Προς το περιεχόμενο

SOS , ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΑΧΤΟR 6Υ080ΜΟ, ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΟΥ?

ledbyzeppelin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, εδω και καποιες μερες αρχισε το προβλημα μου με τον MAXTOR S-ATA 80 δισκο μου, τον εχω 4 μηνες μολις , και αρχισε να μου βγαζει μηνυματα λαθους εκει που πηγαινα να διαβασω (και οχι οταν πηγαινα να γραψω), το μυνημα που μου βγαζει συνεχεια ειναι το εξης:

"Τα Windows δεν ηταν δυνατον να αποθηκευσουν ολα τα δεδομενα για το αρχειο D:\$Mft τα δεδομενα χαθηκαν.Αυτο το σφαλμα μπορει να προκληθει απο μια αποτυχια του υλικου του υπολογιστη η της συνδεσης δυκτυου.Προσπαθηστε να αποθηκευσετε αυτο το αρχειο σε αλλη θεση"

Αυτο το μηνυμα πρωτοβγηκε πριν 3-4 μερες , ξαναβγηκε χτες και τωρα πια βγαινει συνεχεια με το που παω να διαβασω απο τον σκληρο.Οταν γραφω σ αυτον δεν το βγαζει το μηνυμα γραφει κανονικα!εχω γεματο το σκληρο με 6500 mp3 και χιλιαδιο αλλα πραγματα!ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΩ! :evil:

Το επομενο που εκανα ηταν να μπαινω και να αντιγραφω αρχεια απο αυτον τον σκληρο στον αλλο που εχω (εναν Seagate 20gb) και γραφει μερικα αρχεια και επειτα ξανα το ιδιο προβλημα και κολλανε ολα!κανω επανεκκινηση και ξαναγραφω κανα 2 αρχεια και παλι τα ιδια! :twisted:

Εκανα φορματ στον αλλο σκληρο που ευτυχως εκει ειχα τα Windows μηπως κολλησαν αυτα και δημιουργησαν το προβλημα, αλλα τα ιδια.οποτε εχω βγαλει τωρα εκτος τον maxtor και δεν ξερω τι να κανω! Φορματ δεν κανω ακομα στον Maxtor γιατι θελω τα δεδομενα μου...

Εχετε καμια λυση να προτεινετε? Υπαρχει? βοηθεια plz!

Τον εχω αγορασει απο e-shop και ειναι ακομα στιν εγγυηση , αλλα απο θεσνικη αντε ξαναστειλε τον πισω χανοντας ολα τα δεδομενα σου!!!!

To συστημα μου ειναι Athlon xp 2600+ barton , 512 mb memory , seagate 20gb , Maxtor 80gb(dead?) , dvd nec-1300a , win xp sp1

Παιδια βοηθεια γιατι θα τον σπασω !!!!!!! Η θα τον καψω καλυτερα!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Δημοσ.

επισης ξεχασα να γραψω οτι στο συστημα εχω και dvd-rom sony , καρτα γραφικων fx5200, audigy sound card , pixelview playtv pro ,350W τροφοδοτικο , jetway motherboard....

Βοηθεια παιδια... καμια ιδεα?

Δημοσ.

Κατ'αρχήν δες μήπως είναι πρόβλημα καλωδίου (δοκίμασε κάποιο άλλο).

Αν όχι, κατέβασε το διαγνωστικό utility της Maxtor, τσέκαρε μ'αυτό το δίσκο και δες τι error code θα σου βγάλει (μπορεί να μη βγάλει και τίποτα).

Αν όμως σου βγάλει κάποιο error code τότε το μόνο που μένει είναι να τον αλλάξεις.

Όσο για τα δεδομένα, το backup είναι πάντα η μόνη σίγουρη λύση αφού ποτέ και με κανένα δίσκο δε μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος.

8) 8) 8)

Δημοσ.
Όσο για τα δεδομένα, το backup είναι πάντα η μόνη σίγουρη λύση αφού ποτέ και με κανένα δίσκο δε μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος.

H ama exeis lefta pairneis dyo diskous kai tous exeis se RAID 1. Dystyxws omws lefta den exoume. :P

Δημοσ.

filate ta rouxa sas na exete ta misa.tha elega kala na patheis alla den to leo.re GAMOTO GIA BACKUP den akoute pote.exeis 6500 mp3 kai den exeis parei pote backup.den ixe perasei pote sto mialo sou oti mporei na xtipisei o skliros i akoma xirotera na kaei epitopou?????ena dvd-rw den mporeis na pareis.10 dvd kai tha ta ixes ola ekei mesa kai den tha se niaze.tora ante trexa.kane auto pou sou pan .allaxe kalodio kaialli ipodoxi reumatos katebase to maxtor blast tools gia ton maxtor kai tsekare ton.des an mporeis na ton kaneis ghost apo auton ton disko se enan allo.

Δημοσ.

Τα φυλαω τα ρουχα μου οσο μπορω! τα mp3 τα εχω καποια σωσμενα σε cd, και dv rec εχω , απλα γυρω στα 150 album τα χα κανει mp3 θα πρεπει να τα ξανακανω αν δε μπορεσω να τα σωσω!

Το κουφο που κανει ο σκληρος ειναι το εξης τωρα, τον εχω εντελως εκτος ρευματοσ και καλωδιου, και οταν μετα απο ωρα ξανασυνδεω απο την αρχη , (χωρισ να ναι στο ρευμα το συστημα φυσικα) , τον αναγνωριζει , προλαβαινω σωζω αρχεια μεχρι που μου ξαναβγαζει το μυνημα λαθους! οποτε τα δεδομενα δεν εχουν παθει τιποτα μεσα στο σκληρο! επειτα τα γραφω dvd! το θεμα ειναι , με ενα format θα γινει η δουλεια και θα δουλεψει κανονικα ο σκληρος? η να τον στειλω πισω με την εγγυηση που χει , μην τον εχω και μου ξαναχαλασει και χασω δεδομενα!

Αυτες οι κιτρινεσ πινακιδες ρε παιδια που μου βγαζει στην γραμμη εργασιων και μου λεει για το προβλημα που σας ειπα παραπανω , τις εχει βγαλει και σε κανεναν αλλον? αν εχει κανεις την ιδια εμπειρια , plz ας μας πει τι εγινε και τι εκανε!

:( :)

Δημοσ.

autes oi pinakides pou sou bgenoun einai sostes.tha deis kai to minima poles fores write delayed failed .kapos etsi.poles fores me ena format mporei na erthei sta isa tou .TO PIO SOSTO POU THA KANEIS einai na katevaseis to manager gia ton disko sou.MAX BLAST tools apo to site tis maxtor kai apo ekei kai mono apo ekei tha kaneis test ton disko kai ama sou bgalei status ok tote einai entaxei allios ton stelneis piso kai tous grafeis oti ton tsekares me to manager tou maxtor kai exei problima.tha kaneis to extended test ennoite kai tha kanei kana 20 lepta.oti problima kai na exei tha sto brei ama exei.oso gia ta backup pare oti mporeis.

Δημοσ.

Παιδια εκανα format στον σκληρο και το προβλημα συνεχιζεται , μου λεει το εξης αυτην τη στιγμη "disk failed!!! Disk location: <controller 0, channel 0, Master>

Με το προγραμμα της maxtor που ελεγχει για σφαλματα τον σκληρο δεν μου τον βρισκει καν , μηπως φταιει που ειναι SATA? Μηπως το powermax βρισκει μονο ΑΤΑ συσκευες? Οποτε δεν μπορω να βρω κωδικο σφαλματος για να αποστειλω στη Maxtor.

Οταν κανω φορματ στον σκληρο το κανει σε καμια 10 δευτερολεπτα μολις. Ξερει κανεις πως θα του κανω low level format? Μηπως ετσι φτιαξει!!!!

Δεν ξερω παντως τι να κανω. Help!!!!

Και ποιος το στελνει τωρα στην e-shop!!! Εχει στειλει κανεις σας κατι ελλατωματικο πισω στο e-shop? Πως ηταν απο θεμα εξυπηρετησης? Η θα κανουν κανα χρονο να μου στειλουν αλλον?

Αν και με οσα εγιναν απογοητευτικα και δεν ξαναπαιρνω SATA Μaxtor! Θα παω για καναν απλο Seagate που μεχρι τωρα μου αποδειχτηκαν σκυλια! :)

Δημοσ.

grigoro format ton ekanes kai perimeneis na sou brei lathos.argo format prepei na ton kaneis kai oxi quick.ama ton kaneis quick den psaxnei gia ellatomatikes perioxes apla sbinei to fat.tha baleis na kanei argo format kai meta me chkdsk entoli mporeis na deis an exei bad tracks.mia xara einai oi serial ata diskoi alla tha itan kalitera na eperner enan western digital.i diafora stin timi ine tipota.tespa.balton na ginei argo format kai apo ekei tha katalaveis. :shock:

Δημοσ.

Φιλε μου στις επιλογες για φορματ εχει quick format και αργο, εγω το εχω απενεργοποιημενο το quick format! οποτε περιμενω λογικα να εκανε το αργο.

Πριν λιγο που εκανα check disk απο τα windows και εβαλα να κανει surface scan για να βρει τυχον λαθη , οπως παντα ξεκινησε κανονικα και σε καποια φαση κολλησε και παλι το ιδιο μυνημα λαθους που βλεπω τοσες μερες!!! βαρεθηκα πια να το βλεπω :shock:

Καθε φορα που ξεκινω τον υπολογιστη ολα καλα , αναγνωριζεται ο σκληρος και με το περασμα της ωρας , με το "ζεσταμα", παλι το ιδιο προβλημα....

Καλοι οι Serial αλλα αυτος δε μυ βγηλε μαλλον και σε ταχυτυτες δεν μου δωσε πολλα παραπανω απο τον 20ρη τον Seagate που εχω!!! Τι να πω να παω για αλλη εταιρια? Ειναι μολις 3 μηνων και κατι , να τον στειλω πισω στην e-shop? θα μου στειλουν αλλον ? και μπορω να αλλαξω επιλογη να παρω αλλο μοντελο? ποιος ξερει...... και να σκεφτειτε οτι με εναν Quandum fireball του 98 δεν εχω αντιμετωπισει ποτε προβλημα , ακομα δουλευει το σκυλι!!!! :twisted:

Δημοσ.

efoson sto ekane kai se surface test tote stilton piso kai grapse kai ola auta pou ipes oti bgazei error ktl kai tha ston allaxoun.akoma kai na sou pei blakies to katastima tote ton stelneis kai exoteriko akoma.alla den tha sou poun tipota.tha mporouses na baleis anemistiraki na ton pagonei kai na deis an tha sou kanei ta idia alla oti kai na ginei enas normal diskos den thelei anemistirakia.opote ASIZITITI to girnas.ama tous peis na pliroseis diafora na pareis kati kalitero mporei kai na ginei an kai sinithos den to kanoun.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια το εστειλα τελικα πισω στο e-shop και σε λιγοτερο απο μια βδομαδα μου στειλαν πισω καινουριο , προς το παρον δουλευει ρολοι!!!!!

Ελπιζω να μη μου χαλασει κι αυτος ξαφνικα χωρις λογο , γιατι θα τη #!@%$

την Μaxtor!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ποια ειναι κατα τ αλλα η γνωμη σας για τα προιοντα της Maxtor και ιδιως για αυτον τον δισκο? Τον εχει καποιος αλλος ? ειναι ευχαριστημενος?

Παντως το e-shop εδωσε ρεστα! Πρωτη φορα στελνω κατι πισω και ολα εγιναν πολυ γρηγορα και σωστα! :D :D :D :D

Δημοσ.

Paidia kai egw eixa akrivws to idio problem me ton ledbyzeppelin (idio minima ktl me ton idio akrivws sklhro kai agorasmeno apo to e-shop - syptwsh?). Borei na exasa arxeia alla meta apo low level format kai exoxinistiko elegxo o sklhros itan ok. To allithino problem xerete pio htan? H 8ermokrasia! Evala ena kalytero trofodotiko kai ena fan parapanw kai to problem den exei xanaginei edw kai 3 mhnes kai afinw to pc polles ores anoixto (mexri kai 5 meres).

Tha mou peite twra pou to katalava oti htan i 8ermokrasia? Otan protoeida to mhnima sta xp, ekana amesws shutdown ta winxp. Otan xekinhsa to pc meta apo 5', o promise controller den evriske kan ton sklhro. Allaxa SATA kalwdio alla mataia, tipota pali. E, afinw to pc kleisto gia 20' kai meta ton xanavrhke ara? Opws leei kai h Maxtor sto site, oi Maxtor exoun elekth 8ermokrasias pou apotrepei thn leitourgeia tou se periptwsh ypsilws 8ermokrasiwn. Oute pou to gnwriza gia na pw tin ali8eia!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...