Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.... όχι αντίθετα, απο φορτιστές Einhell κ της Parkside είμαι καμμένος...απο κρουστικό επαναφορτιζόμενο της Parkside (τα Makita είναι Makita όμως) κ πλυστικό 120bar της Einhell (τα Karcher είναι Karcher) έχω "βγει παλικάρι" τόσα χρόνια.

Κ στο συγκεκριμένο, αν δεις τα καλώδια, την στιβαρή κατασκευή, τις υποδοχές για να στερεωθεί σε βάση ή πάγκο, κ πιάσεις τα μανταλάκια στα χέρια θα καταλάβεις αμέσως ότι μιλάμε για κάποια επίπεδα παραπάνω, άρα κ αυξημένη τιμή.

Τέλος, προς τον ts, η απόφαση είναι δική σου.

Επεξ/σία από TechnoState
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, TechnoState είπε

.... όχι αντίθετα, απο φορτιστές Einhell κ της Parkside είμαι καμμένος...απο κρουστικό επαναφορτιζόμενο της Parkside κ πλυστικό 120bar της Einhell έχω "βγει παλικάρι" τόσα χρόνια.

Άρα παραδέχεσαι ότι το "ότι πληρώσεις παίρνεις" που έγραψες πριν δεν είναι και τόσο απόλυτο :)

Επίσης ο φορτιστής για 18650/21700 μάλλον είναι tronic και όχι parkside όπως έγραψες. Εγώ προσωπικά έχω πετάξει στα σκουπίδια πολλούς παρόμοιους φορτιστές, ο μόνος από τον οποίο έμεινα ευχαριστημένος είναι ο nirecore D2.

Στο θέμα μας τώρα, ο φορτιστής που φέρνουν τα lidl για μπαταρίες αυτοκινήτων είναι ultimate speed, και τα παράπονα που ακούγονται για αυτόν είναι από σπάνια έως ανύπαρκτα, παρόλο που έχει πουλήσει τρελά. Ο συγκεκριμένος είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα value for money.

• Like 1
Δημοσ.

... έχω επιφύλαξη αλλά όντως μπορεί να είναι και tronic, ο ένας απο τους δύο.

Πλέον χρησιμοποιώ xtar vc4s κατά πολύ ανώτερος απο τους προηγούμενους (λιγάκι πιο ακριβός).

Στο ότι πληρώνεις παίρνεις, δικαιολογώ την τσιμπημενη τιμή του.

Δημοσ.

Εγώ εχω έναν lidl by tronic για τις μπαταριες των οχημάτων, εδω και χιλιάδες χρόνια, και δουλεύει μια χαρά. Επειδή όμως δεν έχω άλλο τρόπο, μεταφέρω την μπαταρία σπίτι για φόρτιση και ισως αυτό παιζει κάποιο ρόλο (οικογενειακή θαλπωρή και τέτοια :)  )

Δημοσ.
1 ώρα πριν, geolib είπε

Εγώ εχω έναν lidl by tronic για τις μπαταριες των οχημάτων, εδω και χιλιάδες χρόνια, και δουλεύει μια χαρά. Επειδή όμως δεν έχω άλλο τρόπο, μεταφέρω την μπαταρία σπίτι για φόρτιση και ισως αυτό παιζει κάποιο ρόλο (οικογενειακή θαλπωρή και τέτοια :)  )

Μπαλαντέζα δεν παίζει?

Τα κρύα πρωινά πάντως η μπαταρία σίγουρα αποδίδει καλύτερα αν είναι σε θερμοκρασία δωματίου :)

Δημοσ.

Μπα, ουτε καν. Παίζουν όμως εκκλησιαστικά σκεύη και αντικείμενα...

Ναι η θερμοκρασία όπως και η μουσική δωματίου, δίνουν μια άλλη αίγλη, όσο να πεις.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, geolib είπε

Ναι η θερμοκρασία όπως και η μουσική δωματίου, δίνουν μια άλλη αίγλη, όσο να πεις.

Εγώ πάντως σοβαρολογώ, όσο πέφτει η θερμοκρασία μιας μπαταρίας τόσο αυξάνεται η εσωτερική της αντίσταση, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα του ρεύματος που μπορεί να δώσει.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, geolib είπε

Να δώσουμε και την πηγή που αντλεί κανείς τα στοιχεία του (σχεδόν αυτολεξεί) για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή :

[...] Πώς συμβαίνει αυτό? Με την αύξηση της θερμοκρασίας η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας μειώνεται γιατί επιταχύνονται οι χημικές αντιδράσεις μεταξύ των μολύβδου των πλακών και του θειϊκού οξέος του ηλεκτρολύτη. Η μείωση της εσωτερικής αντίστασης συνεπάγεται τη μείωση της τάσης της μπαταρίας.[...]

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

... αυτό πρέπει να ισχύει, η μπαταρία να αποδίδει τα μέγιστα σε ένα ορισμένο εύρος θερμοκρασίας.

Κατά γενικό κανόνα, οι ακρέες θερμοκρασίες είναι καταστροφικές για όλων των τύπων τις μπαταρίες.

Λίγο off topic, θυμάμαι σε ένα golfaki 5, κάτω απο το καπό, η μπαταρία του ήταν ντυμένη σε θήκη/κουβέρτα απο συνδιασμό νεοπρέν/κορντούρα η κάποιο άλλο παρόμοιο (πυρρίμαχο φαντάζομαι) ύφασμα, με κουμπώματα βέλκρο.

Όταν ρώτησα, η κοπέλα μου είχε πει ότι ήταν έτσι απο την κατασκευή του.

Δεν το έχω δει αλλού, ξέρει κανείς αν υπάρχουν τέτοιες λύσεις after market?

Edit: κάπως έτσι αλλά σαφώς καλύτερης ποιότητας (σίγουρα ήταν με περισσότερα layers κ υλικό) απο της φωτογραφίας

IMG_20200418_084322.jpg

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.

Αυτή τη θήκη/κουβέρτα την έχω δει σε μερικά αυτοκίνητα εισαγωγής από βόρεια Ευρώπη και σε ένα από Καναδά, οπότε λογικά είναι για πιο ψυχρά κλίματα από το δικό μας.

Πάντως με δεδομένο ότι οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν περισσότερη ζημιά στις μπαταρίες από ότι οι χαμηλές, αν βάλεις τέτοιο στη μπαταρία σου μάλλον πιο πολύ κακό θα κάνεις παρά καλό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

... σκεφτόμουν μήπως κράταγε μονωμένη κάπως, την μπαταρία, με πιο σταθερή θερμοκρασία, σε σχέση με το υπόλοιπο powertrain. Δλδ έκοβε τόσο της χαμηλές, όσο κ τις υψηλές διακυμάνσεις.

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, TechnoState είπε

... αυτό πρέπει να ισχύει, η μπαταρία να αποδίδει τα μέγιστα σε ένα ορισμένο εύρος θερμοκρασίας.

Κατά γενικό κανόνα, οι ακρέες θερμοκρασίες είναι καταστροφικές για όλων των τύπων τις μπαταρίες.

Λίγο off topic, θυμάμαι σε ένα golfaki 5, κάτω απο το καπό, η μπαταρία του ήταν ντυμένη σε θήκη/κουβέρτα απο συνδιασμό νεοπρέν/κορντούρα η κάποιο άλλο παρόμοιο (πυρρίμαχο φαντάζομαι) ύφασμα, με κουμπώματα βέλκρο.

Όταν ρώτησα, η κοπέλα μου είχε πει ότι ήταν έτσι απο την κατασκευή του.

Δεν το έχω δει αλλού, ξέρει κανείς αν υπάρχουν τέτοιες λύσεις after market?

Edit: κάπως έτσι αλλά σαφώς καλύτερης ποιότητας (σίγουρα ήταν με περισσότερα layers κ υλικό) απο της φωτογραφίας

IMG_20200418_084322.jpg

Αντίστοιχα ντυμένη είναι η μπαταρία στο δικό μου αμάξι . Περιμετρικό ντύσιμο χωρίς καπάκι απο πάνω . Hyundai i20 2017 . Δεν έχω ιδέα για ποιο λόγο . 

Στις 15/4/2020 στις 6:41 ΠΜ, Symbad είπε

Καλή σας ημέρα και καλό Πάσχα, με υγεία σε όλους! 

Επειδή τα τελευταία χρόνια δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό μου, και όταν το κινω μιλάμε για 2-3km εντός πόλης, ενώ υπάρχουν και διαστήματα που μπορεί να μην το κινήσω και για 4+ μέρες. Το αποτέλεσμα είναι η μπαταρία να "παραδίδει πνεύμα" σύντομα. Η τελευταία ειδικά με έβγαλε οριακά δύο χρόνια. 

Μιλώντας με τον τύπο της οδικής, μου είπε ότι είναι καλό κάθε 3-4 μήνες, να την βάζω για φόρτιση ένα 24ωρο. Οπότε το ερώτημα είναι: αξίζει να δώσω λεφτά για κάτι τέτοιο; 

https://www.e-shop.gr/fortistis-mpatarias-aytokinitoy-einhell-ce-bc-1m-1002205-p-TLS.051673

Ή να το πάρω απόφαση ότι αφού δεν ξοδεύω για βενζίνες, θα τα δίνω σε μπαταρίες; 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας! 

Σε συμβουλεύω να πάρεις επώνυμο φορτιστή . Κοίτα σε CTEK που είναι κορυφαία και δίνουν 5 χρόνια εγγύηση . 
Εγώ έχω αυτόν: https://www.ctek.com/products/vehicle/mxs-5-0
Μονίμως συνδεδεμένος σε αγροτικό όχημα που δεν το χρησιμοποιώ τουλάχιστον για 6 συνεχόμενους μήνες το χρόνο .

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, TechnoState είπε

... σκεφτόμουν μήπως κράταγε μονωμένη κάπως, την μπαταρία, με πιο σταθερή θερμοκρασία, σε σχέση με το υπόλοιπο powertrain. Δλδ έκοβε τόσο της χαμηλές, όσο κ τις υψηλές διακυμάνσεις.

Σε συνθήκες καύσωνα το μόνο που θα κατάφερνες θα ήταν να ζεσταινόταν ακόμα περισσότερο, μόνο στο πολύ κρύο θα βοηθούσε πιστεύω.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 15/4/2020 στις 6:41 ΠΜ, Symbad είπε

Καλή σας ημέρα και καλό Πάσχα, με υγεία σε όλους! 

Επειδή τα τελευταία χρόνια δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό μου, και όταν το κινω μιλάμε για 2-3km εντός πόλης, ενώ υπάρχουν και διαστήματα που μπορεί να μην το κινήσω και για 4+ μέρες. Το αποτέλεσμα είναι η μπαταρία να "παραδίδει πνεύμα" σύντομα. Η τελευταία ειδικά με έβγαλε οριακά δύο χρόνια. 

Μιλώντας με τον τύπο της οδικής, μου είπε ότι είναι καλό κάθε 3-4 μήνες, να την βάζω για φόρτιση ένα 24ωρο. Οπότε το ερώτημα είναι: αξίζει να δώσω λεφτά για κάτι τέτοιο; 

https://www.e-shop.gr/fortistis-mpatarias-aytokinitoy-einhell-ce-bc-1m-1002205-p-TLS.051673

Ή να το πάρω απόφαση ότι αφού δεν ξοδεύω για βενζίνες, θα τα δίνω σε μπαταρίες; 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας! 

Το eshop έχει και αυτόν. Πολύ καλύτερος από αυτόν που έβαλες. Τουλάχιστον έχει αξιοπρεπή ampere!

https://www.e-shop.gr/fortistis-mpatarias-aytokinitoy-einhell-ce-bc-6-m-1002235-p-TLS.051680

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...