azazil1190 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Για πείτε μου οι έχοντες 7αρηδες. Μνήμες μέχρι πόσο να περιμένω oc εφόσον μας κάτσει καλός imc(7800x3d) k hero x670 .Έφυγε παραγγελία σήμερα και από εβδομάδα θα παραλάβω λογικά .(Ξέρετε το pc του γιου αλλά θα παίξει λίγο και ο μπαμπάς 😆)Ram δεν έχω πάρει ακόμα αλλά τείνω προς 6400-6600 gskill. Υπάρχει λόγος να κοιτάξω για μεγαλύτερες τύπου 7200+? Νομίζω πως με 6400 και σφικτά timings θα είναι οκ. Τελικά τι ισχύει με τα νέα bios που πάνε τις μνήμες στα 8000? Αξίζει η είναι αέρας κοπανιστος Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2023 από azazil1190 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 15 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Τελικά τι ισχύει με τα νέα bios που πάνε τις μνήμες στα 8000? Αξίζει η είναι αέρας κοπανιστος Μέχρι να τα πιάσει κάποιος στα σοβαρά στα χέρια του, κανείς δεν ξέρει. Μάλλον δεν θα αξίζει με τους απλούς 7άρηδες, αλλά στους 3δ ίσως το b/w να έχει νόημα. Θα μας πεις εσύ, και ίσως ο άλλος κύριος που έξειξε τον επεξεργαστή πριν μια εβδομάδα και έκτοτε τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε Μέχρι να τα πιάσει κάποιος στα σοβαρά στα χέρια του, κανείς δεν ξέρει. Μάλλον δεν θα αξίζει με τους απλούς 7άρηδες, αλλά στους 3δ ίσως το b/w να έχει νόημα. Θα μας πεις εσύ, και ίσως ο άλλος κύριος που έξειξε τον επεξεργαστή πριν μια εβδομάδα και έκτοτε τίποτα. Θα πάω σε safe επιλογή 6400-6600 έτσι και και αλλιώς με ρεύμα ανεβαίνουν και αυτές στα 8000 και θα δούμε αν αξίζει .Όλα αυτά εφόσον μας το επιτρέψει imc k mobo.Πρεπει να κάτσω να διαβάσω λίγο ocnet να δω τι σκατα παίζει με τους μουρλους εκεί να πάρω μια γεύση γιατί πάω σε αχαρτογραφητα νερά αλλιώς 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 8 ώρες πριν, azazil1190 είπε Για πείτε μου οι έχοντες 7αρηδες. Μνήμες μέχρι πόσο να περιμένω oc εφόσον μας κάτσει καλός imc(7800x3d) k hero x670 .Έφυγε παραγγελία σήμερα και από εβδομάδα θα παραλάβω λογικά .(Ξέρετε το pc του γιου αλλά θα παίξει λίγο και ο μπαμπάς 😆)Ram δεν έχω πάρει ακόμα αλλά τείνω προς 6400-6600 gskill. Υπάρχει λόγος να κοιτάξω για μεγαλύτερες τύπου 7200+? Νομίζω πως με 6400 και σφικτά timings θα είναι οκ. Τελικά τι ισχύει με τα νέα bios που πάνε τις μνήμες στα 8000? Αξίζει η είναι αέρας κοπανιστος εισαι σιγουρος για asus μητρικη? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε εισαι σιγουρος για asus μητρικη? Γιατί το λες αυτό Χρήστο? Με αγχωνεις Ακόμα έχουν τα θέματα με τα καψίματα ? Δεν τα διόρθωσαν με το τελευταίο bios? Μου αρέσει το bios interface της asus ,το έχω συνηθίσει. Μετά σαν επιλογή έβλεπα την msi carbon(προλαβαίνω να αλλάξω παραγγελία) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Grisos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 9 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Γιατί το λες αυτό Χρήστο? Με αγχωνεις Ακόμα έχουν τα θέματα με τα καψίματα ? Δεν τα διόρθωσαν με το τελευταίο bios? Μου αρέσει το bios interface της asus ,το έχω συνηθίσει. Μετά σαν επιλογή έβλεπα την msi carbon(προλαβαίνω να αλλάξω παραγγελία) Απλά είναι οι πιο κομπλεξικές MB. Αλλά πέρα από τις κλινικές συμπεριφορές του BIOS, έγω είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο την ποιότητα longterm. Δλδ και σε Ζ790 σε ASUS θα πάω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 9 ώρες πριν, azazil1190 είπε Για πείτε μου οι έχοντες 7αρηδες. Μνήμες μέχρι πόσο να περιμένω oc εφόσον μας κάτσει καλός imc(7800x3d) k hero x670 .Έφυγε παραγγελία σήμερα και από εβδομάδα θα παραλάβω λογικά .(Ξέρετε το pc του γιου αλλά θα παίξει λίγο και ο μπαμπάς 😆)Ram δεν έχω πάρει ακόμα αλλά τείνω προς 6400-6600 gskill. Υπάρχει λόγος να κοιτάξω για μεγαλύτερες τύπου 7200+? Νομίζω πως με 6400 και σφικτά timings θα είναι οκ. Τελικά τι ισχύει με τα νέα bios που πάνε τις μνήμες στα 8000? Αξίζει η είναι αέρας κοπανιστος Με 6000 δε λένε ότι συνεργάζονται άριστα οι zen4 και δεν έχει νόημα για ταχύτερες σε αντίθεση με τους intel; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Μόλις τώρα, Grisos είπε Απλά είναι οι πιο κομπλεξικές MB. Αλλά πέρα από τις κλινικές συμπεριφορές του BIOS, έγω είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο την ποιότητα longterm. Δλδ και σε Ζ790 σε ASUS θα πάω. 😄 Ναι έχουν τα ψυχολογικά τους σαν μητρικές στα του bios(έχω και την απεξ ζ790 στον 13900) και την hero x570 στον 5800χ3δ αλλά στο σύνολο τους σαν μητρικές τις βάζω κορυφή στα τόσα χρόνια που τις χρησιμοποιώ. Είχαν αναφερθεί θέματα με το xmp στις asus x670 είχα διαβάσει και "λαμπαδιαζαν " κάποια cpu αλλά εάν δεν κάνω λάθος το εστρωσαν με το τελευταίο bios.Βεβαια από τοτε που διάβασα τα παραπάνω δεν έχω ασχοληθεί με την εξέλιξη του αμ5 2 λεπτά πριν, Armoral είπε Με 6000 δε λένε ότι συνεργάζονται άριστα οι zen4 και δεν έχει νόημα για ταχύτερες σε αντίθεση με τους intel; Λίγο που το έψαξα το πρωί με με καφέ εκεί παίζουν τελικά καλά Νικ. 6000-6200 και για τους τυχερούς τα 6400 με σφικτά timings.Μια γεύση την πήρα 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, azazil1190 είπε Γιατί το λες αυτό Χρήστο? Με αγχωνεις Ακόμα έχουν τα θέματα με τα καψίματα ? Δεν τα διόρθωσαν με το τελευταίο bios? Μου αρέσει το bios interface της asus ,το έχω συνηθίσει. Μετά σαν επιλογή έβλεπα την msi carbon(προλαβαίνω να αλλάξω παραγγελία) Δεν ξερω αν τα εχουν ακομα αλλα και μονο που τα ειχαν εγω προσωπικα δεν θα την επελεγα ,εχει κανει πολλα λαθη η asus σε σχεση με αυτο που πληρωνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 10 ώρες πριν, azazil1190 είπε Για πείτε μου οι έχοντες 7αρηδες. Μνήμες μέχρι πόσο να περιμένω oc εφόσον μας κάτσει καλός imc(7800x3d) k hero x670 .Έφυγε παραγγελία σήμερα και από εβδομάδα θα παραλάβω λογικά .(Ξέρετε το pc του γιου αλλά θα παίξει λίγο και ο μπαμπάς 😆)Ram δεν έχω πάρει ακόμα αλλά τείνω προς 6400-6600 gskill. Υπάρχει λόγος να κοιτάξω για μεγαλύτερες τύπου 7200+? Νομίζω πως με 6400 και σφικτά timings θα είναι οκ. Τελικά τι ισχύει με τα νέα bios που πάνε τις μνήμες στα 8000? Αξίζει η είναι αέρας κοπανιστος Ναι g1 παίξε με τον 78003d και ότι κάνει. Έχε στο νου σου ότι αυτή την περίοδο τα 6400 gskill είναι συνήθως Μ. Κομπλέ για g1 αλλά αν θες για χαβαλέ να δοκιμάσεις g2 δεν κάνουν. Για "σοβαρό" g2 θες dual ccd cpu, 1dpc mobo, και A-die ή καλύτερα 24Gbit M στικάκια. Η gene έχει 4 κατοστάρικα στο amazon.de δε ρίχνεις και σ αυτή μια ματιά 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Το 1.0.0.7c επιτέλους με άφησε να κάνω boot 6400 1:1, φαίνεται stable απο αρχικά test (y-cruncher/TM5/linpackXtreme), θα το αφήσω το βράδυ να τρέξει ένα TM5 μερικές ώρες για σίγουρα 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) On 12/08/2023 at 10:13, azazil1190 said: Γιατί το λες αυτό Χρήστο? Με αγχωνεις Ακόμα έχουν τα θέματα με τα καψίματα ? ... Μετά σαν επιλογή έβλεπα την msi carbon(προλαβαίνω να αλλάξω παραγγελία) Aν την λένε "carbon" δεν είναι και το πιό ενθαρρυντικό ( ), αλλά με την Asus δεν νομίζω να συναντήσεις προβλήματα. Εφαγαν τόσο ξύλο τελευταία και προσπαθούν να ανακτήσουν την φήμη τους ωστε είναι πιο πιθανό να συναντήσεις προβλήματα στις άλλες εταιρίες παρά στις Asus... Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2023 από Eloy 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ένα γρήγορο με XMP μονο Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2023 από billeiros 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Στις 29/7/2023 στις 4:50 ΜΜ, Aten-Ra είπε Δεν θα τρέξει κανείς σε Gaming τον 13900Κ σε 250W, όλοι αγοράζουν 13900Κ για να τον βάλουν στα 65W. Δε ξέρω τι κάνουν όσοι αγοράζουν 13900K για gaming, αλλά εγώ που αγόρασα 7950X για την multicore ισχύ του και όχι για gaming, από τη πρώτη μέρα τον τρέχω eco 105W TDP. Δε θα ψήνω το CPU για ώρες επειδή οι βλαμμένοι στην AMD ακολούθησαν τους άλλους βλαμμένους στην Intel και πήγαν το power limit στα 230-250W - για 6-7% απόδοση. Και 13900K να είχα πάρει, το power limit θα πήγαινε εκεί κοντά στα 140-150W. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Όλο αυτό το καιρό δούλευα τις μνήμες EXPO II. Είπα να προσπαθήσω να τις σφίξω λίγο και είμαι εδώ που δείχνει το attachment. Στην αρχή είχα σοβαρό πρόβλημα σταθερότητας μόλις έβαζα το powerdown disabled. Μετά κάπου διάβασα πως όταν βάζεις PowerDown disable, θέλει disable και το Memory Context Restore. Ισχύει αυτό γενικά; Στα 6200 τα παραπάνω settings βγάζουν errors. Χρειάζεται πάνω από 1,35V για 6200; Θα προτιμούσα να μην αυξήσω την τάση, ήδη είναι 0,25 πάνω από το default 1,10. edit: το GDM off που είναι στις ASUS; Δε το βρίσκω πουθενά. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από malakudi 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα