σεισμό 7 ρίχτερ, αυτόν του '81 τον έχει για πλάκα.

Spoiler

Ρετρομάνιακ, μην βαρέσεις😁

Επεξ/σία από AlexandrosKle

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Αυτό που μάλλον αγνοείς είναι ότι κάθε αύξηση ή μείωση της κατανάλωσης είναι ανάλογη του τετραγώνου της αύξησης ή της μείωσης της τάσης. Από εκεί πέρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για το volt/frequency map table θα επιλέξει ο κατασκευαστής. Από marketing μέχρι απόλυτη σταθερότητα σε κάθε κομμάτι. Όσο για την σταθερότητα, μια χαρά σταθερό το είδα στα λίγα τεστ που έκανα. Αλλά φαντάζομαι ούτε ο άλλος έχει κάνει 10ωρο prime. Αν δε κρίνω από την ανάγκη του να κοροϊδεύει τότε μάλλον το έτρεξε μερικές φορές για να μας δείξει σκορ.

Προφανως και το δικο μου στα ορια (η και περα απο αυτα) της σταθερότητας είναι. Οπως και το δικό σου, μη κοροιδευομαστε τωρα. Απλα εγω δεν σου ζηταω prime95, ο nickolis μου ζηταει ομως 😝

9 λεπτά πριν, Arkin είπε

Πολυ δυνατος και efficiency ο 7700x πολυ δυνατο νουμερο για μολις 65watt. Λιγο οι μητρικες να πεσουν και θα ειναι λουκουμι. 

Ναι, πολύ δυνατος, οριακά περνάει τον περυσινο ald με κλειστα τα ecores. Απο rpl μη δεις νουμερα, θα παθεις σοκ. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Αυτό που μάλλον αγνοείς είναι ότι κάθε αύξηση ή μείωση της κατανάλωσης είναι ανάλογη του τετραγώνου της αύξησης ή της μείωσης της τάσης. Από εκεί πέρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για το volt/frequency map table θα επιλέξει ο κατασκευαστής. Από marketing μέχρι απόλυτη σταθερότητα σε κάθε κομμάτι.

Δεν αγνοώ τίποτα. Μηχανικός Η/Υ είμαι.

Το σκορ σου κατά τη γνώμη μου είναι υπερβολικό, έξω από τα όρια του φυσιολογικού, γι' αυτό σε ρώτησα με σαφήνεια αν είναι 10λεπτο run, ερώτηση που απέφυγες να απαντήσεις. Ξαναρωτάω λοιπόν, είναι δεκάλεπτο run; Είναι ξεκάθαρο από το screenshot ότι έχεις κάνει undervolt, είναι stable σε idle;

Το να πετύχεις ένα σκορ με ασταθείς ρυθμίσεις στο CB23 είναι εύκολο, σε αυτό το σκορ κρατάει λιγότερο από 40 sec το run.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1

1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Το σκορ σου κατά τη γνώμη μου είναι υπερβολικό, έξω από τα όρια του φυσιολογικού, γι' αυτό σε ρώτησα με σαφήνεια αν είναι 10λεπτο run, ερώτηση που απέφυγες να απαντήσεις. Ξαναρωτάω λοιπόν, είναι δεκάλεπτο run; Είναι ξεκάθαρο από το screenshot ότι έχεις κάνει undervolt, είναι stable σε idle;

Το να πετύχεις ένα σκορ με ασταθείς ρυθμίσεις στο CB23 είναι εύκολο, σε αυτό το σκορ κρατάει λιγότερο από 40 sec.

Καλα ρε μαν και εσυ, και το δικο μου σκορ δεν ειναι βραχος σταθερότητας. 30 λεπτο cbr23 μπορει να βγαλω, αλλα πχ. για prime χλωμό το κοβω. Μην γινομαστε αδικοι

3 λεπτά πριν, Herald είπε

Προφανως και το δικο μου στα ορια (η και περα απο αυτα) της σταθερότητας είναι. Οπως και το δικό σου, μη κοροιδευομαστε τωρα. Απλα εγω δεν σου ζηταω prime95, ο nickolis μου ζηταει ομως 😝

Τρέξτε και οι δύο στα 65W χωρίς να είναι στα όρια της σταθερότητας.

Έλεος με τις μετρήσεις σε οριακά uv με κλειδωμένα MHz, κάνα gigahertz κάτω από το max boost.

65-140-240w με pl και ppt αντίστοιχα, τίποτα άλλο δεν είναι legit.

Τα 65 ενδιαφέρουν μόνο sff συστήματα που θα μπούνε οι κλειδωμένοι επεξεργαστές με low profile ψυκτρες.

Τα 140 είναι για μικρές σχετικά αεροψύκτρες.

Όποιος έχει σοβαρή ψύξη παίζει κανονικά 250w στον 13900Κ που δεν έχει θέμα και ο 7950x επίσης στα 235w, δεν παρατήρησα να μην ψύχεται με σοβαρή ψύξη.

Έχουν κάποιες διαφορές στα παιχνίδια, ο 7950x βαράει πιο ψηλά temps, που είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού δουλεύει το ένα CCD με αρκετά watt για την επιφάνεια του, ο 13900Κ με 100w σε games είναι ψυγείο, κάτω από 50c την περισσότερη ώρα, αλλά έχει επιφάνεια GPU, όχι soc κινητού.

• Like 3

Μόλις τώρα, Herald είπε

Καλα ρε μαν και εσυ, και το δικο μου σκορ δεν ειναι βραχος σταθερότητας. 30 λεπτο cbr23 μπορει να βγαλω, αλλα πχ. για prime χλωμό το κοβω. Μην γινομαστε αδικοι

10λεπτο CB23 ζήτησα, όχι prime95. Και να μη κάνει reboot on idle αν το αφήσεις λίγη ώρα.

2 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Έλεος με τις μετρήσεις σε οριακά uv με κλειδωμένα MHz, κάνα gigahertz κάτω από το max boost.

Αυτό ακριβώς

6 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Τα 65 ενδιαφέρουν μόνο sff συστήματα που θα μπούνε οι κλειδωμένοι επεξεργαστές με low profile ψυκτρες.

Τα 140 είναι για μικρές σχετικά αεροψύκτρες.

Όποιος έχει σοβαρή ψύξη παίζει κανονικά 250w στον 13900Κ που δεν έχει θέμα και ο 7950x επίσης στα 235w, δεν παρατήρησα να μην ψύχεται με σοβαρή ψύξη.

Έχουν κάποιες διαφορές στα παιχνίδια, ο 7950x βαράει πιο ψηλά temps, που είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού δουλεύει το ένα CCD με αρκετά watt για την επιφάνεια του, ο 13900Κ με 100w σε games είναι ψυγείο, κάτω από 50c την περισσότερη ώρα, αλλά έχει επιφάνεια GPU, όχι soc κινητού.

Το 65w δεν ειναι παραλογο οριο για ουσιαστικα μισο 12900k. Μιλάμε για σκετα 8 cores. Και ο 5950 αν το σκεφτεις 70w per ccd επαιζε. 

7 λεπτά πριν, malakudi είπε

Το να πετύχεις ένα σκορ με ασταθείς ρυθμίσεις στο CB23 είναι εύκολο, σε αυτό το σκορ κρατάει λιγότερο από 40 sec το run.

Άνετα περνάει. Δεν είδα να ζητάς αποδείξεις από τον φίλο σου πάντως ο οποίος είμαι σίγουρος ότι το 7200 το έβγαλε με την ψυχή στο στόμα.

• Like 1

Μόλις τώρα, Retromaniac είπε

Άνετα περνάει. Δεν είδα να ζητάς αποδείξεις από τον φίλο σου πάντως ο οποίος είμαι σίγουρος ότι το 7200 το έβγαλε με την ψυχή στο στόμα.

Μπα, ολα auto τα εχω στη μητρικη, σκετο uv επαιξα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...