nvel Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Υπάρχουν και επαγγελματικά pmr που έχουν αυτά που αναφέρεις συν ότι είναι νόμιμα, φυσικά δεν έχουν την τιμή των παιδικών που έχεις.
thanasisxask Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Στις 23/8/2021 στις 10:51 ΠΜ, kanesaxo είπε Να ξεθάψω λίγο το θέμα...μπας και εχει αλλάξει κάτι. Στη δουλειά (τοπογράφοι/εργασίες πεδίου) εχουμε εδω και χρόνια 2 παιδικά ΡΜR που ολο λέμε να αλλάξουμε. Εάν παμε στη λύση Baofeng UV-5R (που βολεύουν γιατι ειναι λιγο robust, έχουν και ακουστικο/μικρόφωνο, αντέχει και αιώνες η μπαταρία) θα είμαστε παράνομοι; Εννοειται χρήση μόνο για μεταξύ μας κατα τη διάρκεια των μετρήσεων. (θα μου πεις πως το αποδυκνεύεις αυτο, αλλα τεσπα) Ναι είναι παράνομη η χρήση τους, και ας χρησιμοποιείς τις συχνότητες των PMR.
kanesaxo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Ναι είναι παράνομη η χρήση τους, και ας χρησιμοποιείς τις συχνότητες των PMR. πρέπει να μας καρφώσει κάποιος ή θα μπεί κάποιος σε κόπο να μας...εντοπισει; Είμαι σίγουρος οτι ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος δεν εχει άδεια ραδιορασιτέχνη, χαχχαχα.
thanasisxask Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, kanesaxo είπε πρέπει να μας καρφώσει κάποιος ή θα μπεί κάποιος σε κόπο να μας...εντοπισει; Είμαι σίγουρος οτι ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος δεν εχει άδεια ραδιορασιτέχνη, χαχχαχα. Δεν νομίζω να μπει στον κόπο να ασχοληθεί κανένας μαζί σας. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, kanesaxo είπε πρέπει να μας καρφώσει κάποιος ή θα μπεί κάποιος σε κόπο να μας...εντοπισει; Είμαι σίγουρος οτι ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος δεν εχει άδεια ραδιορασιτέχνη, χαχχαχα. Αν σας δει αστυνομικός η αν γίνει έλεγχος σε αμάξι και έχετε ασυρμάτους που δουλεύουν στις ραδιοερασιτεχνικες μπάντες θα σας ζητήσει την άδεια, επίσης θα εξετάσουν τους πομποδέκτες αν δουλεύουν στις νόμιμες συχνότητες και όχι σε τίποτα αστυνομικές συχνότητες δηλαδή μη κλειδωμένοι. Για κατοχή μέσα σε σπίτι σε γραφείο είτε με καταγγελία καρφωτη είτε με τυχαίο έλεγχο για κάτι άσχετο. Μπορει να κάνει καταγγελία και άλλος Ρ/Ε αν εντοπίσει ότι δεν είστε με άδεια και κάνετε κατάληψη των συχνωτητων δίχως άδεια και άσχετους λόγους από αυτούς των Ρ/Ε. Αλλά είναι σπάνιο κάτι τέτοιο, ο εντοπισμός δύσκολος και πρακτικά θα έχετε πρόβλημα μόνο σε σπάνια περίπτωση.
kanesaxo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρες καλησπερες! Επανήλθα μιας και αγορασα ενα σετάκι κινέζων. Στην αρχικη τους συσκευασία ηρθαν με 2 κεραίες των περι 20εκ Επειδη δεν μας βολευει ιδιαιτέρως, χάνουμε ισχύ/σήμα ΑΝ βάλω κάποιες κοντύτερες που βρισκω σε καταστήματα; Βρήκα μια περίπου 7εκ και αλλη μια 12εκ. Τονίζω, πως δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε πιο μακρυά απο 3-4 χλμ σε ευθεία και 95% σε νορμαλ μορφολογία εδάφους. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
iliata2410 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Ρε παιδιά αφού λέτε ότι χρειάζεται άδεια για να έχει κάποιος baofeng , γνωρίζω ότι στις ένοπλες δυνάμεις σε ασκήσεις κλπ ,χρησιμοποιούν τέτοια.Αποκλειετε να έχουν άδεια.
haris_216 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, iliata2410 είπε Ρε παιδιά αφού λέτε ότι χρειάζεται άδεια για να έχει κάποιος baofeng , γνωρίζω ότι στις ένοπλες δυνάμεις σε ασκήσεις κλπ ,χρησιμοποιούν τέτοια.Αποκλειετε να έχουν άδεια. Σοβαρά τώρα σε προβληματίζει κάτι τέτοιο; Ε τότε να πάμε να ψάξουμε και τα κτέο των οχημάτων τους, αφού το δικό μου (προφανώς και το δικό σου) πρέπει να περνάει. Άσε που κάνουν "σκηνάκια" όπου να ΄ναι ενώ για εμάς απαγορεύεται το ελεύθερο "camping" Φαντάζομαι καταλαβαίνεις το νόημα αυτών που λέω και το άσχετο της σύγκρισης/προβληματισμού σου 1
iliata2410 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Πάντως πάρα πολύ κόσμος έξω τα χρησιμοποιεί, έχω δει και κυνηγούς να το χρησιμοποιούν.Προφανως έχουν άδεια
nvel Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 16 ώρες πριν, iliata2410 είπε Ρε παιδιά αφού λέτε ότι χρειάζεται άδεια για να έχει κάποιος baofeng , γνωρίζω ότι στις ένοπλες δυνάμεις σε ασκήσεις κλπ ,χρησιμοποιούν τέτοια.Αποκλειετε να έχουν άδεια. και εγώ χρησιμοποιούσα στο στρατό τον ασύρματο του άρματος χωρίς άδεια ραδιοερασιτέχνη και το άρμα χωρίς άδεια οπλοφορίας οπότε τι;
iliata2410 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Γνωρίζει κάποιος ποιες συχνότητες αντιστοιχούν σε γουοκι Τόκι,;Για να γίνω συγκεκριμένος αν κάποιος έχει γουοκι Τόκι πχ στο κανάλι 5 ,υπάρχει περίπτωση κάποιος που έχει baofeng με συχνότητες στην οθόνη να μιλήσει μαζί του;
thanasis00 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 19 λεπτά πριν, iliata2410 είπε Γνωρίζει κάποιος ποιες συχνότητες αντιστοιχούν σε γουοκι Τόκι,;Για να γίνω συγκεκριμένος αν κάποιος έχει γουοκι Τόκι πχ στο κανάλι 5 ,υπάρχει περίπτωση κάποιος που έχει baofeng με συχνότητες στην οθόνη να μιλήσει μαζί του; Ναι εννοείται μπορεί να μιλήσει. Τα baofeng μπορούν να ρυθμιστούν σε οποιαδήποτε συχνότητα, μαζί και οι PMR συχνότητες που παίζουν τα walkie talkie. Οι συχνότητες εκπομπης των walkie talkie είναι 446.0 MHz με 446.2MHz. Όμως, αν έχεις baofeng χωρίς άδεια είναι παράνομη η κατοχή, γιατί μπορεί να εκπέμπει και σε άλλες συχνότητες πέρα από τις χωρίς άδεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα