Aten-Ra Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Herald είπε Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λές. Γράφω ότι κακώς τεστάρουν οι reviewers με 1000w, και αυτοί ευθύονται που Intel / AMD / Nvidia και οι AIBS των μητρικών πουσάρουν τόσο πολύ την καταναλώση, και μου απαντάς ότι οι reviewers τεστάρουν στα 1000w. Ok...? Αν δεν έδινε αυτήν την δυνατότητα η Intel δεν θα έκανε κανένας review με Unlimited power , είναι απλό. Δεν φταίνε οι reviewers που δίνει τέτοια δυνατότητα η Intel. Δεν είναι λάθος κάποιος να μετράει με power Unlimited όταν το δίνει ο κατασκευαστής, άλλωστε πολλοι άλλοι reviewers έκαναν μετρήσεις όχι μόνο σε unlimited, μπορείς να δεις όλες τις καταναλώσεις και επιδόσεις και το efficiency σε πολλά άλλα review όπως το παρακάτω από pcworld. https://www.pcworld.com/article/1357979/intel-core-i9-13900k-review.html Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2022 από Aten-Ra
akoinonitos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Herald είπε Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λές. Γράφω ότι κακώς τεστάρουν οι reviewers με 1000w, και αυτοί ευθύονται που Intel / AMD / Nvidia και οι AIBS των μητρικών πουσάρουν τόσο πολύ την καταναλώση, και μου απαντάς ότι οι reviewers τεστάρουν στα 1000w. Ok...? Για εμενα δεν φτιανει μονο οι reviewers, δεν ξερω αν ειναι ετσι αλλα σιγουρα καθε εταιρια θελει να βγαζει και τα μεγαλυτερα σκορ στα reviews γιαυτο τα εχουν αφησει με ξεκλειδωτα Pl intel και με ανεβασμενη καταναλωση amd. Kαι το techpower up που τα αλλαξε τα νουμερα στα 283w τον εβαλε τελικα τον 13900k οχι στα 253watt. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2022 από akoinonitos
Herald Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Αν δεν έδινε αυτήν την δυνατότητα η Intel δεν θα έκανε κανένας review με Unlimited power , είναι απλό. Δεν φταίνε οι reviewers που δίνει τέτοια δυνατότητα η Intel. Δεν είναι λάθος κάποιος να μετράει με power Unlimited όταν το δίνει ο κατασκευαστής, άλλωστε πολλοι άλλοι reviewers έκαναν μετρήσεις όχι μόνο σε unlimited, μπορείς να δεις όλες τις καταναλώσεις και επιδόσεις και το efficiency σε πολλά άλλα review όπως το παρακάτω από pcworld. https://www.pcworld.com/article/1357979/intel-core-i9-13900k-review.html H Intel δίνει την δυνατότητα να βάλεις ότι watt θες. Όταν βάζεις 889w, ε για κάποιο λόγο το κάνεις. Μαζεύεις παραπάνω κλίκ. Τώρα μου βάζεις νούμερα από ένα κανάλι με 50 views, όλα τα μεγάλα κανάλια τρέχουν 999 wattage. Τέσπα, με σένα δεν θα βγεί ποτέ άκρη, οπότε έχεις δίκιο 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Για εμενα δεν φτιανει μονο οι reviewers, δεν ξερω αν ειναι ετσι αλλα σιγουρα καθε εταιρια θελει να βγαζει και τα μεγαλυτερα σκορ στα reviews γιαυτο τα εχουν αφησει με ξεκλειδωτα Pl intel και με ανεβασμενη καταναλωση amd. Kαι το techpower up που τα αλλαξε τα νουμερα στα 283w τον εβαλε τελικα τον 13900k οχι στα 253watt Ε αυτό λέω ρε μαν, αν δεν καταδεχτείς να τρέχεις στα 800w, δεν θα βάζει και η Intel / amd stock 800w. Αντίστοιχα και με τους μητρικάδες. Αν ήμουν κατασκευαστής είτε CPU είτε μητρικών και ήξερα ότι όλοι οι μεγάλοι reviewers θα τρέξουν 1500w, τότε το 1500w θα το έκανα default
akoinonitos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Αν δεν έδινε αυτήν την δυνατότητα η Intel δεν θα έκανε κανένας review με Unlimited power , είναι απλό. Δεν φταίνε οι reviewers που δίνει τέτοια δυνατότητα η Intel. Δεν είναι λάθος κάποιος να μετράει με power Unlimited όταν το δίνει ο κατασκευαστής, άλλωστε πολλοι άλλοι reviewers έκαναν μετρήσεις όχι μόνο σε unlimited, μπορείς να δεις όλες τις καταναλώσεις και επιδόσεις και το efficiency σε πολλά άλλα review όπως το παρακάτω από pcworld. https://www.pcworld.com/article/1357979/intel-core-i9-13900k-review.html Λαθος το βλεπω το διαγραμμα ,αφενως με 253w δεν βγαζει 39k ο13900k και αφετερου με 253w στη cpu καιει το συαστημα 420watt? Δλδ τι ειναι αυτο που τραβαει απο το συστημα 170watt σε ενα run cb? Και ο12900K με τα 240w pl ειναι 70 watt πιο κατω στο γραφημμα Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2022 από akoinonitos
Aten-Ra Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Herald είπε H Intel δίνει την δυνατότητα να βάλεις ότι watt θες. Όταν βάζεις 889w, ε για κάποιο λόγο το κάνεις. Μαζεύεις παραπάνω κλίκ. Τώρα μου βάζεις νούμερα από ένα κανάλι με 50 views, όλα τα μεγάλα κανάλια τρέχουν 999 wattage. Τέσπα, με σένα δεν θα βγεί ποτέ άκρη, οπότε έχεις δίκιο Για αυτό έχουμε πάνω από ένα review για να βλέπουμε διάφορα settings. Τα δυο παραπάνω γραφήματα νομίζω ότι καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών άσχετα αν το site έχει 50 η εκατομμύρια views.
Herald Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Για αυτό έχουμε πάνω από ένα review για να βλέπουμε διάφορα settings. Τα δυο παραπάνω γραφήματα νομίζω ότι καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών άσχετα αν το site έχει 50 η εκατομμύρια views. H δεν καταλαβαίνεις τι λέω ή το κάνεις επίτηδες. Δεν ξέρω τι από τα δύο είναι χειρότερο. Τα μεγαλύτερα reviewing sites τρέχουν max wattage 9999 kamehameha. Οπότε και οι εταιρείες, γνωρίζοντας ότι ο περισσότερος κόσμος θα δεί τα νούμερα με kamehameha mode, σπρώχνει τις καταναλώσεις για να βγάλει τις μεγαλύτερες μπάρες στο performance. Τι σου είναι δύσκολο να κατανοήσεις από αυτό;
Razor333 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Αν δεν έδινε αυτήν την δυνατότητα η Intel δεν θα έκανε κανένας review με Unlimited power , είναι απλό. Δεν φταίνε οι reviewers που δίνει τέτοια δυνατότητα η Intel. Δεν είναι λάθος κάποιος να μετράει με power Unlimited όταν το δίνει ο κατασκευαστής, άλλωστε πολλοι άλλοι reviewers έκαναν μετρήσεις όχι μόνο σε unlimited, μπορείς να δεις όλες τις καταναλώσεις και επιδόσεις και το efficiency σε πολλά άλλα review όπως το παρακάτω από pcworld. https://www.pcworld.com/article/1357979/intel-core-i9-13900k-review.html Χτες έπαιζα με 7950x, δεν δοκίμασα 105ppt, αλλά με 140w ήταν λίγο κάτω από 35Κ, πολύ αμφιβάλλω ότι τα 105 eco είναι 105ppt, άρα και 105w package, 99% δεν περιλαμβάνει το soc, όπως και τα 65, οπότε μάλλον μιλάμε για 142 και 89 αντίστοιχα. Το 140w ή whatever limit στους Intel είναι package. 2
Xoroxronis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 47 λεπτά πριν, Razor333 είπε πολύ αμφιβάλλω ότι τα 105 eco είναι 105ppt, άρα και 105w package, 99% δεν περιλαμβάνει το soc, όπως και τα 65, οπότε μάλλον μιλάμε για 142 και 89 αντίστοιχα. Είναι τα eco modes των μητρικών 142W και 88W αντίστοιχα, επειδή όμως βάζουν και το tdc στο 95 και 60 δεν μπορούν να βρουν limit στα W. Οπότε το 105eco (142W) είναι στη πραγματικότητα γύρω στα 125-130W. Γενικώς το πινακάκι είναι για κλάματα. Υπάρχει μια περίπτωση να στήσω την επόμενη εβδομάδα οπότε και θα βάλω scaling. Έστησα όμως 2 7950 φίλων, completely stock 150ppt ~36K και 180ppt ~38K. 1K πάνω κάτω θα έδινα σε τηλεμετρίες, σιλικόνες, μητρικές κτλ. Tuned ξεφεύγουν πάρα πολύ βέβαια, και έχουν και πολλά νέα features για όσους θα σκαλίσουν. 1
tolisrx8 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 παιδιά είμαι στις εξής μητρικές .To σύστημα προορίζεται για gaming και σερφαρισμα ,αλλά δεδομένου ότι κανω ολκή αναβάθμιση θέλω αντοχή στο χρόνο(τουλάχιστον για 5+ ετη) οι πρώτες είναι οι Asus ProArt X670E-CREATOR WIFI και Asus ROG STRIX X670E-E Gaming WIFI με κοστος γυρω στα 600 ευρω... Ψήνομαι για την ProArt γιατι τα specs ειναι παρόμοια αλλά εχει usb4 και δεν με ενδιαφέρουν τα led στις μητρικες. Απλως δεν ξερω εαν ειναι το ιδιο durable σε υψηλές θερμοκρασίες για gaming... https://www.asus.com/product-compare?ProductID=20995,R_156678&LevelId=motherboards-components-motherboards το δεύτερο σετ (ίσως και το πιο λογικο) είναι οι Asus TUF Gaming X670E-Plus και η Asrock X670E Steel Legend γρύζω στα 400 ευρω ,ίσως λιγο καλύτερη η asrock αλλά δεν εχω ιδέα απο την αξιοπιστία και υποστήριξη της asrock... τι προτείνεται?
leros2004 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 15 λεπτά πριν, tolisrx8 είπε παιδιά είμαι στις εξής μητρικές .To σύστημα προορίζεται για gaming και σερφαρισμα ,αλλά δεδομένου ότι κανω ολκή αναβάθμιση θέλω αντοχή στο χρόνο(τουλάχιστον για 5+ ετη) οι πρώτες είναι οι Asus ProArt X670E-CREATOR WIFI και Asus ROG STRIX X670E-E Gaming WIFI με κοστος γυρω στα 600 ευρω... Ψήνομαι για την ProArt γιατι τα specs ειναι παρόμοια αλλά εχει usb4 και δεν με ενδιαφέρουν τα led στις μητρικες. Απλως δεν ξερω εαν ειναι το ιδιο durable σε υψηλές θερμοκρασίες για gaming... https://www.asus.com/product-compare?ProductID=20995,R_156678&LevelId=motherboards-components-motherboards το δεύτερο σετ (ίσως και το πιο λογικο) είναι οι Asus TUF Gaming X670E-Plus και η Asrock X670E Steel Legend γρύζω στα 400 ευρω ,ίσως λιγο καλύτερη η asrock αλλά δεν εχω ιδέα απο την αξιοπιστία και υποστήριξη της asrock... τι προτείνεται? αντοχή στο χρόνο δεν υπάρχει...... στα cpu έχουμε εξελιξεις απο γενιά σε γενιά Το σερφάρισμα καλύπτεται από επεξεργαστή των 100€... Το gaming εξαρτάται από τι κάρτα, τι οθόνη και ποια παιχνίδια σε ενδιαφέρουν. Το τελευταίο κομμάτι του παζλ είναι η cpu/mb 1
Razor333 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 31 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε Είναι τα eco modes των μητρικών 142W και 88W αντίστοιχα, επειδή όμως βάζουν και το tdc στο 95 και 60 δεν μπορούν να βρουν limit στα W. Οπότε το 105eco (142W) είναι στη πραγματικότητα γύρω στα 125-130W. Γενικώς το πινακάκι είναι για κλάματα. Υπάρχει μια περίπτωση να στήσω την επόμενη εβδομάδα οπότε και θα βάλω scaling. Έστησα όμως 2 7950 φίλων, completely stock 150ppt ~36K και 180ppt ~38K. 1K πάνω κάτω θα έδινα σε τηλεμετρίες, σιλικόνες, μητρικές κτλ. Tuned ξεφεύγουν πάρα πολύ βέβαια, και έχουν και πολλά νέα features για όσους θα σκαλίσουν. Είδα έχει αρκετά ωραία εργαλεία στις μητρικές για να ασχοληθείς και το δικό μου συμπέρασμα για τον 7950x είναι να πας για ~170w target μαζί με τα εργαλεία που έχουν οι μητρικές να πάρεις πολύ δυνατό performance με λογικά watt και temps. Στις μνήμες μιας και δεν παρέλαβε ο φίλος μου το kit, του έδωσα το ένα πράσινο hynix που τρέχω στον 12900Κ, μέχρι 6400 ανοίγει με 1:1 imc, κάποια timings δεν τα κατεβάζει όσο ο 12900Κ, όπως επίσης στην strix e, δεν βρήκα πουθενά το 1Τ setting, λογικά με αυτά που βλέπω, παρόμοιο latency με τους intel, χάνει κάπως σε bw ακόμα και στα ίδια MT/s οι μνήμες, που είναι περίεργο γιατί τρέχει 1/1 τον imc, ενώ οι intel τρέχουν 1/2. 1
tolisrx8 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 22 λεπτά πριν, leros2004 είπε αντοχή στο χρόνο δεν υπάρχει...... στα cpu έχουμε εξελιξεις απο γενιά σε γενιά Το σερφάρισμα καλύπτεται από επεξεργαστή των 100€... Το gaming εξαρτάται από τι κάρτα, τι οθόνη και ποια παιχνίδια σε ενδιαφέρουν. Το τελευταίο κομμάτι του παζλ είναι η cpu/mb εννοείται ...αλλά λογικά το am5 θα πάρει για 2-3 χρονια αναβαθμίσεις , οποτε τωρα παω σε σειρα 7000 και μετα απο 2-3 χρονια π.χ στην σειρά 9000. απο καρτα γραφικών τώρα είμαι σε 3080 και μάλλον θα παω σε 4090 ή 4080 οταν με το καλο βγει ... Στο θεμα της μητρικής θέλω να παρω την σωστη αποφαση ...
Xoroxronis Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Ναι τα 170W πρέπει να ναι το sweet spot. 41 λεπτά πριν, Razor333 είπε χάνει κάπως σε bw ακόμα και στα ίδια MT/s οι μνήμες Πρέπει να παίζει και κάποιο θέμα με το πως υπολογίζει το aida το bw στους 7χχχ. Επίσης τα πρώτα bios είχαν κλειδωμένο tREF στο minimum, τα τωρινά beta το έχουν ξεκλείδωτο και δίνει πολύ bw μόλις το ανεβάσεις. Σε κάθε bios προσθέτουν και πραγματάκια, τώρα έχουν βάλει και fmax per core. Πάνω από 6200 δε παίζει πάντως να αφήσεις τίποτα default, τα σετάρει χάλια από μόνο του, ανοίγει powerdown και διάφορα άλλα όμορφα. Είναι νωρίς ακόμα θα μαζευτούν σιγά σιγά. 1
Razor333 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 49 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε Ναι τα 170W πρέπει να ναι το sweet spot. Πρέπει να παίζει και κάποιο θέμα με το πως υπολογίζει το aida το bw στους 7χχχ. Επίσης τα πρώτα bios είχαν κλειδωμένο tREF στο minimum, τα τωρινά beta το έχουν ξεκλείδωτο και δίνει πολύ bw μόλις το ανεβάσεις. Σε κάθε bios προσθέτουν και πραγματάκια, τώρα έχουν βάλει και fmax per core. Πάνω από 6200 δε παίζει πάντως να αφήσεις τίποτα default, τα σετάρει χάλια από μόνο του, ανοίγει powerdown και διάφορα άλλα όμορφα. Είναι νωρίς ακόμα θα μαζευτούν σιγά σιγά. Ίσως είναι μία εξήγηση αυτό με το aida64. Στο latest official για την strix-e, δεν έχει τίποτα ούτε ρύθμιση για trefi, ούτε για 1Τ, ούτε gdm, την ψυλλιάστηκα ότι θα ήταν σε beta bios όλα αυτά. Τα προφίλ που έχει μέσα για Hynix άνοιξα, οι μνήμες είναι απλές jedec, δεν έχουν καν xmp.. τουλάχιστον έπαιξαν, μέχρι να παραλάβει το 6000 hynix-mdie kit που πήρε. 1
Eloy Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Herald είπε 100% φταίνε οι reviewers. Αφού τεστάρουν με 1000watts, ε θα πουσάρουν και οι εταιρείες 1000 watts. Αμά οι reviewers βάζουνε limit 150-180 ή κάτι τέτοιο, άσχετα τι θεωρεί η Intel και η AMD stock, ε θα σταματήσουν να βάζουν 800w power limits σε στοκ. Αυτά είναι γελοιότητες και απτούς δύο.. Μα οι reviewers είναι επαγγελματίες ... Απο αυτό ζουν... Θέλουν να σπρώξουν τις σουπερ ντουπερ αερο/υδροψύξεις, φανάκια, κουτιά των 200 ευρώ, μνήμες και τροφοδοτικά του 500άρικου, μητρικές με 2 κιλά αλουμίνιο απο πάνω κι άλλο τόσο χαλκό απο κάτω... Αν δεν σπρώξουν αυτά, δεν μπαίνει χρήμα... Και ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τα σπρώξουν? οεο ? Οι reviewers - αφενός δεν είναι κανείς ανεξάρτητος - αφετέρου είναι οι πλασιέ των εταιριών... Απλά έχουν άλλο τίτλο...Μην περιμένεις διαφορετική αντιμετώπιση του hardware... oι φθηνές εποχές τελειώσανε... Δημιουργούν τεχνητές ανάγκες... Ηδη εδώ αν δεις, πχ σε intel μόνο για 12600Κ και πάνω μιλάμε... εντιτ Δεν υπάρχουν αντικειμενικά reviews... Σκοπός του κάθε reviewer είναι να δείξει το πόσο καλό είναι αυτό που θέλει να σπρώξει - κι αν δεν του βγαίνει, προσπαθεί να δείξει πόσο ανεπαρκή είναι τα άλλα... Γι'αυτό και μετράνε με "ελεύθερο", ατυποποίητο τρόπο και αρκετές "δικαιολογίες"... Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2022 από Eloy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα