Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, SAnathema είπε Επίσης με τις μνήμες που ανεβάζουν σε συχνότητα και πέφτουν και οι τιμές, όπως είναι λογικό, και με τις ΑΜ5 να υποστηρίζουν εκεί στα 6400 OC max, δεν θα χρειαστεί κάποιος νέα μητρική να υποστηρίζει παραπάνω στην επόμενη τριετία? Η τωρινή πλατφόρμα ίντελ βλέπω φτάνει 6400 σε 690 και 8000 σε 790. Φαντάσου η επόμενη γενιά. Δεν έχει νόημα να παει ψηλότερα σε amd εκτός αν και το Fabric Clock ανάμεσα στα ccd ανέβει στο θεό. Επίσης ο memory controller αυτή τη στιγμή πρέπει να πέφτει στη μισή ταχύτητα αν η μνήμη είναι πάνω από 6000 δηλαδή πρέπει να πάει στο 1:2. Για αυτό λέει η AMD ότι η χρησή τομή είναι τα 6000. Άντε μερικοί έχουν κατορθώσει και έχουν πάει 6200 με 1:1 (από τι ξέρω). Επίσης το max των mb AM5 είναι παραπάνω στα 6600. Όπως το δικό μου πχ. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Retromaniac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SAnathema Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Δεν έχει νόημα να παει ψηλότερα σε amd εκτός αν και το Fabric Clock ανάμεσα στα ccd ανέβει στο θεό. Επίσης ο memory controller αυτή τη στιγμή πρέπει να πέφτει στη μισή ταχύτητα αν η μνήμη είναι πάνω από 6000 δηλαδή πρέπει να πάει στο 1:2. Για αυτό λέει η AMD ότι η χρησή τομή είναι τα 6000. Άντε μερικοί έχουν κατορθώσει και έχουν πάει 6200 με 1:1. Επίσης το max των mb AM5 είναι παραπάνω στα 6600. Όπως το δικό μου πχ. οκ το καταλαβαίνω αυτό. Αν όμως πχ η νέα γενιά ιντελ υποστηρίζει πχ 7000+ μνήμες και η ΑΜ5 στα επόμενα 4 χρόνια ακόμα 6000, δεν μένουν πίσω? Δεν το έχω πολύ με το θέμα ταχύτητας μνήμης για αυτό ρωτάω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Στους 13700Κ και 13900K είναι ίδια τιμή περίπου. Μόνο στο 13600 βρίσκεις τον F φθηνότερα. Αλλά η 2η gpu είναι πολύ χρήσιμη για πολλούς λόγους (πχ όταν δίνεις κάρτα ΠΡΙΝ πάρεις μία άλλη που έρχεται σε λίγο ή όταν moddareis bios σε κάρτες) Με το ζόρι δεν είναι τίποτα χρήσιμο. Στους Intel αν δεν θες - δεν αγοράζεις. Εμένα η μητρική μου δεν δίνει vrms στην IGPU για παράδειγμα, οπότε τι να την κάνω την IGPU αφού δεν θα δουλεύει έτσι και αλλιώς 12 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Που το είδες αυτό; Εκτός και αν αναφέρεσαι 4800 ddr5. Γιατί εγώ έχω 60ns latency στο AIDA. Επίσης έχουμε δει πόσο πέφτει με κορυφαίες μνήμες ο 13xxx όταν συνδυάζεται με ddr4. Αν ίσχυε αυτό που λες δεν θα είχαμε διαφορά, θα έπρεπε να είναι και καλύτερα δηλαδή με ddr4. 45 έως 50ns έχουν τα Intel με ddr4. Και παρόμοιο bandwidth με εσένα. Αναλογισού γιατί πλήρωσες για DDR5 για να πιάσεις ουσιαστικά bandwidth DDR4 με χειρότερο latency 12 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Αν μιλάμε αυτή τη στιγμή για τέτοιο budget και χωρίς να έχει ελπίδες αναβαθμισότητας τότε ναι. Mα αυτό σου λέω και εγώ, στους ΑΜD χρειάζεται η αναβαθμισημότητα γιατί παίρνεις κουτσά CPU. Όπως προείπα, ένα build με 7600x και DDR5 κοστίζει όσο ένα με 13700kf και DDR4. Πόσους επεξεργαστές και πόσο θα σου κοστίσει η αναβαθμισημότητα για να φτάσεις σε επιδόσεις τον 13700kf? Ούτε ο 9600x 5 χρόνια από τώρα δεν θα έχει το Multithread του 13700kf. 12 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Εγώ πάντως έχω ένα 7700x που τρέχει με -30mv undevoltage, πάει μέχρι 79 βαθμούς στα πιο ακραία τεστ και 140 watt κατανάλωση. Με τις ρυθμίσεις αυτές και κάποιες άλλες, δεν έχω βει 7700x να πλησιάζει εκεί που τον έχω φτάσει. Και φτάνω το score που βγάζεις στο CBR23 με τον παππού 12900k στα 40watt Εφιχενσι που λέει και ο νικολής 12 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Το τι βλέπεις να κάνει ο καθένας άστο. Αναλόγως το bias τους καθενός θα σου βγάλει και αποτελέσματα. Δεν γίνεται τα 5nm να έχουν ίδια κατανάλωση. Το γεγονός είναι ένα. Ο 7xxx μπορείς και έχει κορυφαίες επιδόσεις με λιγότερα cores. Αν δεν είσαι content creator πας σε 7700x αλλιώς πας σε 79xx Ε αυτή τώρα δεν είναι λογική. Αν ο καθένας βγάζει ότι αποτελέσματα θέλει σύμφωνα με το bias τους πως συμπέρανες ότι ο 7700 είναι πιο efficient από τον 13600k ας πούμε? Τους έχεις και τους 2 και σύγκρινες? Εγώ σε ότι test βλέπω πάντως ο 13600k είναι μπροστά και σε multi, και σε single, και σε efficiency. Και με DDR4 θα σου βγεί στα μισά λεφτά από build με 7700x, είναι τρελές οι διαφορές Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω ενα θα πω μονο ,η intel πρεπει να κανει κατι με τις καταναλωσεις της. Καλο το performance αλλα τα τσιπακια ρουφανε τον κ@λο τους. Βλεπω τον 7700x του παιδιου στο ycruncher και βαζω τα κλαματα Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εγω ενα θα πω μονο ,η intel πρεπει να κανει κατι με τις καταναλωσεις της. Καλο το performance αλλα τα τσιπακια ρουφανε τον κ@λο τους. Βλεπω τον 7700x του παιδιου στο ycruncher και βαζω τα κλαματα Δες το blender test του gnexus να σου περάσουν τα κλάματα 😜 Μπροστά σε επιδόσεις και με πολύ καλύτερο efficiency o 13600k. Τώρα αμά είναι και ο gnexus biased.... Aς πούμε αυτό είναι δικό σου run ΠΩΩΩ, 220w, καίνε δάση τα Intel. Ας σκεφτούμε τώρα - με ψυχραιμία - πόσα watt θα χρειαστεί ο παρομοίου κόστους 7700x για να φτάσει αυτό το score. Λογικά δεν θα φτάνει το ρεύμα που δίνει η πρίζα σου, θα πρέπει να το καρφώσεις κατευθείαν σε κολόνα της ΔΕΗ Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτή την στιγμή, με την νέα τιμή που έχει ο 7950Χ , αν κάποιος κοίτα σε αυτές τις κατηγορίες συστημάτων είναι no brainer η επιλογή του. Καλύτερη πλατφόρμα μακράν από όλες της αγοράς. Αναβαθμίσιμη σε μελλοντικά Cpu. Καλό efficiency. Avx512 υποστήριξη. Igp μην σου τύχει καμιά στραβή. Πολύ υψηλές επιδόσεις. Pci-e v5.0 παντού. Λογικά το AM4 stock τελειώνει , οπότε τον πλασάρουν πλέον στην αγορά σαν Α λύση Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από adtakhs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 49 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Βλεπω τον 7700x του παιδιου στο ycruncher και βαζω τα κλαματα Δώσε τον φούρνο και πάρε 7700Χ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 42 λεπτά πριν, Herald είπε Δες το blender test του gnexus να σου περάσουν τα κλάματα 😜 Μπροστά σε επιδόσεις και με πολύ καλύτερο efficiency o 13600k. Τώρα αμά είναι και ο gnexus biased.... Aς πούμε αυτό είναι δικό σου run ΠΩΩΩ, 220w, καίνε δάση τα Intel. Ας σκεφτούμε τώρα - με ψυχραιμία - πόσα watt θα χρειαστεί ο παρομοίου κόστους 7700x για να φτάσει αυτό το score. Λογικά δεν θα φτάνει το ρεύμα που δίνει η πρίζα σου, θα πρέπει να το καρφώσεις κατευθείαν σε κολόνα της ΔΕΗ Λιγα ειναι ρε 220watt? αν τρεξω ycruncher με αυτα τα settings βαραει το pl2 της μητρικης , ολα τα cpu καλα ειναι απλα εχουν τα καλα τους και τα κακα τους , ε το κακο της Intel η καταναλωση ,αφου εινα πως να το κανουμε ,αν δεν ηταν προβλημα ξερεις και εσυ πως εδω δεν θα ειχαμε 6Pcores και 8ecores. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Αναφορά σε κείμενο Με το ζόρι δεν είναι τίποτα χρήσιμο. Στους Intel αν δεν θες - δεν αγοράζεις. Εμένα η μητρική μου δεν δίνει vrms στην IGPU για παράδειγμα, οπότε τι να την κάνω την IGPU αφού δεν θα δουλεύει έτσι και αλλιώς Παράβλεψες το γεγονός ότι για το 13700 και13900 δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά τιμής. Με το ζόρι έχεις μία καλύτερη τιμή σε 13600. Επίσης, όπως είπα, αν έχεις ήδη intel πας σε intel με αλλαγή cpu μόνο και κλειστά μάτια. Αναφορά σε κείμενο 45 έως 50ns έχουν τα Intel με ddr4. Και παρόμοιο bandwidth με εσένα. Αναλογισού γιατί πλήρωσες για DDR5 για να πιάσεις ουσιαστικά bandwidth DDR4 με χειρότερο latency Μιλάς για quad channel πάντα με όλες τις δυσκολίες που έχει αυτό. Γιατί σε dual δεν υπάρχει σύγκριση. Αλλά η ddr5 λειτουργεί διαφορετικά. Δεν μου απάντησες όμως ούτε σε αυτό, γιατί ακόμη και με τις πιο κορυφαίες μνήμες ddr4, ο 13xxx είναι αρκετά πίσω σε επιδόσεις με τις κορυφαίες ddr5. Αναφορά σε κείμενο Mα αυτό σου λέω και εγώ, στους ΑΜD χρειάζεται η αναβαθμισημότητα γιατί παίρνεις κουτσά CPU. Όπως προείπα, ένα build με 7600x και DDR5 κοστίζει όσο ένα με 13700kf και DDR4. Πόσους επεξεργαστές και πόσο θα σου κοστίσει η αναβαθμισημότητα για να φτάσεις σε επιδόσεις τον 13700kf? Ούτε ο 9600x 5 χρόνια από τώρα δεν θα έχει το Multithread του 13700kf. Το έχει ήδη 7900, και ο 7950 τον διαλύει. Μην πάμε πάλι στις αντιστοιχίες για τα "κουτσά" cpu. Αναφορά σε κείμενο Και φτάνω το score που βγάζεις στο CBR23 με τον παππού 12900k στα 40watt Εφιχενσι που λέει και ο νικολής Challenge Accepted. Περιμένω benchmark στα 40w να με φτάνει. Αναφορά σε κείμενο Ε αυτή τώρα δεν είναι λογική. Αν ο καθένας βγάζει ότι αποτελέσματα θέλει σύμφωνα με το bias τους πως συμπέρανες ότι ο 7700 είναι πιο efficient από τον 13600k ας πούμε? Τους έχεις και τους 2 και σύγκρινες? Εγώ σε ότι test βλέπω πάντως ο 13600k είναι μπροστά και σε multi, και σε single, και σε efficiency. Και με DDR4 θα σου βγεί στα μισά λεφτά από build με 7700x, είναι τρελές οι διαφορές Σε single που είναι μπροστά; Έχω δει επίσης άπειρα benches που 7700x είναι μπροστά στα περισσότερα multithread σε κάθε site. Καλά από κατανάλωση και θερμοκρασίες δεν το συζητάμε. Όσο αφορά το bias εννοώ για τα site που βγάζουν λεφτά χορηγίες και reviews. Δεν μίλησα για αυτά που βλέπουμε μεταξύ μας ή γίνονται submit στα benchmarks sites. Εκεί θα δεις τι παίζει. Μισά λεφτά από build σε 7700x με τίποτα. Και όπως είπα, αγοράζεις αναβαθμισιμότητα, χαμηλή κατανάλωση και χαμηλό θόρυβο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Λιγα ειναι ρε 220watt? αν τρεξω ycruncher με αυτα τα settings βαραει το pl2 της μητρικης , ολα τα cpu καλα ειναι απλα εχουν τα καλα τους και τα κακα τους , ε το κακο της Intel η καταναλωση ,αφου εινα πως να το κανουμε ,αν δεν ηταν προβλημα ξερεις και εσυ πως εδω δεν θα ειχαμε 6Pcores και 8ecores. Είναι λίγα για αυτό το σκορ ναί. Ο 7700 παρομοίου κόστους - ειλικρινά πες μου, πόσα watt θα χρειαστεί για να φτάσει το σκορ σου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 58 λεπτά πριν, Herald είπε Και φτάνω το score που βγάζεις στο CBR23 με τον παππού 12900k στα 400watt Ξέχασες το μηδενικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, nick0lis είπε Δώσε τον φούρνο και πάρε 7700Χ Δωσε μου 500 ευρω για x670 itx μητρικη και αλλα 300 για ddr5 της προκοπης και το cpu το παιρνω εγω 😛 Για κανε την προσθεση και πες μου ποσο μου βγαινει. Οπως ειμαι εδωσα 350 για cpu και 200 για μητρικη 4 λεπτά πριν, Herald είπε Είναι λίγα για αυτό το σκορ ναί. Ο 7700 παρομοίου κόστους - ειλικρινά πες μου, πόσα watt θα χρειαστεί για να φτάσει το σκορ σου? δεν το φτανει ρε συ εννοειται δεν μιλαω για το perfromance καθεαυτου απλα θα πρεπει να κουλαρουν με τα watt λιγο γτ ξεφευγει το πραμα στοκ με λιγο undervolt σωζεται το πραμα Spoiler Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Παράβλεψες το γεγονός ότι για το 13700 και13900 δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά τιμής. Με το ζόρι έχεις μία καλύτερη τιμή σε 13600. Επίσης, όπως είπα, αν έχεις ήδη intel πας σε intel με αλλαγή cpu μόνο και κλειστά μάτια. Μιλάς για quad channel πάντα με όλες τις δυσκολίες που έχει αυτό. Γιατί σε dual δεν υπάρχει σύγκριση. Αλλά η ddr5 λειτουργεί διαφορετικά. Δεν μου απάντησες όμως ούτε σε αυτό, γιατί ακόμη και με τις πιο κορυφαίες μνήμες ddr4, ο 13xxx είναι αρκετά πίσω σε επιδόσεις με τις κορυφαίες ddr5. Δεν έχει quad channel κανένα mainstream cpu, όλα dual είναι, δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι. 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Σε single που είναι μπροστά; Έχω δει επίσης άπειρα benches που 7700x είναι μπροστά στα περισσότερα multithread σε κάθε site. Καλά από κατανάλωση και θερμοκρασίες δεν το συζητάμε. Όσο αφορά το bias εννοώ για τα site που βγάζουν λεφτά χορηγίες και reviews. Δεν μίλησα για αυτά που βλέπουμε μεταξύ μας ή γίνονται submit στα benchmarks sites. Εκεί θα δεις τι παίζει. Μισά λεφτά από build σε 7700x με τίποτα. Και όπως είπα, αγοράζεις αναβαθμισιμότητα, χαμηλή κατανάλωση και χαμηλό θόρυβο. Ποιά κατανάλωση ρε φίλε πάλι, σου έδειξα score από CBR23 13600k. Πήγαινε πιάσε το σκορ του και πες μου πόσα watt χρειάστηκες. Το θέμα είναι το εξής, έχω 700€, με αυτά τα λεφτά αγοράζω 12600k + b660 + ddr5 / ddr4 (και μου μένουν και 100 - 150€ ρέστα) 12700 + b660 + ddr5 / ddr4 13700kf + B660 + DDR4. Στα ίδια λεφτά, το μόνο που έχει η AMD είναι ο 7600x. Τι συζητάμε λοιπόν; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 45 λεπτά πριν, Herald είπε Μπροστά σε επιδόσεις και με πολύ καλύτερο efficiency o 13600k. Τώρα αμά είναι και ο gnexus biased.... 46 λεπτά πριν, Herald είπε ΠΩΩΩ, 220w, καίνε δάση τα Intel. Ας σκεφτούμε τώρα - με ψυχραιμία - πόσα watt θα χρειαστεί ο παρομοίου κόστους 7700x για να φτάσει αυτό το score. Μπορεί να έχεις χίλια δίκια αλλά τα χάνεις όλα λέγοντας αυτές τις μπαρούφες. Τι efficiency να συγκρίνεις σε multithreaded εφαρμογές 8-core vs 14-core? Όπως και 7900Χ vs 13600K θα ήταν άδικο αφού ο ένας έχει 24 threads και άλλος 20. Πόσα W θα έπρεπε να καίει ο 13600K για να φτάσει τα 30-31Κ (δεν ξέρω πόσα) που βγάζει ο 7900Χ με 185W; Δεν τα λένε αυτά σοβαροί άνθρωποι. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δωσε μου 500 ευρω για x670 itx μητρικη και αλλα 300 για ddr5 της προκοπης και το cpu το παιρνω εγω 😛 Για κανε την προσθεση και πες μου ποσο μου βγαινει. Οπως ειμαι εδωσα 350 για cpu και 200 για μητρικη 356 για μητρική + 189 για μνήμες. Ashrock Steel Legend X670e και kingston 5600@32 (hynix m-die) rgb (κανα 20ρι χαμηλότερα οι απλές) που πήγαν άνετα σε 6000@32 χωρίς overvoltage. Η μητρική super ποιοτική στα πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα