Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή σας ημέρα και καλό Πάσχα, με υγεία σε όλους! 

Επειδή τα τελευταία χρόνια δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό μου, και όταν το κινω μιλάμε για 2-3km εντός πόλης, ενώ υπάρχουν και διαστήματα που μπορεί να μην το κινήσω και για 4+ μέρες. Το αποτέλεσμα είναι η μπαταρία να "παραδίδει πνεύμα" σύντομα. Η τελευταία ειδικά με έβγαλε οριακά δύο χρόνια. 

Μιλώντας με τον τύπο της οδικής, μου είπε ότι είναι καλό κάθε 3-4 μήνες, να την βάζω για φόρτιση ένα 24ωρο. Οπότε το ερώτημα είναι: αξίζει να δώσω λεφτά για κάτι τέτοιο; 

https://www.e-shop.gr/fortistis-mpatarias-aytokinitoy-einhell-ce-bc-1m-1002205-p-TLS.051673

Ή να το πάρω απόφαση ότι αφού δεν ξοδεύω για βενζίνες, θα τα δίνω σε μπαταρίες; 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας! 

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

....με τόσα λίγα χιλιόμετρα, κ πιο συχνά απ' ότι σου είπε.

Ναι αξίζει. Αλλά η συγκεκριμένη είναι για μηχανή (3-32ah).

Δοκίμασε κάτι που έχει modular λύση/ ώστε να βάλεις αναμονή, ίσως πιο επώνυμο, να υποστηρίζει  canbus αλλά κ τα σύγχρονα start'n stop... εμένα με έχει σώσει κ δεν χρειάζεται να βάζω-βγαζω μανταλάκια, τόσο στο αμάξι όσο κ στην μηχανή.

Επεξ/σία από TechnoState
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν έχεις σκοπό να πάρεις φορτιστή να επενδύσεις σε μια καλή μάρκα πχ ctek. Όσο πιο πολλά Ah τόσο πιο σύντομα θα γίνεται η φόρτιση. Φαντάζομαι γκαράζ κ ρεύμα διαθέτεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 15/4/2020 στις 6:41 ΠΜ, Symbad είπε

Καλή σας ημέρα και καλό Πάσχα, με υγεία σε όλους! 

Επειδή τα τελευταία χρόνια δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό μου, και όταν το κινω μιλάμε για 2-3km εντός πόλης, ενώ υπάρχουν και διαστήματα που μπορεί να μην το κινήσω και για 4+ μέρες. Το αποτέλεσμα είναι η μπαταρία να "παραδίδει πνεύμα" σύντομα. Η τελευταία ειδικά με έβγαλε οριακά δύο χρόνια. 

Μιλώντας με τον τύπο της οδικής, μου είπε ότι είναι καλό κάθε 3-4 μήνες, να την βάζω για φόρτιση ένα 24ωρο. Οπότε το ερώτημα είναι: αξίζει να δώσω λεφτά για κάτι τέτοιο; 

https://www.e-shop.gr/fortistis-mpatarias-aytokinitoy-einhell-ce-bc-1m-1002205-p-TLS.051673

Για τον χειμωνα θα βγαζεις τον αρνητικο πολο ή θα την φορτιζεις κατ εκτιμηση..  Φορτιστης καλος ειναι και του lidl! Οταν τον φερει..

Δημοσ.

ρε παιδια σορι κιολας ειναι λυση να παρει ενα ξεχωρο μηχανημα με 20 ευρω και να κανει ολη αυτη την διαδικασια η τα βαλε βγαλε ακροδεκτες και δεν ειναι λυση απλα να αλλαξει μπαταρια οταν μια μπος κανει 50 ευρω δηλ 30 παραπανω και εχει μεσο ορο ζωης 4-5 χρονια κσι νσ ξεμπερδευει?

Στις 15/4/2020 στις 6:41 ΠΜ, Symbad είπε

και αυτη η ατακα δεν στεκει μια φορα βαζεις μπαταρια στα χρονια βενζινη καθε βδομαδα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rudigarcia222 είπε

ρε παιδια σορι κιολας ειναι λυση να παρει ενα ξεχωρο μηχανημα με 20 ευρω και να κανει ολη αυτη την διαδικασια η τα βαλε βγαλε ακροδεκτες και δεν ειναι λυση απλα να αλλαξει μπαταρια οταν μια μπος κανει 50 ευρω δηλ 30 παραπανω και εχει μεσο ορο ζωης 4-5 χρονια κσι νσ ξεμπερδευει?

και αυτη η ατακα δεν στεκει μια φορα βαζεις μπαταρια στα χρονια βενζινη καθε βδομαδα

Για να φτασεις τα χρονια αυτα σε μια μπαταρια πρεπει και να εχει σωστη φορτιση/εκφορτιση. Αν η διαδρομη που κανεις δεν αρκει να φορτισει τα χαμενα Ah της μπαταριας απο το μιζαρισμα, το μονο που κανεις ειναι να τη χαλας σιγα σιγα και τελικα να μεινεις. Αν κανεις 2-3 χλμ μονο, το χρησιμοποιεις σπανια, εχεις και συναγερμο το μονο σιγουρο ειναι οτι η μπαταρια δεν φορτιζει σωστα οποτε με το φορτιστη τη συντηρεις.Μονο κακο δεν της κανεις..

Επισης θα σου ελεγα πως η bosch των 50€ δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη επιλογη.. η "φθηνη" σειρα αυτης της μαρκας μαλλον εχει μονο το "ονομα" και οχι την αντοχη σε βαθος χρονου που θα επρεπε.. προσωπικη αποψη παντα αλλα την εχω αποκτησει συμφωνα με αυτα που βλεπω λογο της εργασιας μου.. 

Επεξ/σία από nick#18
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nick#18 είπε

Επισης θα σου ελεγα πως η bosch των 50€ δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη επιλογη.. η "φθηνη" σειρα αυτης της μαρκας μαλλον εχει μονο το "ονομα" και οχι την αντοχη σε βαθος χρονου που θα επρεπε.. προσωπικη αποψη παντα αλλα την εχω αποκτησει συμφωνα με αυτα που βλεπω λογο της εργασιας μου.. 

Μα καμία σχέση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/4/2020 στις 6:52 ΠΜ, TechnoState είπε

....με τόσα λίγα χιλιόμετρα, κ πιο συχνά απ' ότι σου είπε.

Ναι αξίζει. Αλλά η συγκεκριμένη είναι για μηχανή (3-32ah).

Δοκίμασε κάτι που έχει modular λύση/ ώστε να βάλεις αναμονή, ίσως πιο επώνυμο, να υποστηρίζει  canbus αλλά κ τα σύγχρονα start'n stop... εμένα με έχει σώσει κ δεν χρειάζεται να βάζω-βγαζω μανταλάκια, τόσο στο αμάξι όσο κ στην μηχανή.

Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις - πληροφορίες!

Επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός με όσα αναφέρεις, θα σου ήμουν ευγνώμων αν μπορούσες να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο, όπως ο φίλος achilles_g που πρότεινε τον ctek. 

Ευχαριστώ και καλή Αναστάση σε όλους! 

Επεξ/σία από Symbad
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@rudigarcia222 .... άσε που ο noco μου, αυτές τις μέρες, με την απαγόρευση κυκλοφορίας έχει σώσει όλη την οικογένεια (4 αμάξια, 2 μηχανές).

Η άλλη λύση είναι να τα βάζεις μπροστά, κ μαρσάρεις μέχρι το δυναμό να ξεκινήσει να δίνει ρεύμα στον συσσωρευτή...για μένα κ λόγω κλειστού γκαράζ, πιο μπελαλίδικη λύση.

Edit: ts εδώ είσαι, https://no.co/

(Πάρε επώνυμο κ αξιόπιστο, αν κ για μη επαγγελματική χρήση, τον αγοράζεις για πολλά-πολλά χρόνια)

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.

@Joshua21 ....το συγκεκριμένο είναι φορητός εκκινητής (booster) αρκετά δυνατός μάλιστα.

Εγώ έχω τον G7200 κ έχω βάλει αναμονές GC015 τόσο στο αμάξι (Bosch silver) όσο κ στις μηχανές (skyrich). 

Ειδικά με τις skyrich (στις μηχανές) τα πάει πολύ καλά, δύο χειμώνες τώρα κ ενώ έμειναν αρκετό καιρό με κουκούλα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TechnoState είπε

@Joshua21 ....το συγκεκριμένο είναι φορητός εκκινητής (booster) αρκετά δυνατός μάλιστα.

Εγώ έχω τον G7200 κ έχω βάλει αναμονές GC015 τόσο στο αμάξι (Bosch silver) όσο κ στις μηχανές (skyrich). 

Ειδικά με τις skyrich (στις μηχανές) τα πάει πολύ καλά, δύο χειμώνες τώρα κ ενώ έμειναν αρκετό καιρό με κουκούλα.

Ρώτησα επειδή αυτό ακριβώς έδειχνε η φωτογραφία στο λινκ που έβαλες παραπάνω.

Όσο για το κόστος αυτών που έχεις ξεφεύγουν πάρα πολύ από αυτά που έχει σκοπό να δώσει ο ts, 20€ έχει μόνο η κάθε αναμονή...

https://www.skroutz.gr/s/6801574/Noco-Genius-G7200-7-2A.html?o=noco+G7200

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Joshua21 ....την homepage της noco έβαλα που τυχαίνει να προμοταρει το νέο προϊόν.

17€ έχει η κάθε αναμονή αλλά με λίγο ψάξιμο, τις βρήκα κάτω απο 13€/τμχ.

Για την τιμή έχεις δίκιο. Επίσης ότι πληρώνεις παίρνεις (όπως ανέφερα κ πιο πάνω, τον αγοράζεις για πολλά-πολλά χρόνια). 

Εχω πάρει κ εγώ οικιακό φορτιστή μπαταριών απο απο lidl (κ με κ χωρίς εισαγωγικά το τελευταίο) κ είχα την χειρότερη εμπειρία, δεν μπορώ να αποδείξω όμως ότι μου κατέστρεψε ένα ολοκαίνουργιο καρέ 18650/21700 (3.7v/3700mah/35A) της nitecore.

Κ τέλος, με τα ρεύματα, δεν παίζουμε.

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, TechnoState είπε

@Joshua21 ....την homepage της noco έβαλα που τυχαίνει να προμοταρει το νέο προϊόν.

17€ έχει η κάθε αναμονή αλλά με λίγο ψάξιμο, τις βρήκα κάτω απο 13€/τμχ.

Για την τιμή έχεις δίκιο. Επίσης ότι πληρώνεις παίρνεις (όπως ανέφερα κ πιο πάνω, τον αγοράζεις για πολλά-πολλά χρόνια). 

Εχω πάρει κ εγώ οικιακό φορτιστή μπαταριών απο απο lidl (κ με κ χωρίς εισαγωγικά το τελευταίο) κ είχα την χειρότερη εμπειρία, δεν μπορώ να αποδείξω όμως ότι μου κατέστρεψε ένα ολοκαίνουργιο καρέ 18650/21700 (3.7v/3700mah/35A) της nitecore.

Κ τέλος, με τα ρεύματα, δεν παίζουμε.

Δηλαδή κατά τη γνώμη σου δεν υπάρχει value for money? Πιστεύεις ότι σε κάθε περίπτωση η διαφορά της τιμής αντικατοπτρίζει τη διαφορά της ποιότητας? Μάλιστα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...