Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mp123 είπε

Να φανταστώ ( τι να φανταστώ σίγουρο το έχω οι περισσότεροι  ) ότι εάν πάθει ζημιά ένα λάστιχο και δεν επιδιορθώνετε αλλάζετε μόνο αυτό με καινούριο. και όχι ολα μαζί σετ άσχετα εαν έχετε αλλάξει ολα τα λάστιχα πχ πριν ένα χρόνο.

Αν ειναι λαστιχο εκει που εχει κινηση το αυτοκινητο (συνηθως μπροστα ) και ειναι ενος χρονου τα λαστιχα γιατι να μην βαλεις τα πισω εμπρος και το ενα μπροστινο  μαζι με το καινουργιο πισω ?

• Like 1
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σοβαρά τωρα εάν μου τύχει μόνο και μόνο για ψυχολογικούς λόγους ολα θα τα αλλάξω. Δεν παίζει με τίποτα να αλλάξω μόνο ένα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lary7 είπε

Από ότι λένε μάλλον ναι. Γεμίζει τοξικό αφρό το λάστιχο και για να το καθαρίσεις θέλει πολύ δουλειά που δεν πιστεύω να αναλαμβάνει ένας λαστιχας, ήδη θα πρέπει να καθαρίσει ζάντες. Η καλύτερη λύση αν δεν υπάρχει ρεζέρβα είναι το κορδόνι, το βάζεις πας στον προορισμό σου και με την πρώτη ευκαιρία πας σε λάστιχα για κανονική επιδιόρθωση. Καλό είναι αν μπει κορδόνι σε μπροστινό λάστιχο αυτό να γίνει τράμπα με το πίσω για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το κορδόνι είναι μόνο αν πατήσεις καρφί που χάνει αέρα,γιατί μπορεί και να μην χάνει.Αν έχεις σκίσιμο δεν κάνει τίποτα,ουτε και το υγρό κάνει σε αυτή την περίπτωση.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το κορδόνι είναι μόνο αν πατήσεις καρφί που χάνει αέρα,γιατί μπορεί και να μην χάνει.Αν έχεις σκίσιμο δεν κάνει τίποτα,ουτε και το υγρό κάνει σε αυτή την περίπτωση.

Το υγρό κάνει σε σκισμένο λάστιχο αλλά μέχρι κάποια χιλιοστά σκισιματος (πρέπει να δω το manual). 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αυτο εννοείται, ευτυχώς σκίσιμο δεν μου εχει τύχει τόσα χρόνια, συνήθως βίδες...

Δημοσ.

Τοσο περιπου παιζουν τα ελαστικα αυτα.. εχουν παραξενες διαστασεις.. 115/70r16.. με ενα γρηγορο γκουγκλαρισμα βρισκεις αποτελεσματα και ισως φθηνοτερα π.χ. https://www.gumi7.com/gr/elastika-autokinetou/MAXXIS-M9500N-115-70-R16-92M/IS135010.html

Ο λογος φανταζομαι ειναι πως επειδη ειναι μη κινησιμο προιον για το λιανικο εμποριο, με ιδιαιτερες διαστασεις και συγκεκριμενη χρηση που πολυ λιγοι θα αναζητησουν, σου λεει εδω ειμαστε.. αν θελει καλως, αν δε θελει, ο επομενος.. 

Επισης σιγουρα απο την πλειοψηφια του VW Group θα κανουν οι ρεζερβες. Αν τελικα γινει ερευνα σε μαντρες ανακυκλωσης για να γινει αγορα στα 40€ π.χ. οι βενζινες και ο κοπος αξιζουν? 

• Like 1
Δημοσ.

Ακόμη και εάν έχετε οδική, «μην» την χρησιμοποιείτε για μία απλή αλλαγή σκασμένου ελαστικού εφόσον έχετε ρεζέρβα. Αλλάξτε το μόνοι σας και αφήστε την οδική για κάποιον που την έχει πραγματικά ανάγκη. Δόγμα 4Τ. 

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Makis38 είπε

Ακόμη και εάν έχετε οδική, «μην» την χρησιμοποιείτε για μία απλή αλλαγή σκασμένου ελαστικού εφόσον έχετε ρεζέρβα. Αλλάξτε το μόνοι σας και αφήστε την οδική για κάποιον που την έχει πραγματικά ανάγκη. Δόγμα 4Τ. 

Οταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν που είναι η ρεζέρβα και ο γρύλος ζητάς πολλά.

• Like 2
Δημοσ.

Όταν πληρώνω οδική βοήθεια απαιτώ από αυτή να μου παρέχει ότι χρειαστω , δεν είναι αναγκασμένος κανένας να ξέρει να αλλάζει τροχό.

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Makis38 είπε

Και οταν πληρωνετε ιδιωτικη ασφαλεια υγειας μην τη χρησιμοποιειτε για ενα απλα σπασμενο ποδι. Φτιαξτε το μονοι σας και αφηστε την ιδιωτικη ασφαλεια για καποιον που επαθε εμφραγμα. Εσεις παντως συνεχιστε να πληρωνετε τις παροχες που δεν χρησιμοποιειτε. Δογμα ασφαλιστικης εταιριας.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, gairf είπε

Όταν πληρώνω οδική βοήθεια απαιτώ από αυτή να μου παρέχει ότι χρειαστω , δεν είναι αναγκασμένος κανένας να ξέρει να αλλάζει τροχό.

Ετσι ακριβως.....Ξερω να αλλαξω λαστιχο αλλα γιατι να λερωθω και να κανω πιο πολυ χρονο για κατι που πληρωνω ?

• Like 3
Δημοσ.

6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ετσι ακριβως.....Ξερω να αλλαξω λαστιχο αλλα γιατι να λερωθω και να κανω πιο πολυ χρονο για κατι που πληρωνω ?

Από τη στιγμή που έχω ρεζέρβα της οποίας η αλλαγή είναι 5 λεπτών δουλειά θα πάρω οδική να έρθει να μου αλλάξει λάστιχο;;;;;;; Ναι όλοι την πληρώνουμε αλλά και για μια αλλαγή ελαστικού;;;. Να πεις είναι γυναίκα και δεν ξέρει να τη δικαιολογήσουμε.Αλλά μαντράχαλος και να περιμένεις με τις ώρες πότε θα έρθει η οδική να σου αλλάξει λάστιχο το θεωρώ αν όχι γελοίο , υπερβολικό.Και άντε να είσαι στην Αθήνα πες σε 1,2 ώρες θα έρθει.Αν είσαι σε καμιά ερημιά στου διαόλου τη μάνα θα περιμένεις οδική για αλλαγή;;;;

Και Γιάννη η συγκεκριμένη ρεζέρβα που δείχνεις στο πρώτο μήνυμα είναι η στενή που ψάχνουμε όλοι οι υγραεριοκίνητοι και  αν εμφανιστεί κάποια στα μεταχειρισμένα οι τιμές τους εκεί είναι.Αν ψάξεις συνηθισμένες ατσάλινες στις κλασικές διαστάσεις τις βρίσκεις με 20-30 ευρώ.

• Like 4
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Από τη στιγμή που έχω ρεζέρβα της οποίας η αλλαγή είναι 5 λεπτών δουλειά θα πάρω οδική να έρθει να μου αλλάξει λάστιχο;;;;;;; Ναι όλοι την πληρώνουμε αλλά και για μια αλλαγή ελαστικού;;;. Να πεις είναι γυναίκα και δεν ξέρει να τη δικαιολογήσουμε.Αλλά μαντράχαλος και να περιμένεις με τις ώρες πότε θα έρθει η οδική να σου αλλάξει λάστιχο το θεωρώ αν όχι γελοίο , υπερβολικό.Και άντε να είσαι στην Αθήνα πες σε 1,2 ώρες θα έρθει.Αν είσαι σε καμιά ερημιά στου διαόλου τη μάνα θα περιμένεις οδική για αλλαγή;;;;

Και Γιάννη η συγκεκριμένη ρεζέρβα που δείχνεις στο πρώτο μήνυμα είναι η στενή που ψάχνουμε όλοι οι υγραεριοκίνητοι και  αν εμφανιστεί κάποια στα μεταχειρισμένα οι τιμές τους εκεί είναι.Αν ψάξεις συνηθισμένες ατσάλινες στις κλασικές διαστάσεις τις βρίσκεις με 20-30 ευρώ.

Aυτό που εσένα,και εμένα,είναι φυσιολογικό δεν ισχύει για όλους.Υπάρχουν οδηγοί που δεν ξέρουν ουτε τον γρύλο, ούτε καν  που έχει την κίνηση το αμάξι τους

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Στο δικο μου CRV @papous1δεν εχω προβλημα λογω μεγαλου χωρου αλλα στα μικρα αμαξια η ρεζερβα εστω και μικρη αν εχουν υγραεριο πιανει τα 2/3 του πορτ μπαγαζ.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ λόγω δεξαμενής υγραερίου στη θέση της ρεζέρβας την έχω (full size ρεζέρβα) με θήκη στο πορτ μπαγκάζ και σκεφτόμουν να βρω μια ανάγκης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...