Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Κοίτα, χαζοί δεν είμαστε στην προπαγάνδα που κάνεις εδώ μέσα, από τη μία ο Herald για Intel, από την άλλη εσύ για AMD. 

Do not use my name in vain. 

Τα fanboylikia μακρία από εμένα, τα αφήνω σε εσένα. Τόσο καιρό έκραζες την Intel για τα ecores και δήλωνες υπερευχαριστημένος με τον 5900x έναντι του 12700 (lol), τώρα που η amd σου ζητάει το βάρος σου σε χρυσάφι για να σου δώσει 6πύρηνο,  έλα μωρέ, καλά είναι και τα ecores.  Απάλευτος

• Like 1
  • Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

και ακομη δεν εχει ερθει η φτωχεια του επερχομενου χειμωνα.

βαλε και τους νευριασμενους οπως εγω, που θα παω στην πρασινη γιατι ξενερωσα .

θα δεσει ωραια το γλυκο για τη θειτσα.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, dsi44 είπε

και ακομη δεν εχει ερθει η φτωχεια του επερχομενου χειμωνα.

βαλε και τους νευριασμενους οπως εγω, που θα παω στην πρασινη γιατι ξενερωσα .

θα δεσει ωραια το γλυκο για τη θειτσα.

Και η πράσινη έχει νευριασμένους όμως που θα πάνε στη θείτσα.🤣

Απλά περνάς το πρώτο στάδιο. Και εγώ αρχικά έτσι αντιδραστικός ήμουν και πήρα 1st gen ryzen ως αντίδραση στη γαλάζια. Έπειτα πέρασα το στάδιο της απογοήτευσης με το mining craze που δεν ακούμπαγες κάρτα. Και τώρα πια είμαι στο στάδιο της συνειδητοποίησης ότι το pc gaming στο midrange/high end είναι kinda a niche market όπως πχ οι audiophile αλλά σε λιγότερο βαθμό.

Οπότε η συμβιβάζεσαι με το νέο status quo ή παίρνεις μια κονσόλα (και gamepass) και γεια χαρά νταν. Τα λέμε μετά από 5 χρόνια πάλι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H AMD με τους 7000 εχει φαει γκολ απο τα αποδυτηρια.Και το μεγαλο λαθος της ηταν το οτι εχει διαρευσει πριν ακομη απο το release αυτων οτι επικειται η κυκλοφορια σε μερικους μηνες των 3d οι οποιοι αποδεδειγμενα θα κανουν παπαδες αν σκεφτουμε τι κανει ο 58003d.Αντε κ αποφασιζει καποιος επισης απο τωρα να παει σε απλο 7000.με τι καρδια να τα σπρωξει σε 7900 η 7950 οταν θα απαξιωθει σε μερικους μηνες.επισης οι μητρικες ειναι πανακριβες.Oποτε οσοι εχουν am4 eite κουμπωνουν εναν 3d,ειτε μενουν ως εχουν ειτε πανε σε καναν 13 που τα κανει ολα και συμφερει καλυτερα,κ σαν τσιπακια με περισσοτερους πυρηνες,αλλα και με υποστηριξη για φθηνοτερες μομπο με ddr4

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, billeiros είπε

H AMD με τους 7000 εχει φαει γκολ απο τα αποδυτηρια.Και το μεγαλο λαθος της ηταν το οτι εχει διαρευσει πριν ακομη απο το release αυτων οτι επικειται η κυκλοφορια σε μερικους μηνες των 3d οι οποιοι αποδεδειγμενα θα κανουν παπαδες αν σκεφτουμε τι κανει ο 58003d....

Tο πρόβλημα δεν είναι οι 3d... Tο πρόβλημα είναι η αντεστραμμένη σειρά παρουσίασης - κι απ'ότι φαίνεται δεν θ'αλλάξει... Θα έπρεπε πρώτα να κυκλοφορούν οι 3d και μετά απο λίγους μήνες να έρχονται οι απλοί και φθηνοί για όσους ζορίζονται οικονομικά ... Οπως δηλαδή κάνει η intel.. Tώρα δεν υπάρχει λόγος να πάει κάποιος σε απλό όταν ξέρει οτι σε 2-3 μήνες θα έρθει ο 3d. Kι αν ζορίζεται, πάλι περιμένει να δει πρώτα την τιμή του 3d (θα έχει μαζέψει και κανα φράγκο παραπάνω στο μεσοδιάστημα)...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 3
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Eloy είπε

Tο πρόβλημα δεν είναιοι 3d... Tο πρόβλημα είναι η αντεστραμμένη σειρά παρουσίασης - κι απ'ότι φαίνεται δεν θ'αλλάξει... Θα έπρεπε πρώτα να κυκλοφορούν οι 3d και μετά απο λίγους μήνες να έρχονται οι απλοί και φθηνοί για όσους ζορίζονται οικονομικά ... Οπως δηλαδή κάνει η intel.. Tώρα δεν υπάρχει λόγος να πάει κάποιος σε απλό όταν ξέρει οτι σε 2-3 μήνες θα έρθει ο 3d. Kι αν ζορίζεται, πάλι περιμένει να δει πρώτα την τιμή του 3d......

Έτσι.απο την άλλη άντε να πήγαινες τώρα σε καλή am5 με κανεναν 7600 πχ με σκοπό να τον αλλάξεις.δε σκας 600 plus για καλή μητρική τώρα κ όταν βγουν οι 3d να χει πέσει η τιμή της.οπως και να το κοιτάξεις ρε παιδί μου δεν κάθεται καλά.Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, billeiros είπε

Έτσι.απο την άλλη άντε να πήγαινες τώρα σε καλή am5 με κανεναν 7600 πχ με σκοπό να τον αλλάξεις.δε σκας 600 plus για καλή μητρική τώρα κ όταν βγουν οι 3d να χει πέσει η τιμή της.οπως και να το κοιτάξεις ρε παιδί μου δεν κάθεται καλά.Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

... κι όταν βγουν οι 3d, να ξέρεις οτι τον  άλλο μήνα παρουσιάζει η Λίζα την επόμενη γενιά - όπως έγινε τώρα με την τελευταία... Μπαίνει σε φαύλο κύκλο αναμονής ο αγοραστής...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Eloy είπε

... κι όταν βγουν οι 3d, να ξέρεις οτι τον  άλλο μήνα παρουσιάζει η Λίζα την επόμενη γενιά - όπως έγινε τώρα με την τελευταία... Μπαίνει σε φαύλο κύκλο αναμονής ο αγοραστής...

Όχι απαραίτητα καθώς πλέον το IPC στους Ryzen δεν ήταν όπως οι πρώτες γενιές. Δεν είναι εκεί που λες θέλει πολύ ακόμα.  Πλέον με εναν 7600x πουσάρεις οποιαδήποτε GPU πέρα από 4090.

Αν πιάσω εμένα έβλεπα από 2600x σε 3600x και μετά σε 5600x, το ποντίκι ήταν σαν το ίδιο βαράκι την πρώτη μέρα στο γυμναστήριο  και την 100η ξέρω γω. Αμφιβάλλω αν θα το ξαναδούμε αυτο . Παλιά το 4Κ ήταν "πως θα ήταν άραγε το gaming στο μέλλον". Πλέον CPU όπως 7600x/13600K πουσάρουν εύκολα κάρτες για raster @ 1440p. 

Δλδ δεν νομίζω όποιος κουμπώσει ένα 7600x3D και ασχολείται κυρίως με gaming να ασχοληθεί με το θέμα CPU για πολλά χρόνια. Δεν μπορώ να φανταστώ ο 8600x τι θα  μπορούσε να του δώσει έχοντας παραμείνει στην ίδια ανάλυση.

Επίσης Multi @ 4Κ, και απόλυτα εφικτό να γίνει >244hz, δεν νομίζω να ασχοληθεί κανείς χωρίς ναρκωτικά ή εμφυτεύματα. Δηλαδή τουλάχιστον για τον multiplayera υπάρχει ένα άνω όριο πέρα από το οποίο θα πάψει να έχει σημασία η όποια αναβάθμιση. Δεδομένου πάντοτε της gaming τεχνολογίας που πάει με ρυθμούς χελώνας, και δεν μιλάω για RT κλπ. 

Κάποτε είχε βγει ένα BF3 και όλη η αγορά στα πάντα ετριβε χέρια. Ε, από τότε έχω να δω κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.

Με την έλευση των 3D θα πέσουν οι τιμές ακόμα περισσότερο με την επόμενη γενιά ζεν4. Το 23 θα είναι η χρόνια με τις περισσότερες επιλογές για όλα τα βαλάντια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλά τα πήγαν οι AMD απέναντι στον 13600k.

Κατά τα άλλα ο 5800x3d θερίζει για υο κόστος της πλατφόρμας.

Επεξ/σία από Armoral
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Armoral είπε

Πολύ καλά τα πήγαν οι AMD απέναντι στον 13600k.

Κατά τα άλλα ο 5800x3d θερίζει για υο κόστος της πλατφόρμας.

Επαληθεύετε αυτό που έλεγα, με DDR4 οι Raptor χάνουν πολύ σε Gaming. O 5800X3D με φτηνές DDR4 3600 CL16 είναι ταχύτερος από τον 13600Κ με ίδιες μνήμες. Να γιατί πουλάει σαν τρελός ο 3D τώρα που έπεσε η τιμή στα 360 ευρώ

https://twitter.com/TechEpiphany/status/1586640088850747392FgTgNgvWQAMkgdW?format=jpg&name=large

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 6
Δημοσ.

Ο 5800x3d καλύπτει πολύ εύκολα ακόμα και τους  enthusiasts για τα επόμενα 2 χρόνια μέχρι να βγει η επόμενη γενιά gpu 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...