Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να προσθέσω μνήμη και ενδεχομένως  ssd στο laptop https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/189983-dell-inspiron-15-3567-i3-6006u-4gb-1tb διότι καθυστερεί υπερβολικά.

Τι προτείνετε;

Από όσο έψαξα στο site της crucial υπάρχει αυτή: https://www.crucial.com/memory/ddr4/ct8g4sfs8266/ct9902866 με αγορά από εδώ: https://www.bestprice.gr/item/2155266316/crucial-8gb-ddr4-2666mhz-sodimm.html ή και εδώ: https://www.e-shop.gr/ram-crucial-ct8g4sfs8266-8gb-so-dimm-ddr4-2666mhz-p-PER.577374 . Είναι η σωστή και θα μπορούσα να κάνω εγώ την αλλαγή;

Επεξ/σία από gapostolidis
Συμπλήρωση
Δημοσ.

Να προτιμήσεις ίδιου μεγέθους και ίδιας συχνότητας μνήμη RAM για να έχεις dual channel λειτουργία. Αλλά επειδή είναι στην ίδια τιμή περίπου οι μνήμες 4GB και 8GB μάλλον θαν προτιμήσεις 8GB και θα θυσιάσεις τη dual channel λειτουργία.

Όσον αφορά τον SSD είναι αυτό που θα απογειώσει τις επιδόσεις.

Δυστυχώς είναι λίγο περίπλοκη η αλλαγή στο συγκεκριμένο φορητό. Αν το έχεις λίγο με το κατσαβίδι θα τα καταφέρεις πιστεύω. Εδώ έχει και σε βίντεο την αποσυναρμολόγηση:

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ, ο δίσκος ssd μπορεί να μπει επιπλέον του σκληρού; Εάν ναι θέλει και μεταφορά του λειτουργικού. Μπορεί να γίνει με κάποιο υutility ή θέλει επανεγκατάσταση.

Δημοσ.

Ο SSD μπορεί να μπεί επιπλέον μόνο αν καταργήσεις το optical drive και αγοράσεις caddy (π.χ. https://www.e-shop.gr/silverstone-ts09-optical-drive-slot-for-25-sata-ssd-hdd-to-127mm-laptop-odd-bay-p-PER.811654 ). Θέλει επανεγκατάσταση λειτουργικού. Μπορεί να κάνεις και clone αλλά θα σου πρότεινα να ξανακάνεις εξαρχής εγκατάσταση του λειτουργικού.

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εχω ο ιδιο λαπτοπ, βαλε 2 8αρες να εισαι ανετος, βαλε και εναν ssd και αν θες τον σκληρο παιρνεις ενα hdd caddy και τον πετας εκει, ετσι το δουλευω εγω προσωπικα (αν και με hackintosh βεβαια). Αν και ο επεξεργαστης τελευταια αρχιζει να ζοριζεται σε multitasking αρκετα, με κανονικη χρηση και κανενα παιχνιδακι θα εισαι κομπλε παντως! 

επισης μη παρεις 2666 μνημες, βρες στα 2133/2400 οτι σου βγει φθηνοτερο, οι επεξεργαστης αυτος χρονιζει τις μνημες μεχρι τα 2133 δυστηχως.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Dimitris Verlis είπε

εχω ο ιδιο λαπτοπ, βαλε 2 8αρες να εισαι ανετος, βαλε και εναν ssd και αν θες τον σκληρο παιρνεις ενα hdd caddy και τον πετας εκει, ετσι το δουλευω εγω προσωπικα (αν και με hackintosh βεβαια). Αν και ο επεξεργαστης τελευταια αρχιζει να ζοριζεται σε multitasking αρκετα, με κανονικη χρηση και κανενα παιχνιδακι θα εισαι κομπλε παντως! 

επισης μη παρεις 2666 μνημες, βρες στα 2133/2400 οτι σου βγει φθηνοτερο, οι επεξεργαστης αυτος χρονιζει τις μνημες μεχρι τα 2133 δυστηχως.

Σε ευχαριστώ, ο υπολογιστής ανήκει σε σχολείο και επειδή σέρνεται θέλω να κάνω μια αναβάθμιση που θα του δώσει ταχύτητα σε γενικές εργασίες: προβολή παρουσίασης video και browsing, με μειωμένο budget. Μάλλον θα θα βάλω μόνο μνήμη, ωστόσο θα ήθελα να γίνει από κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Στο e-shop αναλαμβάνουν την προσθήκη;

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, gapostolidis είπε

Σε ευχαριστώ, ο υπολογιστής ανήκει σε σχολείο και επειδή σέρνεται θέλω να κάνω μια αναβάθμιση που θα του δώσει ταχύτητα σε γενικές εργασίες: προβολή παρουσίασης video και browsing, με μειωμένο budget. Μάλλον θα θα βάλω μόνο μνήμη, ωστόσο θα ήθελα να γίνει από κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Στο e-shop αναλαμβάνουν την προσθήκη;

Στάνταρ θα σε φάνε αρκετά χρήματα. Βρες καποιο κατάστημα που να χρεώνει 10-15 ευρώ το πολύ για την εγκατάσταση, βάλε στην χειρότερη μια 4αρα ακόμη εφόσον είναι για απλή δουλειά. Θα δεις δραματική διάφορα ακομη και με τον σκληρό, σίγουρα ρίξε και ένα φορμάτ αν δεν έχει γίνει πρόσφατα και θα γίνει άλλο μηχάνημα! 

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Dimitris Verlis είπε

Βρες καποιο κατάστημα που να χρεώνει 10-15 ευρώ το πολύ για την εγκατάσταση

Για άνοιγμα laptop εγκατάσταση ram ssd και λειτουργικού με ένα 10άρικο 🤣

μήπως να του κάνουν στο τέλος και την εγκατάσταση δώρο ε τί έμεινε να κόψουν άλλο ένα 10 άρικο δωρεάν αυτό είναι service

Δημοσ.

Επειδή έχω ίδιο φορητό , ( βασικά η αδελφή μου) , έτρεχε προσφορά , με Ssd ήδη επάνω . 

Βάλε ίδια μνημη για να εκμεταλλευτείς το dual channel και επίσης ssd . Με μια καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος , και τους εντελώς απαραίτητους Drivers θα δείς πραγματικά άλλο υπολογιστή.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Επειδή έχω ίδιο φορητό , ( βασικά η αδελφή μου) , έτρεχε προσφορά , με Ssd ήδη επάνω . 

Βάλε ίδια μνημη για να εκμεταλλευτείς το dual channel και επίσης ssd . Με μια καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος , και τους εντελώς απαραίτητους Drivers θα δείς πραγματικά άλλο υπολογιστή.

Ποια μνήμη είχες επιλέξει;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gapostolidis είπε

Ποια μνήμη είχες επιλέξει;

είχε 8 αρα ηδη επάνω και τη καλύπτει για τη χρηση.

Εάν βρισκεις ίδια μεαυτη που εχεις πάρε ιδια 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...