Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Eloy είπε

230 $ ο απλός 7600... Αν είναι ακριβότερος απο τον 13400 δεν έχει μέλλον...

Έχει γιατί είναι καλύτερος επεξεργαστής, ξεκλείδωτος, σε καλύτερη πλατφόρμα με μέλλον.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, Eloy είπε

230 $ ο απλός 7600... Αν είναι ακριβότερος απο τον 13400 δεν έχει μέλλον

Έχεις όλο το μέλλον μπροστά στο ΑΜ5.
Στο dead socket αναγκαστικά έχουν ρίξει τιμές να πουλήσουν.

2 ώρες πριν, adtakhs είπε

Έχει γιατί είναι καλύτερος επεξεργαστής, ξεκλείδωτος, σε καλύτερη πλατφόρμα με μέλλον.

Είναι τόσο καλός που πριν καν βγεί μας ενδιαφέρει αν μπορούμε να τον αλλάξουμε να βάλουμε άλλον στην ίδια μητρική :P 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δεν το βλέπετε σωστά, κανείς δεν αναβαθμίζει έτσι.

Η πλειοψηφία θέλει να αγοράσει σήμερα έναν 7600X-7700X με μία αξιόλογη μητρική και μετά από 5 χρόνια όταν θα έχει αρχίσει να προβάλει το επόμενο socket τότε να έχει το πλεονέκτημα μιας τελευταίας αγοράς σε κάτι, συμβατό με την μητρική του, ΤΟΤΕ, όχι σε ένα ή δύο χρόνια. Αυτό που γίνεται τώρα με τον 5800Χ 3D ή τον 5900Χ που έχουν τιμές πάτο.

Ούτε καν το 1‰ δεν πάει να αγοράζει τους πρώτους δύο μήνες μιας νέας πλατφόρμας, είτε πρόκειται για τοστιέρα είτε για αυτοκίνητο, επομένως οι αρχικές τιμές των επεξεργαστών και των δύο εταιρειών λίγη σημασία έχουν.
Επεξ/σία από nickelodeon
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

AMD Ryzen 7000 CPUs are faster with Spectre V2 mitigations enabled, η άλλη πετάει ακόμα χαρταετό στα θέματα ασφάλειας. 

Επεξ/σία από nick0lis

49 λεπτά πριν, nickelodeon είπε
Δεν το βλέπετε σωστά, κανείς δεν αναβαθμίζει έτσι.

Η πλειοψηφία θέλει να αγοράσει σήμερα έναν 7600X-7700X με μία αξιόλογη μητρική και μετά από 5 χρόνια όταν θα έχει αρχίσει να προβάλει το επόμενο socket τότε να έχει το πλεονέκτημα μιας τελευταίας αγοράς σε κάτι, συμβατό με την μητρική του, ΤΟΤΕ, όχι σε ένα ή δύο χρόνια. Αυτό που γίνεται τώρα με τον 5800Χ 3D ή τον 5900Χ που έχουν τιμές πάτο.

Ούτε καν το 1‰ δεν πάει να αγοράζει τους πρώτους δύο μήνες μιας νέας πλατφόρμας, είτε πρόκειται για τοστιέρα είτε για αυτοκίνητο, επομένως οι αρχικές τιμές των επεξεργαστών και των δύο εταιρειών λίγη σημασία έχουν.

Τι τιμες πατο ρε μαν, ο 3d ξεπουλάγε οταν ειχε τιμη 450 ευρω. 

Απτην αλλη σκεψου το και λιγο λογικα, ο χρήστης που κραταει το pc του χρονια οπως λες, θα παει να αναβαθμίσει σε 5 χρονια cpu στην ιδια μητρικη? Την 5ετιας μητρικη του η οποία πέρα απο καταπονημενη απλα δεν θα εχει ενα καρο features? Δεν ξερω - δεν μου κολλάει. 

16 λεπτά πριν, Herald είπε

Απτην αλλη σκεψου το και λιγο λογικα, ο χρήστης που κραταει το pc του χρονια οπως λες, θα παει να αναβαθμίσει σε 5 χρονια cpu στην ιδια μητρικη? Την 5ετιας μητρικη του η οποία πέρα απο καταπονημενη απλα δεν θα εχει ενα καρο features? Δεν ξερω - δεν μου κολλάει. 

s939, K2N (δεν θυμάμαι πια τα υπόλοιπα...chipset nvidia για AMD επεξεργαστή): Duron1200->AthloxXP 3000+ κάπου στην 4ετία. Ξεκίνησε με ένα μόνο 512ΜΒ στικ μνήμης, μπήκε ένα 2ο ίδιο μετά από 1.5 χρόνο και ένα 1024DS μετά από άλλα 2, όταν μπήκε και ο ΧΡ, ώστε να έχω dual channel με 3 στικακια. Αρχικά τα ενσωματωμένα του nforce (κάτι σε ΜΧ2, νομίζω), μια 6600GT στη συνέχεια (ακόμα ο duron), με την 3850agp να κλείνει πανηγυρικά (Witcher 1, ME 1 σε Win 7 μάλιστα).

sAM2, 790FX: 955 με 2χ2GB μνήμης για μια 3ετία, πήγε ο επεξεργαστής με τη μνήμη (πλέον 4χ2GB) για λίγο σε μια Saber 990FX (ΑΜ3), μπήκε κάποια στιγμή ο 8320 με 2χ8 μνήμη και ξαναστήθηκε το 790 όπου και δούλεψε για μια 3-4ετία περίπου ακόμα, παίρνοντας ότι gpu ξήλωνα από το δικό μου σύστημα διαδοχικά.

Ο 8320 ζει και βασιλεύει ακόμα, με μια 290 πάνω του και σκέφτομαι μήπως του βάλω τη Vega πια, κλειδωμένη στα 72fps για 1080p, αλλά θα πρέπει να αλλαχτεί το 13 ετών Corsair 550ρι πρώτα.

Το δικό μου τωρινό σύστημα, την ξέρεις την πορεία του. Αν δεν με είχε πιάσει η μούρλια πριν 1.5 χρόνο να βάλω των 5600Χ με leaked τότε BIOS (πρακτικά άχρηστος για τη V56 σε 1440p...άντε μου έδωσε σίγουρα καλύτερα Lows σε σχέση με τον 1700), τώρα θα ήμουν σε 5800/3d, αγορά της τελευταίας εβδομάδας.

Τί έχασα, ακριβώς?

Gen 4 nvme? Θα το αντέξω...το DS, όταν/αν έρθει τελικά, θα λειτουργεί έστω και κάπως κομμένο (που μάλλον τα 10ρια θα το κόβουν περισσότερο, λόγω M$).

Gen 4 PCIX? Μέχρι και την 4070Τι/7800ΧΤ θα την πηγαίνω >95%. Αν είχα ποτέ σκοπό να δώσω >1000κο για gpu (ούτε τα μισά δεν πρόκειται), θα έδινα και 150-200 για mobo (αν και με 120 μια χαρά έμπαινε μια A-Pro).

Καταπόνηση? Τί καταπόνηση? Γιατί καταπόνηση?

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Herald είπε

Ποια feature το PCIe 5, nvme gen 5, DDR 5, αυτά είναι τα feature? Αυτά θα φάμε στην μάπα για 6-7 χρόνια. Τα έχεις και σήμερα αυτά στο AM5.

Επεξ/σία από nickelodeon

17 λεπτά πριν, nickelodeon είπε

Ποια feature το PCIe 5, nvme gen 5, DDR 5, αυτά είναι τα feature? Αυτά θα φάμε στην μάπα για 6-7 χρόνια. Τα έχεις και σήμερα αυτά στο AM5.

Απο το 5ετιας b350 / x370 δεν θεωρείς οτι λειπει τιποτα? Θα εβαζες τωρα σε τέτοια μητρική εναν 5800x 3d με high end καρτα? 

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Απο το 5ετιας b350 / x370 δεν θεωρείς οτι λειπει τιποτα? Θα εβαζες τωρα σε τέτοια μητρική εναν 5800x 3d με high end καρτα? 

Γιες!

• Like 4

Ολα εχουν να κανουν με το budget του καθενος παιδες ,οποιος δεν εχει για χαλασμα βολευεται οποιος εχει με νεο cpu αλλαζει και μητρικη αν υπαρχει και νοημα βεβαια στην αλλαγη

• Like 1

16 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν κατέχω την προϊστορία της AMD καρντιά μου, ούτε πάω να υπερασπιστώ το AM4. Μιά ζωή Intel πλήρωνα και έκανα αυτό που προτείνεις, νέος επεξεργαστής σε νέα μητρική, πάντα, αλλα έλα τώρα  το 2022, να σου αντιστρέφω το ερώτημα και να δούμε λίγο ένα σενάριο, Asus ROG Strix Z790-F στα 687 Ευρώ, Asus Rog Strix X670E-F στα 482, την ίδια RAM, επεξεργαστής πχ ο 13700k, να τον πάρω? μου συνηστάς να πληρώσω αυτό το σέτ?

24 λεπτά πριν, nickelodeon είπε
Δεν κατέχω την προϊστορία της AMD καρντιά μου, ούτε πάω να υπερασπιστώ το AM4. Μιά ζωή Intel πλήρωνα και έκανα αυτό που προτείνεις, νέος επεξεργαστής σε νέα μητρική, πάντα, αλλα έλα τώρα  το 2022, να σου αντιστρέφω το ερώτημα και να δούμε λίγο ένα σενάριο, Asus ROG Strix Z790-F στα 687 Ευρώ, Asus Rog Strix X670E-F στα 482, την ίδια RAM, επεξεργαστής πχ ο 13700k, να τον πάρω? μου συνηστάς να πληρώσω αυτό το σέτ?

Οχι, παρε z690 msi pro a στα 200 η bazooka b660 στα 150. Μαζι με εναν 12700 βγαινει πιο φτηνό το σετ απο οσο ειχε ο 3d μονος του με την παλια σου b350 ας πούμε. Θεωρητικα μιλαω, δεν λεω οτι ειχε b350. Εγω ειχα, και φυσικα αν ειχα να διαλεξω μεταξυ 12700 με καινουργια μητρική η 5800x 3d με την παναρχαια b350 μου, ειναι ξεκαθαρη η επιλογή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...