Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 ώρες πριν, micos000 είπε

Είναι στην αρχική οθόνη όταν φορτώσει. Γράφει memtest86+ και είναι το 6ο από πάνω.

spacer.png

Εμένα δεν έβγαλε κάτι τέτοιο, όταν πέρασα το hirens έκανε μπουτ και άνοιξε το pc σαν να μπαίνω κανονικά στα windows.

Hirens Boot.jpg

Τελικά κατέβασα την πιο παλιά έκδοση του memtest και κατάφερα έκανα το test στις ram.

Επίσης τι χαζομάρα πρόγραμμα δίνει για να φτιάξω το usb.

Νόμιζα οτι χάλασε το φλασάκι, έδειχνε μόνο 200mb συνολικά. 

Πρέπει να ξανακάνω φορματ το φλασάκι μέσα αππ το πρόγραμμα για να έρθει στα κανονικά του.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο στην εικονα εινια το hirens PE, δηλαδη η εκσυγχρονισμενη εκδοση του hirens για να εκκινει ακομα και σε υπολογιστες με uefi, secure boot κλπ. Και περιλαμβανει ενα γραφικο περιβαλλον που βασιζεται σε w10, συν καποια εργαλεια. Η παλια εκδοση του hirens βγηκε για τελευταια φορα το 2012 και δεν εκκινει στα σημερινα συστηματα, ουτε δουλευουν τα εργαλεια που εχει σε οσα εκκινει, γιατι βλεπει ενα απιστευτα μικρο ποσο ram, πχ 2mb, με το οποιο δεν γινεται να δουλεψει κανενα προγραμμα.

Για το θεμα με το φλασακι. Ενα iso μπορει να γραφτει με 2 τροπους σε ενα στικακι.
Ο ενας εινια η απλη αντιγραφη των αρχειων του iso σε αυτο και η εγκατασταση ενος bootloader ωστε να ειναι εκκινησιμο. Σε αυτη την περιπτωση διατηρει το "κανονικο" μεγεθος του και δειχνει σαν ελευθερο χωρο οσο εχει πραγματικα, μιας και εχει μεσα του απλα αρχεια.
Ο αλλος εινια με dd, δηλαδη η αντιγραφη bit προς bit. Σε αυτη την περιπτωση γραφεται και ο bootloader μαζι, αλλα το στικακι "γινεται" ιδιο σε μεγεθος με το iso που γραφτηκε σε αυτο και το υπολοιπο "κομματι" του δεν φαινεται πουθενα, εκτος απο τον partition manager.

Και τις 2 παραπανω διαδικασιες μπορει να κανει το rufus εδω και χρονια, και μαλιστα αντιλαμβανεται τι χρειαζεται καθε φορα αναλογα με το iso, πχ το iso των windows θελει απλη αντιγραφη ενω καποιας λινουξοδιανομης θελει dd.

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.

Καλημέρα σας, έχω μια ram και θέλω να την ελέγξω πάνω στο πολύ παλιό pc που έχω.

1. Αν βγάλω από το ρεύμα το pc, του προσθέσω την ραμ (1GB) και στην συνέχεια του τρέξω το memtest ο έλεγχος θα γίνει κανονικά?

2. Μετά μπορώ να κλείσω το pc χωρίς να ξανακάνει boot ούτως ώστε να την αφαιρέσω?

3. Μετά από αυτό και εφόσον το ξαναγνωρίσω να κάνει boot από τον HDD στο λειτουργικό θα μπαίνει κανονικά (τρέχει xubuntu)?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

έχω μια ram και θέλω να την ελέγξω πάνω στο πολύ παλιό pc που έχω.

οκ  αλλά να μην τροφοδοτείς τον δίσκο με ρεύμα  

15 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Αν βγάλω από το ρεύμα το pc, του προσθέσω την ραμ (1GB) και στην συνέχεια του τρέξω το memtest ο έλεγχος θα γίνει κανονικά?

θα βγαλεις το ρευμα και θα γειώσεις καπου τα χέρια σου Και θα κάνεις  ότι θέλεις με την ραμ Θα ξανα τροφοδοτησεις με ρεύμα 

16 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Μετά μπορώ να κλείσω το pc χωρίς να ξανακάνει boot ούτως ώστε να την αφαιρέσω?

ναι πατώντας παρατεταμένα το μπουτον ώστε να κλείσει μόνο του και να μην γυρνάνε  οι ανεμιστήρες 

19 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Μετά από αυτό και εφόσον το ξαναγνωρίσω να κάνει boot από τον HDD στο λειτουργικό θα μπαίνει κανονικά

αν δεν είναι τσαντισμένο το xubuntu  θα πάνε όλα καλά :D

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, hp8 είπε

οκ  αλλά να μην τροφοδοτείς τον δίσκο με ρεύμα  

θα βγαλεις το ρευμα και θα γειώσεις καπου τα χέρια σου Και θα κάνεις  ότι θέλεις με την ραμ Θα ξανα τροφοδοτησεις με ρεύμα 

ναι πατώντας παρατεταμένα το μπουτον ώστε να κλείσει μόνο του και να μην γυρνάνε  οι ανεμιστήρες 

αν δεν είναι τσαντισμένο το xubuntu  θα πάνε όλα καλά :D

Το xubuntu έκανε "ξου" τα xp που είχα παλιότερα. Μετά από αυτό φαντάζομαι να ηρέμησε 😛

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Το xubuntu έκανε "ξου" τα xp που είχα παλιότερα. Μετά από αυτό φαντάζομαι να ηρέμησε 😛

βρες  4 ντιμακια  2χ2 gb  ddr2 η 2χ2 ddr3 από eday τσάμπα είναι Και θα είσαι μια χαρά  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, hp8 είπε

βρες  4 ντιμακια  2χ2 gb  ddr2 η 2χ2 ddr3 από eday τσάμπα είναι Και θα είσαι μια χαρά  

έχω ήδη 2 x 1 GB και έχω και μια τρίτη που μάλλον έχει θέμα αλλά θέλω να το συγουρέψω, αν δεν έχει θέμα θα προβώ λογικά σε αγορά. Και με τα 2 GB μια χαρά τα πάει, αλλά για να μην το πάω στα όριά του μάλλον θα το αναβαθμίσω κατά μία ή δύο ram, θα δείξει.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...