Retromaniac Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε @Retromaniac Προσπαθώ να τρέξω στα 111w ακριβώς αλλά δεν μπορώ να το πετυχώ με 0.5 volt increments. Με πάει από τα 104w στα 117w. Εδώ το score Aρά η διαφορά μεταξύ Zen 4 και ALD cores στα 110w είναι 11.5%. Στα 65 και τα 50 δεν ξέρουμε γιατί αρνείσαι να τρέξεις. Από αυτα συμπεραίνουμε 1) Ότι τα zen 3 δεν είχαν απολύτως καμία ελπίδα σε σύγκριση με τα ALD Pcores, παρα τα όσα μας λέγανε τόσο καιρό οι έγκριτοι αδέκαστοι του forum 2) Tα Zen 4 cores δεν έχουν απολύτως καμία ελπίδα απέναντι στα RPL psofio cores, παρά τα επίσης όσα μας λένε οι ίδιοι αδέκαστοι του forum. Δεν αρνούμε να το τρέξω. Δεν βρίσκω τρόπο από το Bios. Θα δοκιμάσω να δω με το λογισμικο της AMD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 2 hours ago, nick0lis said: Δεν βάζεις και ένα στα 300 watt να τα ξανά πούμε στους ζεν1 😂 Eσένα κατά βάθος σε καταλαβαίνω να ξέρεις. Eπί 1 χρόνο να κράζεις τους alderlake γιατί καίνε πολλά watts, και πήγε μετά η AMD και έβγαλε CPU να καίει παραπάνω!! Και όχι μόνο αυτό τον επαινείς κιόλας. Τι να κάνεις? Πως να πείς καλά λογάκια για ένα CPU στα 240w όταν τόσο καίρο τα έκραζες? Σε αδιέξοδο είσαι, καταλαβαίνω 1 hour ago, Retromaniac said: Δεν αρνούμε να το τρέξω. Δεν βρίσκω τρόπο από το Bios. Θα δοκιμάσω να δω με το λογισμικο της AMD. Δεν πειράζει, με τα συμπεράσματα μου διαφωνείς; 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Herald είπε Εισαι υπερβολικός. Μολις 520 μερες μετά το launch των zen 3 τους υποστηριξε η b350 που ειχα 😂 Ελπίζω έστω και στις επόμενες 520 ημέρες να υποστηρίξει και η Q270 σου τον I5 13600K ...... Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, adtakhs είπε Ελπίζω στις επόμενες 520 ημέρες να υποστηρίξει και η Q270 σου τον I7 13600K ...... Δεν έχω, αλλά και να είχα την ίδια μοίρα με την b350 θα ακουλουθούσε. Ανακύκλωση. Σιγά μην περιμένω 2 χρόνια για να πάρω CPU...2ετίας. Σοβαρα τα λέτε αυτά ρε παίδες? Γιαυτο το mobo upgradability αγοράζεις amd? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν έχω, αλλά και να είχα την ίδια μοίρα με την b350 θα ακουλουθούσε. Ανακύκλωση. Σιγά μην περιμένω 2 χρόνια για να πάρω CPU...2ετίας. Σοβαρα τα λέτε αυτά ρε παίδες? Γιαυτο το mobo upgradability αγοράζεις amd? Αν δεν χαλάσει δεν πετιέται. Ρίχνω το τελευταίο cpu της τελευταίας γενιάς που υποστηρίζει επανω , αγορασμενο κι όλας από μεταχειρισμένα, και με φραγκοδιφραγκα έχω 5+ χρόνια νεότερο PC. Όχι θα τα σκάω για ολόκληρη πλατφόρμα , μνήμες κ.λ.π. για να πάρω ότι θα έπαιρνα και με την αναβάθμιση CPU και μόνο. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, adtakhs είπε Αν δεν χαλάσει δεν πετιέται. Ρίχνω το τελευταίο cpu της τελευταίας γενιάς που υποστηρίζει επανω , αγορασμενο κι όλας από μεταχειρισμένα, και με φραγκοδιφραγκα έχω 5+ χρόνια νεότερο PC. Ναι αλλα που είναι το όριο? Πόσα χρόνια πρεέπει να περάσουν μέχρι να αποφάσισει η amd να υποστηρίξει τους zen 3 για να πείς "ώπα, τι παπάτζες είναι αυτές". Δηλαδή αν το b350 μου έπαιρνε υποστηρίξη για zen 3 το 2030 πάλι κομπλέ? Δεν τρέχει τίποτα? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, Herald είπε Ναι αλλα που είναι το όριο? Πόσα χρόνια πρεέπει να περάσουν μέχρι να αποφάσισει η amd να υποστηρίξει τους zen 3 για να πείς "ώπα, τι παπάτζες είναι αυτές". Δηλαδή αν το b350 μου έπαιρνε υποστηρίξη για zen 3 το 2030 πάλι κομπλέ? Δεν τρέχει τίποτα? Από το να μην πάρει καθόλου, καλύτερα να πάρει κι ας μην είναι day one. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, adtakhs είπε Από το να μην πάρει καθόλου, καλύτερα να πάρει κι ας μην είναι day one. Συμφωνώ - απλά κάπου υπάρχει και ένα όριο. Συμφωνούμε και οι 2 ότι η 10ετία ας πούμε είναι εκτός του ανεκτού ορίου. Το ερώτημα είναι αν ο 1.5 χρόνος που περίμενα για την b350 είναι ανεκτός η όχι. Για εμένα όχι, για εσένα μπορεί, αλλά γενικά δεν μπορεί αυτό να θεωρείται καλό support. H Intel υποστηρίζει μόνο 2 γενιές μεν, αλλά τις υποστηρίζει day one, δεν περιμένεις 2 χρόνια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Ρε φίλε Herald, OK αφού σου αρέσει η Intel, τότε χώστα (τα χρήματα) στην Intel. Κανένα πρόβλημα από εμένα, και μάλιστα θα πω και καλά θα κάνεις, ειδικά ο 13600Κ για μένα είναι το goto, για νέο PC. Αλλά μη μας ζαλίζεις, χαλάρωσε λίγο. Και οι Ryzen μια χαρά είναι, ειδικά η AM4 πλατφόρμα. Και αν ο άλλος έχει μια B350 ή X370 μητρική γιατί να μην αναβαθμίσει το BIOS και να πάει σε έναν 5600 ή 5700Χ που αυτή την στιγμή είναι VFM (στα ~190 ευρώ ο 5700Χ). Ανάλογα την περίπτωση και η Intel και η AMD μια χαρά είναι, αρκεί να υπάρχει ανταγωνισμός και να πέφτουν οι τιμές. Οι "οπαδισμοί" δεν είναι για εμάς, που ψάχνουμε το VFM. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, duffyduck είπε Ρε φίλε Herald, OK αφού σου αρέσει η Intel, τότε χώστα (τα χρήματα) στην Intel. Κανένα πρόβλημα από εμένα, και μάλιστα θα πω και καλά θα κάνεις, ειδικά ο 13600Κ για μένα είναι το goto, για νέο PC. Αλλά μη μας ζαλίζεις, χαλάρωσε λίγο. Και οι Ryzen μια χαρά είναι, ειδικά η AM4 πλατφόρμα. Και αν ο άλλος έχει μια B350 ή X370 μητρική γιατί να μην αναβαθμίσει το BIOS και να πάει σε έναν 5600 ή 5700Χ που αυτή την στιγμή είναι VFM (στα ~190 ευρώ ο 5700Χ). Ανάλογα την περίπτωση και η Intel και η AMD μια χαρά είναι, αρκεί να υπάρχει ανταγωνισμός και να πέφτουν οι τιμές. Οι "οπαδισμοί" δεν είναι για εμάς, που ψάχνουμε το VFM. Συμφωνώ, μακρία από εμένα οι οπαδισμοί. Αμα δεν γράφουν παπάτζες στο νήμα δεν θα συμμετέχω. Όσο γράφονται για 300 και 400w των Intel θα ανεβάζω νούμερα να παίρνω σκάλπ. Forum τεχνολογίας είμαστε, όχι το παιδί μου και εγώ, να γράφει ο καθένας απόψεις. Facts ή go home Φιλικά το παραπάνω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Forum τεχνολογίας είμαστε, πάρτε 24 p-sofio cores και βάλτε τα 65w 🤣 Facts ή go home 😂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 9 minutes ago, nick0lis said: Forum τεχνολογίας είμαστε, πάρτε 24 p-sofio cores και βάλτε τα 65w 🤣 Facts ή go home 😂 Με 8cores έτρεξα στα 65w. Ο 5950x στα 130-140 δεν ήταν με 16? Οπότε που το πρόβλημα? Δεν παλεύεσαι ρε 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, Herald είπε Συμφωνώ - απλά κάπου υπάρχει και ένα όριο. Συμφωνούμε και οι 2 ότι η 10ετία ας πούμε είναι εκτός του ανεκτού ορίου. Το ερώτημα είναι αν ο 1.5 χρόνος που περίμενα για την b350 είναι ανεκτός η όχι. Για εμένα όχι, για εσένα μπορεί, αλλά γενικά δεν μπορεί αυτό να θεωρείται καλό support. H Intel υποστηρίζει μόνο 2 γενιές μεν, αλλά τις υποστηρίζει day one, δεν περιμένεις 2 χρόνια Οι χρήστες που αναβαθμίζουν, έχουν ήδη ένα λειτουργικό σύστημα. Δεν είναι με τα χέρια άδεια για να βιάζονται μην χάσουν. Πχ. Την άλλη εβδομάδα θα φορέσω έναν 5700X στην ..... Biostar B350 GT5. https://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=872#cpusupport Από τις λίγες μητρικές με PCI θύρα στην οποία είναι κουμπωμενη μια PCI skystar HD2 sat δορυφορική κάρτα που τρέχα γυρεύε να βρεις να την αντικαταστήσεις. Το σύστημα αναβαθμίζεται από 2400G και για γραφικά θα φορεθεί Rx6700 Πλαισίου. Η αναβάθμιση γίνεται στην VFM τιμή του επεξεργαστή στα 190€ και το σύστημα δεν θα εχει να ζηλέψει τίποτα από ένα νέο . Θα πάει για 10 ετία. Υ.Γ. Ο επεξεργαστής θα πωληθεί στα 60-70€, άρα το κόστος αναβάθμισης για τοσο μεγάλη αύξηση στο performance είναι μόλις 120-130€. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από adtakhs 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 24 λεπτά πριν, adtakhs είπε Οι χρήστες που αναβαθμίζουν, έχουν ήδη ένα λειτουργικό σύστημα. Δεν είναι με τα χέρια άδεια για να βιάζονται μην χάσουν. Πχ. Την άλλη εβδομάδα θα φορέσω έναν 5700X στην ..... Biostar B350 GT5. https://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=872#cpusupport Από τις λίγες μητρικές με PCI θύρα στην οποία είναι κουμπωμενη μια PCI skystar HD2 sat δορυφορική κάρτα που τρέχα γυρεύε να βρεις να την αντικαταστήσεις. Το σύστημα αναβαθμίζεται από 2400G και για γραφικά θα φορεθεί Rx6700 Πλαισίου. Η αναβάθμιση γίνεται στην VFM τιμή του επεξεργαστή στα 190€ και το σύστημα δεν θα εχει να ζηλέψει τίποτα από ένα νέο . Θα πάει για 10 ετία. Υ.Γ. Ο επεξεργαστής θα πωληθεί στα 60-70€, άρα το κόστος αναβάθμισης για τοσο μεγάλη αύξηση στο performance είναι μόλις 120-130€. Σε αυτό το παράδειγμα ο νεώτερο επερξαστής τι ακριβώς θα εξυπηρετήσει; Εκτός και αν ταυτόχρονα θεωρείς την αναβάθμιση επιτυχή λόγω πλατφόρμας επειδή θα αλλάξεις και κάρτα γραφικών... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, morehp είπε Σε αυτό το παράδειγμα ο νεώτερο επερξαστής τι ακριβώς θα εξυπηρετήσει; Εκτός και αν ταυτόχρονα θεωρείς την αναβάθμιση επιτυχή λόγω πλατφόρμας επειδή θα αλλάξεις και κάρτα γραφικών... Ακριβώς ότι θα εξυπηρετούσε όποιον είχε έναν I7 7700X και έψαχνε δυνατότερο σύγχρονο σύστημα. Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα