Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

οχι για καποιον που εχει ddr4 ,για καποιον που στηνει τωρα ισως ,αλλα εγω θα προτιμουσα 13600kf

399 μου τον βγαζει εμενα τον Kf

Όντως

Θεώρησα δεδομένη την έκπτωση σε όλα τα προϊόντα κάτι που φαίνεται οτι δεν ισχύει τελικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, Herald είπε

Tι χάνεις δηλαδή; Επιδόσεις; Αφού είναι πιο γρήγορος ο 12700. 

Σε Gaming ο 7600Χ είναι ταχύτερος από τον 12700Κ και ακόμα περισσότερο όταν ο 12700Κ είναι με DDR4.

2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Σωστα

Βλεπω και στο skroutz απο 204 οι b650e

https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/1525206/AM5.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

προσοχή, είναι matx και απλή Β650 η πάνω πάνω καταχώρηση

• Like 1

17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

οχι για καποιον που εχει ddr4 ,για καποιον που στηνει τωρα ισως ,αλλα εγω θα προτιμουσα 13600kf

399 μου τον βγαζει εμενα τον Kf

Εγώ που έχω B660 με DDR4 πραγματικά το σκέπτομαι αν θα αναβαθμίσω σε κάνα 12700Κ η αν θα το πουλήσω και θα πάω σε ΑΜ5.

41 λεπτά πριν, Jts είπε

Δεν το έχει προσφορά στο πλαίσιο ο i5 13600k 449 τον βγάζει κανονικά εμένα. Πάντως καλά κάνει και τον συγκρίνει με k και όχι με kf όλο και κάπου μπορεί να σου χρειαστεί η igpu, είτε troubleshooting είτε σε καμία αναβάθμιση GPU, καλό είναι να υπάρχει εκτός αν θες 100% ότι φθηνότερο. Και πάλι ακριβή πλατφόρμα όμως.

Αν θέλει κάποιος να πάει all in στην am5 η Asus hero με 7700x ή 7950x φαίνεται καλή προσφορά 

παιρνεις μια σαπιοκαρτα αν χρειαστεις με 30 ευρω για troubleshooting

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Εγώ που έχω B660 με DDR4 πραγματικά το σκέπτομαι αν θα αναβαθμίσω σε κάνα 12700Κ η αν θα το πουλήσω και θα πάω σε ΑΜ5.

Πραγματικα βρισκεις λογο να πας σε 7600x αντι για 13600kf ? εγω αν τον ειχαν με εκπτωση τον kf στο πλαισιο τωρα θα τον χτυπαγα, το προβλημα μου ειναι οι μητρικες μια z690 itx της προκοπης σε νορμαλ τιμη δεν υπαρχει

Επεξ/σία από akoinonitos

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Πραγματικα βρισκεις λογο να πας σε 7600x αντι για 13600kf ? εγω αν τον ειχαν με εκπτωση τον kf στο πλαισιο τωρα θα τον χτυπαγα

430 ευρώ για 6 core δεν δίνω, εδώ τα 300 για τον 7600Χ μου φαίνονται υπερβολικά για το 2023. Απλά με την ΑΜ5 έχεις αμέτρητες επιλογές μετά για αναβάθμιση, 3D, ZEN5, 16 cores κλπ κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

430 ευρώ για 6 core δεν δίνω, εδώ τα 300 για τον 7600Χ μου φαίνονται υπερβολικά για το 2023. Απλά με την ΑΜ5 έχεις αμέτρητες επιλογές μετά για αναβάθμιση, 3D, ZEN5, 16 cores κλπ κλπ.

366 τον βρισκεις τον kf ρε συ ,τεσπα αν σκεφτεσαι την αναβαθμισημοτητα παω πασο. Εγω στην παρουσα φαση να σκασω λεφτα για ddr5 δεν ψηνομαι

Επεξ/σία από akoinonitos

1 λεπτό πριν, hln3 είπε

για τσέκαρε στην σελίδα του καταστήματος...

Άντε πάλι, ναι έχεις δίκιο

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

366 τον βρισκεις τον kf ρε συ ,τεσπα αν σκεφτεσαι την αναβαθμισημοτητα παω πασο

388 τον βλέπω στο skroutz, από την άλλη σε αυτά τα λεφτά προτιμώ τον 12700  

• Like 1

4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Άντε πάλι, ναι έχεις δίκιο

388 τον βλέπω στο skroutz, από την άλλη σε αυτά τα λεφτά προτιμώ τον 12700  

https://www.a-center.gr/index.php?route=product/product&product_id=141474&search=13600kf&description=true

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

E βάλε τον 12700 στη σύγκριση που τον έχει σε προσφορά και είναι λίγο χειροτερος ή έστω ισάξιος με τον 13600k :) 

Fixed

@Aten-Ra 7600x αν το PC το θες μόνο για gaming και επίσης θες να γίνεις tester με την ίδια μητρική όπως τις χρυσές εποχές με x370

Επεξ/σία από radiohead

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

O 7600X στα 297 είναι μια χαρά για Gaming, σε σχέση με τα 430 του 13600Κ

Ποια 297€; Λίγες ώρες πέρασαν και άλλαξαν οι τιμές. 370€ πλέον. 350€ στο skroutz.

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/amd-cpu-ryzen-5-7600x-am5-4-7-ghz-32-mb-_4048199?qId=22aad9dcfcff3df89e0da9a761c10d26&qIx=products

430€ έχει ο 13600K μόνο στο Ελλάντα και μάλλον προσωρινά.

Για κορόιδα πλέον η AMD. Upgrade paths με το αζημίωτο(βλέπε και κάτω). Αναβαθμίζεις, όπως παλιότερα, για να πιάσεις μελλοντικά το STP που παίρνεις σήμερα από intel στα ίδια περίπου λεφτά. Χωρίς τα E-cores* που χαρίζουν ορίζοντα πενταετίας στα games, ακόμα και σε i5. Με χειρότερο πια productivity.

https://www.skroutz.gr/s/38442175/Asus-Prime-X670-P-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html?from=listing

https://www.skroutz.gr/s/32259569/Asus-Prime-Z690-P-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html?from=listing

*Πρακτικά ένας 9700K στα 4Ghz !!!

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...