hammerd Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Ξερει κανεις αν ειναι μονο για γυρω απο την κατοικια του καθενος η αν μπορει να παει σε αλλη περιοχη ? 1
leolipop Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Θεωρητικα πρεπει να εισαι εντος δημου. Δηλαδη και ποδηλατο να κανεις , πρεπει να πας σε αλλη περιοχη ; Κυκλους δε μπορεις να κανεις θα ελεγε καποιος.
Joshua21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Στο έντυπο πάντως λέει αυτό: "Β6 Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου." Η λογική του μέτρου είναι να περιοριστούν όσο περισσότερο γίνεται οι μετακινήσεις, το να πας σε άλλη περιοχή για να ασκηθείς δεν συνάδει με τη λογική του μέτρου. 1
Fosforos Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 για ότι απορία έχεις πάρε την αστυνομία και ρώτα εγώ έτσι κάνω 1
Joshua21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, leolipop είπε Θεωρητικα πρεπει να εισαι εντος δημου. Αυτό πως προκύπτει? Το λέει σε κάποια ΠΝΠ, το έχει διευκρινίσει κάποιος από την κυβέρνηση, ή είναι δική σου εικασία? Επίσης το σπίτι μου είναι στα όρια του δήμου, στα 100 μέτρα στα δυτικά ξεκινούν τα όρια άλλου δήμου, αν περπατήσω 200 μέτρα προς τα δυτικά δλδ δεν θα με καλύψει το sms ή η βεβαίωση? 1
paylidis Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό πως προκύπτει? Το λέει σε κάποια ΠΝΠ, το έχει διευκρινίσει κάποιος από την κυβέρνηση, ή είναι δική σου εικασία? Επίσης το σπίτι μου είναι στα όρια του δήμου, στα 100 μέτρα στα δυτικά ξεκινούν τα όρια άλλου δήμου, αν περπατήσω 200 μέτρα προς τα δυτικά δλδ δεν θα με καλύψει το sms ή η βεβαίωση? Στην ίδια περίπτωση - είμαι στα 200 μέτρα από άλλους 2 δήμους. Μια μέρα Που έτρεχα μου ζήτησαν στοιχεία κλπ κ δε μου είπαν τίποτα... τώρα αν με έβρισκαν στην άλλη άκρη των δίπλα δήμων δε ξέρω τι θα γινόταν, προσωπικα πάντα έτρεχα σε ακριβά 2-3 χλμ από το σπίτι σε κύκλους... 1
leolipop Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό πως προκύπτει? Το λέει σε κάποια ΠΝΠ, το έχει διευκρινίσει κάποιος από την κυβέρνηση, ή είναι δική σου εικασία? Επίσης το σπίτι μου είναι στα όρια του δήμου, στα 100 μέτρα στα δυτικά ξεκινούν τα όρια άλλου δήμου, αν περπατήσω 200 μέτρα προς τα δυτικά δλδ δεν θα με καλύψει το sms ή η βεβαίωση? Αφου δε προσκυπτει απο πουθενα λεω αυθαιρετα οτι ειναι σε ακτινα 200 μετρων απο την οικια . Καλυτερα τωρα ; Φυσικα ειναι και δικη μου εικασια.Για αυτο ο κοσμος ρωταει σε φορουμ τα μελη του , για δικες τους εμπειριες και γνωμες.Αν οχι , τοτε ας απαντησει moderator , να ρωτησει ο ts την αστυνομια και να κλειδωσει το θεμα. Δεν καταλαβαινω το υφος σας μερικων εδω μεσα... 2
HateMe Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Πριν 3 μέρες που με σταμάτησαν για έλεγχο, ρώτησα τον κυρ πάτσο, και του κάνω συγκεκριμένα: - Κυρ πάτσε μου, εγώ κάνω καθημερινά περπάτημα 15-20 χιλιόμετρα, υπάρχει κάποιο όριο η δεν υπάρχει πρόβλημα; - Κανένα πρόβλημα μου κάνει αρκεί να έχεις στείλει μήνυμα και να έχεις την ταυτότητα σου μαζί. 2 1
leolipop Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Ξεκαθαρη απαντηση.Η αληθεια ειναι οτι απο οσα βλεπουμε στην τηλεοραση , τα προστιμα αφορουν μη αποστολη SMS η μη κατοχη ταυτοτητας.
Joshua21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 5 λεπτά πριν, paylidis είπε Στην ίδια περίπτωση - είμαι στα 200 μέτρα από άλλους 2 δήμους. Μια μέρα Που έτρεχα μου ζήτησαν στοιχεία κλπ κ δε μου είπαν τίποτα... τώρα αν με έβρισκαν στην άλλη άκρη των δίπλα δήμων δε ξέρω τι θα γινόταν, προσωπικα πάντα έτρεχα σε ακριβά 2-3 χλμ από το σπίτι σε κύκλους... Ε τι θα γινόταν? Ας πούμε μένεις Κουκάκι (όρια Δήμου Αθηναίων) και περπατώντας περάσεις την Καλλιρόης (άρα θα βρεθείς Δήμο Καλλιθέας), δεν θα σε καλύψει η βεβαίωση/sms παρόλο που είσαι μόνο 200m μακριά από το σπίτι σου? 9 λεπτά πριν, leolipop είπε Αφου δε προσκυπτει απο πουθενα λεω αυθαιρετα οτι ειναι σε ακτινα 200 μετρων απο την οικια . Καλυτερα τωρα ; Φυσικα ειναι και δικη μου εικασια.Για αυτο ο κοσμος ρωταει σε φορουμ τα μελη του , για δικες τους εμπειριες και γνωμες.Αν οχι , τοτε ας απαντησει moderator , να ρωτησει ο ts την αστυνομια και να κλειδωσει το θεμα. Δεν καταλαβαινω το υφος σας μερικων εδω μεσα... Πολύ καλύτερα, τώρα ξέρουμε πως ότι είχες γράψει δεν πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά μια και είναι εικασίες και αυθαίρετα συμπεράσματα. Και φρόντισε στο μέλλον όταν κάνεις εικασίες να το διευκρινίζεις, αλλιώς θα συνεχίσεις να βλέπεις το ίδιο "ύφος". 1
paylidis Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ε τι θα γινόταν? Ας πούμε μένεις Κουκάκι (όρια Δήμου Αθηναίων) και περπατώντας περάσεις την Καλλιρόης (άρα θα βρεθείς Δήμο Καλλιθέας), δεν θα σε καλύψει η βεβαίωση/sms παρόλο που είσαι μόνο 200m μακριά από το σπίτι σου? Προφανως πρέπει να υπάρχει η λογική και στις 2 πλευρές. Στη δίκη μου περίπτωση υπήρχε. Έχουν υπάρξει ωστόσο παράπονα από ποδηλάτες από τη Γλυφάδα που τους έγραψαν στη βούλα, θαρρείς και αν ξεκινήσεις να κανείς προπόνηση με το ποδήλατο θα κανείς κύκλους στο τετράγωνο...
leolipop Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Αφου δεν ειναι ξεκαθαρο για την πολιτεια , πως θα ειναι ξεκαθαρο για τον πολιτη ; Ας εδιναν νουμερο , βολτα κατοικιδιου εντος χιλιομετρου για παραδειγμα , σωματικη ασκηση 10χλμ (τυχαιο νουμερο). Αν και το 6 , εφοσον δεν προκαλει συνωστισμο (να βγουν 1000 ατομα να τρεξουν στην παραλιακη) εικαζω (για τον φιλο παραπανω που ειναι στη λιστα αγνοησης μου πια) ειναι το πιο ελαφρυ σε βαρυτητα παραβιασης καραντινας. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από leolipop
maniacos93 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Ρε παιδιά, δεν σας φτάνει το τετράγωνο γύρω από το σπίτι σας; Άντε, πηγαίνετε και ένα τετράγωνο παρακάτω. Αλλά μέχρι εκεί. Τι ερωτήσεις είναι αυτές; Πρέπει να υπάρχει και λίγο λογική αυτές τις ημέρες. 3 2
arisg90 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Η Κοινή Υπουργική Απόφαση διπλασιασμού των προστίμων από 150 σε 300 ευρώ και αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας, όπως έχει διατυπωθεί, φαίνεται να περιλαμβάνει, ίδια πρόστιμα, για την άσκοπη μετακίνηση ακόμη και μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής! Δηλαδή, όποιοι πολίτες κινηθούν παράνομα, αναιτιολόγητα, εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας τους, θα τους επιβάλλεται το πρόστιμο των 300 ευρώ. Ως γνωστόν όμως η Αττική, χωρίζεται σε 8 περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα η Νομαρχία Αθηνών χωρίζεται σε Κεντρικό, Βόρειο, Δυτικό, Νότιο Τομέα, η Νομαρχία Πειραιώς σε αυτές Πειραιώς, Νήσων, όπως επίσης οι περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Στελέχη της Αστυνομίας θα ζητούσαν διευκρινήσεις σχετικά με την νέα ΚΥΑ, καθώς όπως έχει γραφεί -αν δεν έχει γίνει λάθος- ερμηνεύεται ως εξής: Οι αιτιολογίες μετακίνησης ισχύουν, ωστόσο όποιος πολίτης, πεζός ή οδηγός, κινηθεί παράνομα και άσκοπα εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας του, θα του βεβαιώνεται πρόστιμο 300 ευρώ και ανάλογα αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας, και 150 ευρώ αν κινηθεί το ίδιο παράνομα εντός περιφερειακής ενότητας.
afragorn Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Στη κρίση του αστυνομικού πιστεύω είναι καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη οδηγία. Σου κάνει έλεγχο που σε βρήκε και σε τι απόσταση είναι η διεύθυνση του σπιτιού σου. Αν είσαι τώρα 2 ή 3 χλμ μακριά, ο Θεός και η μοίρα μας τι θα αποφασίσει ο αστυνομικός. Εγώ πάντως κινούμαι κυκλικά σε ακτίνα 1χλμ (περίπου) από το σπίτι μου. Κάνω έναν μεγάλο κύκλο και γυρνάω πίσω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις