Herald Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, hln3 είπε Σωστός, δεν πέρασε το 1. Τώρα πρέπει να φαίνεται. οπότε λάθος μου τα περί διαίρεσης Δεν μπορείς να γράφεις σοβαρά ότι ο 5950Χ είναι πιο efficient από τον 7950Χ επειδή πήγανε τα PL τέρμα για να γράψουν 5% πάνω στο CB. Μόλις βγούνε οι non-X που θα είναι στοκ με καταναλώσεις 30% κάτω και επιδόσεις 5% διαφορά, τι επιχείρημα θα έχεις;... Δεν νομιζω να ειπα πουθενά οτι ο 5950 ειναι πιο efficient, παρα μονο σε στοκ που οντως είναι. Προσωπικα επειδη το efficiency παντα το μετράω σε iso wattage, προφανώς ο 7950 είναι ο πιο efficient cpu αυτη τη στιγμη, με 2ο τον 13900k, συνήθως με μικρη διαφορα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, malakudi είπε Το να πρέπει να κάνεις tweaks στο BIOS για να έχεις αξιοπρεπές efficiency, επιβεβαιώνει αυτό που λέω εγώ. Και OK, η Intel είναι σε χειρότερο node και πες ήταν "αναγκασμένη" να ανέβει στα 250W (αν και όπως είχαμε δει, με 160-170W μια χαρά δούλευε χάνοντας ένα 5-8%), η AMD για ποιο λόγο της ήρθε να πάει από τα 142W στα 230W; Χρειαζόταν; Για να μη χάσει για 2-3% από τον 13900Κ; Ξεφτιλίκια πράγματα είναι αυτά, τελείως λάθος πολιτική, που της γύρισε και μπούμερανγκ αφού εκτόξευσε την τιμή των μητρικών. Όλα γίνονται λάθος και από τους δύο. Το κακό ξεκίνησε με την AMD που επειδή οι πυρήνες της ήταν για τα μπάζα, άρχισε να βάζει όλο και παραπάνω στο consumer segment για να φάει την Ιντελ σε κανά γράφημα. Και μετά έκανε raise η Intel με τα e-cores στο consumer segment επειδή έμεινε πίσω στο ΜΤ, για ποιο λόγο να χρειάζεται τα e-cores οποιοσδήποτε δεν τρέχει επαγγελματικά loads 24/7; Κανονικά έπρεπε να βγάζουν μέχρι 8 πυρήνες στο consumer και όσοι θέλουν παραπάνω να πάνε σε HEDT... To ότι ρίχνουνε την τιμή του 7950Χ στα τάρταρα μπας και τον πάρει κανείς, δείχνει απλά πως κανείς δεν τον χρειάζεται. Από την άλλη η Intel απαξιεί καν να βγάλει 8-πύρηνο με p cores μόνο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, hln3 είπε Όλα γίνονται λάθος και από τους δύο. Το κακό ξεκίνησε με την AMD που επειδή οι πυρήνες της ήταν για τα μπάζα, άρχισε να βάζει όλο και παραπάνω στο consumer segment για να φάει την Ιντελ σε κανά γράφημα. Και μετά έκανε raise η Intel με τα e-cores στο consumer segment επειδή έμεινε πίσω στο ΜΤ, για ποιο λόγο να χρειάζεται τα e-cores οποιοσδήποτε δεν τρέχει επαγγελματικά loads 24/7; Κανονικά έπρεπε να βγάζουν μέχρι 8 πυρήνες στο consumer και όσοι θέλουν παραπάνω να πάνε σε HEDT... Θα συμφωνήσω εν μέρει, δεν είναι κακό να υπάρχουν 24 και 32 thread CPUs στο mainstream, εφ' όσον όμως δεν εκτοξεύουν το platform cost. Για την AMD, μέχρι και τον 5950X αυτό ίσχυε, αφού ήταν ένα τυπικό τσιπ σε κατανάλωση. Πλέον έχουμε πάει σε άλλη κατηγορία, να θυμίσω ότι 250W είχαν τα Threadripper 3960Χ/3970Χ κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Για μένα είναι καταστροφή, γιατί πάει αυτός που βγάζει λεφτά από το μηχάνημα, στο consumer και γλιτώνει χρήματα σε σχέση με παλιά, και αναγκάζεται ο consumer να πληρώνει ακριβότερα τα πάντα. Αυτό που έκανε η Intel όταν έπαιζε μπάλα μόνη της, που είχε 4 core στο consumer και τα υπόλοιπα στο HEDT ήταν το άλλο άκρο από το να έχουμε τώρα ... 24 cores στο consumer... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Herald είπε Παλι τα ιδια? 142w stock power limit του 7700x, 80w λοιπον τραβαει το υπόλοιπο σύστημα. 180w το stock pl2 του 13600k, 140w τραβαει το υπόλοιπο συστημα. Καταλαβαινεις το προβλημα? Ναι, το καταλαβαίνω. Εσύ δεν κατάλαβες ή δεν υπολόγισες ότι ενώ ο 13600 χτυπάει power limit ο 7700Χ χτυπάει thermal limit και κάνει thermal throttling σταδιακά όταν > 90 C. Άρα τα 142W μπορεί να τα φτάνει σε κάποιες φάσεις ή μόνο στην αρχή που είναι κρύος. Αυτο δε δικαιολογεί τόσο μεγάλη διαφορά βέβαια αλλά το 142W όλη την ώρα δεν ισχύει. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2022 από kkatzos 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, kkatzos είπε Ναι, το καταλαβαίνω. Εσύ δεν κατάλαβες ή δεν υπολόγισες ότι ενώ ο 13600 χτυπάει power limit ο 7700Χ χτυπάει thermal limit και κάνει thermal throttling σταδιακά όταν > 90 C. Άρα τα 142W μπορεί να τα φτάνει σε κάποιες φάσεις ή μόνο στην αρχή που είναι κρύος. Αυτο δε δικαιολογεί τόσο μεγάλη διαφορά βέβαια αλλά το 142W όλη την ώρα δεν ισχύει. Μα και ο 13600k θα πεσει στο base power του που είναι 125w. Απλα λεω, ακομα και στο ακραιο σενάριο του να τον τρέχει μονιμα σε pl2, οι διαφορες στο system power απο κάπου αλλου προκυπτουν και οχι απο τα cpu καθεαυτα, οποτε το πινακακι του techspot ειναι στην καλυτερη περίπτωση εντελως αχρηστο, στην χειρότερη σκοπιμος δόλος. Αν κάνεις τις ιδιες πραξεις στον 13900k ας πουμε (80w system power, οσο τραβαει ο 7700x ας πουμε) θα καταληξεις οτι τον έτρεχε στα 415 watt 👀 Legit πινακακι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Συγνώμη που θα γίνω οντόπικ 😁 Είμαι σε απόγνωση... ακυρώθηκε για 2η φορά η παραγγελία μου για τις μνήμες. Ο προμηθευτής λέει ότι εξαντλήθηκαν. Αυτές προσπαθώ να πάρω >> F5-6400J3239G16GX2-TZ5RS edit: τις βρήκα στο e-shop... ελπίζω να μη φάω άκυρο... πάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Συγνώμη που θα γίνω οντόπικ 😁 Είμαι σε απόγνωση... ακυρώθηκε για 2η φορά η παραγγελία μου για τις μνήμες. Ο προμηθευτής λέει ότι εξαντλήθηκαν. Αυτές προσπαθώ να πάρω >> F5-6400J3239G16GX2-TZ5RS edit: τις βρήκα στο e-shop... ελπίζω να μη φάω άκυρο... πάλι Θρασύς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Συγνώμη που θα γίνω οντόπικ 😁 Είμαι σε απόγνωση... ακυρώθηκε για 2η φορά η παραγγελία μου για τις μνήμες. Ο προμηθευτής λέει ότι εξαντλήθηκαν. Αυτές προσπαθώ να πάρω >> F5-6400J3239G16GX2-TZ5RS edit: τις βρήκα στο e-shop... ελπίζω να μη φάω άκυρο... πάλι Επειδη πλεον βγαίνουν μονο σε adie, λογικα αυτο που πήρες ηταν mdie που δεν παραγονται πλεον. Προσοχη πάντως, σε αυτές τις συχνότητες mdie >>>>> adie. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, hln3 είπε είχε 4 core στο consumer και τα υπόλοιπα στο HEDT ήταν το άλλο άκρο από το να έχουμε τώρα ... 24 cores στο consumer... Η ιντελ εισέπραξε αυτό που πουλούσε, τρίχες για μεταξωτές κορδέλες. Ποτέ δεν διόρθωσε τα λάθη της και βρέθηκε εκτός. Κατάντησε να δίνει στους ελάχιστους περίεργους ένα 24κορ με προβληματική λειτουργία p-e cores που περιμένει τρίτους να διορθώσουν το πρόβλημα, τραβηγμένο στα 400 βατ ανάλογα την ψύξη για κανα νουμερακι δίπλα στην AMD με την μισή κατανάλωση. Ποτέ δεν θα έδινα στην ιντελ 2000€ για μητρική, με τα μισά φτιάχνεις ένα SOCKET SWRX WRX80 Eight-Channel DDR4 Memory with optional ECC support Up to 2TB of ECC RDIMM, UDIMM and LRDIMM A total of 152 PCIe® 4.0 Lanes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Herald είπε Επειδη πλεον βγαίνουν μονο σε adie, λογικα αυτο που πήρες ηταν mdie που δεν παραγονται πλεον. Προσοχη πάντως, σε αυτές τις συχνότητες mdie >>>>> adie. Περιμένω τόσες μέρες που πραγματικά δε με ενδιαφέρει τι θα είναι. Αν θέλω να μάθω τι είναι πως μπορώ να το δω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Περιμένω τόσες μέρες που πραγματικά δε με ενδιαφέρει τι θα είναι. Αν θέλω να μάθω τι είναι πως μπορώ να το δω; Αφου δεν έχει στοκ οπως σου ειπε, θα φερει νέα παρτιδα που κατα 99.9999% θα είναι adie. Για amd εγώ αποκλειστικα mdie θα κοιταζα, καλυτερα ακυρωσε και ψαξε μεταχειρισμένα. Τα adie μπορούν να πιασουν μεχρι 8000+ συχνότητες αλλα σε amd δεν εχει νοημα, ενω απτην αλλη τα mdie εχουν ταβανι τα 7000/7200 αλλα παίζουν με πολύ καλυτερο latency και tight timings. Τωρα τι διαφορα θα δεις στην πραξη? Εξαρταται ποσο ψειρας εισαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Herald είπε Αφου δεν έχει στοκ οπως σου ειπε, θα φερει νέα παρτιδα που κατα 99.9999% θα είναι adie. Για amd εγώ αποκλειστικα mdie θα κοιταζα, καλυτερα ακυρωσε και ψαξε μεταχειρισμένα. Τα adie μπορούν να πιασουν μεχρι 8000+ συχνότητες αλλα σε amd δεν εχει νοημα, ενω απτην αλλη τα mdie εχουν ταβανι τα 7000/7200 αλλα παίζουν με πολύ καλυτερο latency και tight timings. Τωρα τι διαφορα θα δεις στην πραξη? Εξαρταται ποσο ψειρας εισαι Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να πάω ψηλά. Όσο πιο ψηλά πάει με 1:1. Αν είναι 6000 ή 6200 so be it Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, nick0lis είπε Η ιντελ εισέπραξε αυτό που πουλούσε, τρίχες για μεταξωτές κορδέλες. Ποτέ δεν διόρθωσε τα λάθη της και βρέθηκε εκτός. Κατάντησε να δίνει στους ελάχιστους περίεργους ένα 24κορ με προβληματική λειτουργία p-e cores που περιμένει τρίτους να διορθώσουν το πρόβλημα, τραβηγμένο στα 400 βατ ανάλογα την ψύξη για κανα νουμερακι δίπλα στην AMD με την μισή κατανάλωση. Ποτέ δεν θα έδινα στην ιντελ 2000€ για μητρική, με τα μισά φτιάχνεις ένα SOCKET SWRX WRX80 Eight-Channel DDR4 Memory with optional ECC support Up to 2TB of ECC RDIMM, UDIMM and LRDIMM A total of 152 PCIe® 4.0 Lanes Ποια ειναι η προβληματική λειτουργία, των ecores, πες μας αμα ειναι να ακυρώσω και να με γλυτωσεις. Εγω την μονη προβληματικη λειτουργια που βλεπω είναι στα dual ccd 😂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Εγώ πάλι βλέπω ότι ενώ ο 7700Χ τηρεί τα όρια και είναι και πιο κάτω λόγω thermal limit, ο 13600Κ τα γράφει στα παπάρια του και τα υπερβαίνει 10-15% (181W stock). Οπότε τα charts του HWU δε μου φαίνονται και τόσο άκυρα. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα