Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, asmilon είπε

Σημαντικη λεπτομέρεια βεβαια, το internet δε θα υπηρχε με το τροπο που το γνωριζουμε σημερα χωρις την Google.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό φίλε μου…… ούτε ο κόσμος μας θα ήταν ίδιος αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός…..

• Like 2
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

H Google έγινε μεγάλη και τρανή με το τεράστιο engagement των χρηστών επειδή στην αρχή εναντιώθηκε στο μεγάλο τέρας της Microsoft και ήταν η μεγάλη ελπίδα προμοτάροντας ως βασική αρχή το no evil.

Πλέον φαίνεται ότι αφού μπόρεσε να έχει μια καθολική διείσδυση σε όλα γινεται και με την βούλα evil 😈

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, andreasb72 είπε

H Google έγινε μεγάλη και τρανή με το τεράστιο engagement των χρηστών επειδή στην αρχή εναντιώθηκε στο μεγάλο τέρας της Microsoft και ήταν η μεγάλη ελπίδα προμοτάροντας ως βασική αρχή το no evil.

Πλέον φαίνεται ότι αφού μπόρεσε να έχει μια καθολική διείσδυση σε όλα γινεται και με την βούλα evil 😈

Ολοι το ιδιο δεν κανουν? Οι άγνωστες κινέζικες αρχικά xiaomi, Huawei κλπ στην αρχή ηταν παμφτηνες και μετα πήγαν και αυτές τις τιμές στο θεο. Ακομα και η σαμσουγκ στην αρχή φθηνή ηταν. Με λίγα λογία, ολοι το ιδιο κανουν οταν μπορούν.

• Sad 1
Δημοσ.

Ναι αλλα η google σου βαζει και μηνιαιο παγιο για διαφήμιση σε ολα μιλαμε για evil - evil και ο μεσος χρηστης νομιζει οτι ειναι τσαμπα :P

• Like 1
Δημοσ.

Αν υπηρχε τροπος να ξεφυγουμε απο το αντροιντ(χωρις να πληρωσεις ενα σκασμο λεφτα στην apple) μια χαρα μπορεις να ζησεις και χωρις την google. Mozilla, duckducκ, protonmail κτλ.

Συνηθιζεται ευκολα η μεταβαση αλλα το αντροιντ αντροιντ οποτε μια τρυπα στο νερο

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, krakozia είπε

Αν υπηρχε τροπος να ξεφυγουμε απο το αντροιντ(χωρις να πληρωσεις ενα σκασμο λεφτα στην apple) μια χαρα μπορεις να ζησεις και χωρις την google. Mozilla, duckducκ, protonmail κτλ.

Συνηθιζεται ευκολα η μεταβαση αλλα το αντροιντ αντροιντ οποτε μια τρυπα στο νερο

Και χωρίς photoshop μπορείς να ζήσεις, μια χαρά είναι το gimp.

Και χωρίς windows, οι περισσότερες διανομές linux πλέον είναι πανεύκολες στη χρήση.

Και χωρίς iphone και android μπορούμε να ζήσουμε, υπάρχουν εναλλακτικά τηλέφωνα και στη τελική  και πριν τα smartphones ζούσαμε.

Τα πάντα έχουν υποκατάστατα, αλλά ο κόσμος επιλέγει αυτό που θεωρεί καλύτερο με βάση την ευκολία του.

Με ιδεοληψίες κατά των φονιάδων των λαών πολυεθνικών επιλέγει πολύ συγκεκριμένος κόσμος, δεν νομίζω να νοιάζεται να βρει... μεθαδόνη η πλειοψηφία του κόσμου.

PS: Δεν είμαι κατά της.. μεθαδόνης, αλλά μη τρέφουν αυταπάτες κάποιοι ότι αν σκούζουν σε διάφορα φόρουμ καταφέρνουν κάτι.

Ούτε η microsoft, ούτε η google ούτε η apple θα κλείσουν γιατί ο κόσμος μια χαρά βολεύεται με τη πραμάτεια τους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, aypnia είπε

Και χωρίς photoshop μπορείς να ζήσεις, μια χαρά είναι το gimp.

Και χωρίς windows, οι περισσότερες διανομές linux πλέον είναι πανεύκολες στη χρήση.

Και χωρίς iphone και android μπορούμε να ζήσουμε, υπάρχουν εναλλακτικά τηλέφωνα και στη τελική  και πριν τα smartphones ζούσαμε.

Τα πάντα έχουν υποκατάστατα, αλλά ο κόσμος επιλέγει αυτό που θεωρεί καλύτερο με βάση την ευκολία του.

Με ιδεοληψίες κατά των φονιάδων των λαών πολυεθνικών επιλέγει πολύ συγκεκριμένος κόσμος, δεν νομίζω να νοιάζεται να βρει... μεθαδόνη η πλειοψηφία του κόσμου.

PS: Δεν είμαι κατά της.. μεθαδόνης, αλλά μη τρέφουν αυταπάτες κάποιοι ότι αν σκούζουν σε διάφορα φόρουμ καταφέρνουν κάτι.

Ούτε η microsoft, ούτε η google ούτε η apple θα κλείσουν γιατί ο κόσμος μια χαρά βολεύεται με τη πραμάτεια τους.

Μα δεν αντιλεγω απλως λεω οτι μπορεις και χωρις την google και δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο ακουγεται τουλαχιστον στην περιπτωση μου.

Ο καθενας διαλεγει οτι γουσταρει, βασικη αρχη της δημοκρατιας

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε

Ναι αλλα η google σου βαζει και μηνιαιο παγιο για διαφήμιση σε ολα μιλαμε για evil - evil και ο μεσος χρηστης νομιζει οτι ειναι τσαμπα :P

Πότε πλήρωσες εσύ διαφήμιση στη Google, και μάλιστα με μηνιαίο πάγιο? Τί υπηρεσία πλήρωσες? 

Δημοσ.

Πόσο άθλιο πραγματικά το recaptcha, μου έχει φώτο 10ετιας από Nokia 7650 και λέει βρες Χ αντικείμενο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, krakozia είπε

Μα δεν αντιλεγω απλως λεω οτι μπορεις και χωρις την google και δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο ακουγεται τουλαχιστον στην περιπτωση μου.

Ο καθενας διαλεγει οτι γουσταρει, βασικη αρχη της δημοκρατιας

Σίγουρα, να σου δώσω όμως ένα παράδειγμα από τα παραδείγματα που έδωσες. Πχ το Protonmail.

Η δωρεάν έκδοση είναι privacy focused αλλά σου δίνει μισό GB χώρου.

Για 5 GB πληρώνεις 5 ευρώ το μήνα και για 20 GB πληρώνεις 30 ευρώ το μήνα.

Το Gmail είναι ... privacy unfocused αλλά δίνει ... "δωρεάν" 15 GB.

Ο καθένας όντως επιλέγει με βάση τις ανάγκες του.

Αν θες privacy και χώρο πληρώνεις με λεφτά και πας στο Protonmail, αν δεν θες να πληρώσεις με λεφτά και θες και χώρο δεν πας στο Protonmail.

Μακάρι στη ζωή να τα είχαμε όλα.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.

Google = E Corp 

Mr robot = Elliott 

Και πάει λέγοντας... 

Google = E Corp 

Mr robot = Elliott 

Και πάει λέγοντας... 

Google = E Corp 

Mr robot = Elliott 

Και πάει λέγοντας... 

Google = E Corp 

Mr robot = Elliott 

Και πάει λέγοντας... 

Google = E Corp 

Mr robot = Elliott 

Και πάει λέγοντας... 

Google = E Corp 

Mr robot = Elliott 

Και πάει λέγοντας... 

Google = E Corp 

Mr robot = Elliott 

Και πάει λέγοντας... 

Google = E Corp 

Mr robot = Elliott 

Και πάει λέγοντας... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε

Google Marketing Platform αλλα εκλεισα δεν μπήκα πουθενα . 

Καλά έκανες και έκλεισες και δεν μπήκες πουθενά. 

α) δεν το χρειάζεσαι
β) κοστίζει 125.000 $ ανά έτος (μην αγχώνεσαι, σε μηνιαίες δόσεις χρεώνεται, η υπηρεσία όμως είναι με μίνιμουμ 12 μήνες σύμβαση)

Ίσως αν ήσουν μαρκετίστας και είχες account την Adidas ή τo CNN να άξιζε η επένδυση.

Δε νομίζω να υπάρχει ελληνική ιστοσελίδα που να τρέχει, ή να αξίζει να τρέξει GMP. 

8 ώρες πριν, aypnia είπε

Σίγουρα, να σου δώσω όμως ένα παράδειγμα από τα παραδείγματα που έδωσες. Πχ το Protonmail.

Η δωρεάν έκδοση είναι privacy focused αλλά σου δίνει μισό GB χώρου.

Για 5 GB πληρώνεις 5 ευρώ το μήνα και για 20 GB πληρώνεις 30 ευρώ το μήνα.

Το Gmail είναι ... privacy unfocused αλλά δίνει ... "δωρεάν" 15 GB.

Ο καθένας όντως επιλέγει με βάση τις ανάγκες του.

Αν θες privacy και χώρο πληρώνεις με λεφτά και πας στο Protonmail, αν δεν θες να πληρώσεις με λεφτά και θες και χώρο δεν πας στο Protonmail.

Μακάρι στη ζωή να τα είχαμε όλα.

Η αλλιώς πας με 70€ το χρόνο σε κανένα Papaki ή TopHost με "απεριόριστο χώρο", και έχεις τον Βαγγέλαρο τον admin και διαβάζει ανά πάσα στιγμή τα email σου. Όχι ότι θα το κάνει, γιατί άλλη δουλειά δεν έχει παρά να ανοίγει emails.. αλλά αν φοβάται κάποιος τη Google, ας τα δώσει εδώ ρε παιδάκι μου, στους ντόπιους... στην τελική ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.... 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 14/4/2020 στις 1:35 ΠΜ, polaki είπε

Και για τα Google Maps χρεώνει, οπότε λογικό να αρχίσει να χρεώνει για το reCaptcha. Σε όλους ανεξαρτήτως, αλλά επίσης σε όλους μας δίνει και 200$ αξία δωρεάν το μήνα για τους χάρτες, που σημαίνει ότι το Google Maps API τους ουσιαστικά είναι επί πληρωμή για σχετικά high traffic websites. 

https://cloud.google.com/maps-platform/pricing/sheet

EDIT: δεν ξέρω αν το link είναι public, πάντως εδώ είναι το table

image.png.dd513ec652473006bac1aa892af23036.png

ευχαριστώ πολύ. Κάποτε είχε δώσει το επι πληρωμή κομμάτι της εφαρμογής δωρεάν οπότε είχα την εντύπωση "όλα τσαμπα"

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, bazzil είπε

ευχαριστώ πολύ. Κάποτε είχε δώσει το επι πληρωμή κομμάτι της εφαρμογής δωρεάν οπότε είχα την εντύπωση "όλα τσαμπα"

Νομίζω πάντως ότι εμάς τους "κοινούς θνητούς", δηλαδή είναι site owners είτε developers δεν θα μας επηρεάσει αυτό καθόλου, τουλάχιστον σε ότι αφορά στα νορμάλ traffic websites που έχουμε. Το μεγαλύτερο charge που έχω δει σε χάρτες ήταν 7$ το μήνα, που φυσικά αφαιρέθηκαν από το 200$ credit που έχουμε όλοι. Βέβαια αν αφαιρεθεί αυτό το credit κάποια στιγμή το συζητάμε. 

Τα 7$ ήταν για dynamic maps, για το embed που οι περισσότεροι έχουν δεν υπάρχει καν χρέωση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...