Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αλλάξεις λογιστή :)

Άρα αυτή είναι η διεύθυνση που δεν αφήνει πλέον να κάνεις αλλαγή επειδή έμπαιναν όσοι ήθελαν να ταξιδέψουν και την άλλαζαν? Όταν αλλάξω αυτή τη διεύθυνση θα αλλάξω και ΔΟΥ αυτόματα? 

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ZPist92 είπε

Άρα αυτή είναι η διεύθυνση που δεν αφήνει πλέον να κάνεις αλλαγή επειδή έμπαιναν όσοι ήθελαν να ταξιδέψουν και την άλλαζαν?

Εμ... κοινή λογική.

2 λεπτά πριν, ZPist92 είπε

Όταν αλλάξω αυτή τη διεύθυνση θα αλλάξω και ΔΟΥ αυτόματα? 

Α δεν την έχεις αλλάξει ακόμα? Την πάτησες :)

Και ναι, η ΔΟΥ στην οποία ανήκουμε είναι η ΔΟΥ που έχει αρμοδιότητα στον τόπο κατοικίας που έχουμε δηλώσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ας επιχειρήσει να κάνει την αίτηση, μαζί με ερώτημα προς την ΑΑΔΕ (συνήθως απαντάνε πολύ σύντομα) λέγοντάς τους ότι με βάση το πρόσφατο μισθωτήριο που φαίνεται στο σύστημά τους το πραγματικό γεγονός είναι ότι το σπίτι του είναι εκεί που λέει αυτό και απλά αμέλησε να κάνει και την αλλαγή στο μητρώο 

αν και με την κοινή λογική το μισθωτήριο και μόνο θα έπρεπε να αρκεί, αλλά αν του άλλου του έχουν πει ότι πρέπει στον έλεγχο να δει το τάδε έντυπο που να λέει τα τάδε πράγματα μπορεί να μην χαμπαριάσει, δεν είναι υποχρεωμένος άλλωστε να ξέρει τι είναι το κάθε έντυπο και ότι τα βασικά στοιχεία του μητρώου πολλοί δεν μπαίνουν καν  στον κόπο να τα αλλάξουν και καταλήγουν να είναι "στοιχεία αλληλογραφίας"  (συν ότι πολλοί δεν θέλουν και να αλλάξουν εφορία για κάποιο λόγο.. ) 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ZPist92 είπε

Τι γίνεται σε περίπτωση που έχεις μετακομίσει σε άλλο σπίτι σε άλλη πόλη μέσα στο 2020 και δεν φαίνεται στο τελευταίο Ε1 του 2018 που ζητάνε σαν βεβαίωση για την άπαξ μετακίνηση στην μόνιμη κατοικία σου? Έχω πάρει πόσα τηλέφωνα σε αστυνομία και δεν ξέρει κανενας να μου πει. Ο ένας με παραπέμπει σε άλλον κι εγώ δεν έχω πάρει απάντηση. Το νέο μου σπίτι θα φανεί στη φορολογική που θα γίνει του χρόνου στο Ε1. 

ΠΟΥ, σου χρειάζεται το Ε1 ?

Για το super market η το φαρμακείο ?

Την διεύθυνση στο sms, την βάζεις ΜΟΝΟΣ σου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

ΠΟΥ, σου χρειάζεται το Ε1 ?

Για το super market η το φαρμακείο ?

Την διεύθυνση στο sms, την βάζεις ΜΟΝΟΣ σου!

σου λέει να πάει σε άλλη πόλη.. δε μιλάει για sms γύρω από το σπίτι του 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, logistoulis είπε

σου λέει να πάει σε άλλη πόλη.. δε μιλάει για sms γύρω από το σπίτι του 

Δεν το έπιασα.

Πώς, έφυγε από την ΝΕΑ του κατοικία και πήγε σε ΑΛΛΟ νομό ??

ΥΓ. ΑΣΧΕΤΑ, αν γράφεται η όχι στο Ε1 ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Δεν το έπιασα.

Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά όλα τα post, θα διαπιστώσεις πως ούτε έχει μετακομίσει ακόμα, αλλά ούτε έχει δηλώσει στο taxis τη νέα διεύθυνση κατοικίας.

12 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ας επιχειρήσει να κάνει την αίτηση, μαζί με ερώτημα προς την ΑΑΔΕ (συνήθως απαντάνε πολύ σύντομα) λέγοντάς τους ότι με βάση το πρόσφατο μισθωτήριο που φαίνεται στο σύστημά τους το πραγματικό γεγονός είναι ότι το σπίτι του είναι εκεί που λέει αυτό και απλά αμέλησε να κάνει και την αλλαγή στο μητρώο 

αν και με την κοινή λογική το μισθωτήριο και μόνο θα έπρεπε να αρκεί, αλλά αν του άλλου του έχουν πει ότι πρέπει στον έλεγχο να δει το τάδε έντυπο που να λέει τα τάδε πράγματα μπορεί να μην χαμπαριάσει, δεν είναι υποχρεωμένος άλλωστε να ξέρει τι είναι το κάθε έντυπο και ότι τα βασικά στοιχεία του μητρώου πολλοί δεν μπαίνουν καν  στον κόπο να τα αλλάξουν και καταλήγουν να είναι "στοιχεία αλληλογραφίας"  (συν ότι πολλοί δεν θέλουν και να αλλάξουν εφορία για κάποιο λόγο.. ) 

Δεν νομίζω, αν ήταν έτσι όλοι θα έφτιαχναν ένα πλαστό μισθωτήριο και μετά θα το έσκιζαν.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν νομίζω, αν ήταν έτσι όλοι θα έφτιαχναν ένα πλαστό μισθωτήριο και μετά θα το έσκιζαν.

το μισθωτήριο προϋπάρχει στην προκειμένη περίπτωση ίσως και πριν τα μέτρα

επίσης δεν είναι τόσο απλό να φτιάξεις ένα ψεύτικο (ηλεκτρονικό μιλάμε πάντα) μισθωτήριο. πώς θα κάνεις; θα βρεις άτομο σπίτι ατακ ρεύμα κτλ στα ψέματα; θα το αποδεχτεί στα ψέματα;

ή αυτή τη στιγμή που μιλάμε απαγορεύεται εγώ, εσύ ή ο οποισδήποτε να πάει να νοικιάσει αλλού; δεν έχω υπόψιν μου κάτι τέτοιο 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, GREGORYMO said:

Δεν το έπιασα.

Αφού δε καταλαβαίνεις καν ελληνικά,τι μπήκες να κάνεις στο θέμα;

Να κράξεις μπήκες,όποτε δεξου το κράξιμο εσύ τωρα,και σταματά να ποσταρεις ,γιατί δε προσφέρεις τίποτα,βάρος είσαι εδώ.

Το μπούλο Κατερινάκι.

Ον τοπικ,μια χαρά τα λέει ο λογιστής του,η διεύθυνση είναι απλά μια δήλωση στην εφορία ,το που θα δέχεσαι την αλληλογραφία σας.

Δε θα βγάλεις άκρη,όλοι είναι υπ ατμον,όλα αλλάζουν μερα με τη μέρα,και ειλικρινά,το μέτρο έγινε για να μην φύγει κάποιος απο ένα μεγάλο αστικό κέντρο και πάει στην επαρχία.

Οπότε,αν δεν είναι θέμα επιβίωσης ,να μην πληρώσεις το ενοίκιο και εδώ,απλά υπομονή.

• Like 2
Δημοσ.

Στο μισθωτηριο φαίνεται η ημερομηνία αποδοχής η οποία είναι πολύ πριν την απαγόρευση μετακίνησης. Όπως και το ρεύμα.. σε όλες τις υπηρεσίες για αποδεικτικό κατοικίας ζητούν λογαριασμό ΔΕΚΟ δεν αρκούν αυτά? Όσο για την αλλαγή κατοικίας στην ΑΑΔΕ δεν το γνωριζα. Ότι έχει να κάνει με φορολογικά επικοινωνώ με τον λογιστή. Όπως και για την αποδοχή του μισθωτηριου. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν αλλάζει και τη διεύθυνση στο μητρώο.. και άλλους γνωστούς μου λογιστές που έχω ρωτήσει για αυτή τη διεύθυνση απ' ότι κατάλαβα δεν δίνουν και πολύ σημασία στο να την αλλάξουν..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ZPist92 είπε

και άλλους γνωστούς μου λογιστές που έχω ρωτήσει για αυτή τη διεύθυνση απ' ότι κατάλαβα δεν δίνουν και πολύ σημασία στο να την αλλάξουν..

κανονικά πρέπει, στην πράξη κανείς δεν ασχολείται.. 

οι μόνοι που έχω δει να ασχολούνται έντονα με το σπορ είναι αλλοδαποί με άδεια παραμονής γιατί εκεί σοβαρά πρέπει να φαίνεται σωστά που μένεις από παντού 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

το μισθωτήριο προϋπάρχει στην προκειμένη περίπτωση ίσως και πριν τα μέτρα

επίσης δεν είναι τόσο απλό να φτιάξεις ένα ψεύτικο μισθωτήριο. πώς θα κάνεις; θα βρεις άτομο σπίτι ατακ ρεύμα κτλ στα ψέματα; θα το αποδεχτεί στα ψέματα;

Γενικότερα μίλησα, όχι ειδικά για την περίπτωση του ts.

Και ναι, απλούστατο είναι, μπορώ να το κάνω σε συνενόηση με οποιονδήποτε έχει ακίνητο στο χωριό μου. Δεν είναι τίποτα να καταχωρήσει μια μίσθωση, ακόμα και στο σπίτι που δηλώνει ως κατοικία του, και μόλις πάω στο χωριό μπαίνει μέσα στην εφαρμογή και πατάει πάνω στο λήξη. Ξέρω κάποιον που το έκανε στο παρελθόν για άλλο λόγο.

Για αυτό ακριβώς - όπως και εσύ ο ίδιος έγραψες παραπάνω - έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στα ελεγκτικά όργανα, να ελέγχουν την διεύθυνση κατοικίας η οποία αναγράφεται στη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, IT chef είπε

Αφού δε καταλαβαίνεις καν ελληνικά,τι μπήκες να κάνεις στο θέμα;

Να κράξεις μπήκες,όποτε δεξου το κράξιμο εσύ τωρα,και σταματά να ποσταρεις ,γιατί δε προσφέρεις τίποτα,βάρος είσαι εδώ.

Το μπούλο Κατερινάκι.

Ον τοπικ,μια χαρά τα λέει ο λογιστής του,η διεύθυνση είναι απλά μια δήλωση στην εφορία ,το που θα δέχεσαι την αλληλογραφία σας.

Δε θα βγάλεις άκρη,όλοι είναι υπ ατμον,όλα αλλάζουν μερα με τη μέρα,και ειλικρινά,το μέτρο έγινε για να μην φύγει κάποιος απο ένα μεγάλο αστικό κέντρο και πάει στην επαρχία.

Οπότε,αν δεν είναι θέμα επιβίωσης ,να μην πληρώσεις το ενοίκιο και εδώ,απλά υπομονή.

Υπάρχει θέμα επιβίωσης πράγμα που ανέφερα στις αρχές όταν επικοινώνησα και μου λενε ναι καταλαβαίνω αλλά δεν ξέρω αν θα δεχτούν το μισθωτηριο σαν απόδειξη. Οπότε κατάλαβα ότι είναι στην κρίση αυτού που θα με ελέγξει γιατί η οδηγία τους όπως αναφέρθηκε είναι να ελέγχουν συγκεκριμένο έντυπο. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ZPist92 είπε

Στο μισθωτηριο φαίνεται η ημερομηνία αποδοχής η οποία είναι πολύ πριν την απαγόρευση μετακίνησης. Όπως και το ρεύμα.. σε όλες τις υπηρεσίες για αποδεικτικό κατοικίας ζητούν λογαριασμό ΔΕΚΟ δεν αρκούν αυτά? Όσο για την αλλαγή κατοικίας στην ΑΑΔΕ δεν το γνωριζα. Ότι έχει να κάνει με φορολογικά επικοινωνώ με τον λογιστή. Όπως και για την αποδοχή του μισθωτηριου. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν αλλάζει και τη διεύθυνση στο μητρώο.. και άλλους γνωστούς μου λογιστές που έχω ρωτήσει για αυτή τη διεύθυνση απ' ότι κατάλαβα δεν δίνουν και πολύ σημασία στο να την αλλάξουν..

Όπως έγραψα και παραπάνω, τα όργανα έχουν σαφείς οδηγίες που δεν περιλαμβάνουν ούτε λογαριασμούς δεκο, ούτε μισθωτήρια, ούτε Ε1, ούτε κάτι άλλο, το μόνο έγκυρο είναι η βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης. Δικαιολογίες του τύπου "δεν ήξερα", "δεν μου το είπε ο λογιστής μου" κτλ δεν πιάνουν.

Επίσης η αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας στην ΑΑΔΕ και η αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας στο μητρώο, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Γενικότερα μίλησα, όχι ειδικά για την περίπτωση του ts.

Και ναι, απλούστατο είναι, μπορώ να το κάνω σε συνενόηση με οποιονδήποτε έχει ακίνητο στο χωριό μου. Δεν είναι τίποτα να καταχωρήσει μια μίσθωση, ακόμα και στο σπίτι που δηλώνει ως κατοικία του, και μόλις πάω στο χωριό μπαίνει μέσα στην εφαρμογή και πατάει πάνω στο λήξη. Ξέρω κάποιον που το έκανε στο παρελθόν για άλλο λόγο.

Για αυτό ακριβώς - όπως και εσύ ο ίδιος έγραψες παραπάνω - έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στα ελεγκτικά όργανα, να ελέγχουν την διεύθυνση κατοικίας η οποία αναγράφεται στη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης.

Ναι οκ θα μπορούσε και να γίνει αυτό και θα μπορούσε να περάσει και σαν αλλαγή ενδεχομένως αλλά πολλή φασαρία για το τίποτα

Για τον ts πάντως που προϋπάρχει ένα μισθωτηριο νομίζω πως θα έπρεπε να του δώσουν λύση και να του το αλλάξουν και στο μητρώο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...