Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε δεν το φτανει ρε συ εννοειται δεν μιλαω για το perfromance καθεαυτου απλα θα πρεπει να κουλαρουν με τα watt λιγο γτ ξεφευγει το πραμα Μα αυτό λέω, δεν μπορείς να κοιτάς σκέτη την κατανάλωση. Όταν του ρίχνεις 40% κοντά στο σκορ, δε έχει νόημα να συγκρίνεις κατανάλωση. Δες το απτήν ανάποδη, ο 13600k στα πόσα watt βγάζει 20k score? Σίγουρα με λιγότερα από οτι ο 7700x. Ότι μαγεία και να κάνουν στα 5nm οι πυρήνες μετράνε, ο 13600k τον ξεσκίζει τον 7700x σε efficiency. 1 λεπτό πριν, kkatzos είπε Μπορεί να έχεις χίλια δίκια αλλά τα χάνεις όλα λέγοντας αυτές τις μπαρούφες. Τι efficiency να συγκρίνεις σε multithreaded εφαρμογές 8-core vs 14-core? Όπως και 7900Χ vs 13600K θα ήταν άδικο αφού ο ένας έχει 24 threads και άλλος 20. Πόσα W θα έπρεπε να καίει ο 13600K για να φτάσει τα 30-31Κ (δεν ξέρω πόσα) που βγάζει ο 7900Χ με 185W; Δεν τα λένε αυτά σοβαροί άνθρωποι. Τιμές συγκρίνω. Ας κατεβάσει τον 7900x στην τιμή του 13600k και θα τους συγκρινώ μεταξύ τους Πάντως βλέπεις το παράδοξο? Είσαι ο πρώτος στο νήμα που παραδέχεται οτι ο 13600k σκίζει τον 7700 σε efficiency. Κάτι που είναι απλά FACT κανείς δεν το παραδέχεται γιατί θα θιχτεί η λίζα. Απαλεψιά τελείως Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δωσε μου 500 ευρω για x670 itx μητρικη και αλλα 300 για ddr5 της προκοπης και το cpu το παιρνω εγω 😛 Για κανε την προσθεση και πες μου ποσο μου βγαινει. Οπως ειμαι εδωσα 350 για cpu και 200 για μητρικη Τα 800€ στην AMD είναι επένδυση στο μέλλον της πενταετίας. Τα 550€ πεντακάθαρη χασούρα στο πεθαμένο σοκετ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, nick0lis είπε Τα 800€ στην AMD είναι επένδυση στο μέλλον της πενταετίας. Τα 550€ πεντακάθαρη χασούρα στο πεθαμένο σοκετ. εχω κανει κατι επενδυσεις στην Amd φτανει δεν θελω αλλο 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, nick0lis είπε Τα 800€ στην AMD είναι επένδυση στο μέλλον της πενταετίας. Τα 550€ πεντακάθαρη χασούρα στο πεθαμένο σοκετ. Με τα λεφτά που του περίσεψαν πάντως αλλάζει και μητρική όταν χρειαστεί Γιαυτό λέω, την πληρώνεις χρυσή την αναβαθμισημότητα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν έχει quad channel κανένα mainstream cpu, όλα dual είναι, δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι. Ποιά κατανάλωση ρε φίλε πάλι, σου έδειξα score από CBR23 13600k. Πήγαινε πιάσε το σκορ του και πες μου πόσα watt χρειάστηκες. Το θέμα είναι το εξής, έχω 700€, με αυτά τα λεφτά αγοράζω 12600k + b660 + ddr5 / ddr4 (και μου μένουν και 100 - 150€ ρέστα) 12700 + b660 + ddr5 / ddr4 13700kf + B660 + DDR4. Στα ίδια λεφτά, το μόνο που έχει η AMD είναι ο 7600x. Τι συζητάμε λοιπόν; Ρε συ σε κάποια θα bench Θα έχει το πάνω χέρι ο 13600. Πες μου εσύ στο ycrunch γιατί έχει τόση διαφορά σε κατανάλωση και επιδόσεις. Επίσης όσον αφορά τις μνήμες αφού δεν μιλάς για quad channel, δείξε μου μία μέτρηση που να φτάνει σε bandwidth το 79xx. Ίσως μόνο σε read τον 7700 που έχει θέμα με το ccd fabric και πάει μέχρι 65gb/sec 2 λεπτά πριν, Herald είπε Με τα λεφτά που του περίσεψαν πάντως αλλάζει και μητρική όταν χρειαστεί Γιαυτό λέω, την πληρώνεις χρυσή την αναβαθμισημότητα Μητρική + μνήμη + cooler (το πιθανότερο) Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Retromaniac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε Ρε συ σε κάποια θα bench Θα έχει το πάνω χέρι ο 13600. Πες μου εσύ στο ycrunch γιατί έχει τόση διαφορά σε κατανάλωση και επιδόσεις. Επίσης όσον αφορά τις μνήμες αφού δεν μιλάς για quad channel, δείξε μου μία μέτρηση που να φτάνει σε bandwidth το 79xx. Ίσως μόνο σε read τον 7700 που έχει θέμα με το ccd fabric και πάει μέχρι 65gb/sec Γιατί το ycrunch είναι synthetic με AVX. Το AVX κάνει την διαφορά - απλά για τον απλό user είναι άχρηστο. Δεν θα δείς τέτοιο σκορ πουθενά σε non AVX που είναι το 99.9% των workloads. Στο 99.9% των MT workloads ο 13600k κυριολεκτικά ξεπατώνει τον 7700x και σε επιδόσεις και σε efficiency. Δεν υπάρχει σύγκριση, είναι τεράστια η διαφορά στα cores. Aν δεν με πιστεύεις, ξεκινά τρέχα Cinebenchia, corona, blender κλπα. Παντού θα πέσει ταφόπλακα απτον 13600k Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, kkatzos είπε για να φτάσει τα 30-31Κ Τόσα έβγαζε ο 5950Χ μου το 2020 με κλειστό το pbo2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Μητρική + μνήμη + cooler (το πιθανότερο) Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Cooler γιατί να αλλάξει? Μνήμες θα αλλάξεις και εσύ. Εκτός αν μου λές σε 5 χρόνια θα βάλεις τον Zen 7 με κιτάκι 6000mhz, lol 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Γιατί το ycrunch είναι synthetic με AVX. Το AVX κάνει την διαφορά - απλά για τον απλό user είναι άχρηστο. Δεν θα δείς τέτοιο σκορ πουθενά σε non AVX που είναι το 99.9% των workloads. Στο 99.9% των MT workloads ο 13600k κυριολεκτικά ξεπατώνει τον 7700x και σε επιδόσεις και σε efficiency. Δεν υπάρχει σύγκριση, είναι τεράστια η διαφορά στα cores. Παιδες το Ycryncher σε zen4 τρεχει με avx512 και στους raptor avx2, το cb εχει avx απλο 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Cooler γιατί να αλλάξει? Μνήμες θα αλλάξεις και εσύ. Εκτός αν μου λές σε 5 χρόνια θα βάλεις τον Zen 7 με κιτάκι 6000mhz, lol Εδώ βάζεις τον 13900κ με ddr4 που βγήκε to 2014. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Herald είπε Γιαυτό λέω, την πληρώνεις χρυσή την αναβαθμισημότητα 500€ μητρική είναι επιλογή του, όπως και τα 2000€ της ιντελ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Herald είπε Cooler γιατί να αλλάξει? Αν δεν βρεις adaptor. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Παιδες το Ycryncher σε zen4 τρεχει με avx512 και στους raptor avx2, το cb εχει avx απλο Eσύ που είσαι αντικειμενικός, (εγώ προφανώς δεν είμαι), παρόλο που το AMD build θα βγεί πιο ακριβό κλπα κλπα, τα αγνοώ όλα αυτά. Μεταξύ των 2 επεξεργαστών που έχουν παρόμοια τιμή (7700 / 13600), αν σας βάλω να τρέξετε 15 MT workloads και οι 2 στα 150w, ποιος θα κερδίσει στα 14 απτά 15? Ειλικρινά όμως 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Παιδες το Ycryncher σε zen4 τρεχει με avx512 και στους raptor avx2, το cb εχει avx απλο Και τι πρέπει δηλαδή να κάνουν; Να γυρίσουν σε και να μετράνε σε SSE γιατί το κουτσό δεν έχει τέτοια σετ εντολών; Τόσα χρόνια η Intel έπαιρνε κεφάλι σε AVX και το κάναμε σημαία . Τώρα δεν έχει σημασία; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από adtakhs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Εδώ βάζεις τον 13900κ με ddr4 που βγήκε to 2014. Eγώ? Εγώ τώρα που πήρα 13900k χτύπησα 7600 ddr5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα