j0hnn1e Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα iMac 2017 (retina) το οποίο το λειτουργώ με external ssd (T5 Samsung) στον οποίο έχω περάσει το Mac Os επειδή ο εσωτερικός HDD είναι αρκετά αργός. Τον εσωτερικό δεν τον έχω κάνει format (έχει και αυτός περασμένο το Mac OS) και τον ψρησιμοποιώ για να αποθηκεύω δεδομένα/downloads. Το boot γίνεται με τον Τ5 και όχι με τον HDD (o HDD εκ των πραγμάτων είναι πάνω στο mac σαν μέσο αποθηκεύσης και μόνο). Αποφάσισα μιας και ο HDD είναι 1ΤΒ και δεν χρησιμοποιώ πολύ χώρο, να δοκιμάσω να κάνω ενα time machine backup του εξωτερικου SSD για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, αλλά όταν πάω να τρέξω το time machine και επιλέγω σαν backup το partition του HDD βγαίνει αυτό το μήνυμα "Are you sure you want to back up to the same device your original data is on?" Το time machine βλεπει τον HDD και μια εξωτερική κάρτα που είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή, αλλά όχι τον ssd t5 και ως συνέπεια δεν με αφήνει να τον κάνω backup. Αυτό που έχω βάλει στο μυαλό μου γίνεται ή δεν μπορώ να επιλέξω να γίνει backup του εξωτερικού; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ignome4 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Ίσως αν τον έκανες format πρώτα. Προσοχή αν τα αρχεία σου είναι στον HDD θα πρέπει να τα μεταφέρεις ή αν κάποιες εφαρμογές τραβάνε από εκεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
j0hnn1e Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Ο HDD υπάρχει μόνο σαν αποθηκευτικό μέσο. Ναι, θα μπορούσα να τον κάνω φορματ απλά δεν νομίζω οτι θα αλλάξει το οτι το time machine δεν αναγνωρίζει τον Τ5 καθόλου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Υπάρχει πιθανότητα να ξεκινάει ο iMac διαβάζοντας πρώτα τον από τον hdd οποίος δίνει την εντολή ότι ο start up disk είναι ο εξωτερικός. Με το format του hdd θα καθυστερεί να μπουταρει αλλά θα βλέπει λογικά τον εξωτερικό σαν βασικό σκληρό και τον hdd σαν storage. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα