Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Όταν αγόρασα τον 12100 σε αυτήν την τιμή δεν είχε ανταγωνισμό από AMD, ούτε είχε βγει ο ΖΕΝ4 μην λες πράγματα που δεν ισχύουν. Σήμερα για καινούργιο σύστημα με τις τιμές που παίζουν ο 7700Χ είναι καλύτερη επιλογή από 13600Κ. Εκτός αν το μόνο που κάνεις είναι να τρέχεις CB23 και να ανεβάζεις τα νούμερα στο forum. Μαν μου εγω ξέρω πολλα ατομα στο forum που δεν τους λες intelακιδεςς (ilos akoinonitos razor ) το γυρισαν σε intel μέρα τους alderlake. Αν δεν ειναι αυτο σφιγομετρηση για το τι φουμαρα μας ταιζει η amd δεν ξερω τι είναι. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Μαν μου εγω ξέρω πολλα ατομα στο forum που δεν τους λες intelακιδεςς (ilos akoinonitos razor ) το γυρισαν σε intel μέρα τους alderlake. Αν ειναι αυτο σφιγομετρηση για το τι φουμαρα μας ταιζει η amd δεν ξερω τι είναι. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ανάλογα τις απαιτήσεις και το budget που έχει την κάθε χρονική στιγμή. Αν σήμερα ήμουν στην αγορά για καινούργιο σύστημα στο Budget του 7700Χ/13600Κ θα διάλεγα τον 7700Χ, νομίζω είναι πολύ απλό και δεν έχει να κάνει με φούμαρα, κουτσά CPU κλπ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Herald είπε Ας μην μιλάμε για καστανα και φωτιες - οταν με το καλυτερο binned 5nm cpu σε πιανουν ντροπές να τρέξεις 65w εναντια στον παππού με τους μισους πυρήνες off Ακόμη γελάω με τα κάστανα... :D. Σατανά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, malakudi είπε Είχα b-die 3200 CL14 Δεν ξέρω κατά ποσό είναι σωστό να χρεώνεις το overclock σου στην φυσιολογική λειτουργία της μητρικής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Δεν υπάρχει νόμος που λέει ότι αναβάθμιση κάνεις μόνο day one, μην λέμε πράγματα που δεν ισχύουν για όλους και τα γενικεύουμε. Όχι δε κάνεις μόνο day one. Αυτοί με τα X370 πόσο έπρεπε να περιμένουν για να δουν Zen 3; Πχ αν είχα κρατήσει την X370 Prime, θα μπορούσα να βάλω 5900X το Μάρτη του 22, 1,5 χρόνο σχεδόν μετά το release. Συγνώμη αλλά εγώ αυτό δε το λέω "προτέρημα", το λέω κοροϊδία. Ακόμα και η X470 πήρε BIOS δύο σχεδόν μήνες μετά. Πιστεύεις εσύ πως δε μπορούσε να πάρει day one; Μπορούσε μια χαρά, αλλά πήγε το platfrom longevity περίπατο. 4 λεπτά πριν, nick0lis είπε Δεν ξέρω κατά ποσό είναι σωστό να χρεώνεις το overclock σου στην φυσιολογική λειτουργία της μητρικής. Οπότε πάρτε AM5 και μείνετε με DDR5 5200 αφού "δε πρέπει να χρεώνεις το overclock στη φυσιολογική λειτουργία της μητρικής". 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, Herald είπε αν θες και αν μπορεις να τα ψύξεις - να πανε και στα 1000 watt που ειναι? Αν υπάρξει ψύκτρα διαστάσεων a12u δεν θα με ενοχλούσε. Τα υπόλοιπα λόγο διαστάσεων ή τα ψυγεία των νερών τα απορρίπτω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ανάλογα τις απαιτήσεις και το budget που έχει την κάθε χρονική στιγμή. Αν σήμερα ήμουν στην αγορά για καινούργιο σύστημα στο Budget του 7700Χ/13600Κ θα διάλεγα τον 7700Χ, νομίζω είναι πολύ απλό και δεν έχει να κάνει με φούμαρα, κουτσά CPU κλπ. Γιατί συγκρίνεις 7700X με 13600Κ; 13700Κ είναι ο αντίπαλός του. Το ότι έριξε τις τιμές η AMD γιατί δε πουλούσε ούτε έναν, δεν αλλάζει το tier. 7600X vs 13600K και 7700X vs 13700K είναι η σύγκριση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, nick0lis είπε Αν υπάρξει ψύκτρα διαστάσεων a12u δεν θα με ενοχλούσε. Τα υπόλοιπα λόγο διαστάσεων ή τα ψυγεία των νερών τα απορρίπτω. U12a εννοεις. Ε αμα τα απορριπτεις μην τον βαζεις να τρεχει στα 300w. Βαλτο στα 65w που πεταει τα ματια έξω στα zen 4 5nm best cpu on planet earth cores. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Η επιλογή για ddr5 έγινε ακριβώς για να "πουλήσουν" platform longevity, καλύτερα να μένανε σε ddr4 και ας αλλάζανε μετά τους 3d mobo, σωστό αυτό. Επίσης οι αρχικές τιμές κουκουρούκου τελειώς, και τώρα μόνο ο 7600Χ και ο 7950Χ τρώγονται, οι 7700Χ/7900Χ δεν στέκουν τιμολογιακά. Και τέλος ακριβές μητρικές, εν μέρει επειδή πήγανε χωρις να χρειαζεται το σόκετ στα 230 watt, μπορούσανε να μείνουμε στα 180 χωρίς να υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Στα θετικά είναι η πολύ καλή (για desktop χρήση) igpu (έως 4Κ/120hz), το καλύτερο ipc, τα υψηλά clocks, το πολύ καλύτερο efficiency, η υποστήριξη για pcie 5.0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, malakudi είπε Γιατί συγκρίνεις 7700X με 13600Κ; 13700Κ είναι ο αντίπαλός του. Το ότι έριξε τις τιμές η AMD γιατί δε πουλούσε ούτε έναν, δεν αλλάζει το tier. 7600X vs 13600K και 7700X vs 13700K είναι η σύγκριση. Παντα σε τιμες συγκρινουμε ρε μαν. Οταν βγήκε ο 7700 ναι ηταν αντιπαλος του 13700,τωρα δεν ειναι. Με 13700 τι να συγκρινεις, sandbagging πεφτει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Herald είπε U12a εννοεις. Ε αμα τα απορριπτεις μην τον βαζεις να τρεχει στα 300w. Βαλτο στα 65w που πεταει τα ματια έξω στα zen 4 5nm best cpu on planet earth cores. Θέλει μάλλον να το τρέχει σε πιο φυσιολογικές ρυθμίσεις. Όχι εκει που σε συμφέρει αλλά εκεί που είναι λογικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, malakudi είπε Όχι δε κάνεις μόνο day one. Αυτοί με τα X370 πόσο έπρεπε να περιμένουν για να δουν Zen 3; Πχ αν είχα κρατήσει την X370 Prime, θα μπορούσα να βάλω 5900X το Μάρτη του 22, 1,5 χρόνο σχεδόν μετά το release. Συγνώμη αλλά εγώ αυτό δε το λέω "προτέρημα", το λέω κοροϊδία. Ακόμα και η X470 πήρε BIOS δύο σχεδόν μήνες μετά. Πιστεύεις εσύ πως δε μπορούσε να πάρει day one; Μπορούσε μια χαρά, αλλά πήγε το platfrom longevity περίπατο. Οπότε πάρτε AM5 και μείνετε με DDR5 5200 αφού "δε πρέπει να χρεώνεις το overclock στη φυσιολογική λειτουργία της μητρικής". Βλέπεις μόνο τον ΖΕΝ3 αλλά το ότι μπορούσε να αναβαθμίσει άλλους δυο επεξεργαστές (1600 σε 2600 σε 3600) πριν day one το ξεχνάμε και έτσι δεν είχε αναβαθμισημότητα το ΑΜ4 αλλά κοροϊδία. Με τις σημερινές ΑΜ5 μητρικές θα βάλεις και ΖΕΝ4 3D/ΖΕΝ5, σκέτη κοροϊδία γιατί θα μείνεις με DDR5 στα 6000 CL30. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, hln3 είπε Η επιλογή για ddr5 έγινε ακριβώς για να "πουλήσουν" platform longevity, καλύτερα να μένανε σε ddr4 και ας αλλάζανε μετά τους 3d mobo, σωστό αυτό. Επίσης οι αρχικές τιμές κουκουρούκου τελειώς, και τώρα μόνο ο 7600Χ και ο 7950Χ τρώγονται, οι 7700Χ/7900Χ δεν στέκουν τιμολογιακά. Και τέλος ακριβές μητρικές, εν μέρει επειδή πήγανε χωρις να χρειαζεται το σόκετ στα 230 watt, μπορούσανε να μείνουμε στα 180 χωρίς να υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Στα θετικά είναι η πολύ καλή (για desktop χρήση) igpu (έως 4Κ/120hz), το καλύτερο ipc, τα υψηλά clocks, το πολύ καλύτερο efficiency, η υποστήριξη για pcie 5.0 Μετα το platform longevity το efficiency ειναι η επομενη καραμελα της amd 😂 Το καλυτερο 5nm cpu και ντρέπεται να μας δειξει νουμερα, ποιο efficiency ρε παιδια.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Herald είπε U12a εννοεις. Ε αμα τα απορριπτεις μην τον βαζεις να τρεχει στα 300w. Βαλτο στα 65w που πεταει τα ματια έξω στα zen 4 5nm best cpu on planet earth cores. Τα p-sofio cores πέρα των watts δεν δίνουν κάτι άλλο. Είναι γνωστό! Ρίξε μια μάτια στο global market. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε Θέλει μάλλον να το τρέχει σε πιο φυσιολογικές ρυθμίσεις. Όχι εκει που σε συμφέρει αλλά εκεί που είναι λογικό Αμα σε ενδιαφερει το efficiency, στα 65w βγαζω το 90% του performance που βγαζει το καλυτερο 5nm cpu στον πλανητη στα διπλασια watt. (και τρεχω με τα μισα cores off). O 7700 απορρίπτεται λογω τραγικης καταναλωσης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα