Προς το περιεχόμενο

ΟΤΕ - Αναβάθμιση σε 100σταρα - Ερώτηση Modem

VFerF1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά χαρά σε όλους, ελπίζω να είστε καλά

Με αφορμή ότι το συμβόλαιο που είχα με 50αρα έληξε και με 3 ευρώ το 2μηνο παραπάνω με ό,τι πλήρωνα μου προσφέρανε 100σταρα με 480' λεπτά κινητά και διεθνή (από 30 λεπτά μόνο κινητά που είχα), είπα να πάω σε αυτό. Το modem που έχω είναι το Speedport W724V με το οποίο δεν έχω κανένα απολύτως θέμα (χρησιμοποιώ μάλιστα και το 3G Failover του με 3G Modem USB και τις 4 ethernet θύρες). Μέχρι τώρα διαβάζοντας πολλά περί θεμάτων απέφευγα το Speedport Plus, αλλά τώρα με την αναβάθμιση μου κανόνισαν να αποστείλουν το Speedport Plus παρ'ότι είπαν ότι θα πιάνω τις ίδιες ταχύτητες και με το W724V και παρ'ότι είπα ότι δεν το επιθυμούσα. Τι να κάνω; Να το επιστρέψω μόλις το παραλάβω ή να το κρατήσω; Επίσης ήδη λίγα λεπτά μετά την συνομιλία μου με το τηλεφωνικό κέντρο, έκανε restart το modem και πιάνω 69.77 Mbps Down, 9.97 Up με ping 14ms (πριν με 50αρα έπιανα 45-47Mbps down, 4.9 Mbps up με ping 5ms). Κάποια συμβουλή;

Σας ευχαριστώ και καλές γιορτές σε όλους.

Επεξ/σία από VFerF1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα που εκανε restart το router σε γυρισανε σε 100αρα ;

μηπως δεν μπορεις να τα πιασεις τα 100 φιλε μου; Γιατι κ το plus να ερθει δεν πιστευω να ανεβει !

40 λεπτά πριν, malias4 είπε

Μετα που εκανε restart το router σε γυρισανε σε 100αρα ;

μηπως δεν μπορεις να τα πιασεις τα 100 φιλε μου; Γιατι κ το plus να ερθει δεν πιστευω να ανεβει !

Δεν γνωρίζω, αλλά με το που κλείσαμε το τηλέφωνο μετά από κανα 10 λεπτο έπεσε modem restart και το modem κλείδωσε στα 73κάτι. Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν να περιμένω να μου στείλουν SMS ότι τελείωσε η αλλαγή και ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα αλλά κάνουν δοκιμές. Τώρα μου έχει κλειδώσει στα 78κάτι, συγκεκριμένα 78513 kBit/s down και 10998 up (σε speedtest 72.3 down, 9.9 up). Δεν ξέρω αν μπορώ να τα πιάσω ή όχι, στην περιοχή μου μέχρι το πακέτο των 100 είναι διαθέσιμο. Μου πέταξε βέβαια και μια τεχνικός ότι από 75% της ταχύτητας είναι αποδεκτό και αυτό με έβαλε σε σκέψεις ότι ίσως δεν πάω παραπάνω ποτέ. Αν δεν ανέβω, μπορώ να ακυρώσω το συμβόλαιο και να πάω στα 50 πάλι; Δεν υποτίθεται ότι έχουν εγγύηση πραγματικής ταχύτητας στα Fiber πακέτα;

8 λεπτά πριν, VFerF1 είπε

Δεν γνωρίζω, αλλά με το που κλείσαμε το τηλέφωνο μετά από κανα 10 λεπτο έπεσε modem restart και το modem κλείδωσε στα 73κάτι. Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν να περιμένω να μου στείλουν SMS ότι τελείωσε η αλλαγή και ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα αλλά κάνουν δοκιμές. Τώρα μου έχει κλειδώσει στα 78κάτι, συγκεκριμένα 78513 kBit/s down και 10998 up (σε speedtest 72.3 down, 9.9 up). Δεν ξέρω αν μπορώ να τα πιάσω ή όχι, στην περιοχή μου μέχρι το πακέτο των 100 είναι διαθέσιμο. Μου πέταξε βέβαια και μια τεχνικός ότι από 75% της ταχύτητας είναι αποδεκτό και αυτό με έβαλε σε σκέψεις ότι ίσως δεν πάω παραπάνω ποτέ. Αν δεν ανέβω, μπορώ να ακυρώσω το συμβόλαιο και να πάω στα 50 πάλι; Δεν υποτίθεται ότι έχουν εγγύηση πραγματικής ταχύτητας στα Fiber πακέτα;

Δεν ξερω φιλε μου αν μπορεις να πας πισω αν δεν τα πιανεις. Ε περιμενε να σου ερθει κ το μνμ κ βλεπεις !!

Εμενα οταν εγινε η αλλαγη απο 24αρα σε 50αρα κοπηκε κ εμενα το ιντερνετ κ ξαφνικα οταν συνδεθηκε ξανα μετα απο κανενα 5αλεπτο ειδα 67down (ειχα βαλει 50αρα οποτε κλειδωσε στα 50) κ τρελαθηκα 😄
Ημουνα απο voda κ πηγα οτε κ μετα αλλαξα απλα το ρουτερ. Θυμαμαι το sms μου ηρθε μετα απο 2 ωρες . 

UPDATE: Σκέτη απογοήτευση τελικά, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση ότι ολοκληρώθηκε η μετάβαση στο νέο πακέτο και το έμαθα έπειτα από δική μου κλήση στο 13888, η ταχύτητα παρέμεινε στα πατώματα (μέχρι 72 max στο speedtest). Δηλώθηκε βλάβη και μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν και θα με καλέσουν να μου πουν αν φτιάχτηκε ή αν δεν γίνεται να ανέβει παραπάνω. Καλά μαντέψατε, καμία ενημέρωση και πάλι και άλλη μια κλήση στο 13888 οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πάνω από 78 να κλειδώσει το μόντεμ δεν παίζει, οπότε και γυρνάω πίσω στα 50.

12 ώρες πριν, VFerF1 είπε

UPDATE: Σκέτη απογοήτευση τελικά, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση ότι ολοκληρώθηκε η μετάβαση στο νέο πακέτο και το έμαθα έπειτα από δική μου κλήση στο 13888, η ταχύτητα παρέμεινε στα πατώματα (μέχρι 72 max στο speedtest). Δηλώθηκε βλάβη και μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν και θα με καλέσουν να μου πουν αν φτιάχτηκε ή αν δεν γίνεται να ανέβει παραπάνω. Καλά μαντέψατε, καμία ενημέρωση και πάλι και άλλη μια κλήση στο 13888 οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πάνω από 78 να κλειδώσει το μόντεμ δεν παίζει, οπότε και γυρνάω πίσω στα 50.

Σκέτη απογοήτευση που με +3 Ευρώ κέρδισες περίπου 25 Mbps και γι΄αυτό θα γυρίσεις πάλι στην 50άρα; 

Έχεις ελέγξει αν το πρόβλημα είναι στην δικιά σου καλωδίωση και όχι στην γραμμή σου; Ναι αν είσαι από Α/Κ και είσαι μακριά το 78 max είναι φυσιολογικό (μην κοιτάς το speedtest, πάντα δείχνει λιγότερο από το κανονικό ειδικά αν το test γίνεται με wifi).

Αν όμως είσαι από καμπίνα το πιο πιθανό σενάριο είναι να φταίει η εσωτερική σου καλωδίωση. Βρες την πρώτη πρίζα που έρχεται το καλώδιο από τον κατανεμητή. Άνοιξε την και ξεσύνδεσε όλα τα καλώδια εκτός από αυτά που έρχονται από τον κατανεμητή. Συνέδεσε το router κατ' ευθείαν στην πρίζα (χωρίς splitter, χωρίς τηλέφωνα, τίποτα) Μέτρησε την ταχύτητα.

Λογικά αν η συνδεσμολογία σου είναι παράλληλη (τα καλώδια πάνε από τη μία πρίζα στην άλλη μετά στην επόμενη κοκ) όπως στο 99% των σπιτιών και όχι τύπου αστέρα ( τα καλώδια από κάθε πρίζα συνδέονται όλα μαζί στο ίδιο σημείο) θα δεις τη γραμμή να "τερματίζει". Αν δεν υπάρχει διαφορά τότε φταίει ή το κατερχόμενο καλώδιο (κατανεμητής -  πρώτη πρίζα) ή το εισερχόμενο (καμπίνα - κατανεμητής). Τότε δηλώνεις βλάβη ώστε να έρθουν να μετρήσουν στον κατανεμητή για να βρουν τι φταίει. 

Αν λοιπόν δεις βελτίωση ακολούθησε αυτόν τον οδηγό για να επιδιορθώσεις την καλωδίωση σου και να τερματίσεις την γραμμή σου. Μην σου φανεί περίεργο που με την 50άρα δεν είχες πρόβλημα. Όσο ανεβαίνουν οι ταχύτητες τόσο επηρεάζεται η γραμμή από bridge taps.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω την εντύπωση οτι εαν έμπαινες στο μενού του speedport θα μπορούσες να δεις εξαρχής πόσο μέγιστο μπορεί να ποιάσει η γραμμή σου πριν κάνεις την αλλαγή.

Τουλάχιστον στο δικό μου το speedport το βγάζει (έχω 30άρα και μπορώ να ανέβω μέχρι 95):

Screenshot_1.png.8fd8728ffc0d5a3e5923e5e84f9b6f98.png

Επεξ/σία από tarantules

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, το ψάχνω το θέμα καιρό και δεν είμαι ένας ακόμα που ήρθε να κράξει. Τις καλωδιώσεις μου τις έχω φτιάξει χρόνια τώρα και στην πένα, με διπλό πριζάκι, χωρίς παράλληλες συνδέσεις, το μόντεμ κατ'ευθείαν πρίζα και εννοείται τεστάρω με CAT6 RJ45 καλώδιο και όχι με wi-fi. Το modem που έχω είναι το Speedport W724V Type Ci (αναμένω το Plus, ήταν να ρθει χθες αλλά θα πάει από βδομάδα) και με την 50αρα δεν είχα κανένα απολύτως θέμα. Επίσης, ο ΟΤΕ δεν έστειλε κανένα ενημερωτικό SMS ούτε για την ολοκλήρωση της μεταφοράς στην 100σταρα, ούτε για το κλείσιμο του τεχνικού ζητήματος. Με λίγα λόγια μου είπαν από το κέντρο ότι οι τεχνικοί είδαν ότι δεν μπορώ να πάω παραπάνω και ναι είναι σκέτη απογοήτευση όταν έχω καμπίνα 2 στενά πιο κάτω.  Επίσης τα 3 ευρώ παραπάνω αρχικά ακούγονται ωραία, αλλά έλα που τώρα θυμήθηκαν να μου πουν ότι το πακέτο της 50αρας είναι 10 ευρώ κάτω από όσο πλήρωνα το μήνα. Τέλος πάντων, απλά κρίμα γιατί θα έμενα στην 100σταρα αλλιώς και επίσης κρίμα που δεν υπήρξε καμία ενημέρωση. Όταν ήταν σε εξέλιξη η μεταφορά από 50 σε 100, αλλά παρ'όλα αυτά είχα πάει στα 72 και τους ρώταγα γιατί (ενώ εννοείται ήμουν σίγουρος ότι αυτό ήταν όλο κλασσικά) και μου λέγαν αναμένετε SMS γιατί είναι σε εξέλιξη, όταν τελειώσει θα πάτε στην σωστή ταχύτητα (σίγουρα...) και το SMS δεν ήρθε ποτέ αλλά η μεταφορά έγινε. Όπως επίσης μετά που δηλώθηκε ως βλάβη, θα με έπαιρνε και τηλέφωνο ο τεχνικός έλεγαν να μου πει αν δεν γίνεται να πιάσω παραπάνω ή θα λάμβανα SMS ότι επιλύθηκε το πρόβλημα, αλλά τίποτα από τα 2 δεν έγινε και η υπόθεση είχε κλείσει στο ότι δεν γίνεται να πάει παραπάνω χωρίς ενημέρωση.

Επεξ/σία από VFerF1

Ορίστε και τα στατιστικά μου (τώρα με 50). Τα errors ίσως είναι πολλά με τις αλλαγές από 100. Πιστεύετε ότι θα μπορούσα να πιάνω 100, αν ναι, πιθανοί λόγοι που δεν;

Spoiler

Screenshot_1.png.3bd6f85d0c5cb6796656d86ed5603fdf.png

Δεν εχει καπου πχ max download ή attainable ? Καπως ετσι μπορει να το λεει Για να δουμε πχ μεχρι ποσα μπορει η γραμμη να πιασει ! Πχ εμενα που εχω 50αρα κλειδωνω στα 50 αλλα το μαξιμουμ της γραμμης παει στα 71mbps

Στις 17/4/2020 στις 7:58 ΜΜ, malias4 είπε

Δεν εχει καπου πχ max download ή attainable ? Καπως ετσι μπορει να το λεει Για να δουμε πχ μεχρι ποσα μπορει η γραμμη να πιασει ! Πχ εμενα που εχω 50αρα κλειδωνω στα 50 αλλα το μαξιμουμ της γραμμης παει στα 71mbps

Δυστυχώς το W724v που έχω δεν δείχνει attainable, ούτε και το Speedport Plus με το οποίο θα μου το αλλάξουν σύντομα.

1 ώρα πριν, VFerF1 είπε

Δυστυχώς το W724v που έχω δεν δείχνει attainable, ούτε και το Speedport Plus με το οποίο θα μου το αλλάξουν σύντομα.

Οποτε εμεινες στην 50αρα ; Αν σου ερθει το speedport plus στειλε μου ενα μνμ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...