Samothrax Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Καλησπέρα, καλή Ανάσταση και καλή λευτεριά, χρειάζομαι την βοήθεια σας. Έχω ένα φιλικό ζευγάρι στην Γερμανία και συνέχεια μου στέλνουν πράγματα. Νιώθω υποχρεωμένος. Τους αρέσει πολύ το ελληνικό μέλι, είμαι παραγωγός. Τα ΕΛΤΑ δεν μου το παίρνουν. Έχετε υπόψη σας αν υπάρχει κάποια εταιρεία που μπορώ να κάνω ένα δέμα με μέλι μέσα, συνολικού βάρους 2-3 κιλά και να το στείλω στην Γερμανία; Με τί κόστος; Μη μου βγει ο κούκος αηδόνι. Σε πόσες μέρες φτάνει αν γνωρίζετε.
chrv80 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Καλή Ανάσταση! Αν θες κάνε μια ερώτηση ελτα κουριερ, ίσως αυτοί να το στέλνουν. Αλλά πρόσεχε, μην βάλεις γυάλινα βάζα γιατί μπορεί να μην φτάσουν ακέραια..!
imr Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 57 λεπτά πριν, pimjy1214 είπε σε πληροφορω οτι εχουν 100 διαφορετικα μελια στην γερμανια. Βρες κατι αλλο να τους στειλεις. Παντου εχουν Μελια στα σουπερμαρκετ, το δικο του θελει να στειλει ο ανθρωπος σαν κινηση. Τα ελτα για ποιον λόγο δεν στο παίρνουν?
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 42 λεπτά πριν, imr είπε Παντου εχουν Μελια στα σουπερμαρκετ, το δικο του θελει να στειλει ο ανθρωπος σαν κινηση. Τα ελτα για ποιον λόγο δεν στο παίρνουν? Γιατι αν ανοίξει η συσκευασία θα γίνει χαμός.
kanesaxo Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Γιατι αν ανοίξει η συσκευασία θα γίνει χαμός. δεν υπαρχουν ειδικες συσκευασίες, που εχουν φελιζολ μέσα ακριβως γι'αυτο το λογο; για να σου δωσω να καταλαβεις, σαν τα ειδικα κουτια που στέλνουν κρασια. Κι αυτά γυάλινα ειναι. Βέβαια, ειναι τυποποιημένς γι'αυτα, αλλα ίσως υπάρχουν κι άλλες! Επεξ/σία 14 Απριλίου 2020 από kanesaxo
cthulhucarbide Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Και πως θα ξέρουν τα ελτα τι έχει μέσα? Και αν σφραγίσει τα καπάκια με κολλητική ταινία και τα πακετάρει καλά με μπόλικο foam υλικό κλπ τι ακριβώς θα πάθουν τα βάζα για να ανοίξουν? Ακόμα και αν ανοίξει ένα βάζο πως ακριβώς θα διαφύγει το μέλι αν είναι κλεισμένα μέσα σε κιβώτιο και μέσα σε νάυλον σακούλα?
dompred Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Όσο αφορά την εμπειρία μου με τα ΕΛΤΑ, ούτε αυτοί δεν ξέρουν ακριβώς τι παίζει. Υπάλληλοι μου έχουν αρνηθεί να παραδώσω δεματάκι υγρό μέσα σε γυάλινο μπουκάλι (φυσικά πολύ καλά πακεταρισμένο), ενώ άλλοι δεν είχαν πρόβλημα. Σε επικοινωνία μου με την εξ. πελατών των ΕΛΤΑ μου είχαν πει πως πρέπει να είναι πακεταρισμένο ώστε να μην υπάρξει ατύχημα. Επακριβώς η απάντησή τους: "...δεν υπάρχει σαφής απαγόρευση για την αποστολή του συγκεκριμένου περιεχομένου. Ωστόσο σας ενημερώνουμε ότι τα ταχυδρομικά αντικείμενα, η συσκευασία των οποίων είναι αποκλειστική ευθύνη του αποστολέα, θα πρέπει, σύμφωνα με τις διατάξεις της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Σύμβασης, να είναι συσκευασμένα με ασφάλεια και με τέτοιο τρόπο, ώστε να προστατεύεται το περιεχόμενό τους από βλάβη, φθορά ή παραβίαση, αλλά και να μην προξενείται βλάβη στα υπόλοιπα αντικείμενα της αποστολής. ...για ταχυδρομικό αντικείμενο με ευπαθές περιεχόμενο (όπως εύθραυστα μπουκάλια υγρών), απαιτείται ειδική συσκευασία, ώστε να αντέχει τις αλλεπάλληλες διαχειρίσεις." Με τους καινούργιους τιμοκαταλόγους προστέθηκε το εξής: "ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ: (λάδι, μέλι, φέτα σε δοχείο, κονσέρβες σε γυάλινο δοχείο κλπ)Κλείνονται σε ανθεκτικό στεγανό μεταλλικό δοχείο, το οποίο μπαίνει σε δεύτερο μεταλλικό ή ξύλινο ή στερεό πλαστικό κουτί παραγεμισμένο με πριονίδι ή άλλη απορροφητική ύλη, σε ικανή ποσότητα προς απορρόφηση του υγρού σε περίπτωση που το δοχείο σπάσει ή τρυπήσει." από εδώ: http://www.elta.gr/Portals/0/Files/2020/PDFs/Demata_Eswterikou_02_2020_syrrafh.pdf 1
Samothrax Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, Samothrax είπε Τους αρέσει πολύ το ελληνικό μέλι 1 ώρα πριν, pimjy1214 είπε σε πληροφορω οτι εχουν 100 διαφορετικα μελια στην γερμανια Τους αρέσει το ελληνικό. Όταν ερχόταν πριν χρόνια, και δεν ήμουν ακόμη παραγωγός (τρομάρα μου, λίγα έχω) με αυτοκίνητο έπαιρναν πολλά κιλά μαζί τους. 59 λεπτά πριν, imr είπε Τα ελτα για ποιον λόγο δεν στο παίρνουν? Για να είμαι ειλικρινής δεν ρώτησα τώρα, αλλά πριν 2-3 χρόνια ήθελα να στείλω αλλά δεν στάθηκε δυνατόν. Έχω βρει κάποιες εταιρείες τύπου κούριερ μάλλον, αλλά οι τιμοκατάλογοι τους δεν είναι βάσει κιλών αλλά ογκομετρικά + βάρος. Που ξέρω γω τι όγκο θα έχει.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) @Samothrax https://m.facebook.com/192195510916580 Παρε τους τηλέφωνο και ρωτα ποτε είναι το επόμενο δρομολόγιο και αν περνάει απο την πολη που θες. 25 ευρω μια κουτα Νουνου ανεξαρτήτως βάρους. Αν δεν πανε, ρωτα αν ξερουν αλλο πρακτορείο, μη ντραπεις. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από Talepwros
Amaretos Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Παιρνω (Αθηνα) αρκετα συχνα απο μακεδονια μελι με ελτα, σε πλαστικα δοχεια. Δεν στο παιρνουν λογο εξωτερικου?
Menelaos83 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Ετυχε να βρεθω πλαι πλαι στα ελτα με πελατη που ηθελε να στειλει λαδι σε πλαστικο μπουκαλι. Του ειπαν οτι σε περιπτωση που ανοιξει θα πρεπει να αποζημιωσει ολους οσους θα παθουν ζημια απο αυτο, δλδ τα υπολοιπα δεματα. Οποτε ηταν ικανος λογος να τον αποτρεψει, οπως και εγινε.
Kostasspil Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, cthulhucarbide said: Και πως θα ξέρουν τα ελτα τι έχει μέσα? Τι εννοεις; Οταν στειλεις κατι εξωτερικο προφανως και λες τι στελνεις. Εκτος αυτου και τα ΕΛΤΑ να μην το ανοιξουν, θα το ανοιξουν στο αεροδρομιο. ontopic: Λιγο διαφορετικη περιπτωση, αλλα ισως σε βοηθησει, πριν καποιους μηνες ηθελα να στειλω Κυπρο μερικα δοχεια με λαδι και ειχα το ιδιο προβλημα, τελικα πηγα Γενικη Ταχυδρομικη και τα εστειλαν με καραβι, ψαξε κι αυτο Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από Kostasspil
achilles_g_ Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 14 ώρες πριν, pimjy1214 είπε σε πληροφορω οτι εχουν 100 διαφορετικα μελια στην γερμανια. Βρες κατι αλλο να τους στειλεις. Το ελληνικό μέλι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας. Και φυσικά είναι αλλιώς να αγοράσεις κάτι και αλλιώς να είσαι ο ίδιος παραγωγός.
glib Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Στη δουλειά μου που στέλνουν συχνά τρόφιμα στο εξωτερικό χρησιμοποιούμε την ΤΝΤ. Ψάξε στο google για "γαριδακι συσκευασίας" και γέμισε την κούτα με αυτό. Όταν κλείσεις την κούτα πέρασε το με bubble wrap και από πάνω κόλλησε τα χαρτιά με το από και προς. Τέλος, περνα το με διάφανη μεμβράνη, ώστε αν βραχεί να μη ξεκολλήσουν τα χαρτιά.
Joshua21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, Menelaos83 είπε Ετυχε να βρεθω πλαι πλαι στα ελτα με πελατη που ηθελε να στειλει λαδι σε πλαστικο μπουκαλι. Του ειπαν οτι σε περιπτωση που ανοιξει θα πρεπει να αποζημιωσει ολους οσους θα παθουν ζημια απο αυτο, δλδ τα υπολοιπα δεματα. Οποτε ηταν ικανος λογος να τον αποτρεψει, οπως και εγινε. Δηλαδή το να το συσκεύαζε σωστά ώστε να σιγουρέψει ότι θα έφτανε άθικτο στον παραλήπτη, δεν το σκεφτόταν καν σαν ενδεχόμενο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα