Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Herald είπε

Αλήθεια σε ενδιαφέρει? Να τσιμπήσω έναν για τον server του γραφείου? :P 

Μακάρι να της πιεί το αίμα της Intel στους servers, μπας και συνεχίσουν με VFM CPU στο desktop. Δώσε brutality fatality και ότι άλλο υπάρχει

Να τσιμπησεις γτ οχι 😛

Επεξ/σία από akoinonitos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, nick0lis είπε

Eλα ρε... - κι εγώ νόμισα οτι βρήκε τρόπο να δει τι θα κάνει με τους 7000...

Επεξ/σία από Eloy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από το κράξιμο στις αρχές και τα όσα και εγώ είπα περί doa cpu, τελικά για gaming αποκλειστικά είναι πολύ καλός επεξεργαστής.

Αν όμως θέλεις και κάτι παραπανω video editing κτλ νομίζω ότι ο 13600 παραμένει η μόνη επιλογή.

Επεξ/σία από Armoral
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Armoral είπε

Μετά από το κράξιμο στις αρχές και τα όσα και εγώ είπα περί doa cpu, τελικά για gaming αποκλειστικά είναι πολύ καλός επεξεργαστής.

Αν όμως θέλεις και κάτι παραπανω video editing κτλ νομίζω ότι ο 13600 παραμένει η μόνη επιλογή.

Η τιμή είναι λάθος, 200-250 max έπρεπε να είναι, π.χ. Amazon Αγγλίας:

7600x.png.04987c41b8793fedec62cfa1df444f37.png

Πρέπει όταν βγουν οι 3D να ρίξουν τιμές σε 7600X/7700X τουλάχιστον ένα πενηντάρι κάτω για να αρχίσουν να βγάζουν νόημα.

Ο 5800X3D παντού out of stock όμως... Νομίζω αυτοπυροβολήθηκαν με τα 3D SKUs, για gamers δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις κάτι άλλο, για productivity είναι μάπα αν δεν πάς σε 7900X/7950X σε σύγκριση με Raptor Lake. Αν όντως προσφέρει +30-40% performance με Zen 4 VCache τότε κάνει δύσκολο το marketing του "απλού" Zen 5.

Εγώ απο 5800X σε 5800X3D στο CB2077 είδα +35%

rt_smt_fix85kn7.jpg5800x3d_smt_fixbgkg3.jpg

Tuned 5800X vs tuned 5800X3D.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 12

3 ώρες πριν, nick0lis είπε

562$ o 7950X σύντομα θα έρθει και στην Ελλάδα.

Ετσι πρέπει... Στο πανέρι, δύο μήνες μετά την κυκλοφορία τους και ταμπελάκι "το αφεντικό τρελάθηκε"... :)

9 ώρες πριν, nick0lis είπε

562$ o 7950X σύντομα θα έρθει και στην Ελλάδα.

Όταν πέσει το στοκ των Zen 3, θα πέσουν και οι τιμές στα Ζεν 4.

Διαφορετικά θα έπρεπε να ρίξει υπερβολικά την τιμή των ΖΕΝ 3 και θα έχανε πολλά .

• Like 1

Οι μητρικές παραμένουν το πρόβλημα και σε συνδυασμό με DDR5 (μονόδρομος) ακόμη πας ψηλά. Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και στις Ζ790 οπότε είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι "αποκλειστικότητα" του ΑΜ5 (chipset cost, ενισχυμένη τροφοδοσία, PCI-e 5.0, κτλπ).

• Like 1

6 λεπτά πριν, TR-909 είπε

Οι μητρικές παραμένουν το πρόβλημα και σε συνδυασμό με DDR5 (μονόδρομος) ακόμη πας ψηλά. Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και στις Ζ790 οπότε είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι "αποκλειστικότητα" του ΑΜ5 (chipset cost, ενισχυμένη τροφοδοσία, PCI-e 5.0, κτλπ).

Τίποτα από αυτά, just greed.

Εν το μεταξύ το euro ανέκτησε σχεδόν τη μισή χαμένη του αγοραστική αξία. Πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στο 1,15 σε σχέση με το USD, είχε φτάσει να πέσει και 0,95 και τώρα επανάκαμψε στο 1,04-1,05. Αλλά οι τιμές Ευρώπη εξακολουθούν υψηλότερες, ενδεχομένως λόγω παλαιότερων εισαγωγών. Οπότε πρέπει να περιμένουμε τις προσεχείς βδομάδες μία υποχώρηση των τιμών της τάξης του 10%. 

• Like 3

Μάλλον πακέτο θα φάμε τελικά με τους 3D. Βγήκε φήμη ότι σχεδιάζουν μόνο 7600 και 7700 για το 2023. Περίμενα πως και πως για να χτίσω μηχάνημα μόλις θα κυκλοφορούσαν, αλλά τώρα αν ο 7700X3D πάει για τα μέσα του έτους τότε ξενέρωμα.

• Super Moderators
On 12/11/2022 at 21:17, Grisos said:

Οι μητρικές στον θεό όμως.

Αυτό είναι το πρόβλημα.

Σκέψου ότι δεν έχουν βγει ακόμα τα κλασικά συγκριτικά του HWU για τα VRMs κτλπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...