Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι οι αποστολές υπολογιστών θα δεχόντουσαν σημαντικό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και τελικά δεν έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους.

Η γνωστή εταιρεία Canalys εκτιμά ότι οι αποστολές υπολογιστών σημείωσαν πτώση 8% από έτος σε έτος μέσα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς τα Κινέζικα εργοστάσια παρέμειναν κλειστά για αρκετό καιρό τόσο λόγω των εορτασμών για το Κινεζικό Νέο Έτος, όσο και λόγω του ξεσπάσματος του κορωνοϊού στην Κίνα, που ανάγκασε τις αρχές να πάρουν δρακόντεια μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση του. Η αδυναμία επίσης της Intel να καλύψει τη ζήτηση για επεξεργαστές και η γεμάτη δυσκολίες μετάβαση στην κατασκευαστική μέθοδο 10nm δεν βοήθησε τα πράγματα. Η πτώση ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί στην αγορά από το 2016, όταν πάλι η Canalys είχε καταγράψει πτώση 12% στις αποστολές.

Η εταιρεία που χτυπήθηκε περισσότερο από τις κορυφαίες πέντε εταιρείες ήταν η Apple, που κατέγραψε πτώση 21% στις αποστολές της σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Όλες οι εταιρείες υπολογιστών, με εξαίρεση την Dell που είδε τις αποστολές της να αυξάνονται κατά 1,1% κατέγραψαν πτώση: 4,4% για την Lenovo, 13,8% για την HP και 12,6% για την Acer.

300590937_KhBNs1AqqjkVWQxt9k3boIT9EYwu2Ur.png.2c92bbacd144c789c7f793a1d8ada0df.png

Παρόλα αυτά, και αυτό είναι το μοναδικό θετικό το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι πραγματικές πωλήσεις σημείωσαν ελαφριά αύξηση, καθώς δεν ήταν λίγες οι εταιρείες που έσπευσαν να αγοράσουν υπολογιστές υιοθετώντας την απομακρυσμένη εργασία για να καλύψουν τις ανάγκες τους και των υπαλλήλων τους. Πολλοί επίσης γονείς αγόρασαν υπολογιστές για τα παιδιά τους ώστε να παρακολουθήσουν προγράμματα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης κ.α (σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι οι αποστολές, αντικατοπτρίζουν τις μονάδες που παραδόθηκαν σε αλυσίδες καταστημάτων ή απλά εμπορικά καταστήματα, και όχι ότι αυτές οι μονάδες έφτασαν στα χέρια των καταναλωτών).

Παρά την «αισιόδοξη αυτή νότα», η Canalys εκτιμά ότι η ανάγκη για νέους υπολογιστές έχει ήδη «ξεθυμάνει» και σύντομα η αγορά θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

_DwkEBW2vHMaLbk5uu62lmJGb4Rg4gDW.png.acf5fae714976cb8e53b29e127b9f5fa.png

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πως γίνεται αυτό όταν λόγω του ιού όλες οι εταιρίες δουλεύουν με work form home? Εδώ η Εθνική αγόρασε τον τελευταίο μήνα 3.500 λάπτοπ για αυτό το λόγο.

• Like 2
Δημοσ.

Κι εγω διαβασα ( που το βρισκω και λογικο )
πως εχει στεγνωσει η αγορα απο λαπτοπ....
επισης επειδη ειχα σταμπαρει 7 συγκεκριμενα, εγιναν ολα sold out αφου πηρα 50 εως 100€ πανω!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Πως γίνεται αυτό όταν λόγω του ιού όλες οι εταιρίες δουλεύουν με work form home? Εδώ η Εθνική αγόρασε τον τελευταίο μήνα 3.500 λάπτοπ για αυτό το λόγο.

Οπως το λες...Απο συναδελφο που εργαζεται ακομα ενημερωθηκα πως ειχαν τοση ζητηση laptops κυριως και PCs που αναρωτιοταν , που τα βρισκαμε/ειχαμε , επειδη ζητωνταν καθημερινα 100αδες...

Επεξ/σία από leolipop
  • Like 1
Δημοσ.

Αν όλα πάνε καλά και τελειώσει αυτή η κρίση έχει να γίνει πανικός στα refurbished laptop άσε που θα βρίσκεις μοντέλα του 2019 σε εξευτελιστικές τιμές...

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, leolipop είπε

Οπως το λες...Απο συνδελφο που εργαζεται ακομα ενημερωθηκα πως ειχαν τοση ζητηση laptops κυριως και PCs που αναρωτιοταν , που τα βρισκαμε/ειχαμε , επειδη ζητωνταν καθημερινα 100αδες...

Επειδή βρέθηκα σε εταιρία που προετοιμαζόταν πυρετωδώς για υλοποίηση work from home, θυμάμαι πως για 60 λάπτοπ που ήθελαν, δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν διαθεσιμότητα. Και τελικά αγόρασαν 30 απο δω, 10 απο κεί και άλλα 20 απο τον άλλο. Δηλαδή αν μη τι άλλο, θα έπρεπε τα νούμερα που μας λένε να έχουν φτάσει στο θεό.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Είναι στις αποστολές, όχι στις πραγματικές πωλήσεις και στο stock 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στην εταιρία που δουλεύω εγώ , όλα τα λαπτοπ που πήρε ήταν refurbished,οπως και οι περισσοτερες.

Αλλά περίεργο που δεν είχαμε αύξηση γενικώς..

Καλά η apple παει για κλεισιμο. Μονιμος χαμενη. 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Δεν μιλάει το κείμενο για αγορές καταναλωτών / εταιριών αλλά για τις αποστολές στα καταστήματα πωλήσεων υπολογιστών.

Αναφορά σε κείμενο

"[...]Η πτώση ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί στην αγορά από το 2016, όταν πάλι η Canalys είχε καταγράψει πτώση 12% στις αποστολές.[...]

[...]οι πραγματικές πωλήσεις σημείωσαν ελαφριά αύξηση, καθώς δεν ήταν λίγες οι εταιρείες που έσπευσαν να αγοράσουν υπολογιστές υιοθετώντας την απομακρυσμένη εργασία για να καλύψουν τις ανάγκες τους και των υπαλλήλων τους.[...](σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι οι αποστολές, αντικατοπτρίζουν τις μονάδες που παραδόθηκαν σε αλυσίδες καταστημάτων ή απλά εμπορικά καταστήματα, και όχι ότι αυτές οι μονάδες έφτασαν στα χέρια των καταναλωτών)

Επεξ/σία από PerfectParanoia
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλος μου που έχει κατάστημα με υπολογιστές δεν έμεινε ούτε λαπτοπ ούτε web cam ούτε για δείγμα 

Επεξ/σία από Johnbouk
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι ξέρω, πολλές εταιρείες που χρειάστηκαν laptop αγόρασαν refurbished, επειδή είναι επαγγελματικά μοντέλα ή για κάποιο λόγο θέλανε Windows 7 που με τα καινούρια δεν είναι πλέον συμβατά, για αυτό ίσως να μην έχουμε απότομη άνοδο στα καινούρια, αλλά μικρή.

Επεξ/σία από harislinuxos
Δημοσ.

Καλα web cam εχω δει κατι τρελες τιμες . Στα αλλα και εγω refurbished θα επελεγα . Η να βρω ενα καλο μαστορα να του παω 2-3 παλια για reflow και οσο τη βγαλουν 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AtiX είπε

Αν όλα πάνε καλά και τελειώσει αυτή η κρίση έχει να γίνει πανικός στα refurbished laptop άσε που θα βρίσκεις μοντέλα του 2019 σε εξευτελιστικές τιμές...

Εγώ ελπίζω για το αντίθετο πολλές εργασίες μπορούν να γίνουν και απο το σπίτι εξίσου καλά οπότε ελπίζω στο να το αναγνωρίσουν αυτό οι εταιρίες εδώ στην ελλάδα και να προσφέρουν και θέσείς εργασίας απο το σπίτι ή εστω να υπάρχει η επιλογή κάποιες μέρες ή για κάποιες υποχρεώσεις να μπορεί ο υπάλληλος να ολοκληρώσει την εργασία του στο σπίτι. 

• Like 2
Δημοσ.

Στην ελληνική αγορά τα refurbished πουλάνε. Στην εταιρεία που δουλεύω εγώ απλά πήραν οι περισσότεροι τους σταθερούς στο σπίτι. (που ήταν refurbished SFF)

https://www.kathimerini.gr/1072680/article/oikonomia/epixeirhseis/katakoryfh-ay3hsh-ths-zhthshs-gia-metaxeirismenoys-ypologistes

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Εγώ ελπίζω για το αντίθετο πολλές εργασίες μπορούν να γίνουν και απο το σπίτι εξίσου καλά οπότε ελπίζω στο να το αναγνωρίσουν αυτό οι εταιρίες εδώ στην ελλάδα και να προσφέρουν και θέσείς εργασίας απο το σπίτι ή εστω να υπάρχει η επιλογή κάποιες μέρες ή για κάποιες υποχρεώσεις να μπορεί ο υπάλληλος να ολοκληρώσει την εργασία του στο σπίτι. 

Καλύτερα αυτό να μην γίνει φίλε μου. γιατι μετά θα χαθεί το 8 ωρο όπως και θα ανεβούν οι απαιτήσεις κι όλα αυτά για 600 ευρώ.
Κάλο είναι όταν φεύγουμε από την δουλειά και χτυπάμε την κάρτα μας  να μένει εκεί και να συνεχίζεται την επόμενη εργάσιμη. 

• Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...