Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Herald είπε

Σε κανονική λετουργία εμένα τρέχουν και τα ecores ;) 

Aμά θες βάλε το από πάνω και θα βά΄λω και εγώ, αλλιώς καλή καρδιά :P 

κανονικη λειτουργια των pcores οχι του package... γιατί κάνεις τον χαζουλη; :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε

κανονικη λειτουργια των pcores οχι του package... γιατί κάνεις τον χαζουλη; :P

Eγώ βάζω, εσύ θα βρείς πρόφαση να μην τρέξεις. 130w με auto + UV. 

Αν θες το απόγευμα να τρέξω με static volts να δούμε πόσο φτάνει κανένα πρόβλημα

image_2022-12-12_103540356.png.80c3d51c0b96b8ba3d3db6fa6d5c5f89.png

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Herald είπε

Eγώ βάζω, εσύ θα βρείς πρόφαση να μην τρέξεις. 130w με auto + UV. 

Αν θες το απόγευμα να τρέξω με static volts να δούμε πόσο φτάνει κανένα πρόβλημα

image_2022-12-12_103540356.png.80c3d51c0b96b8ba3d3db6fa6d5c5f89.png

Ορίστε και με καλύτερη μνήμη και πάλι δεν έφτασες :) Άρα;

Και μιλάμε για τον κορυφαίο τώρα. Τα cores τους 12700 και 12600 και clocaroun πιο χαμηλα και λιγοτερη cache εχουν

Επεξ/σία από Retromaniac

3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Ορίστε και με καλύτερη μνήμη και πάλι δεν έφτασες :) Άρα;

Και μιλάμε για τον κορυφαίο τώρα. Τα cores τους 12700 και 12600 και clocaroun πιο χαμηλα και λιγοτερη cache εχουν

Η μνήμη δεν παίζει ρόλο. Ο 12900 δεν είναι ο κορυφαιος, εχουμε 13600Κ 13700Κ 13900 και 12900ks. Την παρασκευη παραλαμβανω 13900k, αν θες να δοκιμασουμε αλλα μη χαθείς 

Αλλα οσο δεν τρεχεις σε 65 και 50 καταλαβαίνω τι παιζει 😂

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Herald είπε

Η μνήμη δεν παίζει ρόλο. Ο 12900 δεν είναι ο κορυφαιος, εχουμε 13600Κ 13700Κ 13900 και 12900ks. Την παρασκευη παραλαμβανω 13900k, αν θες να δοκιμασουμε αλλα μη χαθείς 

Αλλα οσο δεν τρεχεις σε 65 και 50 καταλαβαίνω τι παιζει 😂

Βρε παιδι μου με έπρηξες οτι ο 12900 περναει απο πανω τον zen4 χωρίς τα ecores λόγω του ycrunch. Μετά από 3 ημέρες και άπειρα ποστ επιτέλους είδαμε ότι δεν ισχύει. Αυτό προσπαθώ να σου πω... Που να πάμε σε 12600 ή 12700 που είναι ο αντίστοιχος. Ή που να τρέξει ο 7950 με 8 cores που εχει καλύτερη cache από μένα. Με αυτόν θα πρέπει να συγκρίνεται τα 8 cores performance όταν με το καλό πάρεις τον 13900. Όχι με τον δικο μου. Επίσης geekbench νομίζω θα είσαι αρκετά πιο κάτω από τα 2300/15500 τα δικα μου.

ΥΓ. Δεν είμαι σπίτι. Εισοδηματίας είσαι; Γιατί τέτοια τρελά ποσά μόνο για να βλέπεις νούμερα σε benchmark μου φαινεται χαζό. Να άνηκες σε καμία ομάδα που πηγαίνετε σε διαγωνισμούς να ελέγα...

Επεξ/σία από Retromaniac

Μόλις τώρα, Retromaniac είπε

Βρε παιδι μου με έπρηξες οτι ο 12900 περναει απο πανω τον zen4 χωρίς τα ecores λόγω του ycrunch. Μετά από 3 ημέρες και άπειρα ποστ επιτέλους είδαμε ότι δεν ισχύει. Αυτό προσπαθώ να σου πω... Που να πάμε σε 12600 ή 12700 που είναι ο αντίστοιχος. Ή που να τρέξει ο 7950 με 8 cores που εχει καλύτερη cache από μένα. Με αυτόν θα πρέπει να συγκρίνεται τα 8 cores performance όταν με το καλό πάρεις τον 13900. Όχι με τον δικο μου.

Εχεις, κατα δικια σου ομολογία, τον καλυτερα binned cpu στα 5nm, και ντρεπεσαι να μας ανεβάσεις score στα 50 τα 65 και τα 130w εναντια στον παππου 12900 με κλειστα τα μισα cores. Αυτο, τιποτα αλλο 😁

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Retromaniac

Δεν είναι 130W ο 7700X, είναι 142W. Και δε βγάζει 21000 out of the box, στα review έδωσε 19900 (HWU και TPU).

Και τέλος πάντων τι συγκρίνετε; Ντροπή είναι για την AMD το αποτέλεσμα, 8 πυρήνες τελευταίας γενιάς, σε 140W, σε 5nm, να αποδίδουν χειρότερο ή το ίδιο ή ελάχιστα καλύτερα από τους 8 πυρήνες της περασμένης γενιάς της Intel. Σοβαρευτείτε λίγο.

@Herald σταμάτα το σε παρακαλώ, έχει γίνει κουραστικό αυτό το debate.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 3

Μόλις τώρα, malakudi είπε

@Retromaniac

Δεν είναι 130W ο 7700X, είναι 142W. Και δε βγάζει 21000 out of the box, στα review έδωσε 19900 (HWU και TPU).

Και τέλος πάντων τι συγκρίνετε; Ντροπή είναι για την AMD το αποτέλεσμα, 8 πυρήνες τελευταίας γενιάς, σε 140W, να αποδίδουν χειρότερο ή το ίδιο ή ελάχιστα καλύτερα από τους 8 πυρήνες της περασμένης γενιάς της Intel. Σοβαρευτείτε λίγο.

@Herald σταμάτα το σε παρακαλώ, έχει γίνει κουραστικό αυτό το debate.

Μα το debate γινεται γιατι ντρεπετε να μας δώσει νουμερα απο τον "καλυτερα binned cpu στον πλανήτη γη". Αν μας δώσει νουμερα δεν θα υπαρχει debate

• Like 1

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Μα το debate γινεται γιατι ντρεπετε να μας δώσει νουμερα απο τον "καλυτερα binned cpu στον πλανήτη γη". Αν μας δώσει νουμερα δεν θα υπαρχει debate

Σου έδωσα νούμερα και ήταν ψηλότερα. Αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι σε πολύ χαμηλά watt θα τα φαει ο memory controller οπότε δεν θα έχουν τα cores την διαθεσιμη καταναλωση που εχουν τα δικα σου.

Σου έδωσα νούμερα και ήταν ψηλότερα. Αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι σε πολύ χαμηλά watt θα τα φαει ο memory controller οπότε δεν θα έχουν τα cores την διαθεσιμη καταναλωση που εχουν τα δικα σου.

Αρα ο καλυτερα binned cpu στον πλανήτη γη στα 5nm θα φαει παστα απο τον μισο παππου 12900k. Ok! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Αρα ο καλυτερα binned cpu στον πλανήτη γη στα 5nm θα φαει παστα απο τον μισο παππου 12900k. Ok! 

Δεν έχει να κάνει ουτε με το αν ειναι καλο bin ούτε με τα cores αλλά με τον τρόπο λειτουργίας του package. Και εισαι μανουλα να τα λες όπως θες. Δεν σύγκρινα το 12900κ με τον 7700x. Συγκρινα τα zen4 cores με τα pcores. Οπότε μιλάμε για zen4 cores vs 8  pcores. Όλα αυτά τα καταλαβαίνεις αλλά προτιμάς να δημιουργείς εντυπώσεις...

Επεξ/σία από Retromaniac

1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε

Δεν έχει να κάνει ουτε με το αν ειναι καλο bin ούτε με τα cores αλλά με τον τρόπο λειτουργίας του package. Και εισαι μανουλα να τα λες όπως θες. Δεν σύγκρινα το 12900κ με τον 7700x. Συγκρινα τα zen4 cores με τα pcores. Οπότε μιλάμε για zen4 cores vs 8  pcores. Όλα αυτά τα καταλαβαίνεις αλλά προτιμάς να δημιουργείς εντυπώσεις...

Ενταξει, ας το σταματήσουμε, δεν θα στο ξαναζητησω, αν εχεις την καλοσυνη ανεβασε 50,65 και 130w με benchmark ανοιχτό να δουμε πως τα παει ο καλυτερος 8core στα 5 nm εναντια των last gen pcores του 12900k. Αν δεν θες δεν πειράζει 

• Like 1

@Retromaniac συγνώμη φίλε μου αλλά ο 7700X δεν είναι σε τίποτα καλύτερος από τον 13700K. Είναι πολύ χειρότερος σε multi, ακόμα κι αν εφαρμόσουμε ίδιο TDP,  είναι λίγο χειρότερος σε single, είναι πάνω κάτω το ίδιο καλοί σε gaming (αν και σε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια είναι πολύ πίσω), είναι πλέον λίγο φθηνότερος ο 7700X μετά τις τρελές μειώσεις αλλά οι μητρικές είναι ακριβότερες στο AMD στρατόπεδο. 

Η AMD έκανε τραγικά λάθη και έχασε το πλεονέκτημά της. Ποιο είναι αυτό; Το μικρό κόστος λόγω των CCD. Και με τη πολιτική της οδήγησε σε πολύ υψηλό platform cost. Τώρα θα το λουστεί αναγκαστικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, malakudi είπε

@Retromaniac συγνώμη φίλε μου αλλά ο 7700X δεν είναι σε τίποτα καλύτερος από τον 13700K. Είναι πολύ χειρότερος σε multi, ακόμα κι αν εφαρμόσουμε ίδιο TDP,  είναι λίγο χειρότερος σε single, είναι πάνω κάτω το ίδιο καλοί σε gaming (αν και σε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια είναι πολύ πίσω), είναι πλέον λίγο φθηνότερος ο 7700X μετά τις τρελές μειώσεις αλλά οι μητρικές είναι ακριβότερες στο AMD στρατόπεδο. 

Η AMD έκανε τραγικά λάθη και έχασε το πλεονέκτημά της. Ποιο είναι αυτό; Το μικρό κόστος λόγω των CCD. Και με τη πολιτική της οδήγησε σε πολύ υψηλό platform cost. Τώρα θα το λουστεί αναγκαστικά.

Ειπα πουθενα οτι ειναι καλύτερος από τον 13700k;

Επίσης τα mb των 300ευρώ υποστηρίζουν pci 5 και nvme 5 ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Αξίζει η επένδυση.  Και το socket θα υποστηρίζεται για πολλά χρόνια. Ακόμη και αν δώσεις λίγα παραπάνω τώρα έχεις διάρκεια μπροστά σου.

Επεξ/σία από Retromaniac

Ειπα πουθενα οτι ειναι καλύτερος από τον 13700k;

Το "δήλωσες" με την επιλογή σου να τον αγοράσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...