IKARIWTHS Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) καλημερα παιδια ,πριν μερικους μηνες εγκατεστησα τα τελευταια linux mint σε ολους τους υπολογιστες του σπιτιου για λογους ιδιωτικοτητας και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος,μια μικρη ερωτηση εχω μονο στην εικονα που επισυναπτω εκει που δειχνω με το βελακι υπαρχει μια καρτελα του πανελ η οποια υπερκαλυπτει τις καρτελες του περιηγητή,υπαρχει τροπος να την απενεργοποιησω? Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από IKARIWTHS
Fotis_Greece Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Ασχετο αλλα τι σχεση εχει το Linux Mint με την ιδιωτικοτητα σου? Οτι στοιχεια μαζευε και με τα Windows η Google απο εσενα, θα συνεχισει κανονικα να τα μαζευει και με το Linux. P.S Και εγω Mint χρησιμοποιω, αλλα δεν μου βγανει αυτη η καρτελα.
jim_p Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μηπως αυτο που δειχνεις ειναι το... κειμενακι που εμφανιζεται οταν πας το ποντικι πανω απο κατι (hover)?
IKARIWTHS Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Να ειναι δυσλειτουργια του οπερα? οπως θα δειτε η καρτελα που ειναι ανοικτη ειναι τερμα δεξια,οποτε αν επιστρεψω στις καρτελες αριστερα με εμποδιζει να τις ανοιξω 9 λεπτά πριν, jim_p είπε Μηπως αυτο που δειχνεις ειναι το... κειμενακι που εμφανιζεται οταν πας το ποντικι πανω απο κατι (hover)? αυτο ειναι αλλα στον οπερα παραμενει Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από IKARIWTHS
jim_p Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Αν δεν στο κανει σε αλλους browsers, τοτε ναι ειναι κουσουρι του opera. Βεβαια, δεν μου συμβαινει στη δικη μου opera. Επισης, αν την εχεις βαλει απο το store (που δεν θυμαμαι πως το λενε), δοκιμασε να την απεγκαταστησεις και να την βαλεις απο το deb που δινει το site της.
IKARIWTHS Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 20 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε Ασχετο αλλα τι σχεση εχει το Linux Mint με την ιδιωτικοτητα σου? Οτι στοιχεια μαζευε και με τα Windows η Google απο εσενα, θα συνεχισει κανονικα να τα μαζευει και με το Linux. P.S Και εγω Mint χρησιμοποιω, αλλα δεν μου βγανει αυτη η καρτελα. Αντι της google ποια μηχανη αναζητησης προτεινεις? 18 ώρες πριν, jim_p είπε Αν δεν στο κανει σε αλλους browsers, τοτε ναι ειναι κουσουρι του opera. Βεβαια, δεν μου συμβαινει στη δικη μου opera. Επισης, αν την εχεις βαλει απο το store (που δεν θυμαμαι πως το λενε), δοκιμασε να την απεγκαταστησεις και να την βαλεις απο το deb που δινει το site της. Απο οτι βλεπω εχει να κανει με την οπερα,στον firefox οντως δε συμβαινει.Δυστυχως κατεβαζω το .deb παντα απο την επισημη ιστοσελιδα της οπερα οποτε ειναι ενημερωμένο
gakos1112 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε Αντι της google ποια μηχανη αναζητησης προτεινεις? https://duckduckgo.com/
rhtoras Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Yπάρχει και το start page που είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία του google. Αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρουν τα δεδομένα να του τα παίρνει κάποιος αλλά συγκεκριμένα η Ρωσία τότε υπάρχει και η Ρώσικη εκδοχή της google η yandex. Ο Web browser της yandex ειναι από τους πιο γρήγορους και ελαφριούς παντως.
metropontikas Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Η duckduckgo πάντως συνεργάζεται στενά με τη yahoo (όπως αναφέρεται εδώ), συν ότι υπάγεται στη νομοθεσία των ΗΠΑ. Η startpage εξαγοράστηκε από μια εταιρεία συλλογής δεδομένων, όπως γράφει το παραπάνω λινκ. Εγώ χρησιμοποιώ την qwant.com, και είμαι αρκετά ευχαριστημένος προς το παρόν. Σε κάποια φάση θέλω να δοκιμάσω και τη metager.org που προτείνει η ιστοσελίδα που παρέθεσα παραπάνω.
IKARIWTHS Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 οποτε αν καταλαβα καλα δεν υπαρχει καποια που να ξερουμε σιγουρα οτι δε συλλέγει δεδομενα
metropontikas Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε οποτε αν καταλαβα καλα δεν υπαρχει καποια που να ξερουμε σιγουρα οτι δε συλλέγει δεδομενα απ'όσο καταλαβαίνω, από τη στιγμή που μια υπηρεσία υπάγεται σε νόμους των ΗΠΑ, της ΕΕ και των δικτύων 5/9/14 eyes, είναι υποχρεωμένη να κρατά κάποια στοιχεία των χρηστών της. Η πιο "ασφαλής" μηχανή αναζήτησης δείχνει να είναι η swisscows που υπάγεται στην ελβετία (η οποία αν δεν κάνω λάθος έχει "καλούς" νόμους όσον αφορά το ιδιωτικό απόρρητο και την διαδικτυακή ασφάλεια), αλλά δεν το έχω ψάξει και ιδιαίτερα για να σου πω την αλήθεια.
noa113 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Πρόσφατα έμαθα επίσης και για τιςμηχανές αναζήτησης: https://www.ecosia.org/ https://search.lilo.org/ αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει εκτεταμένα ακόμη... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα