Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαθέσιμο budget: 500-550 (προτιμώ μέχρι 500 βέβαια)

Απόσταση και γωνία θέασης: 2.7-2.8m, γενικά σε ευθεία

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ),  digea,  κτλ]: Ταινίες, κατά βάση σε torrent

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters  :devil: "): 55"

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: nop

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ)netflix ready(όλες δεν είναι πλέον?)

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : τα γνωστά φτηνά Samsung και LG που κυκλοφορούν περισσότερο, χωρίς κάποια συγκεκριμένη προτίμηση

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά)όχι, αλλά προτιμώ κάποιο με άμεση παράδοση και να έχω τη δυνατότητα εγγύησης

Παρότι φανατικότατος σινεφίλ εδώ και πολλά πολλά χρόνια, λόγω budget δεν είχα ποτέ μία καλή τηλεόραση. Επομένως πλέον που έχω τα λεφτά νομίζω πως ήρθε η ώρα!!!! Δεν θέλω κάτι εξαιρετικό, όπως φαίνεται και από τα χαρακτηριστικά που γράφω πιο πάνω, ούτε έχω τίποτα φοβερές γνώσεις/απαιτήσεις πάνω στο θέμα. Το μόνο που με απασχολεί είναι το εξής: Καθότι φανατικός σινεφίλ, με γούστα που ξεφεύγουν πολύ έως πάρα πολύ από το mainstream, αναγκαστικά η πλειοψηφία των ταινιών που βλέπω είναι από torrents (btw, αν κάποιος ξέρει κανένα καλό streaming site για art-house/διεθνή κινηματογράφο καλοδεχούμενος) και μάλιστα torrents όχι αναγκαστικά καινούρια, συνήθως ότι βρίσκω. Επομένως, αν κάτι με ενδιαφέρει βασικά είναι να υποστηρίζει όσο γίνεται περισσότερους τύπους αρχείων σε εικόνα και ήχο ( ειδικά για το δεύτερο διαβάζω ότι παίζουν θεματάκια με το τι υποστηρίζουν). Αυτά κι ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε samsung δεν θα έχεις ήχο DTS αν βλέπεις απο τον Player της tv, αν βλέπεις κατευθείαν απο το pc (και εξωτερικά ηχεία) τότε δε σε επηρεάζει και μπορείς να πάρεις την Samsung 55RU7400

εναλλακτικά η LG 60UM7100 με λίγο χειρότερα χρώματα( δεν έχει την τεχνολογία Wide Color Gamut που έχει η 7400) αλλά 5 ίντσες μεγαλύτερη, αν είσαι σινεφίλ προτείνω αυτές γιατί έχουν VA panel και καλύτερο μαύρο που είναι αρκετά σημαντικό στις ταινίες και ειδικά όταν βλέπεις βράδυ,

αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό και βλέπεις κυρίως μέρα ή θέλεις μεγαλύτερες γωνίες θέασης μπορείς να πας και στην πιο οικονομική LGUM7450  η οποία έχει ips panel

Επεξ/σία από paragontikos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paragontikos είπε

σε samsung δεν θα έχεις ήχο DTS αν βλέπεις απο τον Player της tv, αν βλέπεις κατευθείαν απο το pc (και εξωτερικά ηχεία) τότε δε σε επηρεάζει και μπορείς να πάρεις την Samsung 55RU7400

εναλλακτικά η LG 60UM7100 με λίγο χειρότερα χρώματα( δεν έχει την τεχνολογία Wide Color Gamut που έχει η 7400) αλλά 5 ίντσες μεγαλύτερη, αν είσαι σινεφίλ προτείνω αυτές γιατί έχουν VA panel και καλύτερο μαύρο που είναι αρκετά σημαντικό στις ταινίες και ειδικά όταν βλέπεις βράδυ,

αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό και βλέπεις κυρίως μέρα ή θέλεις μεγαλύτερες γωνίες θέασης μπορείς να πας και στην πιο οικονομική LGUM7450  η οποία έχει ips panel

Η αλήθεια είναι ότι έπεσες μέσα ακριβώς, γιατί έχεις τις δύο τηλεοράσεις που κοιτούσα (55RU7400 και LGM7450).

Σχετικά με το DTS, αν παίζω την ταινία μέσω του player του pc κι είναι συνδεδεμένο στην τηλεόραση (π.χ. μέσω HDMI), αλλά χωρίς εξωτερικά ηχεία (μιας και τα ηχεία είναι σε άλλο δωμάτιο!!!), πάλι δε θα παίζει ο ήχος μέσω της τηλεόρασης?? Η αλήθεια είναι ότι προς την RU7400 έκλινα (μιας και την έχω δει κιόλας σε σπίτι φίλου), αλλά με προβληματίζει λίγο αυτό....

Δημοσ.

Γενικά η Samsung δεν υποστηρίζει DTS ήχο είτε απευθείας είτε σαν passthrough, μπορείς απλά να επιλέγεις ταινίες που δεν έχουν dts αλλά απλό 5.1

αλλιώς υπάρχουν κάποια προγράμματα που κάνουν μετατροπή τον ήχο σε απλό 5.1 που πάλι δεν θα ακούς DTS αρα δεν έχει κάποιο νόημα,

έτσι και αλλιώς απο τα ηχεία της τηλεόρασης δεν θα δεις διαφορά, για να ακούσεις σωστά το DTS θέλει 5.1+ ηχοσύστημα

21 ώρες πριν, johnpapoulias είπε

η Hisense U8B είναι μια καλή επιλογή αν μπορείς να τη βρείς κατάστημα που σε βολεύει για άμεση παράδοση, είναι λίγο πιο ακριβή αλλά είναι 100hz και έχει επίσης wcg για καλύτερα χρώματα

Δημοσ.

Εγώ σου προτείνω την panasonic 58gx810 από κοτσο... στα 630 eur,  εξαιρετική τηλεόραση με τα πάντα..hdr+ , dolby vision, dolby atmow, εγώ την πήρα και είναι εντυπωσιακή, σε αυτά τα λεφτά νομίζω ότι καλύτερο!!

Δημοσ.

H samsung με passthrough μεσω pc η media player μια χαρα θα παιξει DTS (αν και αχρηστο εν ετη 2020). Μην λετε πραγματα που δεν ισχυουν 

Δημοσ.
Στις 22/4/2020 στις 1:09 ΜΜ, KATSIK είπε

Εγώ σου προτείνω την panasonic 58gx810 από κοτσο... στα 630 eur,  εξαιρετική τηλεόραση με τα πάντα..hdr+ , dolby vision, dolby atmow, εγώ την πήρα και είναι εντυπωσιακή, σε αυτά τα λεφτά νομίζω ότι καλύτερο!!

Κακο service ομως το DSE και το Vertical Banding το λενε σκονη οτι το σπιτι σου εχει σκονη και περασε μεσα στην οθονη. :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα όλες αυτες του τύπου τηλεοράσεις νομίζω έχουν το ίδιο θέμα!!Το dse όντως είναι αρκετά έντονο αλλα γκρι δεν βλέπεις σχεδόν ποτέ, οπότε το ξεχνάς, vertical banding δεν παρατήρησα!! Τώρα για το  service δεν ξέρω ελπίζω να μην χρειαστώ!!😉Παντως συνεχιζω να λέω ότι η εικόνα της είναι εξαιρετική για τα λεφτά της αν και νομίζω ότι την τσίμπησαν λίγο παραπάνω, γύρω στα 700!

20 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Κακο service ομως το DSE και το Vertical Banding το λενε σκονη οτι το σπιτι σου εχει σκονη και περασε μεσα στην οθονη. :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...