Conan2046 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε Η οδικη σε παει εντος νομου οπου ακινητοποιηθηκες.Επειδη το ειχα ψαξει αυτο ειναι πανευρωπαικη οδηγια: πρεπει η οδικη θεωρητικα να παει το οχημα στο πλησιεστερο συνεργειο για αποκατασταση της βλαβης. (μαλιστα στην Ελλαδα που εχουμε φιλοτιμο παμε σε ανοικτο συνεργειο να το φτιαξει (εφημερευον) στο εξωτερικο μπορει να σε πανε σε πλησιεστερο και να περιμενεις απο ....δευτερα). Φαντασου να παθω βλαβη Εβρο και να θελω να μεταφερουν το ιχ ....Αθηνα που ειναι στο ασφαληστηριο! Επισης κατι που ειναι σημαντικο και μου εχει τυχει: Εστω οτι τηλεφωνησουμε οδικη βοηθεια για βλαβη. Μας παει συνεργειο. Αν μεσα στην εβδομαδα ξαναζητησουμε βοηθεια για την ιδια βλαβη η οδικη βοηθεια εχει δικαιωμα να αρνηθει. Επισης ειναι υποχρεωτικο καποιος (μπορει να μην ειναι ο οδηγος ή ο ιδιοκτητης οχηματος) να συνοδευσει κατα τη μεταφορα το οχημα στο συνεργειο (δηλαδη δε μπορει να του πεις πηγαινε το εκει και εγω ερχομαι με ταξι ή θα ερθω μετα). Συγνωμη για το οφ τοπικ του φιλου με το ΤΤ Λυπάμαι αλλά δεν ισχύει αυτό που λες. Αν η ζημιά μπορεί να επισκευαστεί αυθημερόν σε πάει στο πλησιέστερο εντός του ίδιου νομού. Αν δεν μπορεί το όχημα μεταφέρεται εκεί που μένεις ακόμα και αν μένεις Χανιά και πάθεις την ζημιά στον Έβρο, επίσης θα σου πληρώσει τα έξοδα μεταφοράς και εσένα του ίδιου προς τον τόπο διαμονής σου. Αναλόγως το πρόγραμμα, την οδική και τους όρους μπορεί να σου προσφερθεί και όχημα για να μετακινηθείς, να σου πληρώσουν το ξενοδοχείο αν πρέπει να διανυκτερεύσεις ως ένα ποσό. Να το επεκτείνω μπορεί το όχημα αν έχει κάλυψη για συγκεκριμένες χώρες να μεταφερθεί ακόμα και από το εξωτερικό αν η ζημιά δεν μπορεί να επισκευαστεί σύντομα (οι όροι θα λένε πόσες μέρες είναι το σύντομα). Για ίδια βλάβη οι οδικές δεν θα σε μεταφέρουν από ένα συνεργείο σε άλλο συνεργείο αν αυτό ρωτάς. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2020 από Conan2046
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Σας παρακαλω σχετικα με Οδικη ας ανοιξει καποιος αλλο θεμα . 3
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, paylidis είπε δε κανει αρχικα ειναι τριμπουλονο και επειτα εχει αλλες πατουρες κλπ. απο audi θελει σιγουρα. ή αγοραζεις κ γιαννη ελα λαστιχο και το βαζεις ή κοιτας ια μεταχειρη ρεζερβα ως εχει... δες και ιντερνετ για λαστιχο-ακομα και εξωτερικο ίσως να σε συμφερει Για το λάστιχο απο ΣΜΑΡΤ λέω,αλλά ναι διαβάζεται και ζαντολάστιχο έτσι που το κόλλησα.Απο άουντι..... λογικά όποιο του γκρουπ θα κάνει.Αλλά αν βρει λάστιχο που να του κάνει πετάει την ζάντα. 1 ώρα πριν, tutuyo είπε πήγαινε πάρε μια ρεζερβα, τι τσιγκουνεύεσαι , ειναι απόλυτα χρηστικό και ουσιωδες "αξεσουάρ". Το κοστος - θεωρητικά, εκτός και εαν εισαι πολυ άτυχος - ειναι εφάπαξ. Συμφωνώ τσιμπημένη η τιμη της Audi, αλλα τα μετακωτα βρακια....TT ηθελε, θα το πληρωσει. αυτά τα "σε εμενα δεν έσκασε τόσα χρόνια, μην πηγαίνεις απο λακκούβες" τα ακουω τζαμπα και βερεσε. Τυχη ξεκάθαρα είναι, ενα καρφί, μια βίδα, μια άτσαλη μανούβρα δικιά σου, σε δευτερολεπτα έγινε το κακό. Ποτέ δεν εμπιστεύτηκα τα κιτ επισκευής, μπορεί να κάνουν δουλεια μπορεί και όχι. Μπορεί και να αφηνουν κουσούρι στο λαστιχο, μπορεί και οχι Γιατί να το ρισκάρεις όμως? Και ένα καλός γείτονας αρκεί.Να σου σουβλίσει το λάστιχο. 2
stathisp Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Στις 15/4/2020 στις 2:28 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Ok τότε.Ψάξε σε ανακύκλωση αυτοκινήτων.Μπορεί να το βρεις μαζί με τη ζαντα απο άλλο μοντελο που να κάνει.Για κοίτα και απο SMARTακι,μπας και κάνει το μπροστινό που είναι στενό. Συμφωνώ κι εγώ. Σε ανακύκλωση κατά πάσα πιθανότητα θα βρεις. Ως παθών έχω πάντα ρεζέρβα και κομπρεσέρ αέρος. Μου έτυχε σε χωριό να πατήσω καρφί και με το κανονικό το λάστιχο και με τη ρεζέρβα. Με το κομπρεσέρ αέρος (φουσκώνοντας κάθε 5 χμ. περίπου) έφτασε σε βουλκανιζατέρ σε απόσταση 40 χμ. Όλοι είμαστε προσεκτικοί και είναι λίγο απίθανο να συμβεί... μέχρι να συμβεί. 1
meletis_m Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 @Γιάννης Platano Και εμένα του Mazda 6 η ρεζέρβα είναι διαφορετική διάσταση . Τώρα που του έβαλα το υγράεριο , τήν έβαλα στην θήκη τήν έδεσα και με ιμάντα και του έβαλε νέο ελαστικό θυγατρικής εταιρείας . 1
thanasisxask Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 5 ώρες πριν, tutuyo είπε Το κοστος - θεωρητικά, εκτός και εαν εισαι πολυ άτυχος - ειναι εφάπαξ. Συμφωνώ τσιμπημένη η τιμη της Audi, αλλα τα μετακωτα βρακια....TT ηθελε, θα το πληρωσει. Ποτέ δεν εμπιστεύτηκα τα κιτ επισκευής, μπορεί να κάνουν δουλεια μπορεί και όχι. Μπορεί και να αφηνουν κουσούρι στο λαστιχο, μπορεί και οχι Γιατί να το ρισκάρεις όμως? Μιλάμε για λάστιχο φίλε, τι audi και βρακια; σε κάτι γαλλικά ξέρεις πόσο πάνε τα λάστιχα σε κάτι περίεργες διαστάσεις; Μία χαρά είναι τα κιτ επισκευής και μια χαρά τα εμπιστεύομαι (όχι όμως με φτηνά κορδόνια) και τα έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές. Τι κουσούρι μπορεί να αφήσει σε ένα λάστιχο που θα το αλλάξεις το αργότερο σε πέντε χρόνια;
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Το κιτ επισκευής κάνει ..πόσο;Κάτι 150€ που θυμάμαι ισχύουν;
thanasisxask Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το κιτ επισκευής κάνει ..πόσο;Κάτι 150€ που θυμάμαι ισχύουν; Της wonder seal (αμερικανικά) έχουν γύρω στα 40 λεπτά τα μεγάλα κορδόνια έχω και ένα κιτ της maruni (ιαπωνικό) με τα εργαλεία(σουβλι-λιμα και το σουβλι για τα κορδόνια) γύρω στα 30€ νομίζω, έχω ένα μεγάλο σουβλι για κορδόνια στα 8€ και έχω και το εργοστασιακό με το υγρό.
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 12 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Της wonder seal (αμερικανικά) έχουν γύρω στα 40 λεπτά τα μεγάλα κορδόνια έχω και ένα κιτ της maruni (ιαπωνικό) με τα εργαλεία(σουβλι-λιμα και το σουβλι για τα κορδόνια) γύρω στα 30€ νομίζω, έχω ένα μεγάλο σουβλι για κορδόνια στα 8€ και έχω και το εργοστασιακό με το υγρό. Για κορδόνι μιλάμε;Νόμιζα για το κομπρεσεράκι με το υγρό ..... Λάθος μου.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 15/4/2020 στις 9:29 ΠΜ, mp123 είπε Συγνώμη κύρ-Γιάννη αλλά οι επιδέξιοι ( ξέρουμε ) θέλουν και μεταξωτά βρ@κια. Σοβαρα δλδ δεν καταλαβενω την απορία που έχεις ; Βρες κάτι ιμιτασιόν , aftermarket.Audi είναι όσο θέλει πουλάει.Εχεις τα δίνεις , δεν έχεις βρίσκεις άλλες λύσεις. Ποτε δεν ασχολήθηκα το αν έχει ρεζέρβα η όχι ότι αμάξι πηρα.Οδικη έχω Θα έρθει να το πάρει. Η Audi δεν κατασκευάζει ελαστικά ώστε να πάρει μαϊμού ή aftermarket.Το συγκεκριμένο ελαστικό μπορεί να το έχει και η ρεζερβα ανάγκης ενός φθηνού κορεατικου. Αν κάποιος κάνει ταξίδια,η ρεζερβα είναι απαραίτητη.Εντος του νομού του θεωρητικά δεν χρειάζεται,εκτός αν κάποιος χρειάζεται το αμάξι του επειγόντως εκείνη τη στιγμή. Κολλητός μου με ίδια μυαλά,έπαθε λάστιχο Σαββάτο νύχτα σε έπαρχιακο δρόμο και η οδική ήρθε το άλλο πρωί της Κυριακής,και έφυγε Δευτέρα να πάει σπίτι του.Απο τότε πάντα με ρεζερβα όταν πάει ταξίδι. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2020 από jmmys
lary7 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 8 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Αυτό ότι το kit επισκευής αχρηστεύει μετά το ελαστικό έστω και αν είχε μια μικρή τρύπα ισχύει; Από ότι λένε μάλλον ναι. Γεμίζει τοξικό αφρό το λάστιχο και για να το καθαρίσεις θέλει πολύ δουλειά που δεν πιστεύω να αναλαμβάνει ένας λαστιχας, ήδη θα πρέπει να καθαρίσει ζάντες. Η καλύτερη λύση αν δεν υπάρχει ρεζέρβα είναι το κορδόνι, το βάζεις πας στον προορισμό σου και με την πρώτη ευκαιρία πας σε λάστιχα για κανονική επιδιόρθωση. Καλό είναι αν μπει κορδόνι σε μπροστινό λάστιχο αυτό να γίνει τράμπα με το πίσω για μεγαλύτερη ασφάλεια. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 15 λεπτά πριν, lary7 είπε Από ότι λένε μάλλον ναι. Γεμίζει τοξικό αφρό το λάστιχο και για να το καθαρίσεις θέλει πολύ δουλειά που δεν πιστεύω να αναλαμβάνει ένας λαστιχας, ήδη θα πρέπει να καθαρίσει ζάντες. Η καλύτερη λύση αν δεν υπάρχει ρεζέρβα είναι το κορδόνι, το βάζεις πας στον προορισμό σου και με την πρώτη ευκαιρία πας σε λάστιχα για κανονική επιδιόρθωση. Καλό είναι αν μπει κορδόνι σε μπροστινό λάστιχο αυτό να γίνει τράμπα με το πίσω για μεγαλύτερη ασφάλεια. Η κανονική επιδιόρθωση πως ακριβώς γίνεται;
lary7 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 24 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Η κανονική επιδιόρθωση πως ακριβώς γίνεται; Μπάλωμα εσωτερικά με μασόνι. Νομίζω είναι και η μόνη νόμιμη λύση και σχετικά εγγυημένη αφού το μπάλωμα πιέζεται από τον αέρα προς το λάστιχο. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 12 λεπτά πριν, lary7 είπε Μπάλωμα εσωτερικά με μασόνι. Νομίζω είναι και η μόνη νόμιμη λύση και σχετικά εγγυημένη αφού το μπάλωμα πιέζεται από τον αέρα προς το λάστιχο. Ετσι ακριβως !!! Απο οσα ειπωθηκαν νομιζω η ρεζερβα ειναι ακρως απαραιτητη σε καθε περιπτωση 2
mp123 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Να φανταστώ ( τι να φανταστώ σίγουρο το έχω οι περισσότεροι ) ότι εάν πάθει ζημιά ένα λάστιχο και δεν επιδιορθώνετε αλλάζετε μόνο αυτό με καινούριο. και όχι ολα μαζί σετ άσχετα εαν έχετε αλλάξει ολα τα λάστιχα πχ πριν ένα χρόνο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα