IT chef Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δεν έβγαλες άκρη με κάποιον που κάθονταν σε ένα γραφείο μόνος του,με υπολογιστή, τηλέφωνο και χρόνο στην διάθεσή του. Θα βγάλεις με έναν στο δρόμο,που έχει ακούσει της μπαναγιας τα μάτια από το πρωι,και έχει τοποθετηθεί εκεί με ένα στυλό για τα πρόστιμα και ένα κατσαβίδι για τις πινακίδες; Δε νομίζω Τάκη. 1
GREGORYMO Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 5 λεπτά πριν, ZPist92 είπε Υπάρχει θέμα επιβίωσης πράγμα που ανέφερα στις αρχές όταν επικοινώνησα και μου λενε ναι καταλαβαίνω αλλά δεν ξέρω αν θα δεχτούν το μισθωτηριο σαν απόδειξη. Οπότε κατάλαβα ότι είναι στην κρίση αυτού που θα με ελέγξει γιατί η οδηγία τους όπως αναφέρθηκε είναι να ελέγχουν συγκεκριμένο έντυπο. Το πρόβλημα είναι ότι στο οποίο μπλόκο στήσει η αστυνομία, θα είναι άλλοι 10 που θα έχουν σκαρφιστει του κόσμου τις δικαιολογίες και έτσι ΣΤΕΡΟΥΝ από εσένα που έχεις πραγματικη αναγκη να κάνεις το προφανές, να πας σπίτι σου! 1
Joshua21 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, logistoulis είπε Ναι οκ θα μπορούσε και να γίνει αυτό και θα μπορούσε να περάσει και σαν αλλαγή ενδεχομένως αλλά πολλή φασαρία για το τίποτα Για τον ts πάντως που προϋπάρχει ένα μισθωτηριο νομίζω πως θα έπρεπε να του δώσουν λύση και να του το αλλάξουν και στο μητρώο Καθόλου φασαρία, μην ξεχνάς ότι με την παρούσα κατάσταση οι πιο πολλοί σπίτι καθόμαστε πάνω από τον υπολογιστή, ο ελεύθερος χρόνος είναι το μόνο που δεν μας λείπει Επίσης ο ts σύμφωνα με αυτά που γράφει ΔΕΝ είναι μόνιμος κάτοικος της διεύθυνσης στην οποία θέλει να μεταβεί, να μετακομίσει θέλει, ε το πιο λογικό είναι να του πουν "ειδικά μέσα στη μ, εβδομάδα κάτσε στα αβγά σου".
ZPist92 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Η μετακόμιση έχει ήδη γίνει κανονικά πριν την απαγόρευση. Εγώ εφυγα από το νέο μου σπίτι πάλι πριν την απαγόρευση για κάποιες εκκρεμότητες και μόλις τις τακτοποίησα δεν έχω πως να επιστρέψω.
Joshua21 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, ZPist92 είπε Η μετακόμιση έχει ήδη γίνει κανονικά πριν την απαγόρευση. Εγώ εφυγα από το νέο μου σπίτι πάλι πριν την απαγόρευση για κάποιες εκκρεμότητες και μόλις τις τακτοποίησα δεν έχω πως να επιστρέψω. Στην πραγματικότητα μπορεί να έχει γίνει, δεν αντιλέγω, το πρόβλημα όμως είναι ότι σύμφωνα με το taxis δεν έχει γίνει καμία μετακόμιση... 1
akisdom Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Εγώ νοίκιασα σπίτι 60 χλμ μακριά απο την πόλη που εμένα τον Δεκέμβριο. Η φορολογική μου δήλωση λέει ως διεύθυνση κατοικίας την παλιά η οποία ειναι και ιδιόκτητο. Σε έλεγχο λοιπόν έδειξα το ενοικιαστήριο απο το τάξις , τον λογαριασμό ΔΕΗ και ΟΤΕ και δεν είχα κανένα πρόβλημα με το όργανο που με σταμάτησε. Λογικά δείχνουν κατανόηση. 2
cd2matheos Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Παλούκι γενικά... Είναι από τις περιπτώσεις που ο καθένας θα πει το μακρύ και το κοντό του και εσύ απλώς θα ακούς σαν χάνος. Ακόμη και στην περίπτωση ύπαρξης μισθωτήριου αυτό δεν αποτελεί απόδειξη ότι προκειτε για κυρία κατοικία ώστε να μπορείς να μετακινηθείς σε αυτό θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να σου πει ότι νοικιάζεις σπίτι για τις διακοπές σου το καλοκαίρι αν βέβαια τώρα αυτό συνοδεύετε και με πρόσληψη εργοδότη η έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στον συγκεκριμένο τόπο ίσως με κάποιον επιεικη να έχεις καλύτερη μοίρα.
agnostos13 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 5 ώρες πριν, IT chef είπε Αφού δε καταλαβαίνεις καν ελληνικά,τι μπήκες να κάνεις στο θέμα; Να κράξεις μπήκες,όποτε δεξου το κράξιμο εσύ τωρα,και σταματά να ποσταρεις ,γιατί δε προσφέρεις τίποτα,βάρος είσαι εδώ. Το μπούλο Κατερινάκι. Ον τοπικ,μια χαρά τα λέει ο λογιστής του,η διεύθυνση είναι απλά μια δήλωση στην εφορία ,το που θα δέχεσαι την αλληλογραφία σας. Δε θα βγάλεις άκρη,όλοι είναι υπ ατμον,όλα αλλάζουν μερα με τη μέρα,και ειλικρινά,το μέτρο έγινε για να μην φύγει κάποιος απο ένα μεγάλο αστικό κέντρο και πάει στην επαρχία. Οπότε,αν δεν είναι θέμα επιβίωσης ,να μην πληρώσεις το ενοίκιο και εδώ,απλά υπομονή. Μην γράφετε μπούρδες... Η διεύθυνση του μητρώου δεν είναι απλά διεύθυνση αλληλογραφίας αλλά διεύθυνση έδρας-κύριας κατοικίας. Θα έπρεπε να ενημερώνεται υποχρεωτικά αλλά επειδή δεν έχει ποινή βάζει ο καθένας ότι του καπνίσει και δεν την αλλάζει ποτέ. Κακώς η ΑΑΔΕ δείχνει ανοχή...
takoulou Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα.... Το καλυτερο να εχεις καποια αποδεικτικα στοιχεια μαζι σου... Επεξ/σία 14 Απριλίου 2020 από takoulou 2
Joshua21 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, akisdom είπε Εγώ νοίκιασα σπίτι 60 χλμ μακριά απο την πόλη που εμένα τον Δεκέμβριο. Η φορολογική μου δήλωση λέει ως διεύθυνση κατοικίας την παλιά η οποία ειναι και ιδιόκτητο. Σε έλεγχο λοιπόν έδειξα το ενοικιαστήριο απο το τάξις , τον λογαριασμό ΔΕΗ και ΟΤΕ και δεν είχα κανένα πρόβλημα με το όργανο που με σταμάτησε. Λογικά δείχνουν κατανόηση. Ο έλεγχος να υποθέσω ότι έγινε τις τελευταίες ημέρες που έχουν σφίξει πολύ τα πράγματα, και το μόνο δικαιολογητικό που ισχύει είναι η βεβαίωση κατοικίας ειδικού τύπου? Ή ο έλεγχος έγινε σε άλλη στιγμή παλιότερα που οι έλεγχοι ήταν πιο χαλαροί και τις περισσότερες φορές περιορίζονταν στο να κάνουν συστάσεις στον παραβάτη?
akisdom Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 14 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ο έλεγχος να υποθέσω ότι έγινε τις τελευταίες ημέρες που έχουν σφίξει πολύ τα πράγματα, και το μόνο δικαιολογητικό που ισχύει είναι η βεβαίωση κατοικίας ειδικού τύπου? Ή ο έλεγχος έγινε σε άλλη στιγμή παλιότερα που οι έλεγχοι ήταν πιο χαλαροί και τις περισσότερες φορές περιορίζονταν στο να κάνουν συστάσεις στον παραβάτη? Εγεινε την περασμένη εβδομάδα την Τρίτη. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι απο τότε.
Joshua21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, akisdom είπε Εγεινε την περασμένη εβδομάδα την Τρίτη. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι απο τότε. Πολλά έχουν αλλάξει, όπως έγραψα πλέον τα όργανα έχουν οδηγία να δέχονται ως αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας ΜΟΝΟ τη "βεβαίωση κατοικίας ειδικού σκοπού". Αρχικά αυτό ίσχυε μόνο για τα πλοία (από 20/03), αλλά εδώ και μια βδομάδα περίπου έχει επεκταθεί και στις μετακινήσεις ξηράς μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων.
ZPist92 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Ξαναμιλησα με αστυνομικούς αυτή τη φορά όχι από τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν είναι κανείς αρμόδιος εκτός της πολιτικής προστασίας. Έχω πάρει τηλέφωνα αλλά δεν απαντάνε.. στο τέλος μου είπαν απλά ότι ουσιαστικά θέλουν να αποτρέψουν τις άσκοπες μετακινήσεις και από τη στιγμή που θέλω να πάω και να μείνω εκεί με το συμφωνητικό θα είμαι καλυμμένη. Εάν τυχόν τύχω σε κανέναν περίεργο και με γράψει μπορώ εντός 3 ημερών να κάνω ένσταση. 24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Πολλά έχουν αλλάξει, όπως έγραψα πλέον τα όργανα έχουν οδηγία να δέχονται ως αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας ΜΟΝΟ τη "βεβαίωση κατοικίας ειδικού σκοπού". Αρχικά αυτό ίσχυε μόνο για τα πλοία (από 20/03), αλλά εδώ και μια βδομάδα περίπου έχει επεκταθεί και στις μετακινήσεις ξηράς μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων. Από 23/03 ισχύει η βεβαίωση κατοικίας για όλους όταν ήταν ακόμη η διάρκεια μέχρι 6/4 πριν πάρει παραταση. Στις συχνές ερωτήσεις υπάρχει ερώτηση "Και αν κατά την έναρξη ισχύος του περιορισμού μετακινήσεων βρίσκο- μαι σε άλλο σημείο της Ελλάδας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μου και πρέπει να επιστρέψω; Θα μου επι- τραπεί; " Απάντηση Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί και μια Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης εισοδήμα- τος Ε1.
Joshua21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, ZPist92 είπε Ξαναμιλησα με αστυνομικούς αυτή τη φορά όχι από τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν είναι κανείς αρμόδιος εκτός της πολιτικής προστασίας. Έχω πάρει τηλέφωνα αλλά δεν απαντάνε.. στο τέλος μου είπαν απλά ότι ουσιαστικά θέλουν να αποτρέψουν τις άσκοπες μετακινήσεις και από τη στιγμή που θέλω να πάω και να μείνω εκεί με το συμφωνητικό θα είμαι καλυμμένη. Εάν τυχόν τύχω σε κανέναν περίεργο και με γράψει μπορώ εντός 3 ημερών να κάνω ένσταση. Sorry αλλά αυτά που σου είπαν μου φαίνονται χαζομάρες. Πρώτα από όλα ο αστυνομικός είναι αυτός που θα κρίνει αν υπάρχει παράβαση, και αν όντως υπάρχει παράβαση αυτός θα τη βεβαιώσει, το "δεν είναι κανείς αρμόδιος εκτός της πολιτικής προστασίας" είναι απλά υπεκφυγή. Επίσης το δικαίωμα ένστασης δεν λέει κάτι, σκέψου μόνο πως αν σε γράψουν όχι μόνο θα σου βεβαιώσουν το πρόστιμο των 300€, αλλά θα σου αφαιρέσουν τις πινακίδες και θα σε αναγκάσουν να γυρίσεις πίσω. Η μάλλον κάτι λέει, εφόσον στο ανέφερε είναι σαν να δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος για το αν θα σε καλύψει το μισθωτήριο σε πιθανό (μάλλον σίγουρο) έλεγχο. 1 ώρα πριν, ZPist92 είπε Από 23/03 ισχύει η βεβαίωση κατοικίας για όλους όταν ήταν ακόμη η διάρκεια μέχρι 6/4 πριν πάρει παραταση. Λάθος κάνεις, στην αρχή ίσχυε μόνο για τα πλοία όπως έγραψα, δες το παρακάτω: "Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 944/Β/20-3-2020 η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 20009/2020 με την οποία επιβάλλεται εν μέρει προσωρινός περιορισμός κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίου και σκάφους για τη μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, πορθμείων, λαντζών και θαλασσίων ταξί, από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια." "Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης (TaxisNet) Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, για τη διευκόλυνση των μόνιμων κατοίκων των νησιωτικών περιοχών παρέχεται ψηφιακά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, ώστε να μπορούν να μεταβαίνουν στον τόπο κατοικίας τους." https://www.e-nomothesia.gr/law-news/koronoios-mono-bebaiose-katoikias-eidikes.html Από τότε το επίμαχο άρθρο έχει τροποποιηθεί 3 φορές με κοινές υπουργικές αποφάσεις ώστε να φτάσει στην σημερινή μορφή δλδ η απαίτηση της βεβαίωσης αυτής να επεκταθεί και στις μετακινήσεις ξηράς μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων: 1. Δ1α/Γ.Π. οικ20036/22.3.2020 2. Δ1α/Γ.Π. οικ.20797/26.3.2020 3. Δ1α/Γ.Π. οικ.22824/4.4.2020 1 ώρα πριν, ZPist92 είπε Στις συχνές ερωτήσεις υπάρχει ερώτηση "Και αν κατά την έναρξη ισχύος του περιορισμού μετακινήσεων βρίσκο- μαι σε άλλο σημείο της Ελλάδας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μου και πρέπει να επιστρέψω; Θα μου επι- τραπεί; " Απάντηση Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί και μια Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης εισοδήμα- τος Ε1. Και η απάντηση της δεν λέει τίποτα παραπάνω από όσα σου έχω ήδη γράψει από χτες. Επίσης όπως σου έγραψα ξανά και χτες το χαρτί αυτό σε σένα είναι εντελώς άχρηστο, μια και δεν έχεις δηλώσει ακόμα την νέα διεύθυνση κατοικίας. 1
takoulou Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, ZPist92 είπε Ξαναμιλησα με αστυνομικούς αυτή τη φορά όχι από τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν είναι κανείς αρμόδιος εκτός της πολιτικής προστασίας. Έχω πάρει τηλέφωνα αλλά δεν απαντάνε.. στο τέλος μου είπαν απλά ότι ουσιαστικά θέλουν να αποτρέψουν τις άσκοπες μετακινήσεις και από τη στιγμή που θέλω να πάω και να μείνω εκεί με το συμφωνητικό θα είμαι καλυμμένη. Εάν τυχόν τύχω σε κανέναν περίεργο και με γράψει μπορώ εντός 3 ημερών να κάνω ένσταση. Από 23/03 ισχύει η βεβαίωση κατοικίας για όλους όταν ήταν ακόμη η διάρκεια μέχρι 6/4 πριν πάρει παραταση. Στις συχνές ερωτήσεις υπάρχει ερώτηση "Και αν κατά την έναρξη ισχύος του περιορισμού μετακινήσεων βρίσκο- μαι σε άλλο σημείο της Ελλάδας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μου και πρέπει να επιστρέψω; Θα μου επι- τραπεί; " Απάντηση Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί και μια Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης εισοδήμα- τος Ε1. Καλησπερα... Το καλυτερο ειναι να μην φυγεις... Να μεινεις εδω.... Ενστασεις δεν δεχονται αυτο τον καιρο.... Τυπικα το λενε... Ολες αποριφθηκαν...Απαγορευεται να πας σε ατυνομικο τμημα... . Μονο με email.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις