TR-909 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, Herald είπε Οχι, παρε z690 msi pro a στα 200 η bazooka b660 στα 150. Μαζι με εναν 12700 βγαινει πιο φτηνό το σετ απο οσο ειχε ο 3d μονος του με την παλια σου b350 ας πούμε. Θεωρητικα μιλαω, δεν λεω οτι ειχε b350. Εγω ειχα, και φυσικα αν ειχα να διαλεξω μεταξυ 12700 με καινουργια μητρική η 5800x 3d με την παναρχαια b350 μου, ειναι ξεκαθαρη η επιλογή. Ναι αλλά το τι κάνεις εσύ δεν αφορά την πλειοψηφία του κόσμου (90%) - που δεν αναβαθμίζει σε κάθε gen δηλαδή. Συνεχώς κρίνεις και καταλήγεις σε συμπεράσματα από το "τι κάνω/ θα έκανα εγώ" και πάντα χάνεις τη μεγάλη εικόνα. Δε τίθεται θέμα ότι το AM5 είναι πιο πρακτική και με μεγαλύτερη μακροζωϊα πλατφόρμα. Άλλο να πρέπει να αλλάξεις CPU και άλλο να ξηλώσεις τσέπη και μηχάνημα (CPU, Mobo, Ram) μαζί. Τι συζητάμε πάλι? Τα χιλιοειπωμένα και αυτονόητα? 😎 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, TR-909 είπε Τι συζητάμε πάλι? Τα χιλιοειπωμένα και αυτονόητα? 😎 Πάγκο της ιντελ έχει ανοίξει σε όλα τα threads της AMD και προτείνει παστό μπακαλιάρο, σοκετ 1700 ήθελα να πω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 37 λεπτά πριν, TR-909 είπε Ναι αλλά το τι κάνεις εσύ δεν αφορά την πλειοψηφία του κόσμου (90%) - που δεν αναβαθμίζει σε κάθε gen δηλαδή. Συνεχώς κρίνεις και καταλήγεις σε συμπεράσματα από το "τι κάνω/ θα έκανα εγώ" και πάντα χάνεις τη μεγάλη εικόνα. Δε τίθεται θέμα ότι το AM5 είναι πιο πρακτική και με μεγαλύτερη μακροζωϊα πλατφόρμα. Άλλο να πρέπει να αλλάξεις CPU και άλλο να ξηλώσεις τσέπη και μηχάνημα (CPU, Mobo, Ram) μαζί. Τι συζητάμε πάλι? Τα χιλιοειπωμένα και αυτονόητα? 😎 Μα αν το cpu κοστιζει οσο cpu + mobo τοτε που ειναι η μακροζωία. Εχω φερει το παραδειγμα 700 φορες αλλα γίνεται γαργαρα. Ο 3d μονος του κοστιζε όσο ένας 12700f μαζι με καινουργια μητρικη. Οποτε τι να την κανω την μακροζωια του am4 οταν πρέπει να μεινω με το b350 του 2017 γιατι το cpu είναι πανακριβο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, Herald είπε Ο 3d μονος του κοστιζε όσο ένας 12700f μαζι με καινουργια μητρικη. 352€ ο 5800x3D 332€ ο 12700f 20€ για μητρική ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Herald είπε Μα αν το cpu κοστιζει οσο cpu + mobo τοτε που ειναι η μακροζωία. Εχω φερει το παραδειγμα 700 φορες αλλα γίνεται γαργαρα. Ο 3d μονος του κοστιζε όσο ένας 12700f μαζι με καινουργια μητρικη. Οποτε τι να την κανω την μακροζωια του am4 οταν πρέπει να μεινω με το b350 του 2017 γιατι το cpu είναι πανακριβο? Δηλαδή κάποιος με Χ370/ R51600 μόνο σε 5800x3D μπορεί να αναβαθμίσει? Δες πόσες επιλογές έχει 5600, 5600Χ, 5700Χ, 5800Χ - για όλα τα βαλάντια- και δίνει στο σύστημά του μια 2ετία άνετα. Κάποιος που τότε είχε πάρει 8η γενιά Intel σήμερα θα χρειαστεί όχι μόνο να ξηλωθεί για φουλ αναβάθμιση αλλά και να πάει (ξανά) σε "End of Life" socket. Τέλος μόλις βγουν οι ΖΕΝ4 3D τελειώνει η συζήτηση για "μονοψήφιες ποσοστιαίες διαφορές". Ακόμη και αυτό το ισχνό προβάδισμα των Raptor σε gaming κράτησε μόλις λίγους μήνες. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από TR-909 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, nick0lis είπε 352€ ο 5800x3D 332€ ο 12700f 20€ για μητρική ; Τοσο καιρο 352 εχει ρε φιλε? Αφου τρολλαρις που τρολλαρις, καντο και σωστα να πουμε. 4 λεπτά πριν, TR-909 είπε Δηλαδή κάποιος με Χ370/ R51600 μόνο σε 5800x3D μπορεί να αναβαθμίσει? Δες πόσες επιλογές έχει 5600, 5600Χ, 5700Χ, 5800Χ - για όλα τα βαλάντια- και δίνει στο σύστημά του μια 2ετία άνετα. Κάποιος που τότε είχε πάρει 8η γενιά Intel σήμερα θα χρειαστεί όχι μόνο να ξηλωθεί για φουλ αναβάθμιση και αλλά και να πάει (ξανά) σε "End of Life" socket. Τέλος μόλις βγουν οι ΖΕΝ4 3D τελειώνει η συζήτηση για "μονοψήφιες ποσοστιαίες διαφορές". Ακόμη και αυτό το ισχνό προβάδισμα των Raptor σε gaming κράτησε μόλις λίγους μήνες. Φυσικα υπαρχουν και αλλοι αξιολογοι επεξεργαστες, αλλα μιλας για καποιον που κραταει το συστημα του 5ετια. Ε αυτος δεν θα παρει 5600 το 2023 ας πούμε - γιατι δεν τραβαει για 5ετια. Θα χρειαστεί ολικη αναβάθμιση και αυτός σε 2 χρόνια - οποτε και φτηνά να παρει τον 5600 δεν θα κερδισει κατι χρηματικα μεσοπροθεσμα σε σχέση με το να εδινε 450 για 12700f και μητρική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, Herald είπε Τοσο καιρο 352 εχει ρε φιλε? Αφου τρολλαρις που τρολλαρις, καντο και σωστα να πουμε. Αυτός που αγοράζει τώρα τι θα κοιτάξει ; Να πούμε 🤣 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 34 λεπτά πριν, Herald είπε Τοσο καιρο 352 εχει ρε φιλε? Αφου τρολλαρις που τρολλαρις, καντο και σωστα να πουμε. Φυσικα υπαρχουν και αλλοι αξιολογοι επεξεργαστες, αλλα μιλας για καποιον που κραταει το συστημα του 5ετια. Ε αυτος δεν θα παρει 5600 το 2023 ας πούμε - γιατι δεν τραβαει για 5ετια. Θα χρειαστεί ολικη αναβάθμιση και αυτός σε 2 χρόνια - οποτε και φτηνά να παρει τον 5600 δεν θα κερδισει κατι χρηματικα μεσοπροθεσμα σε σχέση με το να εδινε 450 για 12700f και μητρική. Με 450, αγοράζεις ένα 5600 στα 140€ κρατάς κάβα τα 310€ και μετά από 2 χρόνια πας σε 5900Χ και άνω (με τα ρέστα πάντα) και είσαι κομπλέ και καλύτερος από 12700f για 5ετία. Έχω παράδειγμα γνωστού μου "low needs/ low budget" αναβάθμισε AM3 (fx6300) πριν 4 χρόνια σε fx8350 (καινούργιο - τον βρήκε κυριολεκτικά τζάμπα) και την έβγαλε έτσι έως και σήμερα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Herald είπε Τοσο καιρο 352 εχει ρε φιλε? Δηλαδή επειδή είχε αρχική 480€ δεν πρέπει να αγοράσω σήμερα στα 352€ ; Το 17 η ιντελ είχε το δυοΧφορκορ χιλιάρικα και κάτι δεκαχίλιαρα τα 3χφορκορ κσι τώρα το δίνει 300€ στο πεθαμένο σοκετ μπας και μπει κανείς στο μαγαζί, εκεί ψωνίζουμε κανονικά να φανταστώ γιατί είναι ιντελ ε ; 🤣 Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από nick0lis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, TR-909 είπε Με 450, αγοράζεις ένα 5600 στα 140€ κρατάς κάβα τα 310€ και μετά από 2 χρόνια πας σε 5900Χ και άνω (με τα ρέστα πάντα) και είσαι κομπλέ και καλύτερος από 12700f για 5ετία. Έχω παράδειγμα γνωστού μου "low needs/ low budget" αναβάθμισε AM3 (fx6300) πριν 4 χρόνια σε fx8350 (καινούργιο - τον βρήκε κυριολεκτικά τζάμπα) και την έβγαλε έτσι έως και σήμερα. Ε και τι κερδιζεις στην πραξη? Θα εχεις πλεον 8ετιας μητρική και παρομοιο cpu με τον αλλον διπλα που θα εχει φρεσκια μητρική. Συν την μεταπωληση της παλιας μητρικής του οταν ακομα ηταν 5ετιας. Αυτο λεω, στη πραξη δε βλεπω να κερδιζεις τιποτα, ουτε επιδοσεις ουτε χρηματα. Ισα ισα, χαμενος βγαινεις και χρηματικα και μενεις με παμπαλαια μητρική. Προφανως το να κρατάς το mobo είναι θετικο, οχι ομως οταν γη amd κοιτάει να σου παρει την διαφορα απο το cpu. 1 ώρα πριν, nick0lis είπε Δηλαδή επειδή είχε αρχική 480€ δεν πρέπει να αγοράσω σήμερα στα 352€ ; Το 17 η ιντελ είχε το δυοΧφορκορ χιλιάρικα και κάτι δεκαχίλιαρα τα 3χφορκορ κσι τώρα το δίνει 300€ στο πεθαμένο σοκετ μπας και μπει κανείς στο μαγαζί, εκεί ψωνίζουμε κανονικά να φανταστώ γιατί είναι ιντελ ε ; 🤣 Τωρα στην τιμη που εχει "συμφερει" αν εχεις ηδη μητρικη και θες αποκλειστικά gaming. ΤΩΡΑ ομως. Απο τον Απριλη μέχρι σημερα ομως δεν συνεφερε ακομα και αν ειχες ηδη μητρικη που τον υποστηρίζει.. Αρα το συμπέρασμα μου ειναι πως το mobo upgradability δεν ειναι πάντα προς το συμφέρον σου. Οταν το cpu κοστιζει παραπάνω απο καινουργιο mobo + cpu, να το βράσω, γιατι απλά να μην πάρω καινουργια μητρική? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, Herald είπε Ε και τι κερδιζεις στην πραξη? Χρήμα και χρόνο. Η μητρική δεν έχει καμμία επίδραση στις επιδόσεις και το γνωρίζεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις συνέχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, TR-909 είπε Χρήμα και χρόνο. Η μητρική δεν έχει καμμία επίδραση στις επιδόσεις και το γνωρίζεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις συνέχεια. Φυσικα και εχει επίδραση στις επιδόσεις (pcie), αλλα δεν το αναφέρω για τις επιδόσεις. Το αναφέρω γιατι θα εχεις 8 εστίας μητρικη, με οτι αυτο συνεπαγεται στο τι δουλευει και τι όχι, από χαλασμένα usbs και dimms μέχρι και μητρικη για πεταμα. Χρήμα δεν κερδίζεις, το αναλυσαμε ηδη αυτό. Μακροπρόθεσμα πληρώνεις τα ιδια για να εχεις χειροτερο επεξεργαστή για 2 χρονια, παρομοιο επεξεργαστή μετα τα 2 χρονια και 8ετιας μητρική αντι για καινούργια. Αμα σου φαίνεται καλο deal οκ ας πούμε ότι διαφωνούμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, Herald είπε Φυσικα και εχει επίδραση στις επιδόσεις (pcie), αλλα δεν το αναφέρω για τις επιδόσεις. Το αναφέρω γιατι θα εχεις 8 εστίας μητρικη, με οτι αυτο συνεπαγεται στο τι δουλευει και τι όχι, από χαλασμένα usbs και dimms μέχρι και μητρικη για πεταμα. Έχω την ASUS Maximus V Gene από το 2012 μέχρι σήμερα δουλεύει σε PC με έναν 3770Κ στα 4.2GHz καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε Έχω την ASUS Maximus V Gene από το 2012 μέχρι σήμερα δουλεύει σε PC με έναν 3770Κ στα 4.2GHz καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχω την Χ μητρική στο Υ PC από το Λ έτος και δεν δουλεύει. Είσαι και είμαι στατιστικό δείγμα; Τι είναι πιο πιθανό να είναι απροβληματιστό, η καινούργια μητρική ή η 8ετίας? Σοβαρά έχουμε αυτην την κουβέντα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Herald είπε Φυσικα και εχει επίδραση στις επιδόσεις (pcie), αλλα δεν το αναφέρω για τις επιδόσεις. Το αναφέρω γιατι θα εχεις 8 εστίας μητρικη, με οτι αυτο συνεπαγεται στο τι δουλευει και τι όχι, από χαλασμένα usbs και dimms μέχρι και μητρικη για πεταμα. Χρήμα δεν κερδίζεις, το αναλυσαμε ηδη αυτό. Μακροπρόθεσμα πληρώνεις τα ιδια για να εχεις χειροτερο επεξεργαστή για 2 χρονια, παρομοιο επεξεργαστή μετα τα 2 χρονια και 8ετιας μητρική αντι για καινούργια. Αμα σου φαίνεται καλο deal οκ ας πούμε ότι διαφωνούμε Από που προκύπτει διαφορά στις επιδόσεις σε PCI-e? Kάρτα γραφικών "PCI-e gen3 vs gen4" έχεις απώλεις σε fps? Mήπως gen3 nvme vs gen4? Σε ποιο σενάριο από τα δύο (δε μου 'ρχεται κάτι άλλο) υπάρχει τέτοια διαφορά απόδοσης που δικαιολογεί αναβάθμιση μητρικής? Πως επίσης βγαίνει το συμπέρασμα ότι σε βάθος χρόνου βγαίνουν "οπωσδήποτε" βλάβες ή και to ...μητρική πάει για πέταμα? 😎 Φυσικά και κερδίζεις χρήμα. Θα κερδίζα ακόμη περισσότερο αν αναβάθμιζα σε 5950Χ και θα έδινα ακόμη μεγαλύτερη ζωή στο σύστημά μου. Στο υποθετικό αυτό σενάριο του μακρινού μέλλοντος, εσύ θα ήσουν με ένα "8 core + 4 e-core" 12700kf και εγώ με ένα "real 16 core" 5950Χ. Αναρωτήσου ποιος θα κοίταζε πάλι για αναβάθμιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα