passenger57 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Καλημέρα....εχω backup σε εξωτερικό δισκο 4 τερα WD τον οποίο τον έχω συνδεδεμένο με ένα usb bay. O συνεργάτης μάλλον λόγω στατικού ηλεκτρισμού μου τον έφερε στα χέρια. Το disk managment των win10 μου εμφανίζει αυτό: ..... τι πρέπει να επιλέξω για να μην χάσω το υλικό που έχω μέσα και να ΜΗν μπώ σε καταστάσεις data recovery?
EddieObscurant Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 To παραπανω δεν εγινε απο στατικο ηλεκτρισμο. Απο στατικο ηλεκτρισμο το πολύ να καιγοταν το pcb. Οι δισκοι εχουν πολύ ισχυρους μαγνήτες μεσα, και ακομα και αν περασεις δικο σου μαγνητη του εμποριου απο την εξωτερική επιφανεια του δισκου, τα δεδομενα δεν αλλοιωνονται. Το πιθανοτερο ο συναδελφος σου διεγραψε το partition table κατα λαθος ενω ήθελε να σβήσει άλλο δίσκο , ειδικά αν αυτος δεν αντεγραψε τα δεδομενα πρώτα. Αφου βεβαιωθεις με καποιο προγραμμα πχ hd sentinel οτι ο δισκος δεν εχει προβλημα (πχ δεν του επεσε), θα πρεπει να χρησιμοποιήσεις καποιο προγραμμα για ανακτηση δεδομενων σε άλλο δισκο πχ recuva κλπ. Υπαρχουν προγραμματα (δεν εχω ασχοληθει) που μπορουν να επαναφερουν το partition table αν εχει σβηστει μονο αυτο και δεν εχει γραφτει τπτ απο πανω αλλα δεν θα τα προτεινα πρωτου δοκιμασεις ανακτηση δεδομενων σε αλλο δισκο καθως μπορει να κανουν τα πραγματα χειροτερα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα