Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, mp123 είπε Να φανταστώ ( τι να φανταστώ σίγουρο το έχω οι περισσότεροι ) ότι εάν πάθει ζημιά ένα λάστιχο και δεν επιδιορθώνετε αλλάζετε μόνο αυτό με καινούριο. και όχι ολα μαζί σετ άσχετα εαν έχετε αλλάξει ολα τα λάστιχα πχ πριν ένα χρόνο. Αν ειναι λαστιχο εκει που εχει κινηση το αυτοκινητο (συνηθως μπροστα ) και ειναι ενος χρονου τα λαστιχα γιατι να μην βαλεις τα πισω εμπρος και το ενα μπροστινο μαζι με το καινουργιο πισω ? 1
mp123 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Σοβαρά τωρα εάν μου τύχει μόνο και μόνο για ψυχολογικούς λόγους ολα θα τα αλλάξω. Δεν παίζει με τίποτα να αλλάξω μόνο ένα.
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, lary7 είπε Από ότι λένε μάλλον ναι. Γεμίζει τοξικό αφρό το λάστιχο και για να το καθαρίσεις θέλει πολύ δουλειά που δεν πιστεύω να αναλαμβάνει ένας λαστιχας, ήδη θα πρέπει να καθαρίσει ζάντες. Η καλύτερη λύση αν δεν υπάρχει ρεζέρβα είναι το κορδόνι, το βάζεις πας στον προορισμό σου και με την πρώτη ευκαιρία πας σε λάστιχα για κανονική επιδιόρθωση. Καλό είναι αν μπει κορδόνι σε μπροστινό λάστιχο αυτό να γίνει τράμπα με το πίσω για μεγαλύτερη ασφάλεια. Το κορδόνι είναι μόνο αν πατήσεις καρφί που χάνει αέρα,γιατί μπορεί και να μην χάνει.Αν έχεις σκίσιμο δεν κάνει τίποτα,ουτε και το υγρό κάνει σε αυτή την περίπτωση. 1
thanasisxask Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το κορδόνι είναι μόνο αν πατήσεις καρφί που χάνει αέρα,γιατί μπορεί και να μην χάνει.Αν έχεις σκίσιμο δεν κάνει τίποτα,ουτε και το υγρό κάνει σε αυτή την περίπτωση. Το υγρό κάνει σε σκισμένο λάστιχο αλλά μέχρι κάποια χιλιοστά σκισιματος (πρέπει να δω το manual).
lary7 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το κορδόνι είναι μόνο αν πατήσεις καρφί που χάνει αέρα,γιατί μπορεί και να μην χάνει.Αν έχεις σκίσιμο δεν κάνει τίποτα,ουτε και το υγρό κάνει σε αυτή την περίπτωση. Αυτο εννοείται, ευτυχώς σκίσιμο δεν μου εχει τύχει τόσα χρόνια, συνήθως βίδες...
nick#18 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Τοσο περιπου παιζουν τα ελαστικα αυτα.. εχουν παραξενες διαστασεις.. 115/70r16.. με ενα γρηγορο γκουγκλαρισμα βρισκεις αποτελεσματα και ισως φθηνοτερα π.χ. https://www.gumi7.com/gr/elastika-autokinetou/MAXXIS-M9500N-115-70-R16-92M/IS135010.html Ο λογος φανταζομαι ειναι πως επειδη ειναι μη κινησιμο προιον για το λιανικο εμποριο, με ιδιαιτερες διαστασεις και συγκεκριμενη χρηση που πολυ λιγοι θα αναζητησουν, σου λεει εδω ειμαστε.. αν θελει καλως, αν δε θελει, ο επομενος.. Επισης σιγουρα απο την πλειοψηφια του VW Group θα κανουν οι ρεζερβες. Αν τελικα γινει ερευνα σε μαντρες ανακυκλωσης για να γινει αγορα στα 40€ π.χ. οι βενζινες και ο κοπος αξιζουν? 1
Makis38 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Ακόμη και εάν έχετε οδική, «μην» την χρησιμοποιείτε για μία απλή αλλαγή σκασμένου ελαστικού εφόσον έχετε ρεζέρβα. Αλλάξτε το μόνοι σας και αφήστε την οδική για κάποιον που την έχει πραγματικά ανάγκη. Δόγμα 4Τ. 3
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 7 ώρες πριν, Makis38 είπε Ακόμη και εάν έχετε οδική, «μην» την χρησιμοποιείτε για μία απλή αλλαγή σκασμένου ελαστικού εφόσον έχετε ρεζέρβα. Αλλάξτε το μόνοι σας και αφήστε την οδική για κάποιον που την έχει πραγματικά ανάγκη. Δόγμα 4Τ. Οταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν που είναι η ρεζέρβα και ο γρύλος ζητάς πολλά. 2
gairf Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Όταν πληρώνω οδική βοήθεια απαιτώ από αυτή να μου παρέχει ότι χρειαστω , δεν είναι αναγκασμένος κανένας να ξέρει να αλλάζει τροχό. 2
georgekz750 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 13 ώρες πριν, Makis38 είπε Ακόμη και εάν έχετε οδική, «μην» την χρησιμοποιείτε για μία απλή αλλαγή σκασμένου ελαστικού εφόσον έχετε ρεζέρβα. Αλλάξτε το μόνοι σας και αφήστε την οδική για κάποιον που την έχει πραγματικά ανάγκη. Δόγμα 4Τ. Και οταν πληρωνετε ιδιωτικη ασφαλεια υγειας μην τη χρησιμοποιειτε για ενα απλα σπασμενο ποδι. Φτιαξτε το μονοι σας και αφηστε την ιδιωτικη ασφαλεια για καποιον που επαθε εμφραγμα. Εσεις παντως συνεχιστε να πληρωνετε τις παροχες που δεν χρησιμοποιειτε. Δογμα ασφαλιστικης εταιριας.
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 18 λεπτά πριν, gairf είπε Όταν πληρώνω οδική βοήθεια απαιτώ από αυτή να μου παρέχει ότι χρειαστω , δεν είναι αναγκασμένος κανένας να ξέρει να αλλάζει τροχό. Ετσι ακριβως.....Ξερω να αλλαξω λαστιχο αλλα γιατι να λερωθω και να κανω πιο πολυ χρονο για κατι που πληρωνω ? 3
papoys1 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ετσι ακριβως.....Ξερω να αλλαξω λαστιχο αλλα γιατι να λερωθω και να κανω πιο πολυ χρονο για κατι που πληρωνω ? Από τη στιγμή που έχω ρεζέρβα της οποίας η αλλαγή είναι 5 λεπτών δουλειά θα πάρω οδική να έρθει να μου αλλάξει λάστιχο;;;;;;; Ναι όλοι την πληρώνουμε αλλά και για μια αλλαγή ελαστικού;;;. Να πεις είναι γυναίκα και δεν ξέρει να τη δικαιολογήσουμε.Αλλά μαντράχαλος και να περιμένεις με τις ώρες πότε θα έρθει η οδική να σου αλλάξει λάστιχο το θεωρώ αν όχι γελοίο , υπερβολικό.Και άντε να είσαι στην Αθήνα πες σε 1,2 ώρες θα έρθει.Αν είσαι σε καμιά ερημιά στου διαόλου τη μάνα θα περιμένεις οδική για αλλαγή;;;; Και Γιάννη η συγκεκριμένη ρεζέρβα που δείχνεις στο πρώτο μήνυμα είναι η στενή που ψάχνουμε όλοι οι υγραεριοκίνητοι και αν εμφανιστεί κάποια στα μεταχειρισμένα οι τιμές τους εκεί είναι.Αν ψάξεις συνηθισμένες ατσάλινες στις κλασικές διαστάσεις τις βρίσκεις με 20-30 ευρώ. 4
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 27 λεπτά πριν, papoys1 είπε Από τη στιγμή που έχω ρεζέρβα της οποίας η αλλαγή είναι 5 λεπτών δουλειά θα πάρω οδική να έρθει να μου αλλάξει λάστιχο;;;;;;; Ναι όλοι την πληρώνουμε αλλά και για μια αλλαγή ελαστικού;;;. Να πεις είναι γυναίκα και δεν ξέρει να τη δικαιολογήσουμε.Αλλά μαντράχαλος και να περιμένεις με τις ώρες πότε θα έρθει η οδική να σου αλλάξει λάστιχο το θεωρώ αν όχι γελοίο , υπερβολικό.Και άντε να είσαι στην Αθήνα πες σε 1,2 ώρες θα έρθει.Αν είσαι σε καμιά ερημιά στου διαόλου τη μάνα θα περιμένεις οδική για αλλαγή;;;; Και Γιάννη η συγκεκριμένη ρεζέρβα που δείχνεις στο πρώτο μήνυμα είναι η στενή που ψάχνουμε όλοι οι υγραεριοκίνητοι και αν εμφανιστεί κάποια στα μεταχειρισμένα οι τιμές τους εκεί είναι.Αν ψάξεις συνηθισμένες ατσάλινες στις κλασικές διαστάσεις τις βρίσκεις με 20-30 ευρώ. Aυτό που εσένα,και εμένα,είναι φυσιολογικό δεν ισχύει για όλους.Υπάρχουν οδηγοί που δεν ξέρουν ουτε τον γρύλο, ούτε καν που έχει την κίνηση το αμάξι τους
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Και Γιάννη η συγκεκριμένη ρεζέρβα που δείχνεις στο πρώτο μήνυμα είναι η στενή που ψάχνουμε όλοι οι υγραεριοκίνητοι και αν εμφανιστεί κάποια στα μεταχειρισμένα οι τιμές τους εκεί είναι.Αν ψάξεις συνηθισμένες ατσάλινες στις κλασικές διαστάσεις τις βρίσκεις με 20-30 ευρώ. Στο δικο μου CRV @papous1δεν εχω προβλημα λογω μεγαλου χωρου αλλα στα μικρα αμαξια η ρεζερβα εστω και μικρη αν εχουν υγραεριο πιανει τα 2/3 του πορτ μπαγαζ. 1
Mene Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Κι εγώ λόγω δεξαμενής υγραερίου στη θέση της ρεζέρβας την έχω (full size ρεζέρβα) με θήκη στο πορτ μπαγκάζ και σκεφτόμουν να βρω μια ανάγκης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα