Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια αποφασισα να αναβαθμησω τις ραμ μου κ απο 8 πηγα σε 16GB G.Skill RipjawsV DDR4-3200MHz τις εβαλα στα σωστα καναλια 2-4 κ ολα καλα. η μητρικη μου ειναι η asus rog strix b350-f gaming παιζουν στα 2133MHz ενεργοποιησα XMP τις πηγα 3200MHz κ οταν ομως παω να ανοιξω καποιο παιχνιδι στο loading screen κρασαρει το game κ με πεταει τις εβαλα στα 300MHz κ λειτουργουν κανονικα. Οι προιγουμενες μνημες ηταν οι ιδιες αλλα 8GB κ ετρεχαν αριστα στα 3200MHz τι μπορει να φταει? 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/4/2020 στις 5:58 ΜΜ, Moolis είπε

Καλησπερα παιδια αποφασισα να αναβαθμησω τις ραμ μου κ απο 8 πηγα σε 16GB G.Skill RipjawsV DDR4-3200MHz τις εβαλα στα σωστα καναλια 2-4 κ ολα καλα. η μητρικη μου ειναι η asus rog strix b350-f gaming παιζουν στα 2133MHz ενεργοποιησα XMP τις πηγα 3200MHz κ οταν ομως παω να ανοιξω καποιο παιχνιδι στο loading screen κρασαρει το game κ με πεταει τις εβαλα στα 300MHz κ λειτουργουν κανονικα. Οι προιγουμενες μνημες ηταν οι ιδιες αλλα 8GB κ ετρεχαν αριστα στα 3200MHz τι μπορει να φταει? 

έχεις το τελευταίο bios ? ποιο cpu έχεις? 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
4 ώρες πριν, leros2004 είπε

έχεις το τελευταίο bios ? ποιο cpu έχεις? 

ναι εχω το τελευταιο bios cpu εχω amd ryzen 5 1600x οι ram ειναι gskill ripjaws 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB) 

• Like 1
Δημοσ.

Bρηκα αυτο στο QVL της μητρικης σου η διαφορα απο αυτες που πηρες με αυτο που γραφει εδω ειναι το total packaze size δλδ εσενα λεει 16 ενω στην μητρικη 8 το οποιο δν ειναι προβλημα ....ψαχνω μηπως βρω τπτ να βοηθησω καπως ...

Untitled.jpg

PRIME B450-PLUS

PRIME B450M-A

PRIME B450M-K

ROG STRIX B450-F GAMING

ROG STRIX B450-I GAMING

TUF B450-PLUS GAMING

TUF B450M-PLUS GAMING

αυτες βρηκα οτι υποστηριζονται απο το σιτε της Gskill

test2.jpg

Δημοσ.
3 ώρες πριν, IN FLAMES είπε

Bρηκα αυτο στο QVL της μητρικης σου η διαφορα απο αυτες που πηρες με αυτο που γραφει εδω ειναι το total packaze size δλδ εσενα λεει 16 ενω στην μητρικη 8 το οποιο δν ειναι προβλημα ....ψαχνω μηπως βρω τπτ να βοηθησω καπως ...

Untitled.jpg

PRIME B450-PLUS

PRIME B450M-A

PRIME B450M-K

ROG STRIX B450-F GAMING

ROG STRIX B450-I GAMING

TUF B450-PLUS GAMING

TUF B450M-PLUS GAMING

αυτες βρηκα οτι υποστηριζονται απο το σιτε της Gskill

test2.jpg

ααα μαλιστα τις εχω τωρα στα 3000 Mhz κ δουλευουν μια χαρα αλλα στα 3200 κρασαρουν

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 13/4/2020 στις 5:58 ΜΜ, Moolis είπε

Μην ενεργοποιείς το xmp ή D.O.C.P. όπως το λέει η Asus. Απλά βάλε χειροκίνητα την τάση 1.35v , τα timings 16-18-18-18-38-56 κτλ και επίσης την συχνότητα 3200Mhz 

Δημοσ.

Welcome to the wonderful world of 1st gen ryzen, b350, t-topology και hynix afr kits.😁 Επειδή ένα afr kit έπαιζε στα 3200 ακόμα και αν τυπικά είναι το ίδιο μοντέλο με ένα άλλο με διπλής χωρητικότητας τσιπάκια, δε σημαίνει αυτόματα ότι και το άλλο θα παίξει στα ίδια settings/xmp. Δυστυχώς είναι τόσο οριακά τα πράματα που λίγο πιο πατάτα να είναι τα ic's στο νέο kit ή να έχει λίγο πιο δύστροπο pcb, θα τσινήσει ο imc του 1600 και θα έχεις crashes, bsod's και το λοιπό συναπάντημα. Δυστυχώς θέλει πάρα πολύ καλό ψάξιμο η όλη φάση. Ποιο bios έχεις. Αν είναι κάποιο από τα πολύ early λογικό να έχεις θέματα. Αν έχεις προγενέστερο του 4207 (agesa 1006) τότε κάνε update σε αυτό. Από την εμπειρία μου ήταν από τα πιο stable για 1st/2nd gen. Αν έχεις βάλει κάποιο από τα latest για zen 2, πακέτο γιατί δεν γίνεται εύκολα downgrade. Μπορείς να κάνεις τυπικά με bios flashback, αλλά δε θα το επιχειρούσα γιατί θα μείνουν κομμάτια και ρυθμίσειςτου zen 2 bios στο 1006 που δε θα είναι και ότι καλύτερο.

TLDR?

Έχεις παλιό bios? Κάνε update στο 4207.

Έχεις καινούριο/latest bios? Παίξε με τα manual timings από dram calculator μέχρι να βρεις κάτι stable ή βάλε 2933/3066 που σίγουρα θα είσαι stable.

Στις 6/5/2020 στις 3:02 ΜΜ, Moolis είπε

ναι εχω το τελευταιο bios cpu εχω amd ryzen 5 1600x οι ram ειναι gskill ripjaws 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB) 

Τώρα το είδα αυτό. Ε βάλε dram calculator για να βγάλεις άκρη αφού δεις τι chips είναι από το typphoon burner το νέο kit (ή afr θα είναι ή cjr ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...