TR-909 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Συγκρίνεις zen 3 με Zen 4? Μετράω πωλήσεις 13600k που μας τον έχεις παρουσιάσει σαν το υπέρτατο value επεξεργαστή. (και τα στοιχεία σε διαψεύδουν πανηγυρικά) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Herald είπε Ρε συ, δεν το έγραψες μία, αν ανατρέξεις τις προηγούμενες σελίδες, και εσύ μεταξύ άλλων, επαναλάβατα 13 φορές το φοβερό efficiency του 7700 έναντι του 13600k, ενώ στην ουσία τρώει στραγάλια. Τώρα επιτέλους το παραδεχτήκες - οπότε κομπλέ, τα βρήκαμε! Για lightly threaded εφαρμογές, με το συμπάθειο, πολύ χλωμό το κόβω να βγεί από πάνω ο 7700x, αλλά μπορούμε να το δούμε στην πράξη όταν με το καλό πάρεις κάρτα. Πάντως όταν λέμε light threaded εφαρμογές δεν εννοούμε και χαμηλό workload. Μπορείς να έχεις 100% σε 6 threads το οποίο σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει τα pcores. Αυτόματα αυτό σημαίνει ότι θα βγάλει και λιγότερο score γιατί τα pcores του είναι πιο αργά από του zen αλλά και το efficiency θα είναι χαμηλότερο. Λογικά αν το πάρεις αυτό που σου λέω έτσι βγαίνει. Δεν βλέπω πως μπορείς να διαφωνείς σε αυτό. Επίσης εγώ αυτό που σου είπα είναι ότι ο 7700x είναι πιο efficient αναλόγως τη χρήση και στις περισσότερες περιπτώσεις multi threading. Αυτό που δεν μάλλον δεν καταλάβες είναι ότι οι περισσότερες περιπτώσεις χρήσεις multi thread αφορούν λίγα thread. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, TR-909 είπε Μετράω πωλήσεις 13600k που μας τον έχεις παρουσιάσει σαν το υπέρτατο value επεξεργαστή. (και τα στοιχεία σε διαψεύδουν πανηγυρικά) Δεν κατάλαβες όμως ότι όλα όσα γράφεις ισχύουν και για τους Zen 4. Πως γίνεται λοιπόν , αφού τα Zen 4 είναι υπέρτατα υπερτούμπανα υπερατου να πουλάν λίγοτερο από τα raptorlake (και από τα alderlake!)? Χμμμ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Herald είπε Ξέρουμε, αλλά τι σημασία έχει? Όταν είσαι μπροστά και σε επιδόσεις και σε efficiency είναι ξεκάθαρο πως ότι και να γίνει - σε ότι PL και να έτρεξε - δεν μπορεί να βγεί πιο efficient ο 7700x. O μαλλιάς έτρεξε 5λεπτό τεστ και πήρε average power draw, 160w έγραψε ο 13600 και 147 ο 7700. Τώρα τα κοιτούσα. Ο μαλλιάς μάλλον έχει λάθος μεθοδολογία. 5 λεπτά για τη μέτρηση κατανάλωσης και αυτή χρησιμοποίησε για το efficiency που έβγαλε αλλά ... 10.7 λεπτά πήρε το τεστ. Δε μετράνε έτσι. 19 λεπτά πριν, Herald είπε Και άσε και τον μαλλιά. Πριν λίγο ανέβασα 6P + 8E CBR23 στα 100w, με πολύ χειρότερο binning από τον κανονικό 13600k. 33% παραπάνω ρεύμα ήθελε ο 7700x για να πιάσει αυτό το σκορ. Και πάλι δε μετράνε έτσι. Χαίρω πολύ, με power limits μπορείς να πετύχεις τρελό efficiency. Ξέρεις τι efficiency έχει ένας 13900Κ και ένας 7950Χ αν τους κάνεις limit στα 100W... Κανείς όμως δεν τους λέει efficient. Μάντεψε γιατί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε Πάντως όταν λέμε light threaded εφαρμογές δεν εννοούμε και χαμηλό workload. Μπορείς να έχεις 100% σε 6 threads το οποίο σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει τα pcores. Αυτόματα αυτό σημαίνει ότι θα βγάλει και λιγότερο score γιατί τα pcores του είναι πιο αργά από του zen αλλά και το efficiency θα είναι χαμηλότερο. Λογικά αν το πάρεις αυτό που σου λέω έτσι βγαίνει. Δεν βλέπω πως μπορείς να διαφωνείς σε αυτό. Επίσης εγώ αυτό που σου είπα είναι ότι ο 7700x είναι πιο efficient αναλόγως τη χρήση και στις περισσότερες περιπτώσεις multi threading. Αυτό που δεν μάλλον δεν καταλάβες είναι ότι οι περισσότερες περιπτώσεις χρήσεις multi thread αφορούν λίγα thread. Μα δεν ισχύει αυτό που λές, ποιός σου είπε ότι τα pcores του είναι πιο αργά από zen 4? Θες να σου ανεβάσω score με 8 pcores (από 12900k που έχει χειρότερα ρολόγια από 13600k) να πάθεις σοκ σε σχέση με τα 8 δικά σου? Είχα τρέξει πρόσφατα, βγάζω 17k CBR23 με 8pcores στα 65w. Bάλε 65w power limit στον δικό σου και πες μου score 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Herald είπε Μα δεν ισχύει αυτό που λές, ποιός σου είπε ότι τα pcores του είναι πιο αργά από zen 4? Θες να σου ανεβάσω score με 8 pcores (από 12900k που έχει χειρότερα ρολόγια από 13600k) να πάθεις σοκ σε σχέση με τα 8 δικά σου? Είχα τρέξει πρόσφατα, βγάζω 17k CBR23 με 8pcores στα 65w. Bάλε 65w power limit στον δικό σου και πες μου score Βαλε 8 pcores με 135 watt και πες μου. Αν και η μνήμη που έχεις είναι αρκετά καλύτερη από τη δικιά μου. Βαλε και την μνήμη στα 6000@32. Όσο για το ένα ccd που έλεγες πριν για τον 7700x, σε write έχει full speed στην μνήμη και σε read τα 3/4. Δεν είναι όπως στον zen3 με 1/2 Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Retromaniac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, kkatzos είπε Τώρα τα κοιτούσα. Ο μαλλιάς μάλλον έχει λάθος μεθοδολογία. 5 λεπτά για τη μέτρηση κατανάλωσης και αυτή χρησιμοποίησε για το efficiency που έβγαλε αλλά ... 10.7 λεπτά πήρε το τεστ. Δε μετράνε έτσι. Και πάλι δε μετράνε έτσι. Χαίρω πολύ, με power limits μπορείς να πετύχεις τρελό efficiency. Ξέρεις τι efficiency έχει ένας 13900Κ και ένας 7950Χ αν τους κάνεις limit στα 100W... Κανείς όμως δεν τους λέει efficient. Μάντεψε γιατί. ΟΚ, εγώ προσωπικά έτσι το μετράω το efficiency. Το να μετράς ένα CPU στα 300w (και ας είναι τόσο στοκ) και έναν στα 50w είναι βλακώδες απλά. Γιατί? Γιατί κανείς που ενδιαφέρεται για productivity δεν θα έχει το CPU να τρέχει στα 300w απλά. Ο 7950x είναι ο πιο efficient CPU σε multi ,period, δεν με ενδιαφέρει που σε στοκ χάνει σε efficiency από τα Zen 3, γιατί απλά με ένα κουμπί του βάζεις limit. Σύγκριση της προκοπής γίνεται μόνο σε performance ή wattage normalized results, αλλιώς τα νούμερα είναι κουκουρούκου. Αν είναι να μετράμε στοκ, o 12900T (35w PL) είναι ο πιο efficient επεξεργαστής στον πλανήτη. Είναι όμως? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Ρε μπας και παθατε 1899? Σαν λουπα ενα πραγμα σε αυτο το thread οποτε μπαινω διαβαζω διαβαζω λεω dejavu φαση. Και οχι μια και δυο φορες κραταει χρονια αυτη η κολωνια απο τα προηγουμενα thread των zen. Συνεχιστε απλα να ξερετε εχετε πεσει σε ενα ατερμων βροχο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Βαλε 8 pcores με 135 watt και πες μου. Αν και η μνήμη που έχεις είναι αρκετά καλύτερη από τη δικιά μου. Βαλε και την μνήμη στα 6000@32 Η μνήμη δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στο Cinebench, και η δικιά μου είναι 6000c36 sammy dies, του πεταματού γενικά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Herald είπε Είχα τρέξει πρόσφατα, βγάζω 17k CBR23 με 8pcores στα 65w. Bάλε 65w power limit στον δικό σου και πες μου score Και μετά πάλι με 8-cores να τρέξετε ένα και στα διπλάσια W να δούμε κάτι. Πάλι την ίδια πονηριά κάνεις. Εκμεταλλεύεσαι το γεγονός ότι οι Zen έχουν ένα πάγιο αρνητικό offset που λέγεται IO Die, το οποίο όμως όσο ανεβαίνεις σε W ενοχλεί όλο και λιγότερο. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από kkatzos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Ρε μπας και παθατε 1899? Σαν λουπα ενα πραγμα σε αυτο το thread οποτε μπαινω διαβαζω διαβαζω λεω dejavu φαση. Και οχι μια και δυο φορες κραταει χρονια αυτη η κολωνια απο τα προηγουμενα thread των zen. Συνεχιστε απλα να ξερετε εχετε πεσει σε ενα ατερμων βροχο. Εγώ τώρα μπήκα και λέω να βγω σήμερα πριν με καταπιεί για πάντα! 1 λεπτό πριν, Herald είπε Η μνήμη δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στο Cinebench, και η δικιά μου είναι 6000c36 sammy dies, του πεταματού γενικά Οκ. Δες και αυτό που σου συμπλήρωσα για το ccd γιατί μάλλον σου διέφευγε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, kkatzos είπε Και μετά πάλι με 8-cores να τρέξετε ένα και στα διπλάσια W να δούμε κάτι. Πάλι την ίδια πονηριά κάνεις. Εκμεταλλεύεσαι το γεγονός ότι οι Zen έχουν ένα πάγιο αρνητικό offset που λέγεται IO Die, το οποίο όμως όσο ανεβαίνεις σε W παίζει ενοχλεί όλο και λιγότερο. Tι πονηριά ρε συ, έχω alderlake, που είναι τραγικός σε wattage / frequency σε σχέση με raptorlake, και πάλι βγαίνει πάνω σε efficiency. Από βδομάδα που θα έχω raptor, τι λές θα γίνει με 8p vs 8 zen 4 cores? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Δεν κατάλαβες όμως ότι όλα όσα γράφεις ισχύουν και για τους Zen 4. Πως γίνεται λοιπόν , αφού τα Zen 4 είναι υπέρτατα υπερτούμπανα υπερατου να πουλάν λίγοτερο από τα raptorlake (και από τα alderlake!)? Χμμμ... Ποτέ δεν είπα ότι η πλατφόρμα ΑΜ5 αυτή τη στιγμή είναι VFM το αντίθετο μάλιστα. Αλλά επίσης δε καταλαβαίνω πως όλος αυτός ο κόσμος δε βλέπει το value στους Raptor και πάει και στήνει σε AM4. Έχεις κάποια εξήγηση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε Οκ. Δες και αυτό που σου συμπλήρωσα για το ccd γιατί μάλλον σου διέφευγε. 68gb read δεν έχεις στο AIDA? Ε κάπου 70 έβγαζα με τον 10900k (φυσικά με ddr4) Μόλις τώρα, TR-909 είπε Ποτέ δεν είπα ότι η πλατφόρμα ΑΜ5 αυτή τη στιγμή είναι VFM το αντίθετο μάλιστα. Αλλά επίσης δε καταλαβαίνω πως όλος αυτός ο κόσμος δε βλέπει το value στους Raptor και πάει και στήνει σε AM4. Έχεις κάποια εξήγηση? Mα δεν ξέρω αν αυτός που στήνει έχει ήδη am4. Αν έχει, τότε προφανώς και είναι καλύτερο value οι zen 3. Αλλά ντάξει, αφου συμφωνούμε ότι αυτή τη στιγμή οι alderlake / raptorlake είναι καλύτερη αγορά από zen 4, εγώ είμαι εντάξει. Με κάλυψες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Herald είπε Mα δεν ξέρω αν αυτός που στήνει έχει ήδη am4. Αν έχει, τότε προφανώς και είναι καλύτερο value οι zen 3. Χαίρομαι που επιτέλους καταλήξαμε να συμφωνουμε. Αυτό που λέμε όλοι για τη μακροζωία του socket και φαίνεται να επαληθεύεται. (τα αυτονόητα δηλαδή) 4 λεπτά πριν, Herald είπε Αλλά ντάξει, αφου συμφωνούμε ότι αυτή τη στιγμή οι alderlake / raptorlake είναι καλύτερη αγορά από zen 4, εγώ είμαι εντάξει. Με κάλυψες Σε πανάκριβη πλατφόρμα, χαμηλοτέρων επιδόσεων αντί να βλέπουμε ουραγό την AMD και τους Aldero-Raptores να ρίχνουν σκόνη στο ΑΜ5 όλως παραδόξως: 1000/850. (με αριθμούς και όχι ...εκθέσεις ιδεών) Ή ο κόσμος είναι "χαζός" ή κάτι από αυτά που μας λες εδώ δεν είναι σωστό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα