Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Άντε γεια

1684705919_Screenshot2022-12-12163833.png.713309b9f2a352b62607fce2c3e9342a.png

Το οτι αρνεισαι πεισματικα να τρέξεις σε χαμηλότερα watt δεν σημαίνει οτι θα αρνηθουμε να συγκρινουμε. 

Αρα εχουμε και λεμε, 21213/111w = 191pts per watt. 

16800 / 65w = 258 pts per watt. 

Αντε γειά indeed, τα ξαναλεμε στους zen 5 😂

Και τώρα με αυτο το σκορ μας λεει ο atenra οτι περνάει 8+8. Lol

Επεξ/σία από Herald
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Herald είπε

Το οτι αρνεισαι πεισματικα να τρέξεις σε χαμηλότερα watt δεν σημαίνει οτι θα αρνηθουμε να συγκρινουμε. 

16800 / 65w = 258 pts per watt. 

Αντε γειά indeed, τα ξαναλεμε στους zen 5 😂

O μόνος λόγος που δεν το έχω τρέξει ακόμη είναι γιατί δεν βρίσκω στο bios επιλογή. Μόλις το βρω τα λέμε.

Αλλά αυτό που μόλις έγραψες είναι τόσο υποκριτικό γιατί πριν 20315/129 watt που ήταν ο δικό σου, πάει 157pionts per watt. Ξέρουμε και οι 2 πολλοι καλά ότι όσουν πέφτουν τα watt η βαθμολογία πέφτει με πολύ πιο αργό ρυθμό. Αν συκρίνεις πόσο έπεσα από τα 142 στα 111 (καθόλου), καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις πολλές ελπίδες. Κλαίω ρε μαν από τα γέλια γιατί μιλάμε για 21% καλύτερο efficiency με το points/watt που έβαλες. Κάτσε να βρω και τα 65 και τα λέμε.

Επεξ/σία από Retromaniac

Μόλις τώρα, Retromaniac είπε

O μόνος λόγος που δεν το έχω τρέξει ακόμη είναι γιατί δεν βρίσκω στο bios επιλογή. Μόλις το βρω τα λέμε.

Αλλά αυτό που μόλις έγραψες είναι τόσο υποκριτικό γιατί πριν 20315/129 watt που ήταν ο δικό σου, πάει 157pionts per watt. Ξέρουμε και οι 2 πολλοι καλά ότι όσουν πέφτουν τα watt η βαθμολογία πέφτει με πολύ πιο αργό ρυθμό. Αν συκρίνεις πόσο έπεσα από τα 142 στα 111 (καθόλου), καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις πολλές ελπίδες.

Βρε πανεπιστημονα, λες να μην ήξερα τι score βγαζεις πριν το τρέξεις? Αφου ο 7950Χ βγαζει 41-42k στα 230w με dual ccd, αναμενομενο είναι να βγάλεις το μισό score στα μισα watt.... 

Ρε που μπλεξαμε. 

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Βρε πανεπιστημονα, λες να μην ήξερα τι score βγαζεις πριν το τρέξεις? Αφου ο 7950Χ βγαζει 41-42k στα 230w με dual ccd, αναμενομενο είναι να βγάλεις το μισό score στα μισα watt.... 

Ρε που μπλεξαμε. 

Εδώ χρειάζεται παπακώστα meme να βάλω. Ο δικός σου δεν έβγαλε 157points per watt όταν το έτρεξες κανονικά για να πιάσεις του 20300 πόντους, ναι ή όχι;  Άρα είναι λιγότερο efficient ναι ή όχι;

Μόλις τώρα, Retromaniac είπε

Εδώ χρειάζεται παπακώστα meme να βάλω. Ο δικός σου δεν έβγαλε 157points per watt όταν το έτρεξες κανονικά για να πιάσεις του 20300 πόντους, ναι ή όχι;  Άρα είναι λιγότερο efficient ναι ή όχι;

Τι εννοεις κανονικα? Εννοεις με τους μισους πυρήνες off, ναι φυσικα και ειναι λιγοτερο efficient στα 130w, αυτο το ξεραμε και από πριν. Μιλαμε για adl vs zen 4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Τι εννοεις κανονικα? Εννοεις με τους μισους πυρήνες off, ναι φυσικα και ειναι λιγοτερο efficient στα 130w, αυτο το ξεραμε και από πριν. Μιλαμε για adl vs zen 4.

Σαν να ζω την ημέρα της μορμοτας. Δεν είπαμε να συγκρίνουμε τους zen4 core με τους pcores. Μιλάμε για καμένες φλάντζες. Δεν μπορώ συνέχεια να κάνω λούπες γιατί προσπαθείς να ξεφύγεις σαν πολιτικός σε πάνελ του Παπαδάκη.

Επεξ/σία από Retromaniac

10 λεπτά πριν, Herald είπε

Έλα σταμάτα, καλό σκοράκι είναι τα 21200 στα 111W. Όταν μάθει καλύτερα τα μυστικά του PBO2 θα το πετυχαίνει με ακόμα λιγότερα W.

@Retromaniac τρέξε και ένα στα 65W να τελειώνουμε. Και λύσε μου και μια απορία: Πόσο καταναλώνει min/max το SOC;

Το μείωσαν από 22 - 26W που ήταν στους 1CCD Zen 3;

• Like 1

Μόλις τώρα, kkatzos είπε

Έλα σταμάτα, καλό σκοράκι είναι τα 21200 στα 111W. Όταν μάθει καλύτερα τα μυστικά του PBO2 θα το πετυχαίνει με ακόμα λιγότερα W.

@Retromaniac τρέξε και ένα στα 65W να τελειώνουμε. Και λύσε μου και μια απορία: Πόσο καταναλώνει min/max το SOC;

Αναμενομενο δεν ειναι? Τοσο βγάζει ο 7950x *2 στα διπλασια watt. Τωρα με binning μεταξυ 7700 και 7950 δεν ξέρω τι παίζει 

2 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Να σου πω την αλήθεια δεν βρίσκω πως στο διάολο το βάζω στα 65. Είμαι μέσα στο ashrock bios και δεν μπορώ να βρω πως το κάνω. Μήπως να βάλω της amd το πρόγραμμα;

Τα watt του soc πως τα βλέπω;

6 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Σαν να ζω την ημέρα της μορμοτας. Δεν είπαμε να συγκρίνουμε τους zen4 core με τους pcores. Μιλάμε για καμένες φλάντζες. Δεν μπορώ συνέχεια να κάνω λούπες γιατί προσπαθείς να ξεφύγεις σαν πολιτικός σε πάνελ του Παπαδάκη.

Δεν ειπαμε,εσυ ειπες, σελιδα 246 πανω πανω,μου ζητησες να κλεισω τα μισά cores για να είναι δικαια η σύγκριση 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν ειπαμε,εσυ ειπες, σελιδα 246 πανω πανω,μου ζητησες να κλεισω τα μισά cores για να είναι δικαια η σύγκριση 

Σου ζήτησα να κλείσεις τα ecores (όχι βασικά εσένα) για να δούμε πόσο efficient και γρήγορα είναι τα pcores σε σχέση με τα zencores. Όχι για να σου πω ότι ο 12900k είναι πιο αργός σε heavy multi threading. Το εξηγήσαμε πολλάκις αλλά επιλέγεις να το επαναφέρεις κάθε φορά που αποδεικνύεται ότι τα zen4 cores είναι πιο γρήγορα και efficient. Πέρα από κάθε benchmark που σου έχουν βάλει οι άλλοι και στο δείχνουν, πέρα από αυτά που σου έβαλα ο ίδιος, το ξέρεις και εσύ. Και εκεί κάπου λες πάλι, "ναι αλλά έχω αλλά 8". Και ξεκινάμε από την αρχή. Ημέρα της μορμοτας είπαμε.

Επεξ/σία από Retromaniac

1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε

Σου ζήτησα να κλείσεις τα ecores (όχι βασικά εσένα) για να δούμε πόσο efficient και γρήγορα είναι τα pcores σε σχέση με τα zencores. Όχι για να σου πω ότι ο 12900k είναι πιο heavy multi threading. Το εξηγήσαμε πολλάκις αλλά επιλέγεις να το επαναφέρεις κάθε φορά που αποδεικνύεται ότι τα zen4 cores είναι πιο γρήγορα και efficient. Πέρα από κάθε benchmark που σου έχουν βάλει οι άλλοι και στο δείχνουν, πέρα από αυτά που σου έβαλα ο ίδιος, το ξέρεις και εσύ. Και εκεί κάπου λες ναι αλλά έχω αλλά 8. Και κάπου πάμε πάλι από την αρχή. Ημέρα της μορμοτας είπαμε.

Δεν σου είπα καπου έχω αλλα 8. Μου ζητησες να τρέξω στα 130w και τρέχεις στα 111...τρεξε στα ιδια watt ρε άνθρωπε να δούμε πόση ειναι η διαφορα σε iso wattage. Βαλτο και εσυ στα 130 65 και 50 που έχω τρεξει. Καπου στο 5-10% θα είναι η διαφορά σε efficiency απο ALD. 

Τωρα κατσε σκέψου πόση διαφορα θα υπαρχει μεταξύ ALD και RPL και που θα βρεθει ο zen 4. Δεν θελει πολύ μυαλο... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν σου είπα καπου έχω αλλα 8. Μου ζητησες να τρέξω στα 130w και τρέχεις στα 111...τρεξε στα ιδια watt ρε άνθρωπε να δούμε πόση ειναι η διαφορα σε iso wattage. Βαλτο και εσυ στα 130 65 και 50 που έχω τρεξει. Καπου στο 5-10% θα είναι η διαφορά σε efficiency απο ALD. 

Τωρα κατσε σκέψου πόση διαφορα θα υπαρχει μεταξύ ALD και RPL και που θα βρεθει ο zen 4. Δεν θελει πολύ μυαλο... 

Εμένα δεν αλλάζει το score ανεβάζοντας watt. Το ίδιο βγάζω και με 140/130/110. Εσύ αν το βάλεις 110 θα πέσεις.

29 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Για πες, Τα μείωσαν; Το CPU soc είναι που λέει 7.75;

1451324970_Screenshot2022-12-12172713.png.e1334ced0184d9b3b3ed2cf4dcc6a807.png

Κάτι άλλο που βλέπω είναι ότι το IOD έχει υψυηλή θερμοκρασία σε σχέση με τα cores. Έτσι πρέπει να είναι ή έχω κάνει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση της ψύκτρας;

1684423073_Screenshot2022-12-12172924.png.74ba1e9167dcdfb25d4d5331d299c4c6.png

Επεξ/σία από Retromaniac

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...