Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε ???? Με 2 pcores κλειστά έβγαλα ίδιο score με σένα στα 100w, ενώ είσαι στα 135. Ο 13600k θα βγάει ακόμα παραπάνω score από εμένα γιατί έχει και καλύτερο binning. Οπότε πως ακριβώς δεν δείχνει μεγαλύτερο efficiency? Έλα ρε συ... Μιλάω για τα νούμερα που έκανες παράθεση από nexus. Τώρα γενικά θα βρεις bench στο ίντερνετ που δείχνουν το αντίθετο. Ψάξε το. Όσον αφορά το avx 512 η ίδια η Intel λέει πόσο χρήσιμο είναι. Μετάνιωσε; Επίσης χρησιμοποιείται κατά κόρον σε 3d engines για workloads που αφορούν την CPU. https://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/avx-512-overview.html
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, kkatzos είπε Αξιοποιώντας τα δύο παραπάνω και κάνοντας αναγωγή σε KWh βγαίνει ότι: Για να τελειώσει η δουλειά - Το σύστημα με τον 13600Κ κατανάλωσε 0,0546 KWh - Το σύστημα με τoν 7700X κατανάλωσε 0,0467 KWh Εδώ δε συγκρίνουμε καν με 7900Χ γιατί θα ήταν σκληρό πορνό και πλέον όποιος χαρακτηρίζει τους RL πιο efficient από Zen 4 θα είναι τρολ. 🤣 Το να μετράς system για να κρίνεις efficiency CPU είναι χαζομάρα και το γνωρίζεις...προχτές κάποιος ανέφερε 40w παραπάνω κατανάλωση από μητρική σε μητρική σε ίδια πλατφόρμα. Οπότε πλέον δεν συγκρίνεις CPU, συγκρίνεις όλα τα υπόλοιπα 1
kkatzos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Herald είπε Ρε φίλε μην το παίζεις χαζός γιατί ξέρω ότι δεν είσαι. Αυτό δεν είναι performance normalized, αυτό είνα ο 13600k να κερνάει τσάγια ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και σε επιδόσεις και σε efficiency. Το ξέρεις ότι αν κάνεις το test performance normalized η διαφορά θα εκτοξευθεί στη στρατόσφαιρα. Μην παίζουμε το λόλα να ένα μήλο σε παρακαλώ Είδες αυτό με τα charts για Blender από techspot; Τι πιο απλό και κατάλληλο από αυτό; Πόση ενέργεια κατανάλωσε ο ένας και πόση ο άλλος για να παράξουν το ίδιο έργο; Γιατί δε σου αρέσει αυτό;
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Retromaniac είπε Μιλάω για τα νούμερα που έκανες παράθεση από nexus. Τώρα γενικά θα βρεις bench στο ίντερνετ που δείχνουν το αντίθετο. Ψάξε το. Όσον αφορά το avx 512 η ίδια η Intel λέει πόσο χρήσιμο είναι. Μετάνιωσε; Επίσης χρησιμοποιείται κατά κόρον σε 3d engines για workloads που αφορούν την CPU. https://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/avx-512-overview.html Μα και στα νούμερα που έκανα παράθεση από nexus ο 13600k είναι ταυτόχρονα και πιο γρήογορος και πιο efficient στο blender που τέσταρε.... Ορίστε και σε light workloads που ζήτησες 1 λεπτό πριν, kkatzos είπε Είδες αυτό με τα charts για Blender από techspot; Τι πιο απλό και κατάλληλο από αυτό; Πόση ενέργεια κατανάλωσε ο ένας και πόση ο άλλος για να παράξουν το ίδιο έργο; Γιατί δε σου αρέσει αυτό; Γιατί μετράέι system?
kkatzos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Το να μετράς system για να κρίνεις efficiency CPU είναι χαζομάρα και το γνωρίζεις...προχτές κάποιος ανέφερε 40w παραπάνω κατανάλωση από μητρική σε μητρική σε ίδια πλατφόρμα. Οπότε πλέον δεν συγκρίνεις CPU, συγκρίνεις όλα τα υπόλοιπα 3 λεπτά πριν, Herald είπε Γιατί μετράέι system? Κάτσε ρε φίλε. Η μητρική δεν είναι στο σύστημα; Σιγά τις διαφορές σε κατανάλωση από μητρική σε μητρική. Μνήμες ίδιες πάνω-κάτω. Αν είναι να το σκαλίζουμε έτσι ας βγάλουμε και το ΙΟ die και να μετράμε μόνο πυρήνες. Δε σου αρέσει αλλά αυτό είναι πιο σωστό από του μαλλιά. Το Auttocad που έβαλες τι είναι; Μη με βάλεις να ψάξω, μπορεί να γίνουν χειρότερα τα πράγματα για τους RL. (Κοίτα... ο 5900X δεν μπορεί να είναι πιο efficient από τον 5950Χ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Στα 142W είναι και οι δύο. Δε βγαίνουν τα νούμερα). 1
malakudi Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, Thrylos7 είπε Ειμαι σε φαση αναβαθμισης μετα απο 10ετια, και εριχνα μια ματια τι παιζει με το ΑΜ5 και γιατι κραζουν ολοι ποσο ακριβη ειναι η πλατφορμα (οχι τα cpus). Ειλικρινα η Riptide ειναι η μονη μητρικη που μου εκανε click οτι δινεις τα 240ε αλλα παιρνεις και τη νεα πλατφορμα με ολα της τα features. Γιατι οσο gimick και να ειναι καποια πραγματα, δεν κατανοω το να δωσεις ενα σκασμο λεφτα να πας στο "νεο" με "παλιες" υποστηριξεις.....δε στοιχειοθετει το σεναριο οτι πληρωνεις παραπανω για να εισαι futureproof. Γιατί είναι! Η μητρική που αναφέρεις είναι η μόνη που έχει κάπως λογική τιμή! Η ΜΟΝΗ! Δες πόσο κάνουν άλλες B650E. Η Strix έχει 400, η Aorus Master 450! Είμαστε σοβαροί τώρα; 1
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, kkatzos είπε Κάτσε ρε φίλε. Η μητρική δεν είναι στο σύστημα; Σιγά τις διαφορές σε κατανάλωση από μητρική σε μητρική. Μνήμες ίδιες πάνω-κάτω. Αν είναι να το σκαλίζουμε έτσι ας βγάλουμε και το ΙΟ die και να μετράμε μόνο πυρήνες. Δε σου αρέσει αλλά αυτό είναι πιο σωστό από του μαλλιά. Το Auttocad που έβαλες τι είναι; Μη με βάλεις να ψάξω, μπορεί να γίνουν χειρότερα τα πράγματα για τους RL. Eπειδή νομίζω με κοροιδεύεις, τελευταία προσπάθεια να καταλάβεις αυτό που γράφω. Ναι η μητρική είναι στο σύστημα - συμφωνώ. Υπάρχουν άτομα εδώ πριν λίγες μέρες που σε ίδια πλατφόρμα είδαν 40w διαφορά από μητρική σε μητρική. Εγώ είδα περίπου 21w από Apex σε Unify X. Πόσο μά΄λλον όταν πάς από την μία πλατφόρμα στην άλλη, δεν μπορείς να συγκρινεις κατανάλωση CPU με system power. H τελοσπάντων μπορείς, αλλά τα νούμερα που θα βγάλεις θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το πόσο τραβάέι η συγκεκριμένη μητρική που διάλεξες. Τι δεν σου αρέσει στο να κοιτάς αποκλειστικά το CPU POWER όταν συγκρίνεις...CPU? 1
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, malakudi είπε Γιατί είναι! Η μητρική που αναφέρεις είναι η μόνη που έχει κάπως λογική τιμή! Η ΜΟΝΗ! Δες πόσο κάνουν άλλες B650E. Η Strix έχει 400, η Aorus Master 450! Είμαστε σοβαροί τώρα; Υπάρχουν από ASRock x670e που ξεκινάνε από 300. Την δικιά μου (steel legend) την πήρα 356 αλλά πιο high end. Τώρα έχει πάει 420 αλλά για πολύ καιρό έπαιζε εκεί. Πιθανότατα κάποια έλλειψη μετά από black Friday.
kkatzos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Τι δεν σου αρέσει στο να κοιτάς αποκλειστικά το CPU POWER όταν συγκρίνεις...CPU? Ότι ο μαλλιάς δε δίνει δεδομένα. Δεν ξέρουμε πόση ώρα έτρεχε με PL1 και πόση με PL2 ο 13600Κ. Στον HWU ξέρουμε (νομίζω).
malakudi Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Υπάρχουν από ASRock x670e που ξεκινάνε από 300. Την δικιά μου (steel legend) την πήρα 356 αλλά πιο high end. Τώρα έχει πάει 420 αλλά για πολύ καιρό έπαιζε εκεί. Πιθανότατα κάποια έλλειψη μετά από black Friday. Με 300 έπαιρνες Strix X570-E φίλε μου. Και X570 Unify. Αν νομίζουν ότι θα πάρουν +200 με +300 πάνω τις μητρικές, γελάστηκαν. Προσωπικά δε θα τους δώσω φράγκο. Η Asrock είναι η μόνη που παίζει πιο χαμηλά αλλά πολλοί ακούνε Asrock και τρέχουν μακριά, έχοντας καεί στο παρελθόν. Γενικά θεωρείται η χειρότερη από τις 4 μεγάλες με πολλές πατάτες στο ενεργητικό της. Επίσης να θυμίσω ότι η Lisa αναφέρθηκε σε B650 μητρικές από 125$, δηλαδή με ΦΠΑ 150 ευρώ. Που είναι αυτές οι μητρικές; Η πιο φθηνή στην ελληνική αγορά έχει 190 και στη Γερμανία 185, κάτι γυμνές άθλιες micro-atx. 1
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, kkatzos είπε Ότι ο μαλλιάς δε δίνει δεδομένα. Δεν ξέρουμε πόση ώρα έτρεχε με PL1 και πόση με PL2 ο 13600Κ. Στον HWU ξέρουμε (νομίζω). Ξέρουμε, αλλά τι σημασία έχει? Όταν είσαι μπροστά και σε επιδόσεις και σε efficiency είναι ξεκάθαρο πως ότι και να γίνει - σε ότι PL και να έτρεξε - δεν μπορεί να βγεί πιο efficient ο 7700x. O μαλλιάς έτρεξε 5λεπτό τεστ και πήρε average power draw, 160w έγραψε ο 13600 και 147 ο 7700. Και άσε και τον μαλλιά. Πριν λίγο ανέβασα 6P + 8E CBR23 στα 100w, με πολύ χειρότερο binning από τον κανονικό 13600k. 33% παραπάνω ρεύμα ήθελε ο 7700x για να πιάσει αυτό το σκορ. Σοβαρα συζητάμε ποιος από τους 2 έχει καλύτερο efficiency σε multi εφαργμοές? Ρε έχετε μουρλαθεί τελείως? Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Herald είπε Ξέρουμε, αλλά τι σημασία έχει? Όταν είσαι μπροστά και σε επιδόσεις και σε efficiency είναι ξεκάθαρο πως ότι και να γίνει - σε ότι PL και να έτρεξε - δεν μπορεί να βγεί πιο efficient ο 7700x. O μαλλιάς έτρεξε 5λεπτό τεστ και πήρε average power draw, 160w έγραψε ο 13600 και 147 ο 7700. Και άσε και τον μαλλιά. Πριν λίγο ανέβασα 6P + 8E CBR23 στα 100w, με πολύ χειρότερο binning από τον κανονικό 13600k. 33% παραπάνω ρεύμα ήθελε ο 7700x για να πιάσει αυτό το σκορ. Σοβαρα συζητάμε ποιος από τους 2 έχει καλύτερο efficiency σε multi εφαργμοές? Ρε έχετε μουρλαθεί τελείως? Εγώ σου είπα ότι σε multi εφαρμογές με πάνω από 6 cores που είναι τα performance του 13600, θα έχει το προβάδισμα σε efficiency γιατί ο 7700x θα θέλει πολλά GHz για να αναπληρώσει τα cores. Με oc βέβαια ο 13600k ανεβαίνει εκθετικα η κατανάλωση. Αντίθετα ο 7700x ρίχνει κατανάλωση για να ανέβει. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Retromaniac
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Retromaniac είπε Εγώ σου είπα ότι σε multi εφαρμογές με πάνω από 6 cores που είναι τα performance του 13600, θα έχει το προβάδισμα σε efficiency. Όχι με oc βέβαια γιατί εκεί ανεβαίνει εκθετικα η κατανάλωση. Αντίθετα ο 7700x ρίχνει κατανάλωση για να ανέβει. Ρε συ, δεν το έγραψες μία, αν ανατρέξεις τις προηγούμενες σελίδες, και εσύ μεταξύ άλλων, επαναλάβατα 13 φορές το φοβερό efficiency του 7700 έναντι του 13600k, ενώ στην ουσία τρώει στραγάλια. Τώρα επιτέλους το παραδεχτήκες - οπότε κομπλέ, τα βρήκαμε! Για lightly threaded εφαρμογές, με το συμπάθειο, πολύ χλωμό το κόβω να βγεί από πάνω ο 7700x, αλλά μπορούμε να το δούμε στην πράξη όταν με το καλό πάρεις κάρτα. 1
TR-909 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 37 λεπτά πριν, Herald είπε Ούτε στο ελάχιστο, εντελώς αδιάφορο μου είναι πόσο πουλάνε. Μετοχές έχω? Τι με νοιάζει. Ας μην πουλήσει ούτε 1 cpu η intel, στα τέτοια μου. ΕΣΥ το έφερες σαν επιχείρημα υπερ των Zen 4, ενώ τους σπάνε πλάκα σε πωλήσεις οι raptor. Μπούμερανγκ που λέμε Περίμενα να το αναλύσεις λίγο περισσότερο. Μήπως οι άνθρωποι αυτοί σκέφτονται πως ένα προηγούμενης γενιάς ΖΕΝ3 καλύπτει εξίσου καλά τις ανάγκες τους και φυσικά προσφέρει πολύ πιο πολιτισμένη λειτουργία όσο αφορά καταναλώσεις, ψύξεις, θερμοκρασίες, κτλπ? Διότι πως γίνεται φθηνότερο, πιο advanced και ανώτερο σε επιδόσεις CPU να μη μπορεί να ανταγωνιστεί εμπορικά "κατώτερο" επεξεργαστή που είναι και λίγο πιο ακριβός από τον "καλύτερο"? (και δεν βάζω καν στη κουβέντα τον 3D). Είναι όλος αυτός ο κόσμος "χαζός"?
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, TR-909 είπε Περίμενα να το αναλύσεις λίγο περισσότερο. Μήπως οι άνθρωποι αυτοί σκέφτονται πως ένα προηγούμενης γενιάς ΖΕΝ3 καλύπτει εξίσου καλά τις ανάγκες τους και φυσικά προσφέρει πολύ πιο πολιτισμένη λειτουργία όσο αφορά καταναλώσεις, ψύξεις, θερμοκρασίες, κτλπ? Διότι πως γίνεται φθηνότερο, πιο advanced και ανώτερο σε επιδόσεις CPU να μη μπορεί να ανταγωνιστεί εμπορικά "κατώτερο" επεξεργαστή που είναι και λίγο πιο ακριβός από τον "καλύτερο"? (και δεν βάζω καν στη κουβέντα τον 3D). Είναι όλος αυτός ο κόσμος "χαζός"? Συγκρίνεις zen 3 με Zen 4? Eιλικρινά στο λέω, δεν με ενδιαφέρουν οι πωλήσεις, αλλά αφού ρωτάς, μια χαρά βλέπω να πουλάνε οι raptor, παραπάνω από ότι περίμενα προσωπικά. Τα Zen 3 πουλάν τον πάτο τους φυσικά αφού πλέον ξεκινάνε από τα 130€ ή πόσο έχει ο 5600 - και φυσικά μιλάμε για ήδη κατόχους AM4, γιατί αν δεν είσαι ήδη κάτοχος δεν βλέπω κάποιο τρελό value tbf. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Herald
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα