Herald Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, nick0lis είπε Μας έχεις ζαλίσει με την ιντελ ρε. Χιλιάδες ανούσια μηνύματα γράφεις έστω διασκεδάζουμε. Φερνεις εσύ την ισορροπία με ουσιωδη μηνυματα σαν το παραπανω 😂😂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Herald είπε Τι σημασια εχει το υπολοιπο συστημα? Τα cpu συγκρινουμε. Αν θελω να δω ποιο ψυγείο είναι efficient τι θα συγκρινω, την κεντρικη κατανάλωση της πολυκατοικίας? Ερώτηση, αν ο 13900Κ έχει idle 10W αλλά το σύστημα σε idle τραβάει 80W στην πρίζα ενώ ο 7950Χ είναι σε Idle στα 25W αλλά το σύστημα στα 70W , ποιος καταναλώνει λιγότερο ?? Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2022 από Aten-Ra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε Ερώτηση, αν ο 13900Κ έχει idle 10W αλλά το σύστημα σε idle τραβάει 80W στην πρίζα ενώ ο 7950Χ είναι σε Idle στα 25W αλλά το σύστημα στα 70W ποιος καταναλώνει λιγότερο ?? Δεν εχω αρκετα δεδομενα για να απαντησω. Δεν μου ειπες πόσο τραβαει η οθόνη το ψυγείο και το air condition του καθενος. Τι γράφεις ρε μαν, σοβαρα τα λες αυτά? Για να τραβαει περισσοτερο το ενα συστημα απο το αλλο σημαινει οτι εχει παραπανω συσκευες πανω ας πουμε η τραβαει παραπανω η μία μητρικη από την αλλη (χειρότερα vrm or whateva). Τι μας ενδιαφερουν αυτα οταν μιλαμε για το cpu? Σε κοινο σύστημα γινονται οι συγκρισεις, μιας και ο χρήστης που κοιταει να διαλεξει μεταξυ των 2 cpu τις ιδιες συσκευες θα βαλει πανω. Βεβαια τωρα που το σκέφτομαι ενα δικιο το εχεις, με το πιασωκολε που μας κανει η λιζα στις τιμες, θα αρχιζεις να κόβεις απο ram και ssd για να σου βγει το budget οπότε οντως τα amd θα τραβανε λιγοτερο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Δεν εχω αρκετα δεδομενα για να απαντησω. Δεν μου ειπες πόσο τραβαει η οθόνη το ψυγείο και το air condition του καθενος. Τι γράφεις ρε μαν, σοβαρα τα λες αυτά? Για να τραβαει περισσοτερο το ενα συστημα απο το αλλο σημαινει οτι εχει παραπανω συσκευες πανω ας πουμε η τραβαει παραπανω η μία μητρικη από την αλλη (χειρότερα vrm or whateva). Τι μας ενδιαφερουν αυτα οταν μιλαμε για το cpu? Σε κοινο σύστημα γινονται οι συγκρισεις, μιας και ο χρήστης που κοιταει να διαλεξει μεταξυ των 2 cpu τις ιδιες συσκευες θα βαλει πανω. Βεβαια τωρα που το σκέφτομαι ενα δικιο το εχεις, με το πιασωκολε που μας κανει η λιζα στις τιμες, θα αρχιζεις να κόβεις απο ram και ssd για να σου βγει το budget οπότε οντως τα amd θα τραβανε λιγοτερο. Μιλάω για δυο συστήματα με το ίδιο hardware εκτός από CPU/Mobo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε Μιλάω για δυο συστήματα με το ίδιο hardware εκτός από CPU/Mobo. Μα γιατι να τραβαει το ενα παραπανω απο το αλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν μου ειπες πόσο τραβαει η οθόνη το ψυγείο και το air condition του καθενος. Όντως πολύ εύκολα αναδεικνύεις την ουσία, την κεντρική ιδέα της ερώτησης αλλά και της απάντησης. 🤣 Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2022 από nick0lis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Μα γιατι να τραβαει το ενα παραπανω απο το αλλο? Μπορεί να κλέβει στο reporting η μία εταιρία παραγωγής CPU. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, kkatzos είπε Μπορεί να κλέβει στο reporting η μία εταιρία παραγωγής CPU. Καλα αυτο το εχουμε ηδη με τα power reporting deviation στα amd. Απατεώνες φουλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, Herald είπε Μα γιατι να τραβαει το ενα παραπανω απο το αλλο? Άλλη μητρική άλλο Chipset Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, Herald είπε Καλα αυτο το εχουμε ηδη με τα power reporting deviation στα amd. Απατεώνες φουλ Σωστά. Άφησα ένα λεπτό το HWinfo ενώ έκανε idle η CPU, πήρα τα average και έκανα αναγωγή στο 100% οπότε πραγματικό idle έχω 11W και όχι 24W. 🤣😂 (power deviation: τιμές κάτω του 100% σημαίνει ότι η CPU δηλώνει λιγότερο και άνω του 100% δηλώνει περισσότερα από τα πραγματικά). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, kkatzos είπε Σωστά. Άφησα ένα λεπτό το HWinfo ενώ έκανε idle η CPU, πήρα τα average και έκανα αναγωγή στο 100% οπότε πραγματικό idle έχω 11W και όχι 24W. 🤣😂 (power deviation: τιμές κάτω του 100% σημαίνει ότι η CPU δηλώνει λιγότερο και άνω του 100% δηλώνει περισσότερα από τα πραγματικά). Ωραίος, επιτέλους να δούμε πραγμγατικά νούμερα. 6.47 φορές πάνω από τον δικό μου. 647% πάνω δηλαδή. Εφίχενσι 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Herald είπε Ωραίος, επιτέλους να δούμε πραγμγατικά νούμερα. 6.47 φορές πάνω από τον δικό μου. 647% πάνω δηλαδή. Εφίχενσι 😛 Κάτσε καλά γιατί αφήνοντας το στο system tray και για λίγο παραπάνω έπεσε στα 8,5W "πραγματικά". Σε λίγο θα σε περάσω... 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, kkatzos είπε Κάτσε καλά γιατί αφήνοντας το στο system tray και για λίγο παραπάνω έπεσε στα 8,5W "πραγματικά". Σε λίγο θα σε περάσω... 😂 Aκόμα καλύτερα, 5 φόρες / 500% πάνω. Εφίχενσι 😛 Αμά κλείσω πυρήνες και ecores για να είναι και δίκαια η σύγκριση να δω τι θα γίνει 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Herald είπε Aκόμα καλύτερα, 5 φόρες / 500% πάνω. Εφίχενσι 😛 Αμά κλείσω πυρήνες και ecores για να είναι και δίκαια η σύγκριση να δω τι θα γίνει 😛 Μπούρδες. Τα 24W είναι το σωστό, το power deviation τρελαίνεται με τα low c-states. Κατανάλωση στην πρίζα σε idle έχω 8--9W πάνω από τον R5 2600 με όλο το υπόλοιπο σύστημα σχεδόν ίδιο. Μόνο μητρική X470 vs B550. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2022 από kkatzos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, kkatzos είπε Μπούρδες. Τα 24W είναι το σωστό, το power deviation τρελαίνεται με τα low c-states. Κατανάλωση στην πρίζα σε idle έχω 8--9W πάνω από τον R5 2600 με όλο το υπόλοιπο σύστημα ίδιο. Πες το σύστημα και τι Idle έχεις στην πρίζα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα