Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με παιχνίδια σε λάπτοπ

Hyal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, εδώ και καιρό εμφανίστηκε ένα πολύ περίεργο πρόβλημα στο λάπτοπ μου, οποιοδήποτε παιχνίδι και να παίζω κάθε 2-3 δευτερόλεπτα πέφτουν πάρα πολύ τα fps σαν να τρέχει σε slow motion το παιχνίδι, μετα επιστρέφει στα κανονικά και μετά πάλι το πρόβλημα. 

Specs: (Acer Aspire 5 A515-52G-75YQ)

CPU: i7-8565U

GPU: GeForce MX150 (2GB) 

RAM: 16GB DDR4

Γενικά έχω κατεβάσει όλα τα παιχνίδια στα πιο χαμηλά settings αλλα κολλάει ακόμα και στο csgo οπότε σίγουρα κάτι παίζει. Έχω κάνει format (μέσω windows), κανονικό re-install τα windows, drivers, το έχω ανοίξει κιόλας για να το καθαρίσω αλλα τίποτα, μήπως ξέρει κανείς τι γίνεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα ! 

Ασφαλώς και δεν ισχυρίζομαι ότι έχω έτοιμη απάντηση, αλλά στη θέση σου θα έκανα δύο πράγματα : 

- Θα πήγαινα στον task manager των Windows για να δω ποιες διεργασίες τρέχουν κατά τη στιγμή που παίζεται κάποιο παιχνίδι και θα προσπαθούσα να βρω αν υπάρχει κάποια διεργασία απ' αυτές που συνήθως είναι ύποπτες για την πρόκληση καθυστερήσεων. Κατά τη γνώμη μου, στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι εφαρμογές Antivirus. Θα δοκίμαζα λοιπόν, κατ' αρχήν να παίξω τα παιχνίδια που θέλω χωρίς να είναι ενεργό το Antivirus. Επίσης θα έκανα έλεγχο για να δω αν τη στιγμή που παίζω γίνονται ενημερώσεις των Windows, μιας και αυτή είναι ακόμα μια γνωστή περίπτωση που δυνητικά προκαλεί σοβαρές καθυστερήσεις, αυξάνοντας κάποιες φορές υπερβολικά το χρόνο απόκρισης του υπολογιστή. 
 Αν τίποτα απ' τα παραπάνω δε δουλέψει, τότε θα υποπτευόμουν μήπως ο υπολογιστής έχει προσβληθεί από κάποιον ιό. 

- Αν διαπίστωνα ότι δεν φταίει κάτι από τα παραπάνω, θα αναβάθμιζα τους οδηγούς της κάρτας γραφικών και θα έκανα οπωσδήποτε έναν έλεγχο στη θερμοκρασία της, γιατί υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει κάτι με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνεται. Επίσης θα κοίταζα μήπως έχει ξεφύγει κάποιο βύσμα απ' αυτά που συνδέουν την κάρτα γραφικών με τη μητρική πλακέττα, ώστε να είμαι σίγουρος ότι παίρνει όλη την ισχύ σε Watt που χρειάζεται ώστε να δουλεύει σωστά. 

Καλή μας Μεγάλη Καραντινοβδομάδα, 

Ο Άσπρος Γάτος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...