changlee Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Καλησπέρα, Έχω ένα Baofeng μικρό και το έχω ρυθμίσει ως PMR στα 446.00625 MHz χωρίς υπότονο. Επίσης είναι στο Low. Δεν είμαι ραδιοερασιτέχνης και δεν έχω άδεια. Μπορώ να χρησιμοποιώ ελεύθερα αυτή τη συχνότητα όπως επίσης και τις επόμενες που προβλέπονται κανονικά; CH 1 = 446.00625 MHz CH 2 = 446.01875 MHz CH 3 = 446.03125 MHz CH 4 = 446.04375 MHz CH 5 = 446.05625 MHz CH 6 = 446.06875 MHz CH 7 = 446.08125 MHz CH 8 = 446.09375 MHz Μου αρέσει πολύ ως χόμπι ο ασύρματος και δεν το θέλω για κυνήγι κλπ. Όσοι είστε γνώστες παρακαλώ τα φώτα σας. Γνωρίζετε τι ισχύει με την τρέχουσα νομοθεσία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Bennito Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Τα νόμιμα PMR εκπέμπουν με ισχύ 0.5W και έχουν μη αποσπώμενη κεραία. Το δικό σου στο min εκπέμπει με 1W και έχει αποσπώμενη κεραία. Δεν είναι PMR και αν δεν έχεις άδεια ραδιοερασιτέχνη είναι παράνομη η χρήση του. Βέβαια το αν σε βρουν (εφόσον παραμένεις στις συχνότητες των PMR) είναι άλλη υπόθεση. 1
esertas Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Αν το χρησιμοποιείς στο αμάξι και σε δουν έχεις αυτόφωρο. Στο σπίτι δεν νομίζω να έχεις κάποιο θέμα. Όταν πήγαινα ορειβασία εγώ και κουβαλούσα το δικό μου το έκρυβα μέσα στο σακίδιο με βγαλμένη κεραία. Πάνω στο βουνό μετά κανένα θέμα. Και εγώ μπαοφέγκ έχω. 1
firewalker Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δεν μπορείς. Η χρήση και κατοχή τέτοιου εξοπλισμού χωρίς άδεια είναι παράνομη. Αν σε πιάσουν έχει βαριές κυρώσεις.
changlee Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Καλημέρα, Χριστός Ανέστη Άρα εν κατακλείδι, χωρίς άδεια επιτρέπονται ΜΟΝΟ οι συσκευές PMR στα 8 κανάλια που ανέφερα;
changlee Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Ευχαριστώ! Μια απλή απορία: Αν κάποιος έχει απλά ανοικτό τον πομπό, και δεν στέλνει, τότε λογικά εφόσον δεν παρεμβαίνει ας πούμε κάπου καταλάθος, δεν είναι παράνομος. Κάνω λάθος;
pp6210 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, changlee είπε Ευχαριστώ! Μια απλή απορία: Αν κάποιος έχει απλά ανοικτό τον πομπό, και δεν στέλνει, τότε λογικά εφόσον δεν παρεμβαίνει ας πούμε κάπου καταλάθος, δεν είναι παράνομος. Κάνω λάθος; όλα ερμηνείες νόμου είναι, ακόμα και σκαννερ να είχες (χωρίς δυνατότητα εκπομπής εκ κατασκευής) θα μπορούσες να ακούς συχνότητες αρχών.... άσε που η διατύπωση του νόμου ειναι "κατοχή", οπότε και κλειστό να το βρουν επανω σου, χωρίς άδεια δεν κάνει διαφορά το αν ακουγες ή μίλαγες δες λίγο εδώ σύγκριση pmr και frs Αμερικής: http://www.pmr446mania.com/en/index.html Επεξ/σία 26 Απριλίου 2020 από pp6210 λινκ
Fotis_Greece Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Με ενδιαφέρει και εμενα αυτο το θέμα. Ειχα παρει για τις πεζοπορίες στο χωριο δυο απλα walkie talkies αλλα δυστυχώς απο θεμα εμβέλειας και αυτονομιας απογοητευτηκα. Πηρα δυο Recent RS-589 τα οποια απλα δεν παίζονται, τα ρυθμισα σε συχνοτητες PMR. Μιλαμε καθαρα για χρηση στο χωριο, στην εξοχη στα χωραφια εκει. Ψηνομαι ομως να το εκμεταλλευτω λιγο παραπάνω!!
thanasisxask Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, Fotis_Greece είπε Με ενδιαφέρει και εμενα αυτο το θέμα. Ειχα παρει για τις πεζοπορίες στο χωριο δυο απλα walkie talkies αλλα δυστυχώς απο θεμα εμβέλειας και αυτονομιας απογοητευτηκα. Πηρα δυο Recent RS-589 τα οποια απλα δεν παίζονται, τα ρυθμισα σε συχνοτητες PMR. Μιλαμε καθαρα για χρηση στο χωριο, στην εξοχη στα χωραφια εκει. Ψηνομαι ομως να το εκμεταλλευτω λιγο παραπάνω!! Βγάλε άδεια τότε, είσαι παράνομος, ας τα χρησιμοποιείς σε συχνότητες PMR
Fotis_Greece Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Θα βγαλω, το ειχα ψαξει λιγο αλλα δεν προλαβα. Μέχρι στιγμης βεβαια δεν προλαβα φετος καθολου να παω στο χωριο
thanasisxask Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 6 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε Θα βγαλω, το ειχα ψαξει λιγο αλλα δεν προλαβα. Μέχρι στιγμης βεβαια δεν προλαβα φετος καθολου να παω στο χωριο Και σαν ραδιοερασιτεχνης δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποία συχνότητα και όσα watt θέλεις.
kanesaxo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Να ξεθάψω λίγο το θέμα...μπας και εχει αλλάξει κάτι. Στη δουλειά (τοπογράφοι/εργασίες πεδίου) εχουμε εδω και χρόνια 2 παιδικά ΡΜR που ολο λέμε να αλλάξουμε. Εάν παμε στη λύση Baofeng UV-5R (που βολεύουν γιατι ειναι λιγο robust, έχουν και ακουστικο/μικρόφωνο, αντέχει και αιώνες η μπαταρία) θα είμαστε παράνομοι; Εννοειται χρήση μόνο για μεταξύ μας κατα τη διάρκεια των μετρήσεων. (θα μου πεις πως το αποδυκνεύεις αυτο, αλλα τεσπα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα