doctorized Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Έχω φτιάξει μια απλή ιστοσελίδα η όποια αποτελείται από 2 div. Το πρώτο περιέχει ένα οριζόντιο μενού επιλογών οι οποίες ανοίγουν κάποιες σελίδες, δικά μου αρχεία html τα οποία δεν περιέχουν μενού, στο δεύτερο div. Οι σελίδες ανοίγουν με χρήση Javascript χωρίς πρόβλημα. Επειδή φορτώνονται με αυτόν τον τρόπο, δεν αλλάζει το url, δηλαδή μετά το ".gr" στο τέλος δεν προστίθεται κάτι του τύπου "/μπλαμπλα". Έτσι, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα κουμπιά μπρος-πίσω που έχουν οι περιηγητές αφού δεν υπάρχει αλλαγή στο url. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω; Ξέρω, ένας τρόπος είναι να βάλω το μενού σε όλες τις σελίδες οπότε κάθε φορά θα ανοίγει μια σελίδα όχι σε div αλλά θα αντικαθιστά εντελώς την προηγούμενη. Πέρα από αυτό, υπάρχει άλλος τρόπος;
XPHSTOS_ Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δες αυτό: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/History/pushState
doctorized Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 18 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε Δες αυτό: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/History/pushState Τίθεται και το εξής ζήτημα. Εφόσον το url δεν αλλάζει, μπορώ με κάποιον τρόπο να αλλάξω ελαφρώς το url, πχ να βάλω στο href κάτι του τύπου "#page2" ώστε το url να αλλάζει σε "μπλαμπα.gr/#page2" και να μπορεί αυτό να χρησιμοποιηθεί ώστε αν κάποιος πληκτρολογήσει το url με το "#page2" στο τέλος να τον πάει απευθείας στη σελίδα page2 και όχι στην αρχική;
doctorized Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Αυτό που ρωτάω στην ακριβώς από πάνω ανάρτησή μου το έλυσα. Κατάφερα με: window.history.pushState({url: "" + identifier + ""}, "test 123", identifier); (identifier είναι το hash, πχ #page1) να προσθέσω νέα καταχώρηση στο ιστορικό αλλά δεν μπαίνει ο τίτλος που δίνω. Διάβασα σε μια σελίδα ότι οι σύγχρονοι περιηγητές δεν λαμβάνουν υπόψιν τον τίτλο και προτείνουν λύσεις του τύπου: $(document).attr("title", "New Title"); ή document.title = "new title"; αλλά κανένα δεν λειτουργεί. Το έχω μέσα σε function και την καλώ στο <body onload="SetTitle()">. Τι κάνω λάθος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα