Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, kkatzos είπε Καθόλου bias υπάρχει και το efficiency στοκ vs στοκ Mα τα σκορ που κάνεις quote δεν είναι στοκ, lol. Σε στοκ έχει τρέξει το gnexus, είναι biased? Πάνω ο 13600k ταυτόχρονα και σε επιδόσεις και σε efficiency Ο 13600k που έχει καλύτερο bin από μένα λογικά θα βγάζει κανά 1000-1500 πάνω. 40% παραπάνω ρεύμα ο 7700x, ΕΦΙΧΕΝΣΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΨΥΚΤΡΕΣ ΤΕΡΑΤΑ. 50c βαθμούς έκανε peak Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Παιδιά εντάξει, η συζήτηση μπορεί να κρατάει ώρες. Δεν υπάρχει 100% καλύτερη επιλογή για όλους. Ο καθένας μας για τους δικούς μας λόγους διάλεξε αυτό που διάλεξε. Σέβομαι τους ανθρώπους όπως ο @akoinonitosπου καταλαβαίνουν και τα υπέρ και τα κατά της επιλογής του. Όπως είπα και πριν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πας με κλειστά τα μάτια για Intel. Ας το αφήσουμε εδώ λοιπόν γιατί οι διαφωνίες που έχουμε δεν στηρίζονται μόνο σε αντικειμενικά κριτήρια αλλά και γιατί σαφώς είναι έμφυτο σε ΟΛΟΥΣ ανεξαρτήτως να υπερασπίζονται τις επιλογές τους και να υποτιμούν (ακόμη και ασυνείδητα) τα αρνητικά τις επιλογής τους. Το κάνω και εγώ και όποιος νομίζει ότι δεν το κάνει είναι σε άρνηση. Ο καιρός θα μας δείξει αν κάναμε σωστή επιλογή, για εμάς πάντα όχι για να αποδείξουμε κάτι στους άλλους. Μέχρι τότε χαρείτε ότι έχετε και happy oc. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Herald είπε τώρα για να μην παραδεχτούμε αυτονόητα πράγματα. Ευτυχώς που βλέπεις τα αυτονόητα, ένα segment house (ο θεός να το κάνει) έμεινε σε μια μητρική από 100-2000€ κάνοντας τους beta testers με τα p-sofio cores. Aπό οπουδήποτε αλλού ξυλώθηκε σε χρόνο dt. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε Παιδιά εντάξει, η συζήτηση μπορεί να κρατάει ώρες. Δεν υπάρχει 100% καλύτερη επιλογή για όλους. Ο καθένας μας για τους δικούς μας λόγους διάλεξε αυτό που διάλεξε. Σέβομαι τους ανθρώπους όπως ο @akoinonitosπου καταλαβαίνουν και τα υπέρ και τα κατά της επιλογής του. Όπως είπα και πριν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πας με κλειστά τα μάτια για Intel. Ας το αφήσουμε εδώ λοιπόν γιατί οι διαφωνίες που έχουμε δεν στηρίζονται μόνο σε αντικειμενικά κριτήρια αλλά και γιατί σαφώς είναι έμφυτο σε ΟΛΟΥΣ ανεξαρτήτως να υπερασπίζονται τις επιλογές τους και να υποτιμούν (ακόμη και ασυνείδητα) τα αρνητικά τις επιλογής τους. Το κάνω και εγώ και όποιος νομίζει ότι δεν το κάνει είναι σε άρνηση. Ο καιρός θα μας δείξει αν κάναμε σωστή επιλογή, για εμάς πάντα όχι για να αποδείξουμε κάτι στους άλλους. Μέχρι τότε χαρείτε ότι έχετε και happy oc. Συμφωνώ σε όλα, αλλά το efficiency και το multi performance είναι ένα αντικειμενικό μετρήσιμο κριτήριο, το να λέμε ότι ο 7700 είναι καλύτερος του 13600 σε αυτά τα 2 είναι απλά ανέκδοτο, δεν γίνεται να συζητάμε κάτι αυτονόητο 3 σελίδες. Δες παραπάνω - έπιασα το σκορ σου στα 100w, lol Μόλις τώρα, nick0lis είπε Ευτυχώς που βλέπεις τα αυτονόητα, ένα segment house (ο θεός να το κάνει) έμεινε σε μια μητρική από 100-2000€ κάνοντας τους beta testers με τα p-sofio cores. Aπό οπουδήποτε αλλού ξυλώθηκε σε χρόνο dt. Eφίχενσι ρε, 40% παραπάνω ρεύμα τα 5nm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως κοιτάζω Amazon Best Sellers CPUs και βλέπω τον 13600k #17. Amazon Best Sellers: Best Computer CPU Processors Ούτε καν στην 10αδα. Καλά και οι Αμερικανοί καταναλωτές τόσο προτίμηση στην AMD (μετά τους Γερμανούς)? (Οι πρώτοι 8 όλοι AMD) Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από TR-909 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, TR-909 είπε Εγώ πάντως κοιτάζω Amazon Best Sellers CPUs και βλέπω τον 13600k #17. Amazon Best Sellers: Best Computer CPU Processors Ούτε καν στην 10αδα. Καλά και οι Αμερικανοί καταναλωτές τόσο προτίμηση στην AMD (μετά τους Γερμανούς)? (Οι πρώτοι 8 όλοι AMD) O ανταγωνιστής του 7700x που είναι δεν μας είπες όμως Στην Γερμανία βλέπω #8 τον 13600k, τον 7700x δεν τον βρήκα, χάλασε η ροδέλα απτο scrolling, αν μπορείς κάνε το scrolling εσύ και πες μου που βρίκσεται, ευχαριστώ https://www.amazon.de/-/en/gp/bestsellers/computers/430177031/ref=zg_bs_nav_computers_3_430178031 Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Herald είπε Συμφωνώ σε όλα, αλλά το efficiency και το multi performance είναι ένα αντικειμενικό μετρήσιμο κριτήριο, το να λέμε ότι ο 7700 είναι καλύτερος του 13600 σε αυτά τα 2 είναι απλά ανέκδοτο, δεν γίνεται να συζητάμε κάτι αυτονόητο 3 σελίδες. Δες παραπάνω - έπιασα το σκορ σου στα 100w, lol Eφίχενσι ρε, 40% παραπάνω ρεύμα τα 5nm Το άλλο που είχα βάλει ήταν 10 Minute. Με 1 pass έιναι στα 132. Oi 80c είναι γιατί έχω βάλει όλα τέρμα αθόρυβα (για μένα το σουπερ - αθόρυβο είναι μέσα στα 3 πρώτα κριτήρια) ΑΛΛΑ για να πιάσει το score το δικό σου με τα μισά cores, πάει στα 5500. Αν έτρεχε ο 12900k 8 cores στα 5500 θα ήθελε 300watt. Θα μου πεις τι σε νοιάζει αφού μοιράζοντας τη δουλειά σε περισσότερα cores θέλει λιγότερη ghz για το ίδιο score. Άρα πιο efficient. Ναι πιο efficient αλλά σκέψου ότι στο 99,9% περιπτώσεων θα είσαι με λιγότερα και από 8 cores χρήση. Εκεί και πιο γρήγορος θα είναι ο 7700x και πιο efficient. Αν απλά κοιτάς κάτι χωρίς να προσπαθείς να καταλάβεις και το γιατί και ποια είναι η χρήση σου τότε δεν κάνεις σωστές επιλογές κατά την γνώμη μου. Οπότε όχι δεν είναι αντικειμενικό αυτό που λες εδώ και 2 σελίδες για τον 13600 γιατί το μεταφράζεις με το δικό σου bias και την δικιά σου αντίληψη. Και όχι ότι το κάνεις επίτηδες. Το εξήγησα παραπάνω ότι το κάνουμε ασυνείδητα. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Retromaniac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Το άλλο που είχα βάλει ήταν 10 Minute. Με 1 pass έιναι στα 132. ΑΛΛΑ για να πιάσει το score το δικό σου με τα μισά cores, πάει στα 5500. Αν έτρεχες ο 12900k 8 cores στα 5500 θα ήθελε 300watt. Θα μου πει τι σε νοιάζει αφού μοιράζοντας τη δουλειά σε περισσότερα cores θέλει λιγότερη ghz για το ίδιο score. Άρα πιο efficient. Ναι πιο efficient αλλά σκέψου ότι στο 99,9% περιπτώσεων θα είσαι με λιγότερα και από 8 cores χρήση. Εκεί και πιο γρήγορος θα είναι ο 7700x και πιο efficient. Αν απλά κοιτάς κάτι χωρίς να προσπαθείς να καταλάβεις και το γιατί και ποια είναι η χρήση σου τότε δεν κάνεις σωστές επιλογές κατά την γνώμη μου. Οπότε όχι δεν είναι αντικειμενικό αυτό που λες εδώ και 2 σελίδες για τον 13600 γιατί το μεταφράζεις με το δικό σου bias και την δικιά σου αντίληψη. Και όχι ότι το κάνεις επίτηδες. Το εξήγησα παραπάνω ότι το κάνουμε ασυνείδητα. Δεν κατάλαβες. Δεν έβγαλα αυτό το score με 8 Pcores. Με 6 ήμουνα, τα είχα κλείσει τα άλλα 2. Άρα θες 32% περισσότερο ρεύμα για παρόμοιο score. Η μάλλον, σχεδόν παρόμοιο, γιατί ο 13600k στα 100w σίγουρα θα βγάζει παραπάνω απτον simulated δικό μου. Δώσε νούμερα, άσε την θεωρία. Βρες μου σε ποιά χρήση θα είναι πιο efficient o 7700x λόγω των λιγότερων cores, πραγματικά με ενδιαφέρει. Για παράδειγμα σε browsing κλπες ελαφρίες χρήσεις ΣΙΓΟΥΡΑ θα τραβάς κοντά διπλάσιο ρεύμα πχ. από τον 12900k, και λογικά και από τους 13th gen. Aυτή τη στιγμή που σου γράφω είμαι μεταξύ 4 και 7w κατανάλωση. ΥΓ1. Τώρα είδα και θερμοκρασία. 80C χτύπησες για 21k score.... Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Herald είπε O ανταγωνιστής του 7700x που είναι δεν μας είπες όμως Στην Γερμανία βλέπω #8 τον 13600k, τον 7700x δεν τον βρήκα, χάλασε η ροδέλα απτο scrolling, αν μπορείς κάνε το scrolling εσύ και πες μου που βρίκσεται, ευχαριστώ https://www.amazon.de/-/en/gp/bestsellers/computers/430177031/ref=zg_bs_nav_computers_3_430178031 Από αυτές τις δύο λίστες που είδες δε σε προβληματίζει το γεγονός ότι ο 5900Χ είναι τοπ σε USA και πάνω από Raptors στη Γερμανία? (food for thought) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν κατάλαβες. Δεν έβγαλα αυτό το score με 8 Pcores. Με 6 ήμουνα, τα είχα κλείσει τα άλλα 2. Άρα θες 32% περισσότερο ρεύμα για παρόμοιο score. Η μάλλον, σχεδόν παρόμοιο, γιατί ο 13600k στα 100w σίγουρα θα βγάζει παραπάνω απτον simulated δικό μου. Δώσε νούμερα, άσε την θεωρία. Βρες μου σε ποιά χρήση θα είναι πιο efficient o 7700x λόγω των λιγότερων cores, πραγματικά με ενδιαφέρει. Για παράδειγμα σε browsing κλπες ελαφρίες χρήσεις ΣΙΓΟΥΡΑ θα τραβάς κοντά διπλάσιο ρεύμα πχ. από τον 12900k, και λογικά και από τους 13th gen. Aυτή τη στιγμή που σου γράφω είμαι μεταξύ 4 και 7w κατανάλωση. Έστω 14. Εγώ μιλάω για gaming και development (unity, visual studio κτλ). Ακόμη δεν μπορώ να σου δώσω νούμερα γιατί δεν έχω κάρτα γραφικών. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Retromaniac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Έστω 14. Εγώ μιλάω για gaming και development (unity, visual studio κτλ). Ακόμη δεν μπορώ να σου δώσω νούμερα γιατί δεν έχω κάρτα γραφικών. Ρε συ, 5 σελίδες λες (όχι μόνο εσύ) ότι ο 7700 είναι πιο efficient και πιο γρήγορος από 13600k. Φαντάζομαι - πλέον καταλήξαμε - ότι στο 99+% των multi εφαρμογών, ΔΕΝ είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο - και ίσα ίσα, σε σχέση με 13600k καίει τον πατο του ο 7700x για να τον πιάσει σε επιδόσεις.. Σωστά; Ωραία, στα άλλα που λές μπορούμε να επανέλθουμε όταν πάρεις κάρτα γραφικών - αλήθεια με ενδιαφέρει να δώ τι ισχύει και τι όχι - σε αντίθεση με άλλους με παρωπίδες θέλω πραγματικά να δω τι ισχύει και τι όχι. YΓ1. Πιο ελαφρία χρήση από αυτή που κάνω τώρα - browsing + spotify δεν υπάρχει. 6w average κατανάλωση τα τελευταία 7 λεπτά Spoiler Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Herald είπε Ρε συ, 5 σελίδες λες (όχι μόνο εσύ) ότι ο 7700 είναι πιο efficient και πιο γρήγορος από 13600k. Φαντάζομαι - πλέον καταλήξαμε - ότι στο 99+% των multi εφαρμογών, ΔΕΝ είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο - και ίσα ίσα, σε σχέση με 13600k καίει τον πατο του ο 7700x για να τον πιάσει σε επιδόσεις.. Σωστά; Ωραία, στα άλλα που λές μπορούμε να επανέλθουμε όταν πάρεις κάρτα γραφικών - αλήθεια με ενδιαφέρει να δώ τι ισχύει και τι όχι - σε αντίθεση με άλλους με παρωπίδες θέλω πραγματικά να δω τι ισχύει και τι όχι. Για τον 13600 δεν συμφωνώ. Το bench που έβαλες δεν δείχνει μεγαλύτερο efficiency. Στο εξήγησαν αλλά δεν το κατάλαβες γιατί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, TR-909 είπε Από αυτές τις δύο λίστες που είδες δε σε προβληματίζει το γεγονός ότι ο 5900Χ είναι τοπ σε USA και πάνω από Raptors στη Γερμανία? (food for thought) Ούτε στο ελάχιστο, εντελώς αδιάφορο μου είναι πόσο πουλάνε. Μετοχές έχω? Τι με νοιάζει. Ας μην πουλήσει ούτε 1 cpu η intel, στα τέτοια μου. ΕΣΥ το έφερες σαν επιχείρημα υπερ των Zen 4, ενώ τους σπάνε πλάκα σε πωλήσεις οι raptor. Μπούμερανγκ που λέμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, Herald είπε Mα τα σκορ που κάνεις quote δεν είναι στοκ, lol. Σε στοκ έχει τρέξει το gnexus, είναι biased? Πάνω ο 13600k ταυτόχρονα και σε επιδόσεις και σε efficiency Για αυτό εδώ λες; Αυτό είναι στο Blender. Για CB23 λέγαμε πριν. Αλλά ακόμα και σε αυτό. Μια τρίχα πίσω είναι ο 7700Χ ενώ ο 13600Κ είναι πολύ πιο πίσω από τον 7900Χ ας πούμε. Κάποιοι RL έχουν καλύτερο efficiency / $ αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι πιο efficient. Είναι διαφορετικά πράγματα. Άλλος μπορεί να συγκρίνει σε παιχνίδια και εκεί να βγάλει άνετα πιο efficient τον 7700Χ. ------- Αλλά κοίτα κάτι με περισσότερα δεδομένα από το αγαπημένο σου techspot: Blender χρόνος: -------------- Blender μέση κατανάλωση ολόκληρου του PC: Αξιοποιώντας τα δύο παραπάνω και κάνοντας αναγωγή σε KWh βγαίνει ότι: Για να τελειώσει η δουλειά - Το σύστημα με τον 13600Κ κατανάλωσε 0,0546 KWh - Το σύστημα με τoν 7700X κατανάλωσε 0,0467 KWh Εδώ δε συγκρίνουμε καν με 7900Χ γιατί θα ήταν σκληρό πορνό και πλέον όποιος χαρακτηρίζει τους RL πιο efficient από Zen 4 θα είναι και επισήμως τρολ. 🤣 Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από kkatzos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Retromaniac είπε Για τον 13600 δεν συμφωνώ. Το bench που έβαλες δεν δείχνει μεγαλύτερο efficiency. Στο εξήγησαν αλλά δεν το κατάλαβες γιατί. ???? Με 2 pcores κλειστά έβγαλα ίδιο score με σένα στα 100w, ενώ είσαι στα 135. Ο 13600k θα βγάει ακόμα παραπάνω score από εμένα γιατί έχει και καλύτερο binning. Οπότε πως ακριβώς δεν δείχνει μεγαλύτερο efficiency? Έλα ρε συ... 1 λεπτό πριν, kkatzos είπε Για αυτό εδώ λες; Ρε φίλε μην το παίζεις χαζός γιατί ξέρω ότι δεν είσαι. Αυτό δεν είναι performance normalized, αυτό είνα ο 13600k να κερνάει τσάγια ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και σε επιδόσεις και σε efficiency. Το ξέρεις ότι αν κάνεις το test performance normalized η διαφορά θα εκτοξευθεί στη στρατόσφαιρα. Μην παίζουμε το λόλα να ένα μήλο σε παρακαλώ 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα