TR-909 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 @AlexandrosKle Το είχες ξαναποστάρει: και σου είχαν απαντήσει: Πάμε παρακάτω.
AlexandrosKle Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το ξέρω ότι είχαν απαντήσει, χωρίς να πολυπείθουν βέβαια, το συγκεκριμένο όμως είναι άλλη φάση. Κουμπώνει καλύτερη κάρτα ο γίγαντας και τα frames πέφτουν αντί να ανεβαίνουν, ενώ ζεν 4 ανέβηκαν όπως και πρέπει (σε ddr5 πάντα). Με τον καινούριο driver κιόλας που έκανε καλύτερα τα πράγματα σε κάποιους τίτλους, εκτός αν ανέβασε το overhead μόνο για τους ίντελ. Είπαμε, φταίει ο ανάδρομος ερμής. Τέλος πάντων, δεν ξέρω αν το κάνει με δόλο ή όχι, ότι και να ναι, ρεύματα σκ@τά ιστορίες, ας κάνει ότι θέλει. Η ειρωνεία πάντως είναι ότι εδώ δικαιολογίες βρίσκουμε αμέσως, ενώ στα games του techpowerup επειδή χαντακώθηκε ο 3D σε ένα παιχνίδι, το βγάζουμε πουλημένο. Όπως είπες και εσύ, πάμε παρακάτω. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από AlexandrosKle
hln3 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτό τον καιρό κάνω δοκιμές για να βελτιώσω την απόδοση του 5600Χ Sotr benchmark με ρυθμίσεις για cpu testing με παλιούς και νέους drivers gpu- δες πως αυξάνει το gpu bound 18 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε Με τον καινούριο driver κιόλας που έκανε καλύτερα τα πράγματα σε κάποιους τίτλους, εκτός αν ανέβασε το overhead μόνο για τους ίντελ. Είπαμε, φταίει ο ανάδρομος ερμής. Είναι μεγάλη η διαφορά στο gpu bound και αν δεις στο average πέφτει το gpu render Μετά όμως πάω και αλλάζω τα OC settings στην Gpu, κάνοντας testing με τους νέους drivers Χρειάστηκε δηλαδή να ξαναστήσω από την αρχή το OC για να βελτιώσω την απόδοση με τους νέους drivers ... πηγαίνοντας με την παλιά ρύθμιση η απόδοση έπεσε Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από hln3 3
AlexandrosKle Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, hln3 είπε Αυτό τον καιρό κάνω δοκιμές για να βελτιώσω την απόδοση του 5600Χ Sotr benchmark με ρυθμίσεις για cpu testing με παλιούς και νέους drivers gpu- δες πως αυξάνει το gpu bound ενώ έχω καλύτερα results σε cpu Ναι έχουν κάνει βελτιώσεις στους drivers και αυξάνει την απόδοση αρκετά σε ορισμένα παιχνίδια. Το ξέρω, αυτό λέω. Αλλά μου λένε για αυξημένο overhead στους drivers και ιστορίες. Της ίντελ τα cpu κατούρησαν στο πηγάδι φαίνεται και αντί να επωφελούνται, πέφτουν σε απόδοση.
hln3 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, AlexandrosKle είπε Ναι έχουν κάνει βελτιώσεις στους drivers και αυξάνει την απόδοση αρκετά σε ορισμένα παιχνίδια. Το ξέρω, αυτό λέω. Αλλά μου λένε για αυξημένο overhead στους drivers και ιστορίες. Της ίντελ τα cpu κατούρησαν στο πηγάδι φαίνεται και αντί να επωφελούνται, πέφτουν σε απόδοση. Στο sotr εμένα έπεσε η απόδοση αν δεις στο 2ο screen - βέβαια όταν ξανασέταρα το OC της κάρτας ανέβηκε. Και όπως σου ανέφεραν τα παλιά νούμερα ήταν με άλλες εκδόσεις windows, όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μεταβολές στα νούμερα, πρέπει να τα κρατήσεις όλα σταθερά για να είσαι σίγουρος πως δεν φταίει κάτι από τα παραπάνω
AlexandrosKle Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, hln3 είπε Στο sotr εμένα έπεσε η απόδοση αν δεις στο 2ο screen - βέβαια όταν ξανασέταρα το OC της κάρτας ανέβηκε. Και όπως σου ανέφεραν τα παλιά νούμερα ήταν με άλλες εκδόσεις windows, όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μεταβολές στα νούμερα, πρέπει να τα κρατήσεις όλα σταθερά για να είσαι σίγουρος πως δεν φταίει κάτι από τα παραπάνω Ρε συ θα με τρελάνεις; Έβγαζες 195 average με τους παλιούς και με τους καινούριους 203 average, οπότε βελτιώθηκες με το ίδιο oc που είχες. Από εκεί που δεν ήσουν gpu bound, έγινες σε κάποια σημεία gpu bound. Μετά άλλαξες το oc και ανέβηκες ακόμα περισσότερο σε απόδοση, πήγες 216. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από AlexandrosKle
Jts Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, hln3 είπε Στο sotr εμένα έπεσε η απόδοση αν δεις στο 2ο screen - βέβαια όταν ξανασέταρα το OC της κάρτας ανέβηκε. Και όπως σου ανέφεραν τα παλιά νούμερα ήταν με άλλες εκδόσεις windows, όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μεταβολές στα νούμερα, πρέπει να τα κρατήσεις όλα σταθερά για να είσαι σίγουρος πως δεν φταίει κάτι από τα παραπάνω Μόνο στο GPU, συνολικά τα frames που αυτό βλέπεις μόνο στα reviews ανέβηκαν, και με το σετάρισμα μετά ακόμα περισσότερο, αρκετά μεγάλο ποσοστό. 1
hln3 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, AlexandrosKle είπε Ρε συ θα με τρελάνεις; Έβγαζες 195 με τους παλιούς και με τους καινούριους 203, οπότε βελτιώθηκες με το ίδιο oc που είχες. Από εκεί που δεν ήσουν gpu bound, έγινες σε κάποια σημεία gpu bound. Μετά άλλαξες το oc και ανέβηκες ακόμα περισσότερο σε απόδοση, πήγες 216. Δεν βελτιώθηκα λόγω της gpu, όπως ανέφερα ήμουν στην διαδικασία να σετάρω τον 5600Χ. Λόγω cpu ανέβηκα, άλλωστε μιλάμε για settings που έχω ορίσει για να τεστάρω cpu και όχι την gpu! Τα frames της gpu αναλύονται στην στήλη, στο 2ο screen υπάρχει αισθητή βουτιά εκεί. Το βλέπω και λέω τι φάση, 33% gpu bound σε ανάλυση μούφα; Και κάθισα και ξαναπέρασα ρυθμίσεις στο afterburner...
hln3 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε Παραιτούμαι.- Από το σημερινό άρθρο Αναφορά σε κείμενο Also included for comparison are some Intel 10th-gen core processors including popular Core i5, i7 and i9 models. Then for the 12th and 13th-gen Core series processors we've tested using DDR4-3600 dual-rank CL14 memory and DDR5-6400 single-rank CL32 memory. All of this testing has been updated for this review, and benchmark data is fresh. https://www.techspot.com/review/2554-intel-core-i7-13700k/ Προφανώς και δεν μπορεί να έχει ακριβώς τα ίδια νούμερα όταν ξανατρέχει τα benches, πάντα υπάρχει μια διακύμανση, πόσο μάλλον όταν αλλάζει και bios, windows update, drivers κ.ο.κ Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2022 από hln3 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 1 hour ago, AlexandrosKle said: Η ειρωνεία πάντως είναι ότι εδώ δικαιολογίες βρίσκουμε αμέσως, ενώ στα games του techpowerup επειδή χαντακώθηκε ο 3D σε ένα παιχνίδι, το βγάζουμε πουλημένο. Μα και πριν μερικές μέρες έπεφτε κράξιμο στο TPU για τα reviews των 13th gen κι όχι από αυτούς που λες ότι το λένε τώρα "πουλημένο" . Βάζουμε ένα διάγγραμα τώρα από τον Χ για να αποδείξουμε τον ισχυρισμό μας, μετά από λίγο καιρό βάζει η άλλη "πλευρά" από τον ίδιο και τον βγάζουμε άχρηστο επειδή ένα άλλο διάγγραμα πλέον δείχνει χειρότερο αυτό που υποστηρίζουμε ή και αντίστροφα, πρώτα βάζουν οι άλλοι και κράζουμε εμείς και μετά από λίγο καιρό τον βάζουμε εμείς ενώ πριν λίγο καιρό τον κράζαμε. Αν κρατήσουμε για τα τελευταία 2-3 χρόνια ένα αρχείο κραξίματος/απαξίωσης για το κάθε site/YT channel, θα προσέξεις ότι δεν έχουν μείνει και πολλά ανέγγιχτα. 😛 2
AlexandrosKle Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Thresh είπε Μα και πριν μερικές μέρες έπεφτε κράξιμο στο TPU για τα reviews των 13th gen κι όχι από αυτούς που λες ότι το λένε τώρα "πουλημένο" . Αν κρατήσουμε για τα τελευταία 2-3 χρόνια ένα αρχείο κραξίματος/απαξίωσης για το κάθε site/YT channel, θα προσέξεις ότι δεν έχουν μείνει και πολλά ανέγγιχτα. 😛 Βάζουμε ένα διάγγραμα τώρα από τον Χ για να αποδείξουμε τον ισχυρισμό μας, μετά από λίγο καιρό βάζει η άλλη "πλευρά" από τον ίδιο και τον βγάζουμε άχρηστο επειδή ένα άλλο διάγγραμα πλέον δείχνει χειρότερο αυτό που υποστηρίζουμε. Το ξέρω🤣 Στο techpowerup όμως ανέφερα συγκεκριμένα τα games. Το κράξιμο πριν μερικές μέρες το έφαγε στα υπόλοιπα, ρεύματα/cinebench και τα συναφή, όχι στα παιχνίδια. Πουλημένο το έβγαλαν αυτοί που διαμαρτύρονταν ότι χαντάκωσε τον 3D.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 2 minutes ago, AlexandrosKle said: Το ξέρω🤣 Στο techpowerup όμως ανέφερα συγκεκριμένα τα games. Το κράξιμο πριν μερικές μέρες το έφαγε στα υπόλοιπα, ρεύματα/cinebench και τα συναφή, όχι στα παιχνίδια. Πουλημένο το έβγαλαν αυτοί που διαμαρτύρονταν ότι χαντάκωσε τον 3D. Και γιατί όμως ήταν ανίκανος ή πληρωμένος στο ένα κι όχι στο άλλο θα σου πει κάποιος? 😛 Καλώς ή κακώς έχουμε βρεθεί σε αυτό το σημείο...
kkatzos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, AlexandrosKle είπε Τέλος πάντων, δεν ξέρω αν το κάνει με δόλο ή όχι, ότι και να ναι, ρεύματα σκ@τά ιστορίες, ας κάνει ότι θέλει. Η ειρωνεία πάντως είναι ότι εδώ δικαιολογίες βρίσκουμε αμέσως, ενώ στα games του techpowerup επειδή χαντακώθηκε ο 3D σε ένα παιχνίδι, το βγάζουμε πουλημένο. 42 λεπτά πριν, Thresh είπε Μα και πριν μερικές μέρες έπεφτε κράξιμο στο TPU για τα reviews των 13th gen κι όχι από αυτούς που λες ότι το λένε τώρα "πουλημένο" . Εγώ πάντως δεν τους είπα ποτέ πουλημένους. Μόνο άσχετους. 🤣 29 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε Στο techpowerup όμως ανέφερα συγκεκριμένα τα games. Για το RAM scaling (που υποτιθέμενα δεν έδινε τίποτα) θα τους κράξουμε; Θα τους κράζουμε επιλεκτικά δηλαδή; Για το παρακάτω θα τους κράξουμε; Ίδια GPU, νεότερος driver -10% σε 4Κ η 3080. Έχει πολλά άλλα τέτοια. Δεν έκανες καλή έρευνα Αλέξανδρε.
leros2004 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Thresh είπε δεν έχουν μείνει και πολλά ανέγγιχτα. 😛 Γιατί δεν το λες να ξεμπερδεύουμε. Μόνο το userbenchmark έχει μείνει ανέγγιχτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα