malakudi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Βρε παιδιά έχει αλλάξει κάτι με το αρνητικό CO; Γιατί με τον 5900X που έχω, ακόμα και με -10 σε όλους, τύχαινε (όχι πολύ συχνά αλλά τύχαινε) idle reboot. Δεν υφίσταται αυτό πλέον; Δεν έχω δοκιμάσει με νέα AGESA να πω την αλήθεια αλλά βλέπω να προτείνουν κάτι -30 και -25 σε όλα τα cores και διερωτώμαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steliosviper Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, malakudi είπε Βρε παιδιά έχει αλλάξει κάτι με το αρνητικό CO; Γιατί με τον 5900X που έχω, ακόμα και με -10 σε όλους, τύχαινε (όχι πολύ συχνά αλλά τύχαινε) idle reboot. Δεν υφίσταται αυτό πλέον; Δεν έχω δοκιμάσει με νέα AGESA να πω την αλήθεια αλλά βλέπω να προτείνουν κάτι -30 και -25 σε όλα τα cores και διερωτώμαι Έχει να κάνει με το κάθε τσιπάκι το πόσο αρνητικό co σηκώνει. Αλλά το όλα -20,-30 είναι κάπως αυθαίρετο. Είναι σταθερό το σύστημα ή μόνο για τα νούμερα το κάνουν; Πχ εγώ στο 5800Χ έψαξα ένα ένα το πύρινα και τον έχω +50mz και -25-25-20-10-5-30-10-25 Αυτός έχει τεστ σε 1080 και σε 2Κ https://m.youtube.com/watch?v=liDyy-ZZaWw Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από Steliosviper 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Steliosviper είπε Έχει να κάνει με το κάθε τσιπάκι το πόσο αρνητικό co σηκώνει. Αλλά το όλα -20,-30 είναι κάπως αυθαίρετο. Είναι σταθερό το σύστημα ή μόνο για τα νούμερα το κάνουν; Πχ εγώ στο 5800Χ έψαξα ένα ένα το πύρινα και τον έχω +50mz και -25-25-20-10-5-30-10-25 Αυτός έχει τεστ σε 1080 και σε 2Κ https://m.youtube.com/watch?v=liDyy-ZZaWw Κι εγώ κάπως έτσι το είχα ψάξει, είχα σε έναν -5. Μετά από 1,5 μήνα έφαγα reboot on idle. Θα το έλεγες και rock solid αλλά να που έφαγε μετά από 1,5 μήνα. Και επειδή είναι πολύ εκνευριστικό όταν συμβαίνει, το ακύρωσα τελείως το negative CO. Μήπως έχει σχέση το extra boost +50 κτλ; Αν δηλαδή δε το βάλεις καθόλου μήπως τότε δεν έχει θέμα με idle reboots; Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από malakudi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steliosviper Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, malakudi είπε Κι εγώ κάπως έτσι το είχα ψάξει, είχα σε έναν -5. Μετά από 1,5 μήνα έφαγα reboot on idle. Θα το έλεγες και rock solid αλλά να που έφαγε μετά από 1,5 μήνα. Και επειδή είναι πολύ εκνευριστικό όταν συμβαίνει, το ακύρωσα τελείως το negative CO. Μήπως έχει σχέση το extra boost +50 κτλ; Αν δηλαδή δε το βάλεις καθόλου μήπως τότε δεν έχει θέμα με idle reboots; Κάθε αύξηση στα mz του boost θέλει άλλο ψάξιμο… Άλλο co στα +50 άλλο στα 100 άλλο στα 150…. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 40 λεπτά πριν, ilos είπε Για τον θεό ακριβότερες και από τις x570 που τους κράξαμε τότε. Eκτός και αν κάνουν launch καινούργια σειρά - ονοματολογικά η b650 pro A kai pro P είναι τα φτηνά μοντέλα. Δεν έχει πιο κάτω κατηγορία. 😮 Mε 200€ ούτε backplate, αφού στην δίνουν συναρμολογημένη πάλι καλα να λες. 17 λεπτά πριν, Steliosviper είπε Έχει να κάνει με το κάθε τσιπάκι το πόσο αρνητικό co σηκώνει. Αλλά το όλα -20,-30 είναι κάπως αυθαίρετο. Είναι σταθερό το σύστημα ή μόνο για τα νούμερα το κάνουν; Πχ εγώ στο 5800Χ έψαξα ένα ένα το πύρινα και τον έχω +50mz και -25-25-20-10-5-30-10-25 Αυτός έχει τεστ σε 1080 και σε 2Κ https://m.youtube.com/watch?v=liDyy-ZZaWw Πρέπει να είναι μούφα το video. Στο MS flight έχει τον 3d τελευταίο, ενώ από όσο ξέρω στο συγκεκριμένο game γαζώνει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 21 λεπτά πριν, malakudi είπε Βρε παιδιά έχει αλλάξει κάτι με το αρνητικό CO; Εξαρτάται τον επεξεργαστή και την ψύκτρα, στον 5950χ είχα φτάσει μέχρι -30 all. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 43 λεπτά πριν, ilos είπε Για τον θεό ακριβότερες και από τις x570 που τους κράξαμε τότε. Μα η AMD είπε από 125$. Πως θα είναι η μητρική των 125$ όταν η MSI Β650Μ-Α έχει 200; Θέλω να πιστεύω πως είναι placement τιμές που δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα. Διαφορετικά θα πάει άπατη όλη η πλατφόρμα της AMD. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deu164 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το συνολικό κόστος της πλατφόρμας έχει εκτοξευτεί σε άλλο level... ok οι τιμές στις ddr5 έχουν πέσει αρκετά και σίγουρα θα κάτσουν και άλλο αλλά αν χρειάζεται πλέον 4-5 κατοστάρικα για μια αξιόλογη μητρική, αν οι 3D κυκλοφορήσουν με καπέλο 100-150-200 usd ανάλογα το SKU προσθέσουμε και μια αξιόλογη GPU με κόστος κοντά στο χιλιάρικο τουλάχιστον, new gen PSU... Το κόστος είναι εξωπραγματικό χωρίς προσφέρει κάτι ανάλογο στο gamiming. Δίνει την εντύπωση ότι προλάβουμε να αρπάξουμε τουλάχιστον σε ότι αφορά τον χώρο του gaming… Η κατάσταση διαμορφώθηκε κύριος από όσους έχωναν 3k+ για μια 3090 και 2k+ για μια 3080 βρήκαν έδαφος για άρμεγμα και πέσαν στο πιάτο με τα μούτρα... Αν για κάποιον είναι εργαλείο δουλειάς και ωφελείται οικονομικά από τις επιδόσεις τότε σίγουρα αξίζει. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι η amd θέλει να καθιερώσει 2 σειρές ταυτόχρονα μια με max performance, clocks & power consumption για productivity και οτιδήποτε δεν άφορά το gaming, και μια με max επιδόσεις σε gaming αλλά σχετικά μέτρια στα υπόλοιπα, one trick pony cpus. H δεν μπορεί αυτή τη χρονική περίοδο να συνδυάσει τα δυο σε ένα οπότε και προσπαθεί να μετατρέψει αυτή την αδυναμία τής σε προτέρημα, ή μπορεί αλλά θέλει να καθιερώσει κάτι ανάλογο με την intel με τη λιγότερη δυνατή χασούρα σε βάθος χρόνου. Η intel τα τσεπώνει με τα socket που τα αλλάζει σαν τα πουκάμισα η amd θα τα τσεπώνει με το σκεπτικό ότι κρατάς το υπόλοιπο hardware για διπλάσιο - τριπλάσιο χρόνο αλλά θα σου κοστίζει ακριβότερα και ταυτόχρονα θα σας δίνω top performance μεν αλλά one trick pony cpu's που κάποιους από αυτούς θα τους κοστολόγο με βάση τα πόσα μου λείπουν... Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από Deu164 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Deu164 είπε και μια με max επιδόσεις σε gaming αλλά σχετικά μέτρια στα υπόλοιπα, one trick pony cpus. Αν βγάλει 3d με 12core single CCD SMT off θα τα ***ήσει όλα. Και ας κάνει και 600€. Αλλά δεν θέλει - μπορεί να το κάνει, γιατί μετά δεν θα ξαναπουλήσει CPU σε gamers για τα επόμενα 5 χρόνια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deu164 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Herald είπε Αν βγάλει 3d με 12core single CCD SMT off θα τα ***ήσει όλα. Και ας κάνει και 600€. Αλλά δεν θέλει - μπορεί να το κάνει, γιατί μετά δεν θα ξαναπουλήσει CPU σε gamers για τα επόμενα 5 χρόνια Σωστά "max επιδόσεις σε gaming σε σχέση με τον ανταγωνισμό" γιατί αν ήθελε και 5900Χ 5950Χ3δ έβγαζε άλλα αυτόματος έβγαζε και DOA τους zen4 σε gaming επιδόσεις Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από Deu164 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 12 λεπτά πριν, Herald είπε Αν βγάλει 3d με 12core single CCD SMT off θα τα ***ήσει όλα. Και ας κάνει και 600€. Αλλά δεν θέλει - μπορεί να το κάνει, γιατί μετά δεν θα ξαναπουλήσει CPU σε gamers για τα επόμενα 5 χρόνια 12 core ccd στα Zen 4 δε προβλέπεται. Ίσως σε Zen 5. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οι zen 5 που θα είναι στα 3 nm, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχουν αυξήσεις σε cores . Η intel πρέπει να απαντήσει οπωσδήποτε στους server γιατί προς το παρόν σχεδόν όλα τα τσιπάκια φεύγουν εκεί της amd ,λίγο την απασχολεί το desktop , γιαυτό και οι τιμές αυτές, ειδικά στα χαμηλότερα μοντέλα Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από noFEARgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Οι zen 5 που θα είναι στα 3 nm, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχουν αυξήσεις σε cores . Έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο; Αν είναι να τους δούμε σε 1 χρόνο αξίζει να περιμένεις με το am4 από το να πας τώρα σε zen 4 Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, Herald είπε Έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο; Αν είναι να τους δούμε σε 1 χρόνο αξίζει να περιμένεις με το am4 από το να πας τώρα σε zen 4 Zen 5 πάει για 2ο ή 3ο τρίμηνο 2024. Του χρόνου θα έχουμε Zen4+ Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από malakudi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsi44 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 γιατι να δωσει ο ευρωπαιος 250+ για την πιο σαπια b650 οταν με τα ιδια λεφτα παιρνει μια χαρα z690 .... ολη η πλατφορμα αμ5 ειναι μια τρολια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα