Armoral Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Μας καίνε τα 20-30w παραπάνω σε idle (όσο κάθεται σε idle), αλλά όχι τα 60-80w (ενίοτε 60+80) παραπάνω σε παιγνίδι, ας πούμε (πάντα με βάση τα γραφήματα της προηγούμενης σελίδας)? Στο 18:10. 11 με 50 watt είναι η διαφορά και ναι μας καίει γιατί εκεί δεν κάνεις τίποτα για να δικαιολόγησε την επιπλέον κατανάλωση. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2022 από Armoral
Πέτρος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 47 λεπτά πριν, Herald είπε Εμενα δεν με καιει τιποτα γιατι δεν πιστευω κανενος τα γραφηματα. Με 25w power limit μαξαρα την 3090, οποτε δεν πα να λενε τα γραφηματα και για 2000 watt. Και σιγουρα δεν στεκει και δεν γίνεται να στεκει να υπάρχει διαφορα 60-80w σε games. Δηλαδη ο amd ειναι πχ στα 80 και ο intel στα 160? Lol ρε συ. Pc εχουμε, διαλεγεις game και το δοκιμαζω. Δεκτά όλα αυτά, αλλά κάπου/κάπως πρέπει να βρούμε κοινό τόπο. Ούτε εμένα μου φαίνεται λογική εκείνη η διαφορά 140w στο γράφημα πίσω, δεν βρέθηκε κανείς να του το δείξει? 6 λεπτά πριν, Armoral είπε 11 με 50 watt είναι η διαφορά και ναι μας καίει γιατί εκεί δεν κάνεις τίποτα για να δικαιολόγησε την επιπλέον κατανάλωση. Τί να σου πω...εξαρτάται αν ο υπολογιστής δουλεύει ή καααααθεται. Ξεκάθαρα είναι ππριά η idle κατανάλωση, αλλά από εκεί και πέρα αν μιλάμε για idling, ας πέσει να κοιμηθεί κιόλας. Εδώ η δική μου, btw.
Armoral Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Δεκτά όλα αυτά, αλλά κάπου/κάπως πρέπει να βρούμε κοινό τόπο. Ούτε εμένα μου φαίνεται λογική εκείνη η διαφορά 140w στο γράφημα πίσω, δεν βρέθηκε κανείς να του το δείξει? Τί να σου πω...εξαρτάται αν ο υπολογιστής δουλεύει ή καααααθεται. Ξεκάθαρα είναι ππριά η idle κατανάλωση, αλλά από εκεί και πέρα αν μιλάμε για idling, ας πέσει να κοιμηθεί κιόλας. Εδώ η δική μου, btw. Κοίτα δεν είμαι με καμία εταιρία από τις δύο, είμαι με την τσέπη μου αν και μεχρι σήμερα από x370 και μεχρι σήμερα ήμουν με AMD. Αν όμως κάνει κάποιος δουλειά.πχ editing σε previere και εκείνη την ώρα που ουσιαστικά δεν κάνει και πολλά ο ένας και 4 φορές πάνω από τον άλλο, ε μετράει πως να το κάνουμε.
Herald Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, Armoral είπε Κοίτα δεν είμαι με καμία εταιρία από τις δύο, είμαι με την τσέπη μου αν και μεχρι σήμερα από x370 και μεχρι σήμερα ήμουν με AMD. Αν όμως κάνει κάποιος δουλειά.πχ editing σε previere και εκείνη την ώρα που ουσιαστικά δεν κάνει και πολλά ο ένας και 4 φορές πάνω από τον άλλο, ε μετράει πως να το κάνουμε. Σε balanced plan κατω απο τα 3w κάνει idle ο 12900. Εχω δει και 1.7w με power saving power plan. Ποσο τραβανε οι amd? 40 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Δεκτά όλα αυτά, αλλά κάπου/κάπως πρέπει να βρούμε κοινό τόπο. Ούτε εμένα μου φαίνεται λογική εκείνη η διαφορά 140w στο γράφημα πίσω, δεν βρέθηκε κανείς να του το δείξει? Τί να σου πω...εξαρτάται αν ο υπολογιστής δουλεύει ή καααααθεται. Ξεκάθαρα είναι ππριά η idle κατανάλωση, αλλά από εκεί και πέρα αν μιλάμε για idling, ας πέσει να κοιμηθεί κιόλας. Εδώ η δική μου, btw. 24w οντως? Και εισαι εντελως idle, κλειστοί οι browsers ας πουμε? Πολλα μου φαίνονται
AlexandrosKle Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 28 λεπτά πριν, Herald είπε Σε balanced plan κατω απο τα 3w κάνει idle ο 12900. Εχω δει και 1.7w με power saving power plan. Ποσο τραβανε οι amd? 24w οντως? Και εισαι εντελως idle, κλειστοί οι browsers ας πουμε? Πολλα μου φαίνονται Καίει αρκετά όντως... και σε μένα μία από τα ίδια, κυμαίνεται στα 24 με 26W.
Herald Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 24 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε Καίει αρκετά όντως... και σε μένα μία από τα ίδια, κυμαίνεται στα 24 με 26W. Εφιχενσι 👀
Πέτρος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Armoral είπε Κοίτα δεν είμαι με καμία εταιρία από τις δύο, είμαι με την τσέπη μου αν και μεχρι σήμερα από x370 και μεχρι σήμερα ήμουν με AMD. Αν όμως κάνει κάποιος δουλειά.πχ editing σε previere και εκείνη την ώρα που ουσιαστικά δεν κάνει και πολλά ο ένας και 4 φορές πάνω από τον άλλο, ε μετράει πως να το κάνουμε. Πρώτα από όλα δεν χρειάζονται δηλώσεις/αποδείξεις "ομάδας". Συζήτηση κάνουμε, να δούμε τί+πώς. Στο premiere το editing, το κάνει η gpu? Δεν τραβάει καθόλου cpu πόρους εκείνη τη στιγμή? Πώς "μετακινεί" τα data αν όχι μέσω cpu? Διαφωνώ στο "4 φορές πάνω από τον άλλο". Ισχύει λογικά σαν ποσοστό, αλλά είναι μισή αλήθεια. Σε απόλυτες τιμές έχει παραπάνω σημασία, εκτός κι αν ο υπολογιστής κάθεται 15 ώρες ανοικτός και τις 12-13 ξύνεται και δουλειά (οτιδήποτε) κάνει μόνο τις 2-3. Τώρα μένει να βρούμε τί καίει όντως σε χ-ψ φορτία (παραπάνω από ενός είδους), μπας και βγάλουμε κάποια άκρη. Το 4χ δεν λέει και πολλά αν από τη μια συζητάμε για 10 με 40 κι από την άλλη για 150 με 250. 1 ώρα πριν, Herald είπε Σε balanced plan κατω απο τα 3w κάνει idle ο 12900. Εχω δει και 1.7w με power saving power plan. Ποσο τραβανε οι amd? 24w οντως? Και εισαι εντελως idle, κλειστοί οι browsers ας πουμε? Πολλα μου φαίνονται Όχι, ανοικτός browser, ανοικτό torrent, απλά ο υπολογιστής να κάθεται. Θα κοιτάξω πιο μετά μόνο με το info ανοικτό.
Armoral Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Πρώτα από όλα δεν χρειάζονται δηλώσεις/αποδείξεις "ομάδας". Συζήτηση κάνουμε, να δούμε τί+πώς. Στο premiere το editing, το κάνει η gpu? Δεν τραβάει καθόλου cpu πόρους εκείνη τη στιγμή? Πώς "μετακινεί" τα data αν όχι μέσω cpu? Διαφωνώ στο "4 φορές πάνω από τον άλλο". Ισχύει λογικά σαν ποσοστό, αλλά είναι μισή αλήθεια. Σε απόλυτες τιμές έχει παραπάνω σημασία, εκτός κι αν ο υπολογιστής κάθεται 15 ώρες ανοικτός και τις 12-13 ξύνεται και δουλειά (οτιδήποτε) κάνει μόνο τις 2-3. Τώρα μένει να βρούμε τί καίει όντως σε χ-ψ φορτία (παραπάνω από ενός είδους), μπας και βγάλουμε κάποια άκρη. Το 4χ δεν λέει και πολλά αν από τη μια συζητάμε για 10 με 40 κι από την άλλη για 150 με 250. Όχι, ανοικτός browser, ανοικτό torrent, απλά ο υπολογιστής να κάθεται. Θα κοιτάξω πιο μετά μόνο με το info ανοικτό. Δε δήλωσα τίποτα να αποφύγω το vs θέλω. 1
Aten-Ra Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Το θέμα δεν είναι πόσα Watt λέει στο HWinfo αλλά τι τραβάει από την πρίζα όλο το σύστημα. 1
Herald Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Το θέμα δεν είναι πόσα Watt λέει στο HWinfo αλλά τι τραβάει από την πρίζα όλο το σύστημα. Αν εξαιρέσεις τις απωλειες απο τα vrms που ειναι αδιαφορα μιας και θέλουμε να συγκρινουμε τα cpu και οχι τις μητρικές, οταν vid = vcore τοτε κάνει σωστα report το power draw το hwinfo. Τουλαχιστον σε intel, σε amd δεν ξέρω τι παιζει. Στα 25w που κανουν idle τα amd ο 12900 τερματιζει 3090, θυμαμαι επαιζα farcry 6 😂 1 1
Aten-Ra Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Αν εξαιρέσεις τις απωλειες απο τα vrms που ειναι αδιαφορα μιας και θέλουμε να συγκρινουμε τα cpu και οχι τις μητρικές, οταν vid = vcore τοτε κάνει σωστα report το power draw το hwinfo. Τουλαχιστον σε intel, σε amd δεν ξέρω τι παιζει. Στα 25w που κανουν idle τα amd ο 12900 τερματιζει 3090, θυμαμαι επαιζα farcry 6 😂 Εγώ μίλησα για όλο το σύστημα, αν εσύ τρέχεις μόνο το CPU πάνω στο γραφείο οκ ναι μια χαρά μετράει την κατανάλωση το HWinfo.
Herald Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Εγώ μίλησα για όλο το σύστημα, αν εσύ τρέχεις μόνο το CPU πάνω στο γραφείο οκ ναι μια χαρά μετράει την κατανάλωση το HWinfo. Τι σημασια εχει το υπολοιπο συστημα? Τα cpu συγκρινουμε. Αν θελω να δω ποιο ψυγείο είναι efficient τι θα συγκρινω, την κεντρικη κατανάλωση της πολυκατοικίας? 3
nick0lis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, Herald είπε Kαι πολύ χειρότερο CPU. Ουτέ ο nickolis δεν θα έδινε 100€ παραπάνω για να πάρει 7600x αντί 13600k. Σοβαρευτείτε ρε Μας έχεις ζαλίσει με την ιντελ ρε. Χιλιάδες ανούσια μηνύματα γράφεις έστω διασκεδάζουμε. 1
kkatzos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Γνωστό το θέμα στους Ryzen 3000/5000. Αλλά υποτίθεται ότι με τη σμίκρυνση του I/O die, 12nm GloFo --> 6nm TSMC, θα υπήρχε δραματική βελτίωση στους 7000. Μόνο κάποιος εδώ μέσα με 7000 μπορεί να μας λύσει την απορία γιατί του τύπου τα ευρήματα δε με πείθουν, max 166W στον 13700Κ και 168W στον 7900Χ βρήκε, παράξενο.
AlexandrosKle Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε άλλα νέα, πτώση του 7600X στο Καβάτζα στα 267,73€ και 7950X στα 616,78€. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2022 από AlexandrosKle 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα