Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, malakudi είπε

@Retromaniac συγνώμη φίλε μου αλλά ο 7700X δεν είναι σε τίποτα καλύτερος από τον 13700K. Είναι πολύ χειρότερος σε multi, ακόμα κι αν εφαρμόσουμε ίδιο TDP,  είναι λίγο χειρότερος σε single, είναι πάνω κάτω το ίδιο καλοί σε gaming (αν και σε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια είναι πολύ πίσω), είναι πλέον λίγο φθηνότερος ο 7700X μετά τις τρελές μειώσεις αλλά οι μητρικές είναι ακριβότερες στο AMD στρατόπεδο. 

Η AMD έκανε τραγικά λάθη και έχασε το πλεονέκτημά της. Ποιο είναι αυτό; Το μικρό κόστος λόγω των CCD. Και με τη πολιτική της οδήγησε σε πολύ υψηλό platform cost. Τώρα θα το λουστεί αναγκαστικά.

Για μενα το χειρότερο ειναι το support για τις μνημες στα 6400 max και το εντελώς παρανοικο και απαγορευτικό power draw σε light loads. 

Οι διαφορες σε gaming ειναι έτσι και αλλιως game deoendant οποτε κλαιν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το "δήλωσες" με την επιλογή σου να τον αγοράσεις.

Διάβασε το μήνυμα από πάνω, αυτα που συμπλήρωσα, για να καταλάβεις ότι δεν επιλέχθηκε μόνο απο καθαρά θέμα απόδοσης

Επεξ/σία από Retromaniac

2 λεπτά πριν, malakudi είπε

Το "δήλωσες" με την επιλογή σου να τον αγοράσεις.

Τον αγορασε για το upgradability. Το έχω πει εδω και μηνες, πολλοι πεφτουν στην παγίδα αυτη. Αγοραζουν κουτσο cpu σημερα για να τον αναβαθμίσουν στο μέλλον και να φτασουν εκει που ηταν η intel εξαρχης 👀

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Τον αγορασε για το upgradability. Το έχω πει εδω και μηνες, πολλοι πεφτουν στην παγίδα αυτη. Αγοραζουν κουτσο cpu σημερα για να τον αναβαθμίσουν στο μέλλον και να φτασουν εκει που ηταν η intel εξαρχης 👀

Κουτσό CPU ο 7700Χ ??

• Like 1

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν είναι κουτσό όταν δεν θες πολλά cores. Αποφάσισα να πάω σε 7950x για να τα benchmarks καθαρά και μόνο. Μέχρι 8 με φτάνουν για την δουλειά που κάνω και τα video games.

Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Κουτσό CPU ο 7700Χ ??

Ε τι ειναι. Μέχρι πρόσφατα έπαιζε δίπλα τιμολογιακα με 13700k. Ακομα και τώρα παιζει διπλα σε 12700 και 13600k. 

• Like 1

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Ξέρεις του χρόνου θα σκάσει κανένας 8000x3d ή φέτος κανένας 7000x3d και θα ψάχνεστε... :D

• Like 1

Μόλις τώρα, Herald είπε

Ε τι ειναι. Μέχρι πρόσφατα έπαιζε δίπλα τιμολογιακα με 13700k. Ακομα και τώρα παιζει διπλα σε 12700 και 13600k. 

Και γιατί το κάνει κουτσό CPU που παίζει τιμολογιακά με τον 12700/13600Κ ???

Μόλις τώρα, Retromaniac είπε

Ξέρεις του χρόνου θα σκάσει κανένας 8000x3d ή φέτος κανένας 7000x3d και θα ψάχνεστε... :D

Τι θα ψάχνουμε? Αμα ειναι καλος θα αγοράσω, brand agnostic ειμαι, στις παπατζες μου. Πως και πως περιμενω 12core single ccd 3d. 

• Like 1

2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Επίσης τα mb των 300ευρώ υποστηρίζουν pci 5 και nvme 5 ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Αξίζει η επένδυση.  Και το socket θα υποστηρίζεται για πολλά χρόνια. Ακόμη και αν δώσεις λίγα παραπάνω τώρα έχεις διάρκεια μπροστά σου.

Εγώ πάντως άλλαξα από X370=>X470=>X570, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Οπότε το "platform longevity" ήταν μια μπαρούφα. Και εξηγώ:

Το X370 ήταν t-topology και δε σήκωνε clock στις μνήμες. Οπότε όταν μπήκε ο 2700X, έφυγε σούμπιτο.
Το X470 ήταν μια χαρά, έπαιξε και τον 3900X, αλλά όταν βγήκε ο 5900X μας έκανε τσαλιμάκια η AMD, δεν έδινε BIOS στο "platform longevity", οπότε αναγκάστηκα και πήγα σε X570. Καλά για X370 δεν έδωσαν καν, και ούτε θα έδιναν, παρά μόνο όταν έσφιξαν οι κ.....

Οπότε όχι δεν είναι επένδυση καμία μητρική.

• Like 1

Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Και γιατί το κάνει κουτσό CPU που παίζει τιμολογιακά με τον 12700/13600Κ ???

Γιατι ειναι πισω σε ολα τα metric, απο τιμη, multi performance, ram support, επιλογες motherboard, απουσια υποστηριξης ddr4. 

Στη τελική, ρώτα την Λίζα γιατί χαντάκωσε τις τιμες και δεν τον αφησε διπλα στον 13700 👀

Εγώ πάντως άλλαξα από X370=>X470=>X570, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Οπότε το "platform longevity" ήταν μια μπαρούφα. Και εξηγώ:

Το X370 ήταν t-topology και δε σήκωνε clock στις μνήμες. Οπότε όταν μπήκε ο 2700X, έφυγε σούμπιτο.
Το X470 ήταν μια χαρά, έπαιξε και τον 3900X, αλλά όταν βγήκε ο 5900X μας έκανε τσαλιμάκια η AMD, δεν έδινε BIOS στο "platform longevity", οπότε αναγκάστηκα και πήγα σε X570. Καλά για X370 δεν έδωσαν καν, και ούτε θα έδιναν, παρά μόνο όταν έσφιξαν οι κ.....

Εισαι υπερβολικός. Μολις 520 μερες μετά το launch των zen 3 τους υποστηριξε η b350 που ειχα 😂

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, adtakhs είπε

Αν τα Pcores είχαν τη δυνατότητα να μπουν σαν 16 ατόφια σε έναν ραπτορ θα έμπαιναν, αλλά δεν.

Και να υπήρχε η τοπολογική ικανότητα δεν θα ήταν πρακτικό. Τα οχτώ τώρα αν τα αφήσεις ελεύθερα πιάνουν τα 300w τι θα έκαναν τα 16

Επεξ/σία από nick0lis
  • Sad 1

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Τι θα ψάχνουμε? Αμα ειναι καλος θα αγοράσω, brand agnostic ειμαι, στις παπατζες μου. Πως και πως περιμενω 12core single ccd 3d. 

Γιατί εγώ τι είμαι; Δεν είχα ποτέ amd μέχρι τώρα.

Διαφωνώ γιατί παίρνεις μόνο τον εαυτό σου που πήγες και αναβάθμισες day one. Κάποιος με Β350 σήμερα μπορεί να έχει πάει από 1600 σε 2600 σε 3600 σε 5600 απλά σε διαφορετικές χρονολογίες από εσένα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...