Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ακριβώς ότι θα εξυπηρετούσε όποιον είχε έναν I7 7700X και έψαχνε δυνατότερο σύγχρονο σύστημα. Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Αυτός θα πουλήσει CPU + μητρική και θα πάρει καινούργιο σύστημα. Που το πρόβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Herald είπε Αυτός θα πουλήσει CPU + μητρική και θα πάρει καινούργιο σύστημα. Που το πρόβλημα? Στο κόστος. Στο ότι η μητρική που δεν αναβαθμίζεται σε κάτι σύγχρονο δεν έχει αξία. Πχ. Έχω 2 μητρικές σε FM2 socket που κάθονται. Να τις κάνει κανείς τι; Άντε να τις δώσεις 10-15€ .... Παίζουν και άλλες περιπτώσεις όμως. Αν υπάρχει αναβαθμισιμότητα και σου χαλάσει η μητρική βρίσκεις νέα και αγοράζεις για να σώσεις το σύστημα. Αν έχει αποσυρθεί το socket, φασκελοκουκουλωστα. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, adtakhs είπε Στο κόστος. Στο ότι η μητρική που δεν αναβαθμίζεται σε κάτι σύγχρονο δεν έχει αξία. Πχ. Έχω 2 μητρικές σε FM2 socket που κάθονται. Να τις κάνει κανείς τι; Άντε να τις δώσεις 10-15€ .... Παίζουν και άλλες περιπτώσεις όμως. Αν υπάρχει αναβαθμισιμότητα και σου χαλάσει η μητρική βρίσκεις νέα και αγοράζεις για να σώσεις το σύστημα. Αν έχει αποσυρθεί το socket, φασκελοκουκουλωστα. Αν τις κρατάς μέχρι να φυτρώσουν αδερφέ λογικό δεν είναι να απαξιώνονται μέχρι εκεί που δεν πάει; Αν μιλάς για hoarding καταστάσεις στήνω μηχανήματα με ότι περισσεύει οκ, αυτό όμως δεν είναι επιχείρημα αναβαθμισιμότητας πλατφόρμας για να υπερηφανεύεται κάποιος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Herald είπε 3) Τα zen 4 cpus χρειάζονται πανάκριβα cooler, αφού βλέπουμε με 280 AIO στα ίδια watt είσαι 20C πάνω από Intel με single tower aircooler Ενώ με τo "οικονομικό" Noctua NH-U12A των 122€: ο 12900k χτυπάει 91°C σε 10' Prime95. 😄 BTW οι ΖΕΝ4 μπορούν 24/7 να παίζουν 95°C. Ποιος INTEL μπορεί να το κάνει αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, TR-909 είπε Ενώ με τo "οικονομικό" Noctua NH-U12A των 122€: ο 12900k χτυπάει 91°C σε 10' Prime95. 😄 BTW οι ΖΕΝ4 μπορούν 24/7 να παίζουν 95°C. Ποιος INTEL μπορεί να το κάνει αυτό? Στα 270w χτυπάει 91c. Μην συγκρίνουμε αχλάδια με πορτοκάλια. Το 71c στα 110w είναι άθλιο, μην αφήνεις το bias σου να κυριεύσει την λογική σου σε παρακάλω πολύ. Ας τρέξει και ο φίλος μας unlimited στα 270w prime να δούμε που θα πάνε οι θερμοκρασίες. Το ξέρεις και το ξέρω - θα φτάσουν τους 150. Eκτός αν υποστηρίζεις ότι στα ίδια watt είναι πιο ζεστά τα Intel, οπότε να καλέσουμε γιατρό γιατί κάτι δεν πάει καλά Οι Intel μπορούν 24/7 να παίζουν 100c, έτσι είναι ρυθμισμένοι απτό εργοστάσιο. Τι λές πάλι? Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Στα 270w χτυπάει 91c. Μην συγκρίνουμε αχλάδια με πορτοκάλια. Το 71c στα 110w είναι άθλιο, μην αφήνεις το bias σου να κυριεύσει την λογική σου σε παρακάλω πολύ. Ας τρέξει και ο φίλος μας unlimited στα 270w prime να δούμε που θα πάνε οι θερμοκρασίες. Οι Intel μπορούν 24/7 να παίζουν 100c, έτσι είναι ρυθμισμένοι απτό εργοστάσιο. Τι λές πάλι? Λέω αυτά που (κάνεις πως) δε γνωρίζεις και αφορούν τα thermal specs των ΖΕΝ4. Πως να τρέξει 270W? Για ΖΕΝ4 συζητάμε όχι για θερμοπομπούς.😄 Για βάλε ένα video το CPU σου να τρέχει 100°C για 30' και σου υπόσχομαι θα κάτσω να το δω όλο. (1 view εγγυημένο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, TR-909 είπε Λέω αυτά που (κάνεις πως) δε γνωρίζεις και αφορούν τα thermal specs των ΖΕΝ4. Πως να τρέξει 270W? Για ΖΕΝ4 συζητάμε όχι για θερμοπομπούς.😄 Για βάλε ένα video το CPU σου να τρέχει 100°C για 30' και σου υπόσχομαι θα κάτσω να το δω όλο. (1 view εγγυημένο) Οκ, ας μην τρέξει 270w. Επέλεξε workload και ας ανεβάσουμε αποτελέσματα εγώ με τον retro, στα ίδια watt - όσα watt θες εσύ. Eσύ (μάλλον) υποστηρίζεις ότι ο 7700x θα είναι πιο δροσερός. Ας δούμε. Εγώ να σου βγάλω video να τρέχει και 10 ώρες στους 100c, αλλά το γεγονός ότι δεν ζητάς το ίδιο και από κάποιον με zen 4 το βρίσκω λίγο biased Όχι? Δηλαδή τα zen 4 πως ξέρεις ότι θα αντέξουν μια ζωή στα 95c αλλά τα Intel όχι? Όπως είπα και πρίν, βρίσκεσαι σε τέτοιο άκρο που βλέπεις αυτούς στο κέντρο biased. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Μα εσύ διατείνεσαι πως παίζουν στους 100°C τα INTEL - άλλο βέβαια πως όταν σου ζήτησα μια ώρα prime95 μου ανέβασες 10' και μου είπες να κοιτάξω το avg. temp. 😄 Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητήσω από παιδί με ΖΕΝ4 όταν ξέρω από την ίδια την εταιρεία ότι τα thermal specs του είναι αυτά. Designed for a lifetime at 95 Before anything else, let’s be clear: All of the quality analysis for Ryzen 7000 series desktop processors was done at 95 degrees Celsius. The chip is engineered to live its life at this temperature with no detriment to longevity or reliability. (Ryzen 7000 Series Processors: Let's Talk About Pow... - AMD Community) Το έχω ξαναποστάρει και φαίνεται ότι δεν μπαίνεις καν στο κόπο να διαβάσεις μια αράδα λέξεις (τζάμπα που τα γράφουμε δηλαδή). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, TR-909 είπε Μα εσύ διατείνεσαι πως παίζουν στους 100°C τα INTEL - άλλο βέβαια πως όταν σου ζήτησα μια ώρα prime95 μου ανέβασες 10' και μου είπες να κοιτάξω το avg. temp. 😄 Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητήσω από παιδί με ΖΕΝ4 όταν ξέρω από την ίδια την εταιρεία ότι τα thermal specs του είναι αυτά. Designed for a lifetime at 95 Before anything else, let’s be clear: All of the quality analysis for Ryzen 7000 series desktop processors was done at 95 degrees Celsius. The chip is engineered to live its life at this temperature with no detriment to longevity or reliability. (Ryzen 7000 Series Processors: Let's Talk About Pow... - AMD Community) Το έχω ξαναποστάρει και φαίνεται ότι δεν μπαίνεις καν στο κόπο να διαβάσεις μια αράδα λέξεις (τζάμπα που τα γράφουμε δηλαδή). Μα τα ίδια λέμε, και η Intel δίνει 100c. Απλά εσύ πιστεύεις την amd, την Intel όχι Aμά δεν μπορούσε να δουλεύει στους 100c, δεν θα έβαζε το όριο στους 100c. Αυτονόητο είναι νομίζω, δεν ξέρω τι ακριβώς ψάχνεις. Δηλαδή τι ακριβώς υποστηρίζεις, οτι τα Intel χαλάνε πχ. στους 80C, αλλά η Intel τα έχει βάλει να throttlaroun στους 100? Kαι σου βγάζει νόημα αυτό; Πάντως γαργάρα το τέστ, ελπίζω να συμφωνήσαμε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να ψύξεις τα amd chipakia στα ίδια watt. Ακού εκεί 71c στα 110w με 280 AIO. WTF? ΥΓ1. Δεν μου ζήτησες μια ώρα prime, ζήτησες 10ώρες LOL! Είπες, κατά λέξη, όλοι όσοι έχουν stable σύστημα έχουν ανεβάσει SS με 10 ώρες prime. Μετά διαπιστώσαμε ΄΄οτι δεν έχεις stable σύστημα γιατί δεν έχεις ανεβάσει 10 ώρες prime. Φρόντισε εκεί να σταμπιλάρεις το σύστημα σου λοιπόν και ασέ με εμένα Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Herald είπε Μα τα ίδια λέμε, και η Intel δίνει 100c. Απλά εσύ πιστεύεις την amd, την Intel όχι Εντάξει αν μου βάλεις ένα video το CPU σου να τρέχει 100°C για 30' θα πειστώ. (περιμένω το Upload). Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από TR-909 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, TR-909 είπε Εντάξει αν μου βάλεις ένα video το CPU σου να τρέχει 100°C για 30' θα πειστώ. (περιμένω το Upload). Οταν δω zen 4 στους 95c για 30 λεπτα θα πειστω και εγω (περιμενω το upload) Οι reviewers οταν τεσταρουν τον 13900k unlimited και βαράνε 100c δεν τεσταρουν για 30 λεπτα? Βαλε το μυαλο σου να δουλέψει και ασε το bias στην ακρη Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Βασικά δε νομίζω πως λέμε τα ίδια - εσύ ανακατεύεις τις λέξεις και τις παρουσιάζεις σαν να "λέμε τα ίδια". Οπότε τι έχουμε: Την AMD να λέει επίσημα 24/7 (lifetime) στους 95°C Tον Herald να λέει πως και η Intel δίνει τι....? 24/7 100°C? 100°C σκέτο? Κάτι άλλο? (η πιθανότερη απάντηση του Herald) Περιμένω να μου αποδείξεις το 100°C που είναι ίδιο με των ΖΕΝ4 με κάποια επίσημη πηγή από INTEL τότε, αφού δε μπορείς ο ίδιος να μου το δείξεις. ΥΓ - Άσε το δικό μου μυαλό στην άκρη - και μάθε να έχεις σωστους τρόπους πρώτα απ' όλα. 😉 Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από TR-909 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Οτι δηλωσεις είσαι, κατι υποσχέσεις για τους threadripper θυμαμαι, κατι υποσχεσεις για το infinity fabric 3000 Gigamegahertz κοκ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, TR-909 είπε Βασικά δε νομίζω πως λέμε τα ίδια - εσύ ανακατεύεις τις λέξεις και τις παρουσιάζεις σαν να "λέμε τα ίδια". Οπότε τι έχουμε: Την AMD να λέει επίσημα 24/7 (lifetime) στους 95°C Tον Herald να λέει πως και η Intel δίνει τι....? 24/7 100°C? 100°C σκέτο? Κάτι άλλο? (η πιθανότερη απάντηση του Herald) Περιμένω να μου αποδείξεις το 100°C που είναι ίδιο με των ΖΕΝ4 με κάποια επίσημη πηγή από INTEL τότε, αφού δε μπορείς ο ίδιος να μου το δείξεις. ΥΓ - Άσε το δικό μου μυαλό στην άκρη - και μάθε να έχεις σωστους τρόπους πρώτα απ' όλα. 😉 Tjmax = η θερμομρασια που το cpu θα αρχίσει να throttlari για λογους προστασιας. Στην intel ειναι στους 100c. Μεχρι τους 100c δεν κινδυνευει. https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005597/processors.html Συζηταμε το λολα να ενα μηλο γιατι θες για καποιο λογο να υποστηριξεις οτι τα amd δουλευουν στους 95c ενώ τα intel οχι. Ο λογος που τα cpu "σηκωνουν undervolt" ειναι ο παραπάνω. Προφανως αν τα τρεχεις στους 95 και τους 100c, τρώνε degrade. Και τα intel και τα amd. Νομοι της φυσικης δυστηχως, η θερμοκρασία αυξάνει την κινητικότητα των ηλεκτρονιων και προκαλεί το electron migration. Για να μπορείς λοιπόν να τα τρεχεις για τα επόμενα 5 χρονια στουσ 90 και τους 100 βαθμούς, αναγκαστικα ερχοντια απτο εργοστασιο με παραπανω voltage απο αυτο που χρειάζονται. Παντως η δήλωση της amd που ανεβασες αρκετά περίεργη. Τι σημαινει lifetime για ενα cpu? Φανταζομαι αναφέρεται στα χρονια της εγγύησης? Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Επισημα δεν ηταν κι αυτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα