Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Intel vs Intel κάνεις μια χαρά σύγκριση

Παλιά έλεγαν σε διάφορες δοκιμές CPUs ότι η μετάβαση από 2666Mhz σε 3600MHz RAM έδινε το πολύ 1-2% σε gaming. 😮

Είχαν και διαγράμματα οι απαράδεκτοι... 🤣

Δε σου εγγυάται κανείς ότι τα διαγράμματα τους που δείχνεις δεν έχουν αντίστοιχη αξιοπιστία...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε πληρωμένοι όλοι είναι ρε, μόνο ΠαπατζήςUnboxed και τα μυαλά στα κάγκελα! Για ακόμα μία φορά, οι ίντελ πέφτουν σε απόδοση ενώ οι ζεν ανεβαίνουν! Πάμε ρε Steve γίγαντα!

Έχουμε στο βίντεο με τον 3D, 245 frames average ο 12900Κ

image.jpeg.df6ee5f949ed249a80d14efb0f8ca1be.jpeg

Παρουσίαση ζεν 4, ο 12900Κ πέφτει στα 228 frames, καλά πάμε

89467984_zen4.jpg.4f1dd9ef8f2f411788429a9c65d53856.jpg

Παρουσίαση ράπτορ, ο 12900Κ πέφτει στα 215 frames! 

1512346671_.jpg.67d6db04e731ca9e04c01d1eb0e599b8.jpg

Πάμε ρε Steve τρέλα!

Ναι ξέρω παιδιά, φταίει ο ανάδρομος Ερμής! Συμβαίνουν αυτά!

Όποιος κοροϊδεύει το techpowerup(για τα games), άμα δει αναλυτικά τα αποτελέσματα/σύγκριση με παλιά reviews, μόνο ένα παιχνίδι θα βρει επιλήψιμο. Μπροστά στον Steve είναι γατάκια, ο άνθρωπος είναι χρυσωρυχείο, όσο ψάχνεις βρίσκεις!

Επεξ/σία από AlexandrosKle
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε

Ρε πληρωμένοι όλοι είναι ρε, μόνο ΠαπατζήςUnboxed και τα μυαλά στα κάγκελα! Για ακόμα μία φορά, οι ίντελ πέφτουν σε απόδοση ενώ οι ζεν ανεβαίνουν! Πάμε ρε Steve γίγαντα!

Πάμε ρε Steve τρέλα!

Όποιος κοροϊδεύει το techpowerup(για τα games), άμα δει αναλυτικά τα αποτελέσματα/σύγκριση με παλιά reviews, μόνο ένα παιχνίδι θα βρει επιλήψιμο. Μπροστά στον Steve είναι γατάκια, ο άνθρωπος είναι χρυσωρυχείο, όσο ψάχνεις βρίσκεις!

Έχω πειστεί ότι κάποια games τα testari στα ecores. Ακόμα ψάχνω πως κατάφερε τα αποτέλεσματα πχ. στο assetto corsa. 

Στην παρουσίαση των zen 4 3d oριακά 60αρι θα κρατάει ο 12900 :P 

Επεξ/σία από Herald

21 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε

Πάμε ρε Steve τρέλα!

τα εβγαλε ο steve και τα προσθεσε το techpowerup 😛

49 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Στο διάγραμμα που πρόσθεσα παραπάνω μου φαίνεται μια χαρά η κατάταξη.

Eμένα πάλι όχι. Είναι μάλλον ο μόνος που σε ακραία CPU bound σενάρια βγάζει πάνω τον 7950x από 7700x ας πούμε. Και είναι "αρκετά" πάνω, δεν είναι margin of error αυτή η διαφορά

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update:

Ρε θα μας τρελάνει ο άνθρωπος ρε! Τώρα με την 4090, του 12900K τα frames (και όλων των ράπτορ) στο spiderman έπεσαν κιάλλο!?! Αν είναι δυνατόν!

Με 3090 ti έχουμε 131 frames ο 12900Κ και 122 ο 12700Κ

image.jpeg.a4964769e8628ec96ce63b3c7a7e610b.jpeg

Κουμπώνουμε τώρα μια 4090 και ΧΡΑΑΑΑΠΠΠ! Πέσανε τα frames! Του ζεν 4 ανέβηκαν!

O 12900K στα 123 fps, ο 12700Κ στα 115, και ο 12600Κ από 113 πήγε στα 103! Πήρε τα 3 του!

1064583494_4090.jpg.bc03d2f20ac96e3e55c03d962b1066c8.jpg

Εντωμεταξύ έχει ανεβάσει βίντεο ο Χέραλντ στο συγκεκριμένο (και όχι μόνο) που του ρίχνει κατούρημα του Steve στην κυριολεξία, με τεράστιες διαφορές. Και μην πει κανείς ότι "Ααα ξέρεις τι έχει πειραγμένες μνήμες ο σουβλατζής". Άμα έδιναν τόσο οι μνήμες, ο 11400 μου τώρα θα έφτανε τους ράπτορ. Εκτός αν ο Χέραλντ έχει πάρει καναν Meteor Lake κρυφά και δεν το ξέρουμε. Εδώ έχουμε επιλεκτική πτώση και στους άλλους άνοδο. 

Φαντάζομαι η μόνη δικαιολογία θα είναι του τύπου " Ξέρεις τι, είναι μονοφασική η παροχή του ρεύματος στο σπίτι του, ε και τώρα με την 4090 βάζει και κανα αιρκοντίσιον, μαγειρεύει και η γυναίκα του στο γραφείο παράλληλα και υπερφορτώνεται η γραμμή, ε και για αυτό του πέφτουν λίγο τα frames μωρέ."

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε

Εντωμεταξύ έχει ανεβάσει βίντεο ο Χέραλντ στο συγκεκριμένο (και όχι μόνο) που του ρίχνει κατούρημα του Steve στην κυριολεξία, με τεράστιες διαφορές. Και μην πει κανείς ότι "Ααα ξέρεις τι έχει πειραγμένες μνήμες ο σουβλατζής". Άμα έδιναν τόσο οι μνήμες, ο 11400 μου τώρα θα έφτανε τους ράπτορ. Εκτός αν ο Χέραλντ έχει πάρει καναν Meteor Lake κρυφά και δεν το ξέρουμε. Εδώ έχουμε επιλεκτική πτώση και στους άλλους άνοδο. 

Δεν είναι πειραγμένες οι μνήμες μου ιδιαίτερα, μόνο primaries έχω ακουμπήσει. Οι δικές του ακόμα και σε XMP είναι καλύτερες, 6400c32 τρέχει και εγώ 6000c30.

To παράδοξο είναι ότι σε κάποια games όπως πχ cyberpunk βγάζω ακριβώς τα ίδια νούμερα. Σε κάποια άλλα είμαι 100-150fps πάνω (assetto corsa). Δεν ξέρω τι διάολο κάνει

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

Έχω πειστεί ότι κάποια games τα testari στα ecores. Ακόμα ψάχνω πως κατάφερε τα αποτέλεσματα πχ. στο assetto corsa. 

Στην παρουσίαση των zen 4 3d oριακά 60αρι θα κρατάει ο 12900 :P 

Στην παρουσίαση των 3D θα τον περάσει και κανας Athlon🤣

57 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν είναι πειραγμένες οι μνήμες μου ιδιαίτερα, μόνο primaries έχω ακουμπήσει. Οι δικές του ακόμα και σε XMP είναι καλύτερες, 6400c32 τρέχει και εγώ 6000c30.

Ναι μωρέ το ξέρω, και πειραγμένες τέρμα να ήταν, τέτοια διαφορά δεν δικαιολογείται με τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Armoral είπε

...

Κάντε κάνα τέτοιο και εδώ να δείτε τι έχει να γινει.

Κάτι τέτοια διαβάζω και πονάει η ψυχή μου... Ετσι μού'ρχεται να πάω να αγοράσω έναν R7  κι ας μην έχω μητρική γιατι έχω intel πλατφορμα... Και να τους την χαρίσω την ram - δεν την θέλω... Δεν μπορώ, λυγίζω με τέτοιες καταστάσεις αλα κοριτσάκι με τα σπίρτα, Βασιλάκης Καίλας, κλπ... Εαν δε, τύχει και βγει και η Λίζα κι αφήσει κανα δάκρυ να κυλήσει, είμαι ικανός ν'αλλάξω πλατφόρμα στο pc της κόρης μου...

Επεξ/σία από Eloy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Armoral είπε

image.png.a136517eb31a4b171ad2e22c0ab72316.png

https://www.tweaktown.com/news/88752/you-can-get-32gb-ddr5-for-free-at-microcenter-with-high-end-zen-4-cpu/index.html

Κάντε κάνα τέτοιο και εδώ να δείτε τι έχει να γινει.

Το σωστό κάνουν οι χρήστες πελάτες.

Όταν έχεις AM4 και υπάρχει δυνατό cpu να δώσει ζωή στην πλατφόρμα σου αγοράζεις αυτό με 200-350€ και πας παρακάτω. 

Πουλάς και το παλαιό σου CPU και σου βγαίνει μια αναβάθμιση σχεδόν τσάμπα.

Αυτή την στιγμή και οι δύο κατασκευαστές .... μας προτείνουν τα νέα τους καλούδια .... που άσχετα με το τι θα κάνει κανείς σε πλατφόρμα, μητρική ... τα Value υποτίθεται μοντέλα τους παίζουν στα 350-400€ ...

Για να θεωρηθεί value κατηγορίας ένα προϊόν πρέπει τιμολογιακά να κυμαίνεται max στα 150-200€. Αλλιώς Value δεν είναι και δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό που υπολογίζει για ένα πλήρες σύστημα 850-1200€ .

Συνεχίζουν λοιπόν να πουλάνε οι 5600/Χ, 5700Χ, 5800X3D  ανάλογα την χρήση. 

Αν βάλεις και τα κόστη πλατφόρμας στην εξίσωση, είναι σχεδόν σίγουρο πως ακόμα και σε νέο σύστημα να πας, το AM4 θα κοιτάξεις. 

Πρόσφατα εστησα (αναβάθμισα) για φίλο σύστημα με 5600 (απλό) , B450 και 16Gb DDR4 3600 .... με κόστος  250€ συνολικό τελικό ποσό.... Αυτό είναι VFM.  Και αυτός δεν έχει 4090 κάρτα ... Μια 580 θα οδηγήσει, που αν ποτέ βρεθούν χρήματα .... σε μια τύπου 5700X, 6700χ θα πάει και με ζόρι.

Μόλις έχουν να προτείνουν τα νέα καλούδια σε τέτοια κόστη οι κατασκευαστές, το συζητάμε.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 8

ισως οι κατασκευαστες δε μπορουν να κανουν deal το νεο reality μετα τις καραντινες και τον κοβιντ που αγοραζαν ολοι σα να μην υπαρχει αυριο και εκτοξευονταν οι τιμες.

νομιζουν οτι σε εισπραξεις θα εχουν παλι αυτα τα νουμερα που απλα δεν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, dsi44 είπε

ισως οι κατασκευαστες δε μπορουν να κανουν deal το νεο reality μετα τις καραντινες και τον κοβιντ που αγοραζαν ολοι σα να μην υπαρχει αυριο και εκτοξευονταν οι τιμες.

νομιζουν οτι σε εισπραξεις θα εχουν παλι αυτα τα νουμερα που απλα δεν.

Δεν το νομίζω. 

Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχαν αποσύρει όλα τα παλαιά μοντέλα από την αγορά και να κλείδωναν υψηλότερα τις τιμές στα νέα, αναγκαζοντάς μας είτε να μείνουμε με το παλαιό μας pc, είτε να τα σκάσουμε χοντρα.

Εδώ πουλάνε φτηνά , υπάρχουν τέτοια μοντέλα, αλλά όχι στις νέες τους παρουσιάσεις .

Από την άλλη δεν θεωρώ τόσο ακριβότερα τα 5nm από τα 7nm για να δικαιολογηθεί αυτή η αύξηση.  Είναι καθαρά θεωρώ λανθασμένο marketing ή μια άτυπη μεταξύ τους συμφωνία να μην μπουν σε πόλεμο τιμών , να μην χάσουν άμεσα την υπεραξία του νέου προϊόντος τα προϊόντα τους.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1

14 ώρες πριν, AlexandrosKle είπε

Ρε πληρωμένοι όλοι είναι ρε, μόνο ΠαπατζήςUnboxed και τα μυαλά στα κάγκελα! Για ακόμα μία φορά, οι ίντελ πέφτουν σε απόδοση ενώ οι ζεν ανεβαίνουν!

Οι Zen 3 πάντως σε κάποια φάση ανέβηκαν 2-3 fps γιατί άλλαξε μνήμες. Από 3200 πλέον τεστάρει με 3600.

Το γιατί πέφτουν οι AL, μήπως είναι θέμα μητρικής και PL;

Επίσης ... λες τη μισή αλήθεια για τον 12900K. Έπεσαν τα fps του 12900K + DDR5 αλλά για κοίτα 12900Κ + DDR4 στο Hitman 3 τα δύο τελευταία:

Ο 5950Χ πήρε 2 fps ενώ ο 12900Κ + DDR4 πήρε 22fps κατά τη μετάβαση 3090Ti --> 4090. Ο 12600Κ πήρε 15fps. Στην ίδια μετάβαση κάποιοι Zen 3 πέφτουν σε fps.

Αυτό που συμπεραίνω εγώ είναι ότι δεν κάνει στοχευμένες παπάτζες για να ανεβάσει τους AMD.

Μάλλον κάνει μπούρδες γενικά, έχει μπερδέψει τα νούμερα, δοκιμάζει σε άλλο σημείο κάθε φορά, δοκιμάζει με άλλους drivers (ο 522 έχει διαφορές και σε CPU overhead) ή όλα αυτά μαζί. Το γεγονός ότι δε συγκρίνονται τα τεστ μεταξύ τους δε σημαίνει ότι μεμονωμένα το κάθε τεστ είναι λάθος.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...