ioannis112 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα,πριν περιπου ενα χρονο αποφασισα να αρχισω να ασχολουμαι με τον προγραμματισμο γιατι παντα με ενδιεφερε αλλα παντα πιστευα οτι δεν θα ειμαι πολυ καλος επειδη δεν ηξερα πολλα μαθηματικα καθως ολοι μου ελεγεαν οτι ο προγραμματισμος χρειαζεται φουλ μαθηματικα.(Καμια σχεση τελικα.)Ξεκινησα να μαθαινω στα 20 μεσω ιστοσελιδων που διδασκουν(οπως freeCode Camp,Code academy,Coursera και φυσικα YouTube) για περιπου 3-4 μηνες και μετα σταματησα γιατι αποφασησα να παω στρατο για να τελειωνω με αυτο.Τωρα επιτελους απολυομαι και επεστρεψα στο να μαθαινω προγραμματισμο ομως παντα υπαρχει η αμφιβολια στο μυαλο μου αν το να προσπαθησω ως αυτοδιδακτος να το κανω επαγγελμα ειναι η καλυτερη λυση.Τα ΙΕΚ για παραδειγμα δεν μου αρεσουν καθολου σαν ιδεα γιατι τα θεωρω χαμενο χρονο καθως δεν σου προσφερουν ιδιαιτερη γνωση .Εσεις σαν επαγγελματιες η φοιτητε στον χωρο τι πιστευετε; Ευχαριστω οσους ασχοληθουν!! Επεξ/σία 13 Απριλίου 2020 από ioannis112
splanis Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δεν μπορω να σου απαντησω ως επαγγελματιας αλλα ως φοιτητης. Καταρχας για το ΙΕΚ καλα τα λες, χασιμο χρονου, δεν αξιζει σε καμια περιπτωση. Τωρα πιστευω εχει να κανει και με τον "τομεα" που ακριβως σε ενδιαφερει, πχ για το Web-dev μπορω να σου πω με σιγουρια πως η σχολη δεν θα σε βοηθησει ΠΟΥΘΕΝΑ, καμια σχολη δεν θα σε μαθει react, node, html, css κλπ κλπ, ολα αυτα μονος θα τα μαθεις. Τωρα για αλλους τομεις που θα χρειαζεσαι αλλες γλωσσες οπως c++, πιο σοβαρη αλγοριθμικη γνωση, πιο πολλα μαθηματικα πχ data science/ml, η σχολη πιστευω πως μια βασικη γνωση σου δινει, απο κει και περα το εξελισσεις μονος σου.
ioannis112 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτο πουμε προβλιματιζει ειναι οτι σαν 21 ετων πλεον που θα πρεπει να δωσει πανελληνιες του χρονου στα 22.5 ετων,ακομα και να περνουσα σε σχολη πληροφορικης δεν θα μπορουσα να τελειωσω νωριτερα απο 27+ετων και αυτο μου φαινεται πολυ αρνητικο... Επεξ/σία 13 Απριλίου 2020 από ioannis112
tcktcktck Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 6 λεπτά πριν, ioannis112 είπε Αυτο πουμε προβλιματιζει ειναι οτι σαν 21 ετων πλεον που θα πρεπει να δωσει πανελληνιες του χρονου στα 22.5 ετων,ακομα και να περνουσα σε σχολη πληροφορικης δεν θα μπορουσα να τελειωσω νωριτερα απο 27+ετων και αυτο μου φαινεται πολυ αρνητικο... Μπορείς ν ψάξεις για δουλειά στο χώρο και βλέπεις.Για μένα αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίζει είναι το πως θα βγάλεις μια σχολή αν υποθέτοντας δουλεύεις παράλληλα γιατί κατά κανόνα οι σχολές αυτές θέλουν πολύ διάβασμα.Όλα γίνονται όμως αν τα θες πολύ. Μπορεί τελειώνοντας ένα προπτυχιακό να μην νοιώσεις ότι σου έκανε φοβερή διαφορά αλλά σίγουρα θα πάρεις κάποιες βάσεις. Σίγουρα το πανεπιστήμιο ανοίγει άλλους δρόμους όπως τα μεταπτυχιακά που δίνουν άλλες δυνατότητες εξειδίκευσης και φυσικά διδακτορικα. Έχω συναδέλφους που κάναν διδακτορικά ενώ δουλευ`αν... Σίγουρα στις πρώτες δουλειές θα παν να σε εκμεταλλευτούν που δεν έχεις πτυχίο όπως και αυτούς που δεν έχουν εμπειρία αλλά έχουν πτυχίο. Το θέμα είναι να γίνει μια αρχή. Κάποιες πόρτες μπορεί να κλείσουν αν δεν έχεις πτυχίο ούτε εμπειρία(σε γνωστό μου πχ που σύστησα στη δουλειά μου μέτρησε αρνητική η μη κατοχή πτυχίου). Άπαξ και γίνει η αρχή μετά μετράει μόνο η εμπειρία.
RcManiac Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Να μην σε προβληματίζει η ηλικία, η κοπέλα μου τελείωσε την σχολή της και τώρα στα 24 θα δώσει για ιατρική και θα βγει ~30. Εγώ τελειώνω Μηχ Πληροφορικής ΤΕΙ Λάρισας σύντομα. Αν θες να έχεις μεγάλο εύρος γνώσεων σε πολλούς τομείς της Πληροφορικής χρειάζεσαι πτυχίο. Πολλά από αυτά που θα μάθεις δεν θα τα χρησιμοποιήσεις ποτέ, αλλά θα έχεις πολύ μεγαλύτερη αντίληψη πως λειτουργούν οι διάφορες τεχνολογίες under the hood. Αν θες απλός να βγάλεις χρήματα, μπορείς να επικεντρωθείς σε μια τεχνολογία και να την μάθεις καλά. πχ Web Development μαθαίνεις React/Node/Css κλπ μετά αλγόριθμους και μεθοδολογίες. Διαβάζεις κώδικες σε github, φτιάχνεις 5-10 Projects προσωπικού ενδιαφέροντος, φτιάχνεις κάνα project σε Freelancer/Upwork και μετά βρίσκεις δουλειά σε κάποια εταιρία και μαθαίνεις μέσα από αυτή.
ioannis112 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, tcktcktck είπε Μπορείς ν ψάξεις για δουλειά στο χώρο και βλέπεις.Για μένα αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίζει είναι το πως θα βγάλεις μια σχολή αν υποθέτοντας δουλεύεις παράλληλα γιατί κατά κανόνα οι σχολές αυτές θέλουν πολύ διάβασμα.Όλα γίνονται όμως αν τα θες πολύ. Μπορεί τελειώνοντας ένα προπτυχιακό να μην νοιώσεις ότι σου έκανε φοβερή διαφορά αλλά σίγουρα θα πάρεις κάποιες βάσεις. Σίγουρα το πανεπιστήμιο ανοίγει άλλους δρόμους όπως τα μεταπτυχιακά που δίνουν άλλες δυνατότητες εξειδίκευσης και φυσικά διδακτορικα. Έχω συναδέλφους που κάναν διδακτορικά ενώ δουλευ`αν... Σίγουρα στις πρώτες δουλειές θα παν να σε εκμεταλλευτούν που δεν έχεις πτυχίο όπως και αυτούς που δεν έχουν εμπειρία αλλά έχουν πτυχίο. Το θέμα είναι να γίνει μια αρχή. Κάποιες πόρτες μπορεί να κλείσουν αν δεν έχεις πτυχίο ούτε εμπειρία(σε γνωστό μου πχ που σύστησα στη δουλειά μου μέτρησε αρνητική η μη κατοχή πτυχίου). Άπαξ και γίνει η αρχή μετά μετράει μόνο η εμπειρία. Ακριβως αυτο σκεφτομαι.Σε 3 χρονια πρεπει να βρω κανονικη δουλεια γιατι δεν θα βγαινω δουλευοντας μονο καλοκαιρια και εξοικονομοντας χρηματα οποτε με τιποτα δεν θα μπορεσω μεσα σε αυτο να βαλω και την ολοκληρωση σπουδων στον τομεα της πληροφορικης,που σημαινει εργασιες,εργαστηρια, εξεταστηκες κτλ. 44 λεπτά πριν, RcManiac είπε Να μην σε προβληματίζει η ηλικία, η κοπέλα μου τελείωσε την σχολή της και τώρα στα 24 θα δώσει για ιατρική και θα βγει ~30. Εγώ τελειώνω Μηχ Πληροφορικής ΤΕΙ Λάρισας σύντομα. Αν θες να έχεις μεγάλο εύρος γνώσεων σε πολλούς τομείς της Πληροφορικής χρειάζεσαι πτυχίο. Πολλά από αυτά που θα μάθεις δεν θα τα χρησιμοποιήσεις ποτέ, αλλά θα έχεις πολύ μεγαλύτερη αντίληψη πως λειτουργούν οι διάφορες τεχνολογίες under the hood. Αν θες απλός να βγάλεις χρήματα, μπορείς να επικεντρωθείς σε μια τεχνολογία και να την μάθεις καλά. πχ Web Development μαθαίνεις React/Node/Css κλπ μετά αλγόριθμους και μεθοδολογίες. Διαβάζεις κώδικες σε github, φτιάχνεις 5-10 Projects προσωπικού ενδιαφέροντος, φτιάχνεις κάνα project σε Freelancer/Upwork και μετά βρίσκεις δουλειά σε κάποια εταιρία και μαθαίνεις μέσα από αυτή. Κοιτα, η ηλικια δεν ειναι τοσο πολυ που με προβλιματιζει αλλα οι ευθηνες που εχει κανεις μετα τα 24.Για παραδειγμα εγω αν ηθελα να μπω σε σχολη πληροφορικης και ταυτοχρονα σε 3 χρονια το αργοτερο να βρω σταθερηδουλεια γιατι δεν θα βγαινω δουλευοντας μονο καλοκαιρια και εξοικονομοντας χρηματα, με τιποτα δεν θα μπορεσω μεσα σε αυτο να βαλω και την ολοκληρωση σπουδων στον τομεα της πληροφορικης,που σημαινει εργασιες μεχρι αργα το βραδυ,εργαστηρια, εξεταστηκες κτλ. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2020 από ioannis112
Στεφανος123 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δε χρειαζεσαι απαραιτητα πτυχιο για να δουλεψεις ως προγραμματιστης. Τους εργοδοτες τους ενδιαφερει αν θα μπορεις να βγαλεις τη δουλεια και οχι αν εχεις αποφοιτησει. Μονο με online courses εισαι καλυμμενος, δε χρειαζεσαι καποιο ιεκ. Το μεγαλυτερο εμποδιο δεν ειναι η ηλικια αλλα να εχεις το drive να πιεζεις τον εαυτο σου καθημερινα να ασχολειται με τον προγραμματισμο για να καταφερεις σε βαθος χρονου να μάθεις οτι χρειαζεται ενας entry level. Θα χρειαστει να γειωσεις πολλα πραγματα για να κατσεις μεσα να διαβασεις εαν θες να βρεις το συντομοτερο δουλεια ως προγραμματιστης.
BlueBlade Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 5 ώρες πριν, ioannis112 είπε Αυτο πουμε προβλιματιζει ειναι οτι σαν 21 ετων πλεον που θα πρεπει να δωσει πανελληνιες του χρονου στα 22.5 ετων,ακομα και να περνουσα σε σχολη πληροφορικης δεν θα μπορουσα να τελειωσω νωριτερα απο 27+ετων και αυτο μου φαινεται πολυ αρνητικο... Μην σε απασχολεί ιδιαίτερα αυτό. Το καλό που έχει η πληροφορική και ειδικά ο προγραμματισμός είναι ότι δεν χρειάζεσαι πτυχίο στα χέρια σου για να δουλέψεις. Παράδειγμα, ξέρω παιδί που έδωσε πιο αργά πανελλήνιες, αλλά είχε ασχοληθεί πολύ μόνος του και είχε σημαντικές γνώσεις. Τώρα, χωρίς να έχει τελειώσει καν την σχολή, δουλεύει ήδη σαν Junior Font end developer. Γενικότερα όπως, είσαι σε μικρή ηλικία ακόμα και το πτυχίο εννοείται πως αξίζει, άσχετα αν δεν είναι απαραίτητο για να εργαστείς. Μην το σκεφτείς καν κατά την γνώμη μου, να δώσεις κανονικά πανελλήνιες.
masteripper Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Καλώς ή κακώς το πτυχίο θα σου δώσει άλλη ώθηση, θα αποκτήσεις άλλη προσέγγιση και θα σε κάνει πιο αποτελεσματικό. Όσο θα σπουδάζεις , θα βρίζεις μέρα - νύχτα, όταν τελειώσεις θα με θυμηθείς...
nickname2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Κι εγω φοιτητής ειμαι και τον Ιούνιο κλεινω 1 ετος προϋπηρεσίας ως προγραμματιστής. Επειδη τελειώνεις το στρατό και καίγεσαι για δουλειά απ' οτι καταλαβαίνω, προτείνω να αφήσεις τη σχολή και να πιάσεις τεχνολογιες. Ειδα παρακολουθούσες τα μαθήματα στο freecodecamp.. θα πρότεινα να ξεκινήσεις/συνεχίσεις front end, html css js. Ειδικα js μαθε τα βασικά και οταν νιώσεις ετοιμος μπαινεις δυνατα και στα πιο βαθιά. Με επιφύλαξη, βλέπω πως η React εχει μεγάλη ζήτηση. Vue ανεβαίνει πολυ σε δημοτικότητα. Angular βλεπω αρχιζει και χανει λιγο εδαφος. Προσωπικά θα πήγαινα σε vue. Δεν χρειάζεται πτυχίο και με portfolio μπορεις να πείσεις εργοδότη να σου δωσει μια ευκαιρια. Σε αυτο το χαμηλό seniority (junior) παιζει μεγαλο ρολο να δείξεις στην συνέντευξη πως το θες και το παλεύεις. Δωσε χρόνο στον εαυτο σου μερικούς μηνες. Ειδικά στην αρχη, ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ να απογοητευτείς. ...γιατι ειναι αρχη ακομα. Ειδικα για front end (και C# btw) βλέπω συνέχεια αγγελιες στον LinkedIn. My $0.02. glhf
ioannis112 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 12 ώρες πριν, nickname2016 είπε Κι εγω φοιτητής ειμαι και τον Ιούνιο κλεινω 1 ετος προϋπηρεσίας ως προγραμματιστής. Επειδη τελειώνεις το στρατό και καίγεσαι για δουλειά απ' οτι καταλαβαίνω, προτείνω να αφήσεις τη σχολή και να πιάσεις τεχνολογιες. Ειδα παρακολουθούσες τα μαθήματα στο freecodecamp.. θα πρότεινα να ξεκινήσεις/συνεχίσεις front end, html css js. Ειδικα js μαθε τα βασικά και οταν νιώσεις ετοιμος μπαινεις δυνατα και στα πιο βαθιά. Με επιφύλαξη, βλέπω πως η React εχει μεγάλη ζήτηση. Vue ανεβαίνει πολυ σε δημοτικότητα. Angular βλεπω αρχιζει και χανει λιγο εδαφος. Προσωπικά θα πήγαινα σε vue. Δεν χρειάζεται πτυχίο και με portfolio μπορεις να πείσεις εργοδότη να σου δωσει μια ευκαιρια. Σε αυτο το χαμηλό seniority (junior) παιζει μεγαλο ρολο να δείξεις στην συνέντευξη πως το θες και το παλεύεις. Δωσε χρόνο στον εαυτο σου μερικούς μηνες. Ειδικά στην αρχη, ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ να απογοητευτείς. ...γιατι ειναι αρχη ακομα. Ειδικα για front end (και C# btw) βλέπω συνέχεια αγγελιες στον LinkedIn. My $0.02. glhf Δεν καιγομαι αμεσα για δουλεια.Με ενδιαφερει περισσοτερο να χτισω καλες βασεις και ας αργησω να βρω δουλεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα